Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

Nu tai matyt ant tiek šiltas namas, kad nuo vasario nebereikia šildyt... Truputi kosmosas, arba kažkas nutylima biggrin.gif

QUOTE(cibulis @ 2017 05 04, 07:18)
Nesupratau, kas namuose palaikė norimą temperatūrą, jei geoterminis išjungtas. Šildymas išjungtas nuo vasario pabaigos, todėl iki dabar turime gerus 2 mėnesius, t.y. 8 savaites. Iš tų 8 savaičių išmetame 1, kuomet buvo pašildomas rekuperatoriaus oras. Dar lieka mažiausiai 7 savaitės, kuomet reikėjo šildymo. Netgi atmetus iš tų 7 savaičių kažkiek saulėtų dienų vis tiek lieka apie 3-4 savaitės, kuomet reikėjo šildymo.

Ar nori pasakyti, kad per gruntinį šilumokaitį iki rekupo ateina +7 laipsniai ir rekupas toliau viską padaro, t.y. jam pakanka iš lauko +7 laipsnių, kad į namą jis grąžintų tokios temperatūros orą, kokį ištraukė. Arba aš nieko nesuprantu. Kiek bendrai tavo name kainavo visas šildymo sezonas ir vėdinimas?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 05 04, 08:32)
Nu tai matyt ant tiek šiltas namas, kad nuo vasario nebereikia šildyt... Truputi kosmosas, arba kažkas nutylima  biggrin.gif

Vedinimas tikrai turėtų neblogai numušti vidaus temperatūra jeigu nėra saulėtu dienų. Man čia truputį nesueina galai. Aišku čia rekuperatoriui sukuriamas idealios sąlygos kai paduodamas +8 laipsniai, bet vistiek naudingumas nebus 95%
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 04, 09:39)
Vedinimas tikrai turėtų neblogai numušti vidaus temperatūra jeigu nėra saulėtu dienų. Man čia truputį nesueina galai.  Aišku čia rekuperatoriui sukuriamas idealios sąlygos kai paduodamas +8 laipsniai, bet vistiek naudingumas nebus 95%

Net ir esant tokios sąlygoms rekūpas per kelias dienas atvėsintų namą ir reikėtų papildomo šilumos šaltinio. O jo name įrengtas Nilan All in One įrenginys (rekupas kartu su geoterminiu), todėl tokio rekūpo NVK tikrai nebus labai aukštas.
Atsakyti
zengas minejo, kad balandi sunaudojo elektros uz 48 eurus, reiskia kokius 450kWh, kuriu didzioji dalis vienokiu ar kitokiu budu pavirto i siluma. plius tarkim keturi gyventojai iskirs per menesi dar koki 100kwh. tai kokie 500kWh per menesi ner jau tiek mazai siltam namui -
uzteks kompensuot ir idealiom salygom dirbancio rekupo nuostoliams (ant 150m3/h su 90% nvk bus apie 50kwh/men) ir dar per akis liks nuostoliam per atitvaras padengt.
dar kert reiketu zenga pasveikint su tikrai siltu namu.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 05 04, 10:46)
zengas minejo, kad balandi sunaudojo elektros uz 48 eurus, reiskia kokius 450kWh, kuriu didzioji dalis vienokiu ar kitokiu budu pavirto i siluma. plius tarkim keturi gyventojai iskirs per menesi dar koki 100kwh. tai kokie 500kWh per menesi ner jau tiek mazai siltam namui -
uzteks kompensuot ir idealiom salygom dirbancio rekupo nuostoliams (ant 150m3/h su 90% nvk bus apie 50kwh/men) ir dar per akis liks nuostoliam per atitvaras padengt.
dar kert reiketu zenga pasveikint su tikrai siltu namu.

Yra klaidinga skaičiuoti t.y. isvedinėti iš bendrų sąnaudų kas kiek sunaudojo. Per daug interpretacijų, o kad to nebūtų statomi skaitliukai ir viskas pasimato kaip ant delno.Mano bendros sąnaudos 660 kwh už balandi iš kurių 15kwh suvalgė šilumai 80 kwh karštas vanduo, apie 20 - 30 kwh rekuperatorius (pamiršau nusiimti mėnesio pradžioje parodymus)
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2017 05 04, 11:09)
Yra klaidinga skaičiuoti t.y. isvedinėti iš bendrų sąnaudų kas kiek sunaudojo. Per daug interpretacijų, o kad to nebūtų statomi skaitliukai ir viskas pasimato kaip ant delno.Mano bendros sąnaudos 660 kwh už balandi iš kurių 15kwh suvalgė šilumai 80 kwh karštas vanduo, apie 20 - 30 kwh rekuperatorius (pamiršau nusiimti mėnesio pradžioje parodymus)

bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo el. skaitiklio parodymu, 4 zmoniu isskiriama siluma kompensuoja 150m3/h rekuperavimo nuostolius. Is anu 450kwh, net ir atmetus sanaudas karstam vandeniui (is kuriu irgi dalis gizta i namo silumos balansa per boilerio sieneles, per vamzdzius ir tt), lieka daugiau nei 300kwh visokiems el. prietaisams, kas galu gale irgi pavirsta i siluma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gegužės 2017 - 11:56
ką turi veikt 4 žmonės, kad stabiliai palaikyt 22-23 laipsnius. Kad ir kokiam šiltam name.
Mistika truputi biggrin.gif Kovą, balandy, nesaulėtą
Vaziuojam žiūrėt

QUOTE(madwifi @ 2017 05 04, 10:55)
bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo el. skaitiklio parodymu, 4 zmoniu isskiriama siluma kompensuoja 150m3/h rekuperavimo nuostolius. Is anu 450kwh, net ir atmetus sanaudas karstam vandeniui (is kuriu irgi  dalis gizta i namo silumos balansa per boilerio sieneles, per vamzdzius ir tt), lieka daugiau nei 300kwh visokiems el. prietaisams, kas galu gale irgi pavirsta i siluma.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 05 04, 12:21)
ką turi veikt 4 žmonės, kad stabiliai palaikyt 22-23 laipsnius. Kad ir kokiam šiltam name.
Mistika truputi  biggrin.gif Kovą, balandy, nesaulėtą
Vaziuojam žiūrėt

Kodėl mistika? Langų daug, lauke šviesu ir patalpos šyla be tiesioginių saulės spindulių, o saulėta diena kelioms dienoms "užkrauna" namą.
Pas mane kovo pradžioje išjungtas šildymas, žemiausiai temperatūra buvo nukritusi iki 20,5C, dabar jau 23C. Jokio kito pašildymo nenaudojame, elektros sunaudota minimaliai, nes namie būname tik vakarais. Vėdinimas irgi pristabdomas dieną, bet palaikomas toks oras, kad jokio iškvėpuoto ar pridususio kvapo nebūtų įėjus iš lauko. Skaičiais pasakyti negaliu. Galiu patikslinti, kad pilnu greičiu įjungtas rekuperatorius +ŽŠ per savaitgalį numuša temepratūrą apie 1,5C, bet ten apie 500 m3/h pučia, ko normaliam rėžimui tikrai nereikia.
Balandis šiais metais labai pagailėjo saulės, kiekviena saulėta diena jautėsi, bet buvo dienų, kai jau rekuperatorius ėjo ir bypass rėžimu pilnu tempu, viduje buvo 23-24C.

Man mistika, kaip namas gali neperkaisti, kai dvi savaites yra +28C lauke. Panašu, kad pas mane už dviejų, trijų savaičių jau reikės vėsinimo per ŽŠ ir užtraukinėti išorines stoglangių žaliuzes.
Atsakyti
Neperkaista, nes stiklo salyginai mazai, šešėliuota....
Bet ir įšilt labai nėra per ka

Be tiesioginių spindulių - vargiai įsivaizduojamas šylimas. Na bet jei yra faktų- sveikintina

QUOTE(BangaS @ 2017 05 04, 11:49)
Kodėl mistika?  Langų daug, lauke šviesu ir patalpos šyla be tiesioginių saulės spindulių, o saulėta diena kelioms dienoms "užkrauna" namą.
Pas mane kovo pradžioje išjungtas šildymas, žemiausiai temperatūra buvo nukritusi iki 20,5C, dabar jau 23C. Jokio kito pašildymo nenaudojame, elektros sunaudota minimaliai, nes namie būname tik vakarais. Vėdinimas irgi pristabdomas dieną, bet palaikomas toks oras, kad jokio iškvėpuoto ar pridususio kvapo nebūtų įėjus iš lauko. Skaičiais pasakyti negaliu. Galiu patikslinti, kad pilnu greičiu įjungtas rekuperatorius +ŽŠ per savaitgalį numuša temepratūrą apie 1,5C, bet ten apie 500 m3/h pučia, ko normaliam rėžimui tikrai nereikia. 
Balandis šiais metais labai pagailėjo saulės, kiekviena saulėta diena jautėsi, bet buvo dienų, kai jau rekuperatorius ėjo ir bypass rėžimu pilnu tempu, viduje buvo 23-24C.

Man mistika, kaip namas gali neperkaisti, kai dvi savaites yra +28C lauke. Panašu, kad pas mane už dviejų, trijų savaičių jau reikės vėsinimo per ŽŠ ir užtraukinėti išorines stoglangių žaliuzes.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 05 04, 12:21)
Mistika truputi  biggrin.gif Kovą, balandy, nesaulėtą
Vaziuojam žiūrėt

kur pasakyta kad 4 zmones savo kunais nama prisildo iki 22-23C ? bet kad kompensuoja 150m3/h ventilavimo su 90% nvk rekupu, i kuri paduodami pastovus +7C nuostolius, tai faktas. Visa kita atlieka gerai apsiltinots atitvaros, geras sandarumas, saule ir buityje isskiriami kokie 300kwh/men silumos energijos, kurios pagal PH rekalavimus pakaktu ir 200m2 namui. Vienzu jokios mistikos .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 04 gegužės 2017 - 13:50
QUOTE(arkava @ 2017 05 04, 13:06)
Be tiesioginių spindulių - vargiai įsivaizduojamas šylimas. Na bet jei yra faktų- sveikintina

Realus pavyzdys - automobilis. Jame ir apsiniaukusią dieną būna šilčiau nei lauke, nors stovi su šaltu varikliu jau seniai. Netiesioginiai spinduliai pašildo per langus.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2017 05 04, 11:55)
bet kuriuo atveju, nepriklausomai nuo el. skaitiklio parodymu, 4 zmoniu isskiriama siluma kompensuoja 150m3/h rekuperavimo nuostolius. Is anu 450kwh, net ir atmetus sanaudas karstam vandeniui (is kuriu irgi  dalis gizta i namo silumos balansa per boilerio sieneles, per vamzdzius ir tt), lieka daugiau nei 300kwh visokiems el. prietaisams, kas galu gale irgi pavirsta i siluma.

Nepamenu is PHP skaiciavimu kiek sugeneruoja suauges zmogus, bet tavo pateikti skaiciai man kelia itarima. O tai kiek 2 vaikai sugeneruoja ? smile.gif
taip gryzta is boilerio, bet ten "trupiniai". Daugiau naudos bus is kokios orkaites dazno naudojimo.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2017 05 04, 15:17)
Netiesioginiai spinduliai pašildo per langus.

tiesos yra, praktikoje toki reiskini pastebejau pas save. Saule nesviecia, bet patalpose temperatura pakyla.
Atsakyti