Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2018 11 18, 20:16)
Turiu klausima musu stapelijiniu specams. Kuri cia pas mane stapelia - grandiflora ar gigantea?  unsure.gif

Specai tyli smile.gif , o aš manau, kad tai grandiflora, nes gigantea tie lapai-pagaliukai turi būti ilgesni ir žiedas labiau geltonas su raudonais plaukeliais
Atsakyti
Prickly, aciu 4u.gif
Atsakyti
Su praėjusiom, tarpušvenčiu ir būsimomis šventėmis.
Norimos gerovės stabilumo, sveikatingumo ir tikėjimo stebuklais. vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Kai jau atgausit pošventinę ramybę ir formą, parašykit kaip sekasi mūsų mažiesiems augintiniams žiemavoti.

Maniškiams balkono sukulentariume 15-16 pliusinės temperatūros, jei laikau atidarytas balkono duris į kambarį. Per šventes kaimyninis balkonas buvo tapęs cigarų rūkykla ir aktyviai šaldomas atvertais langais, tai atsiliepė ir maniškių gerovei. Teko balkono duris užsidaryti nuo nemalonių kvapų ir temperatūra krito pas spygliukus iš kart iki +9. Bet jiems visiems viskas gerai, nieks nenumyriojo, vienas feras tik riebų pūkį maitino. Dar dvi alojos rodo patįsimą, mažesni litopsiai išsivartė ant ilgų stiebų-negražiai atrodo.
Bute žiemojančios gasterijos bando augti nors vandens negauna. Visai man jos nepatinka, svarstau ar nereik mesti į balkoną, kad ir tamsiose lentynose sudėti, bet gal geriau būtų.
Mažesnės haworthijos bute jaučiasi puikiai, be problemų formos nepraradę sulauksim pavasario.
Blogai tik eševerijom ir aeoniumam tupintiem ant palangės darbovietėje. Visai ištįso dėl niūraus rytinės pusės apšvietimo. Labai man jų gaila, nes tikrai dailiai nuaugintos, parodinio lygio buvo. Suprantu, kad joms amen bus, nes tokių invalidų nieks nebelaikys.
Atsakyti
Liūdžiu dėl dviejų rebutijų. Vienos ieškojau gal penkis metus. Atvyko graži, su vaikučiais, bet taip ir neprigijo. Rudeniop kūnelis suminkštėjo. Suprantu, kad perlaisčiau. Atplėšiau kelis vaikelius - gal užsikabins? Jei neprigis, teks siųstis. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėtrungėlė: 28 gruodžio 2018 - 20:27
Su šventėmis 4u.gif
Mano "mirtininkė" bujoja, naujus "vaikus" iš šono leidžia, kurie vis po milimetrą auga. Įtariu, ji ne senė, tiesiog blogai prižiūrėta, todėl ir šaukėsi pagalbos. Duočiau jai kokius 4 metus smile.gif
Atsakyti
Bandysiu išgelbėti iš Maximos labai nustekentą augaliuką.
Gal pavadinimą žinotumėt kas?

Ir dar techninis klausimas.
Kaip jūs laistote tokius išsiplėtusius sukulentus, na kai jau net nesimato, kur vazonas. Ar čia jau persodint būtinai reikia?
Atsakyti
Maximos nabagėlis-Pachyphytum longifolium

Daug kas augina labai susispaudusius sukulentus. Skonio reikalas. Haworthia aišku bus suspausta ir deformuosis, ypač naujai išaugę vaikiukai. Galima tuos vaikiukus pavasary atskirti ir auginti atskirai, tada padaugės vietos.
Persodinti tikrai teks ne dabar, o ne anksčiau kovo mėn.
Aš sodinčiau echeverijas atskiruose induose, būtų joms kur plėstis ir išsaugotų gražią formą vienodai į visas puses. Dar galima iškelti haworthia ir ten kokių smulkių driekenų prikišti.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 12 31, 21:49)
Maximos nabagėlis-Pachyphytum  longifolium

Labai ačiū. Pavasarį darysiu didijį persodinimą.
Atsakyti
Pareinu po darbų namo, o laiptinėje tenka nustebti-guli laiptinės aikštelėje nulaužta didžiosios opuncijos pagrindinio stiebo šakota viršūnė. Stypso toks invalidas su trim atsišakojusiom šakom... Susišlaviau, ta proga apžiūrėjau dar kelis vazonus su kaktusais. Radau dar vieną cleistocactusą apie 40 cm. nulaužtą.
Ir kam užkliuvo?
Gerai metai prasidėjo. Opunciją mesiu lauk...., kai netingėsiu
Atsakyti

Sveikos  :4u: 

Galbūt čia rasiu bendraminčių, auginančių kaktusus iš sėklų?  :wub:​ 

Atsakyti
QUOTE(*Indraja @ 2019 01 20, 12:13)
<p>Sveikos  4u.gif </p><p></p><p>Galbūt čia rasiu bendraminčių, auginančių kaktusus iš sėklų?  wub.gif​ </p>

Bandžiau kelis kartus, bet nelabai sėkmingai verysad.gif

Užpernai pasėjau 6 sėklas Pseudolithos migiurtinus. Išdygo 4, bet numirė visi.
Pernai pasėjau virš 100 sėklų Lithops, išdygo 3, liko dabar tik 2.
Ir dar sėjau 7 sėklas Lophophora williamsii, tai išdygo 1. Dar auga...
Neturiu jokių spec. lempų ar auginimo konteinerių, na taip mėgėjiškai auginau...
Daugiau jau nebežaisiu...
Atsakyti
Atėjau pasiklausti, ar dar neplanuojate pirkinių, prisijungčiau į kompaniją 4u.gif Laba noriu spalvotų hibridinių alavijų, nors tokių gražių, kaip kelis lapus atgal rodė Evora savo norų "sąraše", net neradau, kas parduoda. Dar havortiją kokią išsirinkčiau...
Atsakyti