QUOTE(zeng @ 2017 05 04, 21:48)
Kas pas jį ir pas mane kitaip nei pas kitus? Man rodos langai pagrindinis skirtumas, Bangas savo konstrukciją naudojo, kelis tokius ir man įdėjo, kitus pirkau, bet jie visi viršyja A++ reikalavimus gan ženkliai. Gal dėl to..
Pats rekupas tikrai nėra kažkoks stebuklingas, ŽŠ labai jam padeda tik.
Taip išeina, kad vien langai (tikriausiai stiklo paketai labiau) ir ŽŠ padaro taip, kad namo šildyti nereikia nuo vasario mėnesio. Ar tikrai vien šitų dalykų pakanka, kad namo šildymo sezonas sumažėtų iki 3-4 mėnesių?
Turiu konkrečius klausimus:
1. Kada pradėjote ir baigėte šildymo sezoną?
2. Kokia temperatūra buvo palaikoma name?
3. Kiek prisukta elektros kas mėnesį ir per visą šildymo sezoną?
4. Kiek elektros galėjo būti prisukta tik šildymui?
5. Kokie šviestuvai: LED ar įprasti, skleidžiantys dagiau šilumos?
6. Kokie kiti galimi šilumos šaltiniai be kompų, viryklės ir lempučių?
7. Priminkite, kokie jūsų langai, stiklai?
Papildyta:
QUOTE(zeng @ 2017 05 04, 21:48)
Na nekrenta kažkaip ta temperatūra taip greit, net ir apsiniaukusiom dienom kažkiek kyla temperatūra, iš ryto po nakties vėl būna nukritusi, tie svyravimai lėtai eina žemėjančia kreive tokiu oru kaip kad šį pavasarį, kuomet iš ryto jau buvo 21, jungiau rekuperatoriaus oro siurblį, tokiu būdu į patalpas buvo paduodamas 30 laipsnių oras 150m3/h. Šildymas tokiu būdu esant minusui nepasiteisina, nepakanka. Bet palaikymui temperatūros kada nėra šalčių didelių visai pasitvirtina.
Štai čia kažkas suvelta. Prie minuso vien rekupu nepasišildote, bet šildymas išjungtas nuo vasario mėnesio. O juk ne tik kovą, bet ir balandį naktimis buvo iki -8 ar daugiau šalčio. Dar praeitą savaitę naktimis buvo minusinė temperatūra. Arba nuo kiek prasideda didelis minusas, kuomet reikia papildomo šilumos šaltinio?
Prieš tai sakėte, kad name palaikėte +23, dabar jau rašote, kad +21. Kiek paros bėgyje keitėsi patalpų vidaus temperatūra, kuomet nebuvo įjungtas joks šildymas?
Jeigu tikrai namo šildyti nereikia nuo vasario pabaigos, tai toks namas vasarą turėtų perkaisti. Kokia temperatūra name buvo šią vasarą? Kaip kovojote su perkaitimu? Ar namas vasarą neperkaista?
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2017 05 04, 22:14)
tai koks skirtumas ar kompai ar telikai ar apsvietimas su orkaite ar visi draugiskai kartu ta energija prarijo, visvien viskas i siluma pavirto.
Iš LED'ų mažai naudos. Neduoda jie tiek šilumos, kiek kaitrinės lemputės. A+/A++ klasės prietaisai irgi mažai atiduoda šilumos. Orkaitė, arbatinukas - kitas reikalas.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2017 05 04, 22:14)
bet faktas kaip blynas - namas gavosi labai siltas ir jau antra diskusiju banga sukelia, pirma buvo gruodzio gale, kai pora savaiciu SS buvo neisijunges.
Man galai vis tiek nesueina. Pvz., jis turi tą All in One įrenginį ar tikrai yra garantuotas, kad geoterminis neveikė. Gal Zeng pasakytų, kiek valandų per šildymo sezoną dirbo šilumos siurblys. Kiek kartų buvo įsijungta, išsijungta? Ar jis rodo tokius duomenis?