Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Vajota @ 2017 05 05, 16:36)
Mintai, kai yra popalanginis profilis tai viskas kaip ir aišku, pakiši po langu skardine palangę ir viskas , bet tenai eina šaltis, galvoju iš vidaus kai daroma apdaila padėti ekstrudinis ir ant jo padėti medinę ar plastikinę palangę , kaip toks variantas?

Būtent taip pas mane ir padarytą: iš išorės palangė pakišta po rėmu o iš vidaus apšiltinta ir palangė priglausta prie rėmo iš šono (po rėmu vietoje standartiškai pakišamos vidinės palangės pakištas putplastis, o vidinė palangė uždėta ant jo ir prie rėmo priglausta iš šono.

Situacija ta, kad dabar rėmas iš vidaus gauna labai mažai šilumos, nes kontaktinis paviršius su šiltu vidaus oru yra mažas, o iš lauko iš vis neapšiltintas, tad lauke labai greitai visą gautą šilumą praranda. Tai iššaukia tai, kad apatinė lango rėmo dalis gerokai šaltesnė ir ant jo renkasi kondensatas, kuris nubėgęs gadina medines vidines palanges.

Kategoriškai nerekomenduoju rėmo šiltinti iš vidaus.

Rekomenduočiau rėma apšiltinti iš išorės ir apatinėje rėmo dalyje. Kaip tai būtų atliekama, ar taip, kaip a&a namuko bloge, ar dar kaip nežinau. Tai jau pačiam spręsti, bet aš rekomenduočiau apšiltinti. Problema ta, kad toks išorinių palangių montavimo būdas yra gerokai mažiau patikimas nei standartinis, konstrukcijų apsaugos nuo drėgmės atžvilgiu, tad primygtinai to rekomenduoti negaliu, bet konkrečiai aš šiai dienai iš dviejų blogybių rinkčiausi šią.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 05 05, 19:28)

Rekomenduočiau rėma apšiltinti iš išorės ir apatinėje rėmo dalyje. Kaip tai būtų atliekama, ar taip, kaip a&a namuko bloge, ar dar kaip nežinau. Tai jau pačiam spręsti, bet aš rekomenduočiau apšiltinti. Problema ta, kad toks išorinių palangių montavimo būdas yra gerokai mažiau patikimas nei standartinis, konstrukcijų apsaugos nuo drėgmės atžvilgiu, tad primygtinai to rekomenduoti negaliu, bet konkrečiai aš šiai dienai iš dviejų blogybių rinkčiausi šią.

Butent reikia siltinti is lauko, o ne vidaus. Is lauko klijuojamas XPSas, nuarmuojamas, tepama ant virsaus geros kokybes dvikomponentine hidroizoliacija ir jau tada palange.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 05 05, 14:00)
Jei daug bus ruošiamo maisto su virtuvine technika, daug skalbiama ir džiovinama su džiovyklėmis, nieko keisto, kad pastato šildymui reikės gerokai mažiau energijos ir šildymo sezonas stipriai sutrumpės.

Zeng su antra puse dirbo iš namų, taigi pastoviai buvo namie. 2 kūnai-radiatoriai, 2 kompai-radiatoriai, kavos puodelis Cibuli pas tave pakėlė temperatūrą 0,5 laipsnio:) Va, kaip apsimoka home office!

Kaip tik baigiasi mano ofiso nuoma, manau reiks keltis į sodybą dirbti. Tiesa pradžiai reiks pasistatyti namąsmile.gif Zeng - nesuprask neteisingai, bendruomenė džiaugiasi, tik va matyt daug kas jau svarsto dar kokį namelį pasistatyti sau ar uošvienei ir diskutuoja, kaip čia racionaliau elgtis.
Atsakyti
Klausimėlis. Kaip suprantu aliuminizuota garo izoliacija atspindi šilumą jei yra kažkoks tarpas (atitraukta nuo gipso), kad ir užpildytas vata. Tuo tuo tarpu jei pas mane SIP namas ir aliuminizuotą garo izoliaciją prispausiu gipsu (suksiu jį tiesiai prie OSB sienos) - ar tas aliuminis atliks savo darbą? Gal tokiu atveju užtenka paprastesnės garo izoliacijos? Tuo pačiu ir telefono ryšio neblokuotų.
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2017 05 06, 00:29)
Klausimėlis. Kaip suprantu aliuminizuota garo izoliacija atspindi šilumą jei yra kažkoks tarpas (atitraukta nuo gipso), kad ir užpildytas vata. Tuo tuo tarpu jei pas mane SIP namas ir aliuminizuotą garo izoliaciją prispausiu gipsu (suksiu jį tiesiai prie OSB sienos)  - ar tas aliuminis atliks savo darbą? Gal tokiu atveju užtenka paprastesnės garo izoliacijos? Tuo pačiu ir telefono ryšio neblokuotų.

Turi buti oro tarpas. Jei nori kad ji dirbtu.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 05, 20:48)
Butent reikia siltinti is lauko, o ne vidaus. Is lauko klijuojamas XPSas, nuarmuojamas,  tepama ant virsaus geros kokybes dvikomponentine hidroizoliacija ir jau tada palange.

Tarkim jai pas mane skardines palanges padarytos, o jos sukasi i palangini profili, kaip tada tvirtinti reiketu jas ?
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2017 05 06, 08:13)
Tarkim jai pas mane skardines palanges padarytos, o jos sukasi i palangini profili, kaip tada tvirtinti reiketu jas ?

Klijuot su poliretaninais klijais
Atsakyti
QUOTE(stylius @ 2017 05 06, 09:13)

Pas mane lygiai tokios pat palangės, bet sukti medvaržčiais prie popalanginio profilio aš kategoriškai atsisakiau. Lango profilio išorinėje pusėje yra briauna į kuria įkišau palangės atbrailą, kuri buvo skirta priveržti medvaržčiams. Susidariusį tarpa tarp skardinės palangės ir popalanginio profilio užpurškiau poliuretaninėmis putomis. Naa vos keli milimetrai, gal ir centimetras, mizeris, bet vis šilčiau, o dėl tvirtumo, tai patikėk, tame profilio plyšyje palangė laikosi labai tvirtai.

Kaip tokią palangę pritvirtinti prie lango rėmo iš šono, taip, galima ir su silikonu, bet silikonas yra gana greitai sandarumo netenkanti medžiaga, ją turbūt kas metus reikėtų iš naujo pertepti, todėl Vaikio minėtas rimtos hidroizoliacijos sluoksnis po palange būtų labai į temą. Dėl poliuretaninių klijų, gal jie ir rimtesni, bet aš jais vis tiek 100% nepasitikėčiau. Su Bangu kai kalbėjau šiuo klausimu, tai jo nuomone palangę reikėtų tvirtinti su prilydomais plastikiniais klijais, su kokiais pavyzdžiui "Augustas" suklijuoja savo BVĮ plastikines pertvaras. Taip, tai ženkliai patikimesnis būdas, nei silikonas, ir jei rastum galimybę tvirtinti taip, tai aš visom keturiom už tokį palangės tvirtinimo būdą.

O šeip, tai yra lango profiliai kurie pritaikyti palangės montavimui paslepiant rėmą putplastyje, net ir apatinę rėmo dalį. Kaip pavyzdį pateiksiu „Veka Artline 82“ profilį, palaikantį net 60 mm storio stiklo paketą.
vartotojo įkelta nuotrauka Palangę tvirtinant prie šio profilio, galima būti užtikrintam, kad vanduo po palange nepateks lygiai taip pat, kaip ir palangės užkišimo po rėmu atveju.

Šiai dienai aš namą statyčiau būtent su šiuo profiliu, tuo labiau, kai jau yra žmonių teigiančių, kad pristatytų šį profilį ir į Lietuvą. Nors gal dabar jau prieš rinkdamasis profilį, sulaukčiau BangaS šio mazgo sprendimo paviešinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 06 gegužės 2017 - 10:41
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 05, 21:48)
Butent reikia siltinti is lauko, o ne vidaus. Is lauko klijuojamas XPSas, nuarmuojamas,  tepama ant virsaus geros kokybes dvikomponentine hidroizoliacija ir jau tada palange.

Vaikis, kaip pas jus angokrasciai is vidaus? Siltinot XPS?

Dar vis blaskausi ar det tuos 2 cm xps, kai kur reiks plonint iki 1.5 cm.. t.y. ar nebus daug zaidimo o rezultatas mizernas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 06 gegužės 2017 - 10:53
QUOTE(VilkasPilkas @ 2017 05 06, 10:51)
Vaikis,  kaip pas jus angokrasciai is vidaus? Siltinot XPS?

Dar vis blaskausi ar det tuos 2 cm xps, kai kur reiks plonint iki 1.5 cm.. t.y. ar nebus daug zaidimo o rezultatas mizernas

Tik didziaja vitriną 6 metrų pati viršų ir tai dėl to jog tinkuojai paprašė. Nematau prasmės siltinti jeigu langai normaliai išnešti į siltinimo sluoksnį.
Atsakyti
Kokios temperatūros laikosi jūsų namuose po vakar dienos karščių? Šį vakarą apie 18 val. mano name pirmame aukšte du termostatai rodė +20,5, vienas +21, antro aukšto visi termostatai rodė +21,5 laipsnį. Kalibruotas termometras pirmame aukšte rodė +21, todėl tikėtina, kad pirmame aukšte yra apie +21, o antrame aukšte apie +22 laipsniai.

Vakar visą dieną kaitino saulė, lauke buvo +22/+23 ir namo visai neprikaitino. Anksčiau su NRG stiklais namas tokiu oru būtų prikaitęs iki +23/+24 laipsnių, o dabar niekaip neprikaista. Mano GNP2 stiklai praleidžia 52 proc. saulės šilumos, kuomet ankstesni NRG praleisdavo 61 proc. šilumos. Nauji stiklai praleidžia tik 9 proc. mažiau saulės šilumos, bet namas niekaip neįkaista. O saulė šią savaitę jau ilgokai kaitino.

Kažkodėl kyla įtarimas, kad ne tuos stiklus sudėjo. Galbūt tai ne GNP2, o tik GNP stiklai, kurie praleidžia tik 49 proc. saulės šilumos. O gal iš viso ne GNP2, o kažkokie dar prastesni stiklai. Tik lipdukus GNP2 užklijavo. Taip "atsidėkojo" už visą langų epopėja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2017 05 07, 20:10)
Kažkodėl kyla įtarimas, kad ne tuos stiklus sudėjo. Galbūt tai ne GNP2, o tik GNP stiklai, kurie praleidžia tik 49 proc. saulės šilumos.

Kažkaip abejoju, kad langistams būtų kilusi mintis būtent tau taip keršyti. Per daug stipriai juos nuskausminai, kad rizikuotų. Per daug didelė tikimybė, kad nuneši kokį atsitiktinį stiklo paketą į laboratoriją patikrinti ir vėl liepsi visus stiklus pakeisti ;).

Iš kitos pusės 49% ir 52% labai nedidelis skirtumas.

Vis tik, gal ir ne šešėliai kalti, dėl mažų saulės pritekėjimų į mano namą. Gal vis tik GNP kaltas.

Bet kokiu atveju, saulės pritekėjimai pas mane mizerni.

Dėl temperatūros, kadangi su maikute nešalta, tai mažiau 23C nebus smile.gif. Nuėjau pažiūrėt ir akurat 23C smile.gif. Iš kitos pusės, aš ir šildydamas palaikiau ~22C-23C tai mano namo konstrukcijos ir neleidžia per daug temperatūrai šokinėti, nors kai saulutė buvo pakaitinusi, tai ir 24C termometras kažkurią dieną rodė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 07 gegužės 2017 - 20:04