QUOTE(cibulis @ 2017 05 15, 09:14)
O kaip veikia tavo bypassas?
Stabdomas rotorius. Tai yra geriau nei atskiras ByPasso apėjimas kai kuriuose plokšteliniuose įrenginiuose, nes pavyzdžiui Vilienės įrenginio ByPasso pralaidumas yra per mažas, tad dalis oro apeina ByPassą ir eina per šilumokaitį, tad ByPassas tuo atveju nėra labai efektyvus. Sustabdžius rotorių, turim projektinį oro pralaidumą, tad ByPassas veikia visu 100%.
Mano įrenginys bypasso metu į patalpas vis tiek tiekia 2 laipsniai šiltesnį orą nei jis yra lauke.
Man užkliuvo kitas dalykas, kad tarp išmetamo ir lauko oro temperatūrų skirtumas yra vos 0,7C, priešingai nei vidaus ir paduodamo oro, kur temperatūrų skirtumas yra 1,6C.
Atstovai sakė, kad galiu nustatyti, jog netiektų žemesnio oro negu noriu ar kažką panašaus. Reikia pažaisti su nustatymais.
Greičiausiai veiks taip, kaip ir maniškis - on/of režimas, arba veikia ByPassas arba šilumokaitis. Galėsi tik užduoti temperatūras ties kuriomis vyks persijungimas. Reguliuoti paduodamo į patalpas oro temperatūros negalėsi.
O kaip veikia kitų rekuperatorių bypass funkcija?
Net ir norėdamas negalėčiau to sužinoti, nes nėra įdiegtų temperatūros daviklių.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 15, 07:22)
tam kad neuzkeltu virs 25, nes pilnai neseseliuota 3 metru vitrna padaro savo.
Man užkliuvo žodis "nesugeba". Jei nesugeba, nėra poreikio šaldyti. O jei jau šaldai, tai vadinasi sugeba.