Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(bpm @ 2017 05 18, 00:13)
Patarkit, kas turit plokščius stogus: ventiliacinius kaminelius montuoti iki pat perdangos plokštės kiaurai apšiltinimo sluoksnį (kamineli uzpilant polistirolo granulem), ar ant viršutinio vatos sluoksnio (prieš lydant bituma) ?

Jei ant stogo vata, tai gali ir virš apšiltinimo sluoksnio. Ir nebūtina biriu polistiroliu užpilti ventiliacijos kaminėlių. Vatos laidumas garui yra toks pats geras, kaip ir oro, vata nesukelia jokio pasipriešinimo garo keliui, tad ir kaminėlius gali apkamšyti vata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 gegužės 2017 - 23:18
QUOTE(mintas @ 2017 05 18, 00:17)
Jei ant stogo vata, tai gali ir virš apšiltinimo sluoksnio. Ir nebūtina biriu polistiroliu užpilti ventiliacijos kaminėlių. Vatos laidumas garui yra toks pats geras, kaip ir oro, vata nesukelia jokio pasipriešinimo garo keliui, tad ir kaminėlius gali apkamšyti vata.

Skyles kamineliui grezimas iki plokštės atrodo baisus dalykas šiltame name. Tuo labiau butu stipriai pažeista garo izoliacija.
Ant stogo putplastis ir 4cm vatos garui išlyginti. Ar užtenka vatos kPa 50? Stogdengiai siūlo naudoti Techno Ruf V50. Man norėtųsi kietesnes.
Pradinė idėja buvo garą nuleisti per parapeta, bet stogdengiai labai skeptiškai į tai žiūri, kai kurie atsisako duoti garantijas. Ar kas nors esat atsisakę ventiliaciniu kamineliu?
Dar klausimelis. Kokį dangos gamintoja rinkotes: Mida/Technonikol ar Icopal?

Ar vietoj pilno parapeto apskardinimo esat panaudoję aliuminio profilį parapeto išorei užbaigti? Pvz Roval:

http://www.epdm.lt/s...l-Classic-plus/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bpm: 18 gegužės 2017 - 07:26
QUOTE(bpm @ 2017 05 18, 07:20)
Skyles kamineliui grezimas iki plokštės atrodo baisus dalykas šiltame name. Tuo labiau butu stipriai pažeista garo izoliacija.
Ant stogo putplastis ir 4cm vatos garui išlyginti. Ar užtenka vatos kPa 50? Stogdengiai siūlo naudoti Techno Ruf V50. Man norėtųsi kietesnes.
Pradinė idėja buvo garą nuleisti per parapeta, bet stogdengiai labai skeptiškai į tai žiūri, kai kurie atsisako duoti garantijas. Ar kas nors esat atsisakę ventiliaciniu kamineliu?
Dar klausimelis. Kokį dangos gamintoja rinkotes: Mida/Technonikol ar Icopal?

Ar vietoj pilno parapeto apskardinimo esat panaudoję aliuminio profilį parapeto išorei užbaigti? Pvz Roval:

http://www.epdm.lt/s...l-Classic-plus/

o kodel galutinei dangai nesirinkti kazko geresnio, kad ir ta pacia EPDM Firestone danga ? Tikrai ilgaamziskesnis daiktas nei visokios Midos ar Icopal.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 18, 08:40)
o kodel galutinei dangai nesirinkti kazko geresnio, kad ir ta pacia EPDM Firestone danga ? Tikrai ilgaamziskesnis daiktas nei visokios Midos ar Icopal.

Mano stogui EPDM (su jų montavimo darbais) kaina didesnė beveik du kartus. Jie tik pradzioj teigia kad kaina panaši į bituma. Bet kai suskaičiuoja viska, pasirodo nieko panašaus.
Dar galvojau PVC, bet nepavyko rasti kas uždengtu, ir man pačiam labai jau plonytė ir mechaniniam pažeidimui jautri danga pasirodė.
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 05 18, 07:52)
Mano stogui EPDM (su jų montavimo darbais) kaina didesnė beveik du kartus. Jie tik pradzioj teigia kad kaina panaši į bituma. Bet kai suskaičiuoja viska, pasirodo nieko panašaus.
Dar galvojau PVC, bet nepavyko rasti kas uždengtu, ir man pačiam labai jau plonytė ir mechaniniam pažeidimui jautri danga pasirodė.

Pvc tikrai tvirta danga, nezinau kokia konkreciai ziurejote, bet yra armuotos ir ivairiu sotriu ! Sau PVC danga naudojau kaip hidroizoliacija tarp pamato ir muro, Protan firmos.
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 05 18, 08:52)

Sveiki, mono stkgai debgti EPDM ir parapetai apdirbti tokiu profiliu kaip parodyta linke. Kokia versija skaiciavot? Balastine sistema nera baisiai brangi, lyginant su kokybe, kuria gaunat. 😁 ir jokiu kamineliu 😁
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2017 05 18, 09:23)
Sveiki, mono stkgai debgti EPDM ir parapetai apdirbti tokiu profiliu kaip parodyta linke. Kokia versija skaiciavot? Balastine sistema nera baisiai brangi, lyginant su kokybe, kuria gaunat. 😁 ir jokiu kamineliu 😁

Skaičiavo klijuojama sistema, nes negalima apkrauti stogo balastu
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 05 18, 09:27)
Skaičiavo klijuojama sistema, nes negalima apkrauti stogo balastu

na tada taip, ne is pigiuju variantas. Bet kiek teko dometis, ir turint pvz praktikoje, prilydoma danga neturi daugumos mazgu teisingu sprendimu, kurie ateityje nesukeltu vienokiu ar kitokiu problemu. Mano atveju pilnai klijuoti tik parapetai, stogai balastiniai. Kiek zinau yra ne viena imone irengianti EPDM stogus, ar perziurejot visus variantus?
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2017 05 18, 08:51)
na tada taip, ne is pigiuju variantas. Bet kiek teko dometis, ir turint pvz praktikoje, prilydoma danga neturi daugumos mazgu teisingu sprendimu, kurie ateityje nesukeltu vienokiu ar kitokiu problemu. Mano atveju pilnai klijuoti tik parapetai, stogai balastiniai. Kiek zinau yra ne viena imone irengianti EPDM stogus, ar perziurejot visus variantus?

kiek teko matyti visus EPDM mazgus nera ten nieko sudetingo ir paciam isirengti, tikrai pakankamai lengvai montuojama danga. Aisku didesni plota vienam isirengti be pagalbos truputi sudetinga.
Atsakyti
QUOTE(Vytas_ @ 2017 05 18, 09:51)

Skaičiavo tik epdm.lt
Kas dar įrenginėja?
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 05 18, 10:04)
Skaičiavo tik epdm.lt
Kas dar įrenginėja?

Parasiau asmeniskai kontakta.
Atsakyti
Automatinė bypasso funkcija pradėjo veikti. Pasirodo, kad viskas perdėm paprasta. Advanced meniu punkte reikia pasirinkti Season Detection for Bypass juostelę. Tai atlikus išmeta du raudonai šviečiančius užrašus: Start Heating Season Now ir Start Cooling Season Now. Šiuo atveju šildymas reiškia rekuperatoriaus šilumokaitį, t.y. prie kokios vidutinės 5 parų temperatūros (RMOT) aktyvuoti šilumokaitį. Jei lauko temperatūros vidurkis yra aukštesnis nei numatytas, šilumokaitis tampa nereikalingas ir įsijungia bypasso funkcija. Tai puikiai parodo šita lentelė: vakar buvo nustatyta 11 laipsnių, 5 parų vidurkis irgi buvo 11 laipsnių, todėl šilumokaitis nebuvo apeinamas. Temperatūra pradėjo kilti ir vidurkis pasiekė 12 laipsnių, todėl automatiškai buvo įjungta bypasso funkcija.

Dabar veikia automatinis bypassas. Sistema gana ilgai ir lėtai atidarinėjo bypassą. Iš pradžių rodė, kad apėjimas siekia 56 proc., bet galiausiai bypassas buvo atidarytas visu 100 proc. Tai įvyko per kokias 5 ar 10 minučių.

Nustatymą Start Heating Season Now galima mažinti nuo 20 iki 0 laipsnio. Šiuo metu nustačiau 10 laipsnių (gamyklinis nustatymas yra 11 laipsnių). Įtariu, kad gali tekti dar mažinti šį nustatymą, bet iki kiek laipsnių sunku pasakyti. Dabar lieka neaišku, kas per daiktas yra Start Cooling Season Now, nes aš galvojau, kad būtent šis punktas nustato, kada atidaryti bypassą.
Atsakyti