Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Vėtrungėlė @ 2018 09 15, 16:19)
Ačiū, bet atidėsiu visus užsakymus pavasariui.  ax.gif Štai pavasariui tai auginu norus  nestuke.gif

Cia jusu pageidautas buvo mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ko tik neprigalvojam vietą taupydami.

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 09 03, 10:25)
Ir aš  iš paskos...

Kuo vardu tas pilkas grožis wub.gif įsimylėjau, reiks ieškoti.

Parodos šiemet nebus.
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2018 09 17, 14:28)
Kuo vardu tas pilkas grožis  wub.gif įsimylėjau, reiks ieškoti.

Parodos šiemet nebus.

Vauuuuu..... netikėta dėl parodos....bet jau buvo šmėkštelėjusi net ir tokia mintis. hmm.gif
Kiaulystė, laukėm, laukėm ir ...PŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠŠššššššššš.... cry.gif Och moka gyvenimas malonumus atimti.

Augaliuko vardas-CRASSULA DECEPTOR Crassulų giminėj yra ir daugiau panašių formų ir spalvų mažylių.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 09 18, 13:33)
Augaliuko vardas-CRASSULA DECEPTOR Crassulų giminėj yra ir daugiau panašių formų ir spalvų mažylių.

Tikra Krasula smile.gif

Mano Parodija vis dar blogai verysad.gif Virš žemės, kur išlindusi, tai per centimetrą ar daugiau visa pilkai ruda verysad.gif Ir laistyti baisu, ir nelaistyti baisu... Parnešė žodžiu, vyras mirtininkę, tai karšinsime dabar. Nemačiau skelbimo, įkelto rugpj. 16, kad tikek kaktusėlio dovanoja, būčiau sau išsirinkusi ir džiaugusis dabar...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 19, 09:30)
Tikra Krasula smile.gif 

Mano Parodija vis dar blogai verysad.gif Virš žemės, kur išlindusi, tai per centimetrą ar daugiau visa pilkai ruda verysad.gif Ir laistyti baisu, ir nelaistyti baisu... Parnešė žodžiu, vyras mirtininkę, tai karšinsime dabar. Nemačiau skelbimo, įkelto rugpj. 16, kad tikek kaktusėlio dovanoja, būčiau sau išsirinkusi ir džiaugusis dabar...

Gal dar ne mirtininkę turi. Parodijos dažnai turi nuo apačios dėmėtus stiebus. Vieną saviškę su siaubingomis vos ne juodomis dėmėmis prieš metant perpjoviau pusiau. Pasirodo sveikutėlė. Būtų gyvenus ir gyvenus, bet maniakė šeimininkė paskerdė. Taip, kad dėmėti šonai dar ne laidotuvės. Negražu, bet ne mirtina. Blogai jei tos dėmės minkštėja-tada puvinys ir tikrai amen augaliukui.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 09 19, 20:41)
Gal dar ne mirtininkę turi. Parodijos dažnai turi nuo apačios dėmėtus stiebus. Vieną saviškę su siaubingomis vos ne juodomis dėmėmis prieš metant perpjoviau pusiau. Pasirodo sveikutėlė. Būtų gyvenus ir gyvenus, bet maniakė šeimininkė paskerdė. Taip, kad dėmėti šonai dar ne laidotuvės. Negražu, bet ne mirtina. Blogai jei tos dėmės minkštėja-tada puvinys ir tikrai amen augaliukui.

kad ne dėmės ten, o išvien tokie gelsvi rudumai/pilkumai, apačioje, bet nėra taip, kad labai minkšti, pirštas nelenda. Įdomu nuo ko taip, ar perliejo, ar visai buvę šeimininkai nelaistė.
O visas viršus toks gražus, nepasakytum nieko blogo
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 19, 22:20)
kad ne dėmės ten, o išvien tokie gelsvi rudumai/pilkumai, apačioje, bet nėra taip, kad labai minkšti, pirštas nelenda. Įdomu nuo ko taip, ar perliejo, ar visai buvę šeimininkai nelaistė.
O visas viršus toks gražus, nepasakytum nieko blogo

Toks apnašas atsiranda augalui augant. Kuo senesnis, tuo labiau apačioje didėja. Senatvinės problemos.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 09 20, 00:46)
Toks apnašas atsiranda augalui augant. Kuo  senesnis, tuo labiau apačioje  didėja. Senatvinės  problemos.

Tai vat matau, kad išsipildys vaikystės supratimas smile.gif Aš nuo vaikystės atkreipdavau dėmesį į kaktusus, bet kaip vaikas, tikrai nesupratau, kad kaktusai gali žydėti, krauti žiedus ir niekada pas nieką to nemačiau. Jie man tokie kitokie atrodydavo, kaip ne gėlės, o tiesiog augalai.
Tai ir mano Magni dabar nebežydės...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 27, 11:38)
Tai ir mano Magni dabar nebežydės...

Kodėl nežydės? Žydės, jei bus pakankamai saulės, vėsesnis, sausesnis žiemojimas, tinkamai pasodinta.
Senatvinės dėmės dar nereiškia, kad kaktusas baigė savo gyvenimo ciklą-žydėjimą. Čia ne moteriškė, kad sulaukusi garbaus amžiaus vaiko kūrimo fabrikėlį uždaro.

Štai mano parodia-pirkta apie 5 cm. aukščio 2004 m. Maximoje. Dabar jai 14 metų, aukštis 42 cm., reik paremti, nes neišlaiko ūgio/svorio, bet žydi. O tas luobas kyla aukštyn kartu su ūgiu ir amžiumi.

Štai mammillaria (aukštis 22 cm.) ir parodia (aukštis 18 cm.) nuo senatvės apsinešė apatinė dalis prie šaknų, dar nuo svorio pradėjo ir smukti ūgis žemyn, susispaudė tarpeliai tarp iškilusių ataugų, o žydėt žydi.

Taip, kad visokios dėmės ir apnašos, luobai, žydėjimui reikšmės neturi. Bet tokie apsinešę būna ne visi kaktusai. Yra visiškai gražiai žalių be dėmelės. Tiesiog juos taip gamta sutvėrė. Vieniem tai kaip strazdanos žmogui, kitiems -nežinomas atvejis.
Atsakyti
oho, ta pirmoje foto, tai visai vargšytiškai atrodo, gaila, kad augaliukams taip...
na gal tada, kai pilnai adaptuosis, pripras prie naujos žemės ir persodinimo, bet nuojauta sako, kad tai tikrai nebus jau šį pavasarį smile.gif aš visiškai nemoku elgtis su gėlėmis, niekada jomis nesidomėjau ir neauginau. Po poros dienų bus jau mėnuo kai persodinau į naują žemę, patręšiau minimaliu kiekiu pirktų spec. trąšų. Jau ruduo, svarstau ar dar tręšti kartelį. O gal dar mėnesį laukt?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 29, 10:09)
Po poros dienų bus jau mėnuo kai persodinau į naują žemę, patręšiau minimaliu kiekiu pirktų spec. trąšų. Jau ruduo, svarstau ar dar tręšti kartelį. O gal dar mėnesį laukt?

Persodinus tręšti nereikia, nes žemė ,,nauja'' ir pilna neišnaudotų maistui reikalingų medžiagų. Greitai augančioms kambarinėms gėlėms (lapušnikams) trąšų pilti pradedam tik po pusmečio. Sukulentams šis laikotarpis dar ilgėja. Trąšas pilame tik prasidėjus augimo sezonui. Užtenka kartą per mėn. Aš tręšiu ne anksčiau kovo /balandžio ir baigiu rugpjūčio mėn.

Rugsėjo mėn. orai vėsta, pratinam prie retesnio , ne tokio gausaus laistymo. Spalio mėn. pabaigoje jau ruošiamės duoti augalui ramybės atostogas. Nuo lapkričio iki vasario/kovo laikant kambaryje sudrėkinam negausiai žemę 1 kartą per mėn. Jei laikome šaltomis sąlygomis kur nors rūsyje, verandoje ar apšiltintam, bet vėsiam balkone-galima ir visai nelaistyti. Kuo temperatūra mažesnė, tuo mažiau naudoja vandenį, o jo perteklius gali sukelti puvinį.

Padauginus trąšų, ypač kur daugiau azoto, augalas sparčiai auga, bet kaktuso vidus gali tapti tuščiaviduris. Tad trąšas sukulentininkai pila labai saikingai, kai kurie tik 2-3 kartus per augimo sezoną ir mažesnės koncentracijos dozėmis nei parašyta. Tada augalas mažiau panašus į prisipumpavusį kultūristą, turi sveiką, tikrovišką išvaizdą kaip gamtoje augantis.

Auginant kaktusus ir kitus sukulentus -galioja taisyklė-GERIAU MAŽIAU, NEI DAUGIAU. Tai bandykit ir vadovautis, kai nežinote ką daryti.
Dabar kambariuose šalta, kaktusas tik nesenai persodintas, labai atsargiai laistykit, kad nesupūtų, nes šaknys dar pilnai neįsisavina vandens siurbimą po persodinimo. Sukulentus persodinus geriau nelaistyti 2-3 dienas-visai priešingai nei kitas lapines gėles.

-----------------------------

Noriu patarimo.

Perkėliau aztekius į bliūdelį, padariau iwagumi ir mąstau ar nereikia įsodinti kokio smulkaus žalėsio/driekenos kaip antroje foto. Nors man tokia akmenynė irgi patinka.

Atsakyti