Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

evora, pasirodykit su savo nauju graziuoju alijosiumi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2018 10 11, 15:51)
O is kur pirkote? Kokosas i save traukia daug dregmes. Keista, kad joms nesukelia puviniu.

Pirkau zalioj stotelej, taip sugeria, pastebejau kad asclepus augina ivairiuose zemese , smelyje, net juodzemyje, priklauso nuo auginimo vietos ir temperaturu, pas mane vasara jie auga tiesiai ant saules, greitai isdziutu gruntas sunyktu saknys, yra jau taip atsitike, idejas kokoso subtrato pastebejau kad saknys storesnes ir maziau reikia laistyti.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2018 10 12, 09:44)
evora, pasirodykit su savo nauju graziuoju alijosiumi  ax.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Nu tikrai grazus wub.gif
Atsakyti
gražuolis Aloe smile.gif

nu geras žinokit, mes taip mylim savo senę Magnę, kad pasirodo ji nudūko visai biggrin.gif iš po šaknų dar vienas "vaikelis" kalasi bigsmile.gif (ar bent jau vienas bigsmile.gif ) nes nesikapsčiau po šaknis daugiau. Tik vienoje vietoje pamačiau kažką neaiškiai žalio smile.gif
Atsakyti
Palikau balkone kėdę ant kurios sėdėdama apie haworthijas krapštinėjausi...
Sekmadienio ryte glostau katę , o ant stuburo palei pat uodegos pradžią kažkas duria. Pasklaidau 5 cm. ilgio gaurus, o ten Echinocactus grusonii dideliausi spygliai susmigę.
Pasirodo mano pūkuotoji gėlininkė lipo ant kėdės, bandė įsimontuoti ant siaurutėlės palangės. Stora šikna netilpo ir šlioptelėjo kažkaip ant spygliuoto kamuolio. Taip gerai pataikė, kad šis perskilo nuo persiėdėlės svorio.
Atsinešiau kaktusėką į virtuvę, norėjau žvilgtelt į kūno vidų...., o ten musyčių drosofilų kolonija. Kaip dėjau į šiukšlių maišą. Matyt jau senai visas vidus patapęs tuščiaviduris, šonas kiauto kažkur įskilo, o museliokai ir susirado naujus saugius namus.
Gaila paradau tokį dičkį kaktusą.

Ežiakatė:
- Nieko tavo tam dygliui neatsitiko, pats kaltas-nereik prie mano uodegos priekabiauti.

Atsakyti
evora smile.gif

greičiau katė bandė pati atsikratyt to musiagaudžio, padėti jums, bet nepavyko pilnumoj biggrin.gif

nu nors negalima juoktis, mirtis yra mirtis, kad ir augalo... ax.gif
Atsakyti
evora, nieko sau nutikimai blink.gif Ar pavyko gerai dyglius iš katės ištraukti, gal tik kailyje buvo?
Jei užsiminei apie havortijas, tai paklausiu, o kaip sekasi tas olandiškas brangenybes auginti? Prieš tai nuotraukose mačiau labai dailiai tvarkingai susodinta, gražios - tik negalėjau atsekti kurios ten kurios smile.gif
Aloe labai puikus variegatinis clap_1.gif , pagal etiketės šriftą spėju: iš italų tikriausia mirksiukas.gif
O mano ariocarpusams kaip jau šis ruduo patinka..
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka clap_1.gif
Atsakyti
Prickly, buvo katei spygliai kaip reikiant į kūną susmigę ir dar patys centriniai, ilgiausi/plačiausi. Lupom su pincetu. Bet matyt labai neįsibaimino, nes ir vėl eina balkono revizuot.

Vajai, koks grožis ariocarpyno. Rožinė svajonė.

Olandiškos brangenybės, tai čia Tissue? Lentynose balkono jau praaugintos iš pirmo, antro užsakymų. Praeitų metų rudeninio užsakymo kur padėjai man įsigyti, štai taip atrodo. Jos kambaryje tupi ir ten žiemos. Vincenti traukėsi, traukėsi, sudžiūvo....amen. Kitos paaugę, bet neperlaistau, tai formą išlaikė neištįsusią. Esu labai patenkinta jomis. Atskirti galima pagal Tissue žymeklius. Jie turi lyg galvą, susiaurėjusį kaklą, tada platėjantį kūną ir ant galvos pavadinimo pusėje užrašyta kaina.

Pastebėjau, kad balkone šaltai mažutėm nėra idealu. Praeitą žiemą taip kelias praradau, nes daugiau nelaisčiau, nei laisčiau, tai susitraukę sudžiūvo. Čia mano pirma tokia bandymų žiema buvo, daugiau nebenoriu bandymais prarasti. Ateityje užsisakinėsiu kietesniais lapais, tvirtesnes, nes tos žolinės labai greit auga, išstybsta, reik vėl atsodinėti. Dar super reaguoja į palaistymą-iš karto ūgtelna. Blogiausia, kai prasideda tamsesnis laikotarpis, iš karto pertįsusios palieka.

Buvo , kai atkeliavo 2017 m. rudeny:

Dabar-matosi kiek daugiau vietos užima tuose pat vazonuose.

O kaip taviškės Tissue nuo to pirkimo rudeninio laikosi? Ar visos išgyveno? Pasirodyk.
-----------------------------

O čia magnifica vaikų lopšelis/blusynas. Priveisiau ir vėl reiks sukti galvą kam praaugusias išdalinti. Vis baru save, kam man to reikia, bet vis neišeina kitaip.

Atsakyti
Galesiu viena magnifica priglausti smile.gif

O jums gal reiketu umboensis? Per vasara siltnamy vaikuti toki grazu uzauginau, noriu atiduot i geras rankas.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2018 10 16, 13:35)
Galesiu viena magnifica priglausti smile.gif

O jums gal reiketu umboensis? Per vasara siltnamy vaikuti toki grazu uzauginau, noriu atiduot i geras rankas.

Turiu, balkono 4 foto matosi. 2016 m. iš parodos parsivežiau mažiukę. Dabar pati nespėju vaikiukus priaugusius rauti ir dalinti. Ačiū už pasiūlymą.

------------------------------

Noriu pasirodyti Unkariną. Gavau iš dėdulės čeko net dvi-roesliana ir grandidieri. Buvo tokios 2016 m.

Po metų 2017 pavasaris. (Pavadinimai ant vazonėlių tik sumaišyti.)

Dabar persodinta į didesnį vazoną, šaknys apipjaustytos kaip formuojant adeniumų. UNCARINA GRANDIDIERI

UNCARINA ROESLIANA taip ir liko nusususi nykštukė ilga lyg sliekas. Nupjoviau viršūnę, kad šakotūsi, bet tik vieną ataugą išleido ir tupi 2017 m. ūgį pasiekusi.
Kaip skirtingai augalai auga, nors auginamos vienodomis sąlygomis. Pirkdama nežinojau, kad jos turi specifinį keistą kvapą. Man jis nemalonus, bet atsiranda tik prilietus lapus. Kadangi esu jautri kvapams, tai nervina.
-------------------------------------

Tina, kaip tavo Hawajų palmė laikosi? Ar daug paaugo?
Atsakyti
Uncarinos gajos. O kvapelis ju tikrai bjaurokas, kai palieti.

Havaju palmes jau neturiu. Augo graziai, zydejo, net mano grubu persodinima iskente ja nusipirkus, bet viena diena nei is sio, nei is to pastebejau suminkstejusi kamiena ir ate verysad.gif Jau buvo isitvirtinus ir gana ilgai pas mane pagyvenus. Nesuprasi tu sukulentu kita karta...
Atsakyti