QUOTE(BangaS @ 2017 05 04, 12:49)
Kodėl mistika? Langų daug, lauke šviesu ir patalpos šyla be tiesioginių saulės spindulių, o saulėta diena kelioms dienoms "užkrauna" namą.
Pas mane kovo pradžioje išjungtas šildymas, žemiausiai temperatūra buvo nukritusi iki 20,5C, dabar jau 23C. Jokio kito pašildymo nenaudojame, elektros sunaudota minimaliai, nes namie būname tik vakarais. Vėdinimas irgi pristabdomas dieną, bet palaikomas toks oras, kad jokio iškvėpuoto ar pridususio kvapo nebūtų įėjus iš lauko. Skaičiais pasakyti negaliu. Galiu patikslinti, kad pilnu greičiu įjungtas rekuperatorius +ŽŠ per savaitgalį numuša temepratūrą apie 1,5C, bet ten apie 500 m3/h pučia, ko normaliam rėžimui tikrai nereikia.
Balandis šiais metais labai pagailėjo saulės, kiekviena saulėta diena jautėsi, bet buvo dienų, kai jau rekuperatorius ėjo ir bypass rėžimu pilnu tempu, viduje buvo 23-24C.
Man mistika, kaip namas gali neperkaisti, kai dvi savaites yra +28C lauke. Panašu, kad pas mane už dviejų, trijų savaičių jau reikės vėsinimo per ŽŠ ir užtraukinėti išorines stoglangių žaliuzes.
Žiūriu šitie mano teiginiai įplieskė diskusiją. Man kažkaip neatrodo čia kažkas ypatingo, pas Banga garantuoju bus lygiai tokia pati ar net geresnė situacija, namai labai panašiai statyti ;). Kas pas jį ir pas mane kitaip nei pas kitus? Man rodos langai pagrindinis skirtumas, Bangas savo konstrukciją naudojo, kelis tokius ir man įdėjo, kitus pirkau, bet jie visi viršyja A++ reikalavimus gan ženkliai. Gal dėl to.. Na nekrenta kažkaip ta temperatūra taip greit, net ir apsiniaukusiom dienom kažkiek kyla temperatūra, iš ryto po nakties vėl būna nukritusi, tie svyravimai lėtai eina žemėjančia kreive tokiu oru kaip kad šį pavasarį, kuomet iš ryto jau buvo 21, jungiau rekuperatoriaus oro siurblį, tokiu būdu į patalpas buvo paduodamas 30 laipsnių oras 150m3/h. Šildymas tokiu būdu esant minusui nepasiteisina, nepakanka. Bet palaikymui temperatūros kada nėra šalčių didelių visai pasitvirtina. Ilgai tokio šildymo tikrai nenaudojau, būtų sąnaudose atsispindėję. Nesekiau rekupo sąnaudų su tuo papildomu pašildymu nei kovą nei balandį, nors galimybė yra. Kažkaip nebeįdomu, sąnaudos mažos, smagu ir viskas. Pats rekupas tikrai nėra kažkoks stebuklingas, ŽŠ labai jam padeda tik. Įdomumo dėlei galite pažiūrėti mano viso namo elektros sąnaudas. Gegužės pavėlavau deklaruot, tai patys įrašė, gegužės 3d. ištaisiau, tai rodo -.
http://www.part.lt/p...85cc4a25708.jpg
Papildyta:
Tiesa, abu su žmona daug dirbame namuose su kompais. Tai šitie irgi prisideda nemenkai prie šildymo
.