Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Eina sau unsure.gif pas mane Kreichiukai pavydetinai sveiki unsure.gif bet is jo neemiau nei turbicu, nei echinu.

evora, neisgelbes augalu tas sventas vandenelis. Reikia Vertimec.

Simet nuo nauju atvykusiu nepastebejau gyviu. va pernai vengre man uzveze ko niekada neturejau - miltuotojo skydamario. Vos atsikraciau. todel simet is jos net uzsakymo nedariau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 10 liepos 2018 - 19:02
QUOTE(Tina* @ 2018 07 10, 20:01)
Eina sau  unsure.gif pas mane Kreichiukai pavydetinai sveiki  unsure.gif bet is jo neemiau nei turbicu, nei echinu.

evora, neisgelbes augalu tas sventas vandenelis. Reikia Vertimec.

Simet nuo nauju atvykusiu nepastebejau gyviu. va pernai vengre man uzveze ko niekada neturejau - miltuotojo skydamario. Vos atsikraciau. todel simet is jos net uzsakymo nedariau...

Buvau užklaususi ką vartoti, bet taip nieks patarimo ir nedavė. Teko pirkti ką pasiūlė sodo prekių parduotuvėj. Rašo, kad nuo erkučių naudoti, bet...

Actara irgi veiksmingiausia priemonė nuo pūkių, bet kažkaip jie išgyvena. Darosi atsparesni ir parazitai. Turėjau 5 adeniumų medžius-užpuolė pūkiai, jau beveik du metai vargstu, kovoju. Pabūna kiek laiko po išnaikinimo ir vėl lapelius graužia. Du išmečiau neapsikentusi, o tris vertingiausius dar popinu. Su dviem lyg ir viskas gerai, o vieną ką tik vėl nugenėjau, nušveičiau, nupurškiau actara stipraus koncentrato. Pasikeis mėnulis, reiks kelti į kitas žemes, labai jau jį myliu, noriu išsaugoti.

Vengrės kaktusėkų kelis užsilikusius turiu. Kitus prieš dvi dienas išmečiau. Nors ir sveiki, bet graužimo/gydymo požymiai plika akimi matomi. Tikrai nesiruošiu invalidų prisidėjusi grožėtis ir sau nuotaiką gadinti. Bet 8 sukulentai sveikutėliai ir klesti. Matyt atskirai nuo kaktusų laikyti buvo.

Štai taip atostogas ir leidžiu kiekvieną kaktusą po lupa pakišus apžiūrinėdama ir sprendimus priimdama. Visa laimė, kad sukulentai sveikatėle nesiskundžia, šeimininkę džiugina.
Atsakyti
As matyt nemaciau, kad nepatariau. NeemAzal augalinis, silpnas, profilaktiniams purskaliojimams. Vertimec - rimtai kovai. Lengvai neparduodamas dabar...
Atsakyti
Turejau baltuosius skydmarius ir erkutes. Padejo sitas daiktas BUG CLEAR ULTRA GUN http://www.part.lt/i...ecc7c3c8592.jpg
Pirkau is ebay uz 10eu su pristatymu. Skydmarius isnaikinau per du purskimus purskiau visus augalus ir zemes virsutini sluoksni, bet su erkutemis buvo sunkiau 3-4kartus bet tik tuos kaktusus kuriuos puole. Kitos chemijos neesu naudojas tai nezinau ar ji yra veiksminga smile.gif man isnaikino tai esu laimingas, o ir atsiliepimai geri produkto, patogus purskimas, nesmirdi. Minusas kad labai greitai issinaudoja.
Atsakyti
QUOTE(fabrikas @ 2018 07 11, 10:03)
Turejau baltuosius skydmarius ir erkutes. Padejo sitas daiktas BUG CLEAR ULTRA GUN http://www.part.lt/i...ecc7c3c8592.jpg
Pirkau is ebay uz 10eu su pristatymu. Skydmarius isnaikinau per du purskimus purskiau visus augalus ir zemes virsutini sluoksni, bet su erkutemis buvo sunkiau 3-4kartus bet tik tuos kaktusus kuriuos puole. Kitos chemijos neesu naudojas tai nezinau ar ji yra veiksminga smile.gif man isnaikino tai esu laimingas, o ir atsiliepimai geri produkto, patogus purskimas, nesmirdi.  Minusas kad labai greitai issinaudoja.

Atrodo geras, tik brangu. Na, jei nieks nepadės teks užsipirkti.

----------------------

O KUO JŪS TRĘŠIATE, KAI KAKTUSŲ SPYGLIAI VIRŠŪNĖJE NEIŠAUGA REIKIAMO ILGIO KAIP KITI SENESNI?
Man dažnai matosi toks skirtumas ypač nusipirkus paturbintus .
Atsakyti
As kazka panasaus buvau pirkus orchidejoms, kito gamintojo. Man neveike verysad.gif
Atsakyti
Šiandien apvaikščiojau visokias sodininkų/gėlininkų parduotuvėles ir Vertimex nerasta.
Paplepėjus su pardavėjomis paaiškėjo, kad prieš kelis metus turėdavo Schultz aerozolių nuo kenkėjų. Buvo kažkas panašaus Į Fabriko ebay pirktas. Bet dabar tokio gėrio nebeatveža.

Reiks dar bandyt šeštadieniais pas turgaus prekiautojus paieškoti.
Atsakyti
Jeigu turguje, tai dar tokiu pavadinimu paieškok https://www.cropscie...ai/Envidor.aspx , gali būti iš lenkijos, ar rusijos ukrainos. Neblogai erkes veikia
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 07 12, 15:18)

Parašyk kaip sekėsi rolleyes.gif eisiu ir aš pirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 07 12, 16:18)
Šiandien apvaikščiojau visokias sodininkų/gėlininkų parduotuvėles ir Vertimex nerasta.
Paplepėjus su pardavėjomis paaiškėjo, kad prieš kelis metus turėdavo Schultz aerozolių nuo kenkėjų. Buvo kažkas panašaus Į Fabriko ebay pirktas. Bet dabar tokio gėrio nebeatveža.

Litagroje turėtų būti Vertimec. Aš prieš porą metų Panevėžio litagroje pirkau. Turėtų būti ir Šiaulių litagroje. Ūkininkams juk reikia visokios tručiznos nuo kenkėjų biggrin.gif Po 250 ml vienoje pakuotėje, daugoka, bet po mažiau nebūna pas juos. Tik jie dabar pavadinimą pakeitė, Agrochema plius vadinasi. http://www.litagra.l...dex.php?id=2432
Atsakyti
QUOTE(Cactusfann @ 2018 07 12, 20:31)
Litagroje turėtų būti Vertimec. Aš prieš porą metų Panevėžio litagroje pirkau. Turėtų būti ir Šiaulių litagroje.  Ūkininkams juk reikia visokios tručiznos nuo kenkėjų biggrin.gif  Po 250 ml vienoje pakuotėje, daugoka, bet po mažiau nebūna pas juos. Tik jie dabar pavadinimą pakeitė, Agrochema plius vadinasi.  http://www.litagra.l...dex.php?id=2432

Buvau informuota šiandien apie parduodamus tokius kiekius. Tik kur tiek daug nusipirkus dėti?
Bandysiu dar ieškoti mažesnėmis pakuotėmis ir pigiau.
Ačiū už pateiktą informaciją.

Papildyta:
QUOTE(rimusia @ 2018 07 12, 17:56)
Parašyk kaip sekėsi  rolleyes.gif eisiu ir aš pirkti  smile.gif

Bandysiu šeštadieny pasižvalgyti. Bet jei bus lietus, kaip sinoptikai pranašauja, tai maža tikimybė ką nors įsigyti.
Atsakyti
Kadangi as ne ukininke, Lytagroj man nepardave. Tuomet pirkau dideli kieki Agromedoj ir issidalinom su kaunietem. Jei Siauliuose jums parduos ta dideli buteliuka - imkit ir issidalinkit. Mazesniais gal jau net ir nebuna, nesu tikra.

Wessner uzsakymas tikrai uzsakytas. Nemazai augalu nebuvo, tad parasiau del ju papildomai ir laukiu laukiu saskaitos...

Uhlig sutariau, kad issiustu taip, kad neateitu per mano atostogas. Tai gausim tik po ju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 13 liepos 2018 - 22:49