Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(darius333 @ 2016 11 19, 09:01)
Paskaicius Cibulio termostatu ir termopavaru peripetiju istorija, atsizvelgus i kitu EE namu gyventoju patirti, persasi isvada, kad termostatai, termopavaros ir matyt visi kiti panasus "navarotai" EE, su didele termomase ir grindiniu sildymu name - praktiskai visiskai nereikalingi ir yra tik beprasmiskai isleisti pinigai  blink.gif
Susidariau ispudi, kad tokio tipo name:
1. SS vis tik turetu buti inverterinis, o ne on/off-inis
2. II auskto t primazinti geriausia prisukus visa IIa kolektoriu
3. II a sildymo vamzdziu tankumas turetu buti toks pats kaip ir Ia, bet ne del sildymo, o del vesinimo funkcijos vasarai
4. Voniai reiketu deti bent 1.5-2 kartus tankesni/ilgesni sildymo  vamzdziu tinkla, gerai butu ir viena sienine kilpa, o taip pat butu privalumas atskiras kolektorius
5. SS reguliavimui puikiai tiktu timeris, kad isnaudoti naktini tarifa (Koridos atvejis)
6. Uztektu vieno termostato visame name, kazkur Ia, saules nepasiekiamoj vietoj, kuris isjungtu/ijungtu butent timeri per kuri maitinamas SS
Gal dar kas nors pridetu minciu, argumentu, kontrargumentu ... situ apibendrinimu papildymui bigsmile.gif

Man idomu kaip su nauda kai silumos saltinis - dujinis katilas. Ar irgi jokio tolko ?
Atsakyti
O koks skirtumas koks šilumos šaltinis?
Temperatūras nusistatai kolektoriaus kilpu užsukimo būdu.
Jei uždarinės termostatas, dujinukas irgi gali daznai junginėtis, o grindu betono inercija-norimo ir greito rezultato neduos

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 11 21, 10:16)
Man idomu kaip su nauda kai silumos saltinis - dujinis katilas. Ar irgi jokio tolko ?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 21, 12:34)
O koks skirtumas koks šilumos šaltinis?
Temperatūras nusistatai kolektoriaus kilpu užsukimo būdu.
Jei uždarinės termostatas, dujinukas irgi gali daznai junginėtis, o grindu betono inercija-norimo ir greito rezultato neduos

skirtumas tas kad daznas junginejimas dujiniui simtas metu, priesingai nei silumos siurbliui.

del inercijos taip logiska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 21 lapkričio 2016 - 12:23
na daugelis čia buria/svajoja, kaip čia reguliuos T, laipsnio tikslumu (tik ar reiks to).
2-ri metai su 2-om savo irengtom grindim-tik patvirtinsiu, kad su sildomom grindim nieko mandro trumpuoju periodu patalpoj nepareguliuosi biggrin.gif
tik ilguoju. O termostatai- lėšų išmetimas

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 11 21, 11:22)
skirtumas tas kad daznas junginejimas dujiniui simtas metu, priesingai nei silumos siurbliui.

del inercijos taip logiska.

Atsakyti
Dešrų fabriko istorijos tęsinys.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 11 20, 21:42)
salciausia menesi uz elektra apsildyti nama as sumokejau apie 60 euru.

Man šalčiauso 2015m-2016m žiemos mėnesio namo šildymas kainavo dvigubai brangiau, o ir namo plotas vos ne dvigubai mažesnis.
Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2016 11 21, 00:05)
Kitas dalykas, gal kas suskaičiavęs kiek maždaug (žinau, kad skiriasi, bet...) kwh "sueina" karšto vandens ruošimui dviems asmenims?

Man apie 200kWh - 250kWh per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 11 24, 08:55)
Man apie 200kWh - 250kWh per mėnesį.

kiek kubų vandens sunaudojat?
Atsakyti
Primink, koks šildymo būdas imant pradine energija iš rozetės?

QUOTE(biesas66 @ 2016 11 20, 20:42)
salciausia menesi uz elektra apsildyti nama as sumokejau apie 60 euru.  Patenkintas?      Mano sildomas plotas 220 m2 

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 11 23, 21:39)
Dešrų fabriko istorijos tęsinys.

Sveikinu pagaliau pasiekus norimą rezultatą. Galvoju, ar vertėtų tokias dešreles susidėti į savo kommerling 88plus langus? Ar tai duotų juntamą efektą? Gal žinote kokia šios medžiagos kaina?
Atsakyti
o ne paprasciau ir sandariau kokiom kokybiskom putom uzpurkšt|?
Paketo keitimo atveju nesunkiai išsipjaus.
Tik idomu, kaip su kondensato nutekejimais tada

QUOTE(Diukas66 @ 2016 11 24, 09:41)
Sveikinu pagaliau pasiekus norimą rezultatą. Galvoju, ar vertėtų tokias dešreles susidėti į savo kommerling 88plus langus? Ar tai duotų juntamą efektą? Gal žinote kokia šios medžiagos kaina?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 24, 10:46)
o ne paprasciau ir sandariau kokiom kokybiskom putom uzpurkšt|?
Paketo keitimo atveju nesunkiai išsipjaus.
Tik idomu, kaip su kondensato nutekejimais tada

jeigu Soudal turi sprendima su putom soudal sfi 600p, manau jog del kondensato reiketu maziausiai jaudintis.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 11 24, 10:52)
jeigu Soudal turi sprendima su putom soudal sfi 600p, manau jog del kondensato reiketu maziausiai jaudintis.

Randu sfi600p tik 10.4kg balioną kuris kainuoja 400eur plius, o tai tikrai brangu dėl abejotinos naudos. Putas reikėtų purkšti tik apie 20mm gyliu (ką padaryti būtų sunku), kad kameroje liktų vietos kondensatui nubėgti. Kyla abejonių ar putos to kondensato nepradės įgėrinėti su atitinkamoms pasekmėms užšalus į ledą. Todėl aš labiau už tokias juostas kaip rehau deda. Radau soudal panašias juostas, bet jos tik po 1metrą parsiduoda sukarpytos, nors gal tai ir ne problema.
Atsakyti