Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(Verteris @ 2016 11 20, 18:54)
Ta prasme poreikį? 1 kwh elektros = 1 kwh šildymo sąnaudų, jei tiesiai elektra šildytis. Ar čia kažkokių kitokių prasmių reikia ieškoti?

Na daleiskim sakoma kad namo silumos poreikis 5 KW, tai kiek jis elektos turi isdeginti?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 11 20, 18:51)
Gal kas zinot kaip paskaiciuoti namo silumos poreiki jei zinai elektros islaidas sildymui?  I pm parasykit.

Padaugink iš kokių 4,5. Tavo šilumos siurblys "Saldos", todėl jo COP turėtų būti apie 4,5. Padauginęs elektrą iš 4,5 gausi šilumos kWh. Tada tą sumą padalink iš namo ploto ir gausi kWh/m2.

Paskelbsi, ką gavai? Beje, kiek tavo šilumos siurblys prisuka elektros šildymui? Kiek suvalgo rekūpas elektros.

Mano rekūpas šiuo metu dirbdamas antru greičiu ir rekuperuodamas 165 kubus oro, turi 92-94 proc. NVK. Iš namo ištraukia +19,5/+20, grąžina +18. Per 8/9 dienas prisuko 4 kWh elektros. Oro pašildytuvas vis dar nebuvo įsijungęs. Tiesa, kai lauke buvo geras minusas NVK buvo kritęs iki 88/89 proc.
Atsakyti
O koks skirtumas tarp B klases ar A+ klases vistiek sildymo sistemos reikia, putu polistirola ar vata reikia saikingai naudoti, kaip alkoholi saikingai vartoti, o nauju automobiliu pirkima lyginti su namu statyba neverta. Tame paciame B klases name komfortiskai gyvensi, stabilia temperatura turesi.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2016 11 20, 22:05)
O koks skirtumas tarp B klases ar A+ klases vistiek sildymo sistemos reikia, putu polistirola ar vata reikia saikingai naudoti, kaip alkoholi saikingai vartoti, o nauju automobiliu pirkima lyginti su namu statyba neverta. Tame paciame B klases name komfortiskai gyvensi, stabilia temperatura turesi.

A++ klasės namas tikrai yra perteklinis, nes jis liepia pasigaminti dalį energijos. Visiškai sutinku, kad A++ klasės namas yra nesąmonė. Bent jau didžiajai daliai statytojų.

Tačiau A+ tikrai nėra stipriai brangesnis už B klasės namą. Kuomet A+ klasės namai bus privalomi, jie taps masiški. O su masiškumu ateis ir mažesnė kaina. Tuomet atpigs ne tik santykiniai statybinės medžiagos, bet ir bus optimizuota tokio namo statyba. Projektuotojai, architektai supras kaip tokius namus daryti, viskas pigs ir A+ klasės namas nebus jokia naujiena. Dar pernai buvo galima statyti B klasės namus, bet niekas nestatė G klasės. Patys statytojai supranta, kad geriau apšiltintas namas yra gėris.

Dabar A+ klasės namai yra pionieriai, todėl gal tokie namai ir brangesni, bet masiškumas viską sustatys į savo vietas. Pamatysi. Ir dar šiek tiek sumažės namų plotai. Bus optimalus namas 120-140 kv. m. Masiškumas, know-how ir mažesnis namų plotas visiškai nepabrangins A+ klasės namų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 11 20, 21:24)
Padaugink iš kokių 4,5. Tavo šilumos siurblys "Saldos", todėl jo COP turėtų būti apie 4,5. Padauginęs elektrą iš 4,5 gausi šilumos kWh. Tada tą sumą padalink iš namo ploto ir gausi kWh/m2.

Paskelbsi, ką gavai? Beje, kiek tavo šilumos siurblys prisuka elektros šildymui? Kiek suvalgo rekūpas elektros.

Mano rekūpas šiuo metu dirbdamas antru greičiu ir rekuperuodamas 165 kubus oro, turi 92-94 proc. NVK. Iš namo ištraukia +19,5/+20, grąžina +18. Per 8/9 dienas prisuko 4 kWh elektros. Oro pašildytuvas vis dar nebuvo įsijungęs. Tiesa, kai lauke buvo geras minusas NVK buvo kritęs iki 88/89 proc.

Kazko netraukia manes su tavim diskutuoti.. O del rekupo islaidu buvau rases....

P.s. as negaliu diskutuoti apie tai,ko pats tiksliai nezinau.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 11 20, 22:23)
Kazko netraukia manes su tavim diskutuoti..

Ačiū už atvirumą. Galim visai nediskutuoti. Viską ką norėjau, jau senai pasakiau. Gal dar keliais namo eksploatacijos dalykais pasidalinsiu. Bet panašu, kad artimiausiu metu teks vynioti meškeres: make it rain.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2016 11 20, 22:23)
P.s. as negaliu diskutuoti apie tai,ko pats tiksliai nezinau.

Aš tau viską pasakiau, kaip skaičiuoti. Bet gi nenori skelbti, nes rezultatai prasti. Nebijok, nesityčiosiu. Pats baisiai patyčių nemėgstu. Gali ir neskelbti, bet tikrai nesityčiosi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 11 20, 22:30)
Ačiū už atvirumą. Galim visai nediskutuoti. Viską ką norėjau, jau senai pasakiau. Gal dar keliais namo eksploatacijos dalykais pasidalinsiu. Bet panašu, kad artimiausiu metu teks vynioti meškeres: make it rain.
Papildyta:

Aš tau viską pasakiau, kaip skaičiuoti. Bet gi nenori skelbti, nes rezultatai prasti. Nebijok, nesityčiosiu. Pats baisiai patyčių nemėgstu. Gali ir neskelbti, bet tikrai nesityčiosi.

Zinai kodel as nenoriu skelbti,kad poto vel tafes fakais neapibadyciau ir poto nesijausciau blogai. As tik del saves stengiuos nesivelti i diskusijas. Nezinau gal tu nesupratai,as niekada nesiekiau A+ klases,nes mano projektas tam netinkamas,mano namas netinkamoj vietoj ir t.t. Mano tikslas buvo pasiekti A klase.. Nezinau ar ja pasiekiau,bet rezultatas gavosi buten toks kokio ir norejau pradineje stadijoje,nors viska dariau is lempos,stebedamas foruma,imdamas tai kas man priimtiniausia. Kadangi vasara jau praejo,matau kiek ziema sunaudodavau elektros ir kiek vasara,tad taip,galiu pasakyti (jau seniau buvau tai uzsimines) salciausia menesi uz elektra apsildyti nama as sumokejau apie 60 euru. Patenkintas? Mano sildomas plotas 220 m2 bute 64 m2 as mokedavau arba tapati,arba daugiau. Rezultatu esu patenkintas. Buvo mintis,nors jau turejau projekta statyti PN,bet kadangi daug reikejo keisti,o as norejau statybu,pavariau taip kaip susiplanaves buvau iskarto.
Patyciu as nebijau,bijau savo liezuvio.

Papildyta:
Aisku jeigu ramiai galima panagrineti mano namo niuansus,bet juk cia tema apie PN.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 11 20, 20:20)
Na daleiskim sakoma kad namo silumos poreikis 5 KW, tai kiek jis elektos turi isdeginti?

Tai per valandą 5kWh jei šildant grynai elektra.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 11 20, 20:20)

Jei per mėnesį (30 dienų), tai 5x24x30 kwh. Problema ta, kad šilumos poreikis yra kintantis dalykas (lauko temperatūra, vidiniai pritekėjimai, vėjas ir t.t.), tai realiai galima pamatuoti tik vidutines sąnaudas per tam tikrą laikotarpį.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2016 11 20, 09:32)
Po šio straipsnio užmečiau akį į duomenų bazę. Pasirodo, kad jau turime pirmą Lietuvoje A++ klasės namą. Straipsnyje užsimena apie saulės elektrinę, bet sertifikate nieko apie tai nėra.

Saulės elektrinė ant stogo nuotraukose matosi. Bet pagal modulių skaičių skystoka ji, labai skystoka. Įdomu kaip tą elektrinę jie panaudoja (šildo tiesiogiai tenus/radiatorius, atiduoda 'pasaugai' į ESO ar dar kaip kitaip)...

Šiaip mane sudomino namo sienos. Gal kas gali identifikuoti kas per sistema? Panašu į liejamo monolito sienas ir liktinius klojinius, paskui papildomai apklijuojamus papildoma termoizoliacija (pagal spalvą ar ne finnfoam'as?). Kas ten per klojiniai? Ne putplasčio, pagal formą lyg ir ne Durisol'is. Velox'as ar dar koks kitas produktas?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2016 11 20, 22:49)
Papildyta:
Saulės elektrinė ant stogo nuotraukose matosi. Bet pagal modulių skaičių skystoka ji, labai skystoka. Įdomu kaip tą elektrinę jie panaudoja (šildo tiesiogiai tenus/radiatorius, atiduoda 'pasaugai' į ESO ar dar kaip kitaip)...

Šiaip mane sudomino namo sienos. Gal kas gali identifikuoti kas per sistema? Panašu į liejamo monolito sienas ir liktinius klojinius, paskui papildomai apklijuojamus papildoma termoizoliacija (pagal spalvą ar ne finnfoam'as?). Kas ten per klojiniai? Ne putplasčio, pagal formą lyg ir ne Durisol'is. Velox'as ar dar koks kitas produktas?

man cia kazkokia parodija kvepia, o ne A++ klase. Fotovoltiniu elementu tikrai mazokai atrodo, papildoma izoliacija fasadui Isover vata cia. Klojiniai turetu lyg su PIR buti, nes itariu silumines varzos nepakaktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 20 lapkričio 2016 - 23:16
Apie šilumos poreikio skaičiavimą. Jei bandyt jį išskaičiuot iš realių sąnaudų. Su siurbliais kaip ir aišku, o su GKK sunaudotą granulių kiekį reiktų daugint iš naudingumo koeficiento, kurį nurodo gamintojas? Tai x0.9 grubiai tariant ir optimistiškai žiūrint į tai, ką deklaruoja gamintojas smile.gif Kitas dalykas, gal kas suskaičiavęs kiek maždaug (žinau, kad skiriasi, bet...) kwh "sueina" karšto vandens ruošimui dviems asmenims?
Atsakyti
siaip butu idomu isgirst metine suvestine, t.y. kiek kainuoja vienas namo kvadratinis metras: itraukiant visas butiniausias islaidas (nekalbu apie remonto, ar ten tarkime medziu sodinimo kainas), bet itraukiant elektros sanaudas, visa komunalke (internetai, signalizacijos, jei yra vandens filtrai, nuotekynes valymas ir t.t.).
Atsakyti