Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 04, 15:29)
Nepamenu is PHP skaiciavimu kiek sugeneruoja suauges zmogus, bet tavo pateikti skaiciai man kelia itarima. O tai kiek 2 vaikai sugeneruoja ? smile.gif
taip gryzta is boilerio, bet ten "trupiniai". Daugiau naudos bus is kokios orkaites dazno naudojimo.

paguglinus rasi skaicius 100-200w/galvai. paemus minimuma 4x po 100 drinks_cheers.gif ir kad galvos po 12h praleis namie ir tai 144kwh/men susidaro. daznai orkaite tektu kurent - 70 valandu, jei ji 2kw galios smile.gif Tai jei ir is tu 4 galvu kokios 2 bus vaikiskos, jauciu vistiek nemaziau 100kwh/men susidarys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gegužės 2017 - 15:44
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 04, 16:29)
Nepamenu is PHP skaiciavimu kiek sugeneruoja suauges zmogus, bet tavo pateikti skaiciai man kelia itarima. O tai kiek 2 vaikai sugeneruoja ? smile.gif
taip gryzta is boilerio, bet ten "trupiniai". Daugiau naudos bus is kokios orkaites dazno naudojimo.

Šilumos vartotojo vadove nurodyta kad „žmogus išskiria 80 W šilumos srautą“. Dabar tiksliai nepamenu kur skaičiau, bet atmintį užkliuvę tokie skaičiai, kad žmogus ramiai sėdėdamas išskiria apie 40W, lengvai eidamas apie 80W, intensyviau judėdamas virš 100W. Vis tik šiuos skaičius reikėtų patikslinti, bet nepamenu kur ieškot.
Atsakyti
Fasado šiltintojai siūlo, iš fasadinio polistirolo sumontuoti palangę, t.y. nuo mūro užeitų polistirolas ir užsidengtų popalanginis profilis ir polistirolą privestų prie lango. Tarp lango ir polistirolo būtų užtepta silikonas ir taip būtų suformuota palangė. Jų teigimu jei ant sienos lyja ir nubėga vanduo tai ir čia būtų tas pats, tinkas silikoninis. Kad užsidengtų popalanginis profilis tai gerai, bet jei bėgtų vanduo nuo lango ar ilgai laikytų tas silikonas? ką manote
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 05 04, 16:26)
Šilumos vartotojo vadove nurodyta kad „žmogus išskiria 80 W šilumos srautą“. Dabar tiksliai nepamenu kur skaičiau, bet atmintį užkliuvę tokie skaičiai, kad žmogus ramiai sėdėdamas išskiria apie 40W, lengvai eidamas apie 80W, intensyviau judėdamas virš 100W. Vis tik šiuos skaičius reikėtų patikslinti, bet nepamenu kur ieškot.

oK mazinam, tegu buna ne 100W o 50W. vistiek uztenka rekupo nuostoliam sukompensuot.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 05 04, 17:51)
oK mazinam, tegu buna ne 100W o 50W. vistiek uztenka rekupo nuostoliam sukompensuot.

Tikrai ne mano rekupo
Papildyta:
QUOTE(Vajota @ 2017 05 04, 17:48)
Fasado šiltintojai siūlo, iš fasadinio polistirolo sumontuoti palangę, t.y. nuo mūro užeitų polistirolas ir  užsidengtų popalanginis profilis ir polistirolą privestų prie lango. Tarp lango ir polistirolo būtų užtepta silikonas ir taip būtų suformuota palangė. Jų teigimu jei ant sienos lyja ir nubėga vanduo tai ir čia būtų tas pats, tinkas silikoninis. Kad užsidengtų popalanginis profilis tai gerai, bet jei bėgtų vanduo nuo lango ar ilgai laikytų tas silikonas? ką manote

Aš buvau prigąsdintas, kad silikonas laikys labai trumpai, o po to, vanduo nesunkiai pateks po palange ir ardys konstrukcijas.

Tiesa, palangė bus? Palangės bus silikonu pritvirtinta prie lango rėmo? Nes jei tik putplastis nutinkuotas silikoniniu tinku, tai vienareikšmiškai per silpna apsauga nuo vandens.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2017 05 04, 18:25)
Tikrai ne mano rekupo

zengo rekupo, dirbancio nuo zemes silumokaicio ir gaunancio min +7C i padavima. del tavo sildymo kastu diskusijos nekyla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gegužės 2017 - 19:24
QUOTE(mintas @ 2017 05 04, 18:25)
Tikrai ne mano rekupo
Papildyta:
Aš buvau prigąsdintas, kad silikonas laikys labai trumpai, o po to, vanduo nesunkiai pateks po palange ir ardys konstrukcijas.

Tiesa, palangė bus?  Palangės bus silikonu pritvirtinta prie lango rėmo? Nes jei tik putplastis nutinkuotas silikoniniu tinku, tai vienareikšmiškai per silpna apsauga nuo vandens.

pasak jų palangės nereikia,mastau.gif ir jos nebus, būtų tik suformuota iš polistirolo ir nutepta silikoniniu tinku, .Vilioja tik tas mus, kad būtų užsandarintas tas mazgas popalanginis profilis, o ilgalaikėje perspektyvoje, ir mums atrodo, kad be palangės gali patekti vanduo į konstrukciją. O kaip galima geriau sutvarkyti tą popalanginį profilį, nes ten tikrai šaltis eis
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2017 05 04, 12:49)
Kodėl mistika?  Langų daug, lauke šviesu ir patalpos šyla be tiesioginių saulės spindulių, o saulėta diena kelioms dienoms "užkrauna" namą.
Pas mane kovo pradžioje išjungtas šildymas, žemiausiai temperatūra buvo nukritusi iki 20,5C, dabar jau 23C. Jokio kito pašildymo nenaudojame, elektros sunaudota minimaliai, nes namie būname tik vakarais. Vėdinimas irgi pristabdomas dieną, bet palaikomas toks oras, kad jokio iškvėpuoto ar pridususio kvapo nebūtų įėjus iš lauko. Skaičiais pasakyti negaliu. Galiu patikslinti, kad pilnu greičiu įjungtas rekuperatorius +ŽŠ per savaitgalį numuša temepratūrą apie 1,5C, bet ten apie 500 m3/h pučia, ko normaliam rėžimui tikrai nereikia. 
Balandis šiais metais labai pagailėjo saulės, kiekviena saulėta diena jautėsi, bet buvo dienų, kai jau rekuperatorius ėjo ir bypass rėžimu pilnu tempu, viduje buvo 23-24C.

Man mistika, kaip namas gali neperkaisti, kai dvi savaites yra +28C lauke. Panašu, kad pas mane už dviejų, trijų savaičių jau reikės vėsinimo per ŽŠ ir užtraukinėti išorines stoglangių žaliuzes.

Žiūriu šitie mano teiginiai įplieskė diskusiją. Man kažkaip neatrodo čia kažkas ypatingo, pas Banga garantuoju bus lygiai tokia pati ar net geresnė situacija, namai labai panašiai statyti ;). Kas pas jį ir pas mane kitaip nei pas kitus? Man rodos langai pagrindinis skirtumas, Bangas savo konstrukciją naudojo, kelis tokius ir man įdėjo, kitus pirkau, bet jie visi viršyja A++ reikalavimus gan ženkliai. Gal dėl to.. Na nekrenta kažkaip ta temperatūra taip greit, net ir apsiniaukusiom dienom kažkiek kyla temperatūra, iš ryto po nakties vėl būna nukritusi, tie svyravimai lėtai eina žemėjančia kreive tokiu oru kaip kad šį pavasarį, kuomet iš ryto jau buvo 21, jungiau rekuperatoriaus oro siurblį, tokiu būdu į patalpas buvo paduodamas 30 laipsnių oras 150m3/h. Šildymas tokiu būdu esant minusui nepasiteisina, nepakanka. Bet palaikymui temperatūros kada nėra šalčių didelių visai pasitvirtina. Ilgai tokio šildymo tikrai nenaudojau, būtų sąnaudose atsispindėję. Nesekiau rekupo sąnaudų su tuo papildomu pašildymu nei kovą nei balandį, nors galimybė yra. Kažkaip nebeįdomu, sąnaudos mažos, smagu ir viskas. Pats rekupas tikrai nėra kažkoks stebuklingas, ŽŠ labai jam padeda tik. Įdomumo dėlei galite pažiūrėti mano viso namo elektros sąnaudas. Gegužės pavėlavau deklaruot, tai patys įrašė, gegužės 3d. ištaisiau, tai rodo -. http://www.part.lt/p...85cc4a25708.jpg
Papildyta:
Tiesa, abu su žmona daug dirbame namuose su kompais. Tai šitie irgi prisideda nemenkai prie šildymo smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2017 05 04, 20:48)

Tiesa, abu su žmona daug dirbame namuose su kompais. Tai šitie irgi prisideda nemenkai prie šildymo smile.gif.

nu va ir paaiskejo kaltininkai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 04, 20:55)
nu va ir paaiskejo kaltininkai smile.gif

butinai reikejo konkretizuot kas tuos 400kWh suvartojo, kad patiketum? taigi zengas pacioj pradzioj sake kad uz elektra 48 eurus mokedavo. tai koks skirtumas ar kompai ar telikai ar apsvietimas su orkaite ar visi draugiskai kartu ta energija prarijo, visvien viskas i siluma pavirto.
bet faktas kaip blynas - namas gavosi labai siltas ir jau antra diskusiju banga sukelia, pirma buvo gruodzio gale, kai pora savaiciu SS buvo neisijunges.
Papildyta:
QUOTE(zeng @ 2017 05 04, 20:48)
Žiūriu šitie mano teiginiai įplieskė diskusiją. Man kažkaip neatrodo čia kažkas ypatingo, pas Banga garantuoju bus lygiai tokia pati ar net geresnė situacija, namai labai panašiai statyti ;). Kas pas jį ir pas mane kitaip nei pas kitus? Man rodos langai pagrindinis skirtumas, Bangas savo konstrukciją naudojo, kelis tokius ir man įdėjo, kitus pirkau, bet jie visi viršyja A++ reikalavimus gan ženkliai. Gal dėl to.. Na nekrenta kažkaip ta temperatūra taip greit, net ir apsiniaukusiom dienom kažkiek kyla temperatūra, iš ryto po nakties vėl būna nukritusi, tie svyravimai lėtai eina žemėjančia kreive tokiu oru kaip kad šį pavasarį, kuomet iš ryto jau buvo 21, jungiau rekuperatoriaus oro siurblį, tokiu būdu į patalpas buvo paduodamas 30 laipsnių oras 150m3/h. Šildymas tokiu būdu esant minusui nepasiteisina, nepakanka. Bet palaikymui temperatūros kada nėra šalčių didelių visai pasitvirtina. Ilgai tokio šildymo tikrai nenaudojau, būtų sąnaudose atsispindėję. Nesekiau rekupo sąnaudų su tuo papildomu pašildymu nei kovą nei balandį, nors galimybė yra. Kažkaip nebeįdomu, sąnaudos mažos, smagu ir viskas. Pats rekupas tikrai nėra kažkoks stebuklingas, ŽŠ labai jam padeda tik. Įdomumo dėlei galite pažiūrėti mano viso namo elektros sąnaudas. Gegužės pavėlavau deklaruot, tai patys įrašė, gegužės 3d. ištaisiau, tai rodo  -. http://www.part.lt/p...85cc4a25708.jpg
Papildyta:

iki pilnos laimes +-4kwp saules elektrines betruksta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gegužės 2017 - 21:19
QUOTE(madwifi @ 2017 05 04, 21:14)
iki pilnos laimes +-4kwp saules elektrines betruksta

Buvo pradiniam plane, 5kw. Esu gavęs ir leidimą. Bet buvo viršytas statybų biudžetas, be to nepatinka man, kad jau visą trečdalį kainos Lesto nori pasiimt. Palauksiu kai už pasaugojimą 1 centą ims. Saulininkai žadėjo kovoti smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(zeng @ 2017 05 04, 21:23)
Buvo pradiniam plane, 5kw. Esu gavęs ir leidimą. Bet buvo viršytas statybų biudžetas, be to nepatinka man, kad jau visą trečdalį kainos Lesto nori pasiimt. Palauksiu kai už pasaugojimą 1 centą ims. Saulininkai žadėjo kovoti smile.gif.

su tuo trecdaliu tai visiskas mitas gimes is dvigubos apskaitos principo nesuvokimo. taigi tuos 4 centus mokesi tik uz ta dali kuria imsi is "pasaugos", o ta dalis pagal tavo vartojimo iprocius nesudarys ne puses tavo pagamintos ir suvartotos elektros
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gegužės 2017 - 22:22