Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2018 10 16, 18:44)
Uncarinos gajos. O kvapelis ju tikrai bjaurokas, kai palieti.

Havaju palmes jau neturiu. Augo graziai, zydejo, net mano grubu persodinima iskente ja nusipirkus, bet viena diena nei is sio, nei is to pastebejau suminkstejusi kamiena ir ate verysad.gif Jau buvo isitvirtinus ir gana ilgai pas mane pagyvenus. Nesuprasi tu sukulentu kita karta...

Aš dvi numarinau. Irgi augo normaliai, paskui kaip pas taviškę-stiebas suminkštėjo ir amen. Maniau, kad tik aš nemokėjau auginti, bet pas visus tas pat atsitiko. Dėl to ir klausiau, nes ilgiausiai už visas išlaikei gyvą.
Gal dar ir pirkčiau vieną. Niekaip nesusitaikau su pralaimėjimu, rūpi sau įrodyti, kad galėčiau išlaikyti gyvą ir klestinčią. Blogai, kad jas į parduotuves paduoda, kai šalta. Parsineši namo ir nežinai pašaldyta ji ar ne.
------------------------------------
O unkarina baisi pijokė. Geria vandenį kaip arklys. Visai ne kaip kaudeksinis vandens kaupikas. Vasarą būtinai kas antrą dieną reikėdavo beveik puodelį vandens užpilti. Kai tik trūksta vandens, taip ir suglemba lapai kaip skudurai.
Atsakyti
Palyginimui kaip ta pati aloe vargsta gamtoje ir kaip atrodo popinama naminėmis sąlygomis.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
As irgi noriu atstatyti palmes nuostoli.

Va su aloe plicatilis jau n kartu bandau. Sikart dar gyvas. Idomu kiek tempsim? smile.gif Nors kai gavau, tai buvo pasilamdes ir su puvinuko uzuomazgom. Greit salinau slapius lapus ir atrodo sustabdziau procesa. Kolkas gyvena. Lieju dabar tik i lekstute. Irgi isgeria akyse vandeni, kaip koks arklys negirdytas smile.gif))
Atsakyti
Lieti į lėkštutę gerai, bet jei tik naujai įsodintas augalas, nemanau, kad gali šaknimis ištraukti vandenį. Va, kai jau šaknys pradeda augti, atsigavusios, tada taip.

Bandžiau atnaujinti savo aloe foto. Žiūriu augalas yra, o nufotografuoto neturiu. Paskui, kai reikia greitai parodyti ir neturiu foto.

Laukiam fotosesijos.

Atsakyti
As ji gavau pasodinta vazone. Ilgai dar neliejau, bet kai aplaisciau, tai siurbe kai drakonas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 10 15, 19:31)

O kaip taviškės Tissue  nuo to pirkimo rudeninio laikosi? Ar visos išgyveno? Pasirodyk.

Šitoms tai nepasisekė, žiemojant labai perdžiūvo, ir dar ten garaže havortijų dėžutė buvo nustumta nuo lentynos, nukrito viskas išbyrėjo, susimaišė kortelės (kaltų neradau), bet vėliau pasodinus jos pradėjo kabintis į gyvenimą, net pavyko atstatyti pavadinimus. Nusibaigė tik viena magnifica acuminata. Tik tiek, kad jos nieko nepadidėjo nuo pirkimo, nes ir vasara buvo labai karšta, pas mane joms perdaug saulės buvo, o dabar atrodo taip:
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Ateinančią žiemą labiau prižiūrėsiu, reiks kartais palaistyti smile.gif
Bet tavasis vincenti labai gerai atrodė, kas jam nepatiko...
Mano beje palmė irgi nusibaigė labai panašiai, staigiai suminkštėjo stiebas, pernai gruodį, nesuprantu kodėl.

Tina, apie aloe plicatilis skaičiau pas ukrainiečius, kad jis iš tų kurie mėgsta vandenį, jei tik pradeda džiūti - juoduoja lapų galiukai.
Aš dar labai noriu Aloe castilloniae, jau stebėjau jį pas rarecacti ir planavau pirkt, bet tas pankas Rudy permetė jį į sekančius metus http://www.rarecacti...#33;--1860.html

Atsakyti
Prickly, Vincenti buvo per mažai vandens ir sudžiūvo žiemą šaltam balkone. Man juk pirmas toks žiemojimas buvo šaltomis nelaistymo sąlygomis. Štai ir pasimokiau, kad tokiem mažutėliam geriau šilčiau ir šlapiau žiemoti kambaryje. Jau antrą Vincenti numarinau. Na, nieko, jis nėr brangus, nieks jo smarkiai nepuola pirkti-įsigysiu ir trečią. Išgyvens tikiuosi, nes labai saugosiu.

Pas mane saulės buvo mažiau, tai jos nenuraudo taip. O tėvynėje irgi nekepa tiesiogiai prieš saulę, vis tarp kitų augaliukų stengiasi gyventi ir jų kūnų krentančiu šešėliu prisidengti. Kas turi didžiulius šiltnamius haworthijoms padaro viduje šiltnamio uždengimą nuo saulės su peršviečiama balta agroplėvele.

O tau užuojauta dėl parašiutininkais patapusių haworthijų. Skaudu ir žiauru, kai taip atsitinka. Aš negalėčiau taip savo augaliukų ištremti kažkur kitur. Man visi turi būti šalia manęs, kiekvieną turiu matyti, žvilgsniu paglostyti. Kai įpranti auginti buto sąlygomis visai kitoks santykis su augalais.

Maniškės aloe tik iki vasaros ant palangės saulės vonias priiminėjo. Vos tik langą virtuvėje reikėjo pastoviai laikyti atvirą ir iškeliavo į tamsesnę balkono pusę. Taip raudona Tinos ,,Christmas coral" patapo vėl žalia.
Graži tavo išsirinkta. Tik aš jau noriu kažko ypatingesnio. Nežadu jų labai daug turėti, tai keli spalvingi akcentai būtų labai vietoje.
Va, mano nekuklūs norai:

Ir miniukas Coconut Flakes.

Svajonės vertos milijono. biggrin.gif
Atsakyti
A. castilloniae patinka kad mažas ir toks 'garbanotas' augant pasidaro http://www.llifle.co...oe_castilloniae

labai gražus 'kokoso drožlės' smile.gif
ir šiaip spalvoti hybridai - taip, nuostabūs http://huntingtonblo...y-hybrid-aloes/
evora, nu ne milijonai, įmanoma svajonei sutaupyti biggrin.gif
Atsakyti
Oi tie alijosiai... Kai pradejau juos kaupt. Dabar dar vienas is Kanaru keliauja.
Atsakyti
Pricklygarbanius suaugęs labai gražus.
Sutaupyti aišku galima, tik reik noro ir žinot kur galima nusipirkti. Ir tikrai nekainuoja milijono. Tai mano svajonės vertos milijono, nes svajodama tikrai nesismulkinu, neapsiriboju paprastesniu, kuklesniu variantu.

Tina, kiek jau prikaupus alijošių turi? Ar jie telpa į mažąjį balkonėlį? Lyg ir remontus vykdėte, kambary platinote, ar išliko balkonėlis su savo rinktiniais gyventojais?
Atsakyti
evora, turiu ju apie 20. Reiktu kaip kas rudeni inventorizuoti kolekcija. Kaktusai kolkas tenpat, bet tik labai kolkas...
Atsakyti
Gal atpažintumėte šitą kaktusą?
Išgelbėjau nuo mirties, į laiptinę numestą, dabar reikia jam duoti vardą smile.gif

Atsakyti