QUOTE(Vajota @ 2017 05 05, 16:36)
Mintai, kai yra popalanginis profilis tai viskas kaip ir aišku, pakiši po langu skardine palangę ir viskas , bet tenai eina šaltis, galvoju iš vidaus kai daroma apdaila padėti ekstrudinis ir ant jo padėti medinę ar plastikinę palangę , kaip toks variantas?
Būtent taip pas mane ir padarytą: iš išorės palangė pakišta po rėmu o iš vidaus apšiltinta ir palangė priglausta prie rėmo iš šono (po rėmu vietoje standartiškai pakišamos vidinės palangės pakištas putplastis, o vidinė palangė uždėta ant jo ir prie rėmo priglausta iš šono.
Situacija ta, kad dabar rėmas iš vidaus gauna labai mažai šilumos, nes kontaktinis paviršius su šiltu vidaus oru yra mažas, o iš lauko iš vis neapšiltintas, tad lauke labai greitai visą gautą šilumą praranda. Tai iššaukia tai, kad apatinė lango rėmo dalis gerokai šaltesnė ir ant jo renkasi kondensatas, kuris nubėgęs gadina medines vidines palanges.
Kategoriškai nerekomenduoju rėmo šiltinti iš vidaus.
Rekomenduočiau rėma apšiltinti iš išorės ir apatinėje rėmo dalyje. Kaip tai būtų atliekama, ar taip, kaip a&a namuko bloge, ar dar kaip nežinau. Tai jau pačiam spręsti, bet aš rekomenduočiau apšiltinti. Problema ta, kad toks išorinių palangių montavimo būdas yra gerokai mažiau patikimas nei standartinis, konstrukcijų apsaugos nuo drėgmės atžvilgiu, tad primygtinai to rekomenduoti negaliu, bet konkrečiai aš šiai dienai iš dviejų blogybių rinkčiausi šią.