Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(mintas @ 2017 05 07, 20:58)
Iš kitos pusės 49% ir 52% labai nedidelis skirtumas.

Vis tik, gal ir ne šešėliai kalti, dėl mažų saulės pritekėjimų į mano namą. Gal vis tik GNP kaltas.

Bet kokiu atveju, saulės pritekėjimai pas mane mizerni.

Dėl temperatūros, kadangi su maikute nešaltą, tai mažiau 23C nebus smile.gif. Nuėjau pažiūrėt ir akurat 23C smile.gif.

Taip, tarp 49 ir 52 mažas skirtumas, bet tarp 52 ir 61 jau ženklus. Praeitais metais su NRG stiklais namas tikrai labiau įkaisdavo ir gegužės pabaigoje namo viduje jau buvo +28 laipsniai. Gal gegužė buvo šiltesnė, o gal iš tiesų NRG stiklai daug labiau tinka pasyviam, A+ klasės namui. Pavasarį, rudenį pasiimi saulę ir nereikia šildymo, o vasarą su perkaitimu susitvarko geoterminio pasyvus vėsinimas. Pažiūrėsiu, kas bus per birželio, liepos karščius. Specialiai nejungsiu pasyvaus vėsinimo. Gal visi stiklų įtaka gana ženkli.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 05 07, 21:05)
Praeitais metais su NRG stiklais namas tikrai labiau įkaisdavo ir gegužės pabaigoje namo viduje jau buvo +28 laipsniai. Gal gegužė buvo šiltesnė, o gal iš tiesų NRG stiklai daug labiau tinka pasyviam, A+ klasės namui.

Man ženkliai komfortabiliau, kai temperatūra patalpų viduje šokinėja mažiau, tad mano požiūriu geresnė "U" reikšmė yra naudingiau nei "g".

Pameni pasyvaus namo pritekėjimų ir nuostolių lentelę?
Priedas  PN.jpg   80,16KB   1 Parsiųsta kartų
Lentelė iš Volfgano Feisto knygos "Основные положения по проектированию пассивных домов" rusiško leidimo 9 puslapis.

Atkreipk dėmesį į nuostolių stulpelyje balta spalva pažymėtą nuostolių dydį ir sulygink jį su saulės pritekėjimais. Esmė tame, kad tie nuostoliai yra pagrinde dėl nepanaudotų saulės pritekėjimų sukilus name temperatūrai, kai šiluma išleidžiama atidarant langus ar suintensyvinant ventiliaciją.

"Неиспользуемое свободное тепло - это неиспользуемые солнечные теплопоступления. Их никогда нельзя использовать на 100%, особенно в очень ясные дни, поэтому определенная их часть расположена в столбцах «Потери» (см. гл. 6 и гл. 14). - Прим. перев.)."

Taigi, mano filosofija, kad pritekėjimai nėra an tiek svarbūs, nes po to vis tiek tos momentinės šilumos atsikratoma, daug svarbiau išsaugoti bent tai kas pritekėjo. Juk tikrai nesijautei komfortabiliai, kai name buvo 28C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gegužės 2017 - 20:59
QUOTE(mintas @ 2017 05 07, 21:23)
Man ženkliai komfortabiliau, kai temperatūra patalpų viduje šokinėja mažiau, tad mano požiūriu geresnė "U" reikšmė yra naudingiau nei "g".

Pameni pasyvaus namo pritekėjimų ir nuostolių lentelę?

Pirmą kartą matau. Ar tu nerodei, ar aš pro akis praleidau - nežinau. Įdomu kaip mano namas perkaitinės su GNP2 stiklais. Gal ir pasyvaus vėsinimo nereikės. NRG stiklai tikrai geriau dirba rugsėjį-spalį ir vasarį-balandį. Per saulėtą dieną jie gali prigaudyti daug saulės šilumos. Jie daug prasčiau pasirodo lapkričio-sausio mėnesiais. Tada iš namų tikriausiai pabėga šiluma ir langai su geresniu U yra privalumas. Su geresniu U langai labiau apsimoka ir vasarą, nes namas mažiau perkaista. Labai įdomu kaip perkaitinės mano namas šią vasarą su GNP2 stiklais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 gegužės 2017 - 20:33
QUOTE(cibulis @ 2017 05 07, 21:31)
Pirmą kartą matau. Ar tu nerodei, ar aš pro akis praleidau - nežinau. Įdomu kaip mano namas perkaitinės su GNP2 stiklais. Gal ir pasyvaus vėsinimo nereikės. NRG stiklai tikrai geriau dirba rugsėjį-spalį ir vasarį-balandį. Per saulėtą dieną jie gali prigaudyti daug saulės šilumos. Jie daug prasčiau pasirodo lapkričio-sausio mėnesiais. Tada iš namų tikriausiai pabėga šiluma ir langai su geresniu U yra privalumas. Su geresniu U langai labiau apsimoka ir vasarą, nes namas mažiau perkaista. Labai įdomu kaip perkaitinės mano namas šią vasarą su GNP2 stiklais.

Gal ir nerodžiau, bet ta lentelė padarė didelę įtaką mano stiklo paketo pasirinkimui.

Taip, prigaudo daugiau, bet per labai trumpą laiką prileidžiama per daug didelis šilumos kiekis, tad tai komforto tikrai neprideda.

Vasarą vėsinimo tikrai reikės, bet manau, kad mažiau, nei su NRG stiklais.

O vat naktimis ir mažiau saulėtomis žiemos dienomis, aukso vertės yra ne pritekėjimai - "g", bet "U". Todėl manau, kad PN tikrai neverta orientuotis į aukštesnę "g". O ir vasarą, net šesėliuojant langus, skaičiavau, kad per GNP prieina pakankamai dideli kiekiai išsklaidytos saulės energijos.

Dėl vasaros, tai aš labiau akcentuočiau ne geresnės "U" reikšmės naudą, bet labiau prastesnę "g" reikšmę. Taip, geresnė "U" šilumos, dėl oro temperatūrų skirtumo lauke ir viduje, mažiau įleis, bet šilumos didžiausi kiekiai vasaros metu ne tiesiogiai per "U"reikšmę į namą priteka (vis tik skirtumas maks 10C), o per spinduliuotę -"g".
Papildyta:

Jei man leistų pasirinkti tarp langų su:
1. U=0,5 ir g=90%
2. U=0,1 ir g=0%

aš nedvejodamas imčiau tik 2 variantą smile.gif. Tiesa, matomo spektro jei normaliai praleistų smile.gif.

Su antruoju variantu galima būtų pamiršti apie bet kokį namo perkaitimą vasarą. Visi vidiniai pritekėjimai būtų nesunkiai neutralizuojami su ventiliacija nakties metu be jokių problemų. Net ir per daug stipriai gainioti nereikėtų.

Laukiu nesulaukiu Vaikio atsiliepimų apie savo namo eksploataciją vasarą. Žiemą tai tikrai geras vaizdas buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gegužės 2017 - 20:57
QUOTE(mintas @ 2017 05 07, 20:50)
Laukiu nesulaukiu Vaikio atsiliepimų apie savo namo eksploataciją vasarą. Žiemą tai tikrai geras vaizdas buvo.

Daugiau 24 neįkaito, rekuperatorius kiek matau jau į baypassa persijungė. Vakarinės puses terasos stogas dar nepadarytas ir ten neturiu jokio seseliavimo.... Tiesa ir šilumos siurblys jau bandė vėsinti patalpas iki 22 laipsnių, elektros sąnaudos juokingos nes ekrane rodė COP 12 smile.gif Viduje palaikoma 22-23.
Mano visi stiklo paketai tokie:
4XN-20-4-20-4XN remelis Swisspscer Ultimate
Ug-0,5, g-0,54, Lt-74 proc.

Prie didesnių karščiu šilumos siurblys turės labiau prakaituoti, bet net ir su aktyviu vėsinimu kiek matau sąnaudos labai mažos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 07 gegužės 2017 - 22:50
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 07, 23:35)
Prie didesnių karščiu šilumos siurblys turės labiau prakaituoti, bet net ir su aktyviu vėsinimu kiek matau sąnaudos labai mažos.

Tai vat per didžiuosius karščius būsiantis vaizdas ir bus įdomiausias. Įtariu, kad bus kaip ir normos ribose, bet vis tik, įdomus vaizdas gyvai.

Tai kad namas "Daugiau 24 neįkaito" iš tikrųjų labai geras namo rezultatas, kaip turinčio tokį pietinės pusės įstiklinimo plotą . Pas mane lygiai tas pats vaizdas buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gegužės 2017 - 23:15
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 06, 17:20)
Tik didziaja vitriną 6 metrų pati viršų ir tai dėl to jog tinkuojai paprašė. Nematau prasmės siltinti jeigu langai normaliai išnešti į siltinimo sluoksnį.

O kiek jus isnesinejote i isore langus ir kaip buvo apdirbti angokrasciai tinku ar GKP ?
Pas mane langai isnesti per lango ploti.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2017 05 05, 20:28)
..
Situacija ta, kad dabar rėmas iš vidaus gauna labai mažai šilumos, nes kontaktinis paviršius su šiltu vidaus oru yra mažas, o iš lauko iš vis neapšiltintas, tad lauke labai greitai visą gautą šilumą praranda. Tai iššaukia tai, kad apatinė lango rėmo dalis gerokai šaltesnė ir ant jo renkasi kondensatas, kuris nubėgęs gadina medines vidines palanges.
...

Jei teisingai supratau po vidine medine palange yra XPS. Ka darytum jei isores keisti negaletum, o viduje nuo nulio darytum apdaila?

Pas mane mediniai langai, polanaginis profilis po 1 cm plonesnis remas is abieju pusiu - 7 cm storio. Is isores polanginis profilis praktiskai neuzdengtas max 5mm.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 08, 11:43)

Pas mane mediniai langai, polanaginis profilis po 1 cm plonesnis remas is abieju pusiu - 7 cm storio. Is isores polanginis profilis  praktiskai neuzdengtas max 5mm.

Pas jus standartinis EURO IV 92mm medinis profilis? Nebandete atsisakyti vidinio "popalanginio profilio" 1cm isfrezavimo ir vidinę palangė glausti prie rėmo per silikona? Neaišku ar tai technologiškai įmanoma, t.y. frezavimo keitimas
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 08, 10:43)
O kiek jus isnesinejote i isore langus ir kaip buvo apdirbti angokrasciai tinku ar GKP ?
Pas mane langai isnesti per lango ploti.

isnesta daugiau nei per lango ploti, t.y. apie 13 cm. Angokrasciai tinkuoti dedant papildomai tinkavimo tinklus.
Atsakyti
QUOTE(bpm @ 2017 05 08, 12:18)
Pas jus standartinis EURO IV 92mm medinis profilis? Nebandete atsisakyti vidinio "popalanginio profilio" 1cm isfrezavimo ir vidinę palangė glausti prie rėmo per silikona? Neaišku ar tai technologiškai įmanoma, t.y. frezavimo keitimas

pas mus 92mm medinai langai (is isores su aliumu), gamintojas nuo Kretingos (Vark...). jei atvirai uzsakymo metu net nemasciau kazka keist (gal per mazai tuo metu dar domejausi). Kaip jus sakote tokio isfrezavimo nera tik po vitrina.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 08, 11:43)
Ka darytum jei isores keisti negaletum, o viduje nuo nulio darytum apdaila?

Putplastį truputį paploninčiau, kad palangė šiek pasislinktų žemyn ir atitinkamai mažiau rėmo užstotų. Po rėmu žinoma nepakišinėčiau. Montavimo vietą manau kad tikslinga apšiltinti, tik vidinio rėmo paviršiaus geriau niekuo neuždengt.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 08, 13:46)
pas mus 92mm medinai langai (is isores su aliumu), gamintojas nuo Kretingos (Vark...). jei atvirai uzsakymo metu net nemasciau kazka keist (gal per mazai tuo metu dar domejausi). Kaip jus sakote tokio isfrezavimo nera tik po vitrina.

Jeigu iš vidaus į tą 1cm isdroza kišama medinė palangė, tuomet skirtumo neturėtų būti, juk tas pats medis prie medinio rėmo.
Atsakyti