Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2018 05 19, 00:45)
Kreich'o tobulybei nera ribu. Grazus notocactus.

Tuo paciu noriu vel pagirt Uhlig. Antra karta imam is jo. Tikrai rimtas augintojas. Augalai grazus, tvarkingi. Per tiek uzsakymu, kiek esam tureje, jau yra su kuo palygint. Mano favoritas kartu su Kreich.

Aš su drebuliu laukiu Uhlig echinopsių-reik dovaną gimtadieniui atiduoti-vis pergyvenu ar bus įmatomi. hmm.gif

Kreich'o karūnavimui first.gif pritariu.
Tik... turiu pastebėjimų. Radau ant dviejų šio siuntimo echinopsių po kelis baltus ir pūkuotus svečius. Kadangi maniškiai augintiniai absoliučiai be tokių nuomininkų, tai perropoti per kelias savaites nebuvo iš kur.
Beieškodama emigrantų per lupą, pastebėjau vieno echinopsio raukšlėtume vos įžiūrimą parudavimą. Toks buvo pastebėtas ir ant rudeninio siuntimo gymno. Maniau nieko baisaus, o iki pavasario štai kaip atrodė.

vartotojo įkelta nuotrauka

Manau, kad su echinopsiu irgi teks atsisveikinti. O štai dar vienas rudeninis echinopsis:

Tikrai nenudegintas saulės, nes jos daug ir nėra rytinėje pusėje. Stovi lentynoje su visais kitais echinopsiais ir nei vienas toks nepasidarė.
Štai ir turiu klausimą sau-NUO KO TAIP? KIEK TAI PAVOJINGA KITIEMS KAKTUSAMS?
Atsakyti
Gerai apziurekite A.Plapp augalus. Viena uzsakinejusi pastebejo skydamarius verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 05 19, 12:39)

Beieškodama emigrantų per lupą, pastebėjau vieno echinopsio raukšlėtume vos įžiūrimą parudavimą. Toks buvo pastebėtas ir ant rudeninio siuntimo gymno. Maniau nieko baisaus, o iki pavasario štai kaip atrodė.
Manau, kad su echinopsiu irgi teks atsisveikinti. O štai dar vienas rudeninis echinopsis:
Tikrai nenudegintas saulės, nes jos daug ir nėra rytinėje pusėje. Stovi lentynoje su visais kitais echinopsiais ir nei vienas toks nepasidarė.
Štai ir turiu klausimą sau-NUO KO TAIP? KIEK TAI PAVOJINGA KITIEMS KAKTUSAMS?

erkutės palieka tokius rudus pažeidimus, reikia nuodyti. Aš tai echinopsių nemesčiau, išnaikinus erkutes, kaktusas vėliau nuauga ir tie visi pažeidimai lieka apačioje nelabai matomi
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2018 05 21, 14:03)
erkutės palieka tokius rudus pažeidimus, reikia nuodyti. Aš tai echinopsių nemesčiau, išnaikinus erkutes, kaktusas vėliau nuauga ir tie visi pažeidimai lieka apačioje nelabai matomi

Patarkit kuo geriausia purkšti nuo erkučių.

----------------------------

Rodausi Vokietijos emigrantus. Dėžės viršuje buvo Plappiukai-nuo jų ir pradėsiu. Visi gerokai dulkėti nuo grunto perdžiūvusio. Ariocarpusą dar gerokai ir šveičiau nuo laistant apkalkėjusių lapų. Labiausiai nukentėjo Copiapoa cinerea krainziana-buvo suplota ir atrodė lyg spygliai gali būti aplūžinėję, bet jau pučiasi į kamuoliuką, gal ir spygliai atrodys pakenčiamai. Echinopsis cv haku-jo-maru- nelabai graži apačia prie šaknų, nepatinka man tos dėmės, viskas bauginti pradėjo. Hworthia cooperii truncata užsakyto dydžio nerado, tai neįspėjęs dvi 1 cm. diametro įdėjo. Abi labai prastai atrodo, bet gal išslaugysiu.
Parazitų dar neužfiksavau, stebėsiu.
Visumoje -džiaugiuosi.

Į dičkę lepšę haworthiją nekreipkit dėmesio-kažkaip prisigretino iš Uhlig stovyklos.

Uhligiukus parodysiu šiandien vėliau.

Atsakyti
UHLIG augaliukai.

Pirmiausia negaliu atsidžiaugti gasterijomis: apie 10 cm. skersmens, puikiai išaugintos, galima tiesiai į parodą statyti. Gailiuosi, kad dar kelių nepasiėmiau. Vienos buvo iš šaknų pusės lapai baisiai nugraužti, su raudonomis dėmėmis, bet pasisekė gražiai kelis lapus nulupti.

Echinopsiai visi gražučiai, dydis maždaug kaip ir Kreicho, tik kaina dviguba ar ir dar daugiau... Ant dviejų yra rudos dėmės nesimpatiškos. Savaitgaly keliaus kaip gimtadienio dovana pas naują šeimininkę.

Pagaliau išpildžiau dar vieną svajonę-Aloe Cosmo. Žinau, kad Vilniuje jos būna pas Rytį parduotuvėje, bet niekaip nepavyko įsigyti. Turėjo atkeliauti tik 4 cm.diametro, o parvyko dvigubai didesnė už tą pačią kainą. Patinka man jos lotoso forma.

Aloe ,Dorianblack'-hybr. irgi labai graži, didelė, tik lapų galiukai nulūžinėję. Rebutijos -normaliai neišsiskiriančios.

Čia malonūs įspūdžiai ir baigiasi. Prasideda netikėtumai. Štai sulaukiau tokios haworthijos-ji ne viena išaugusi, o visas krūmas iš penkių. Išsigaubusi lyg skėtis, pagrindinis kotas nupjautas, visas drėgnas nuo puvinio, daug smulkių ir stambesnių šaknų nupuvę, likę sveikos tik kelios storiausios.
Svarbiausia, kad tokios neužsakinėjau. Pagal mane atsiuntė šią:

Atkeliavo:

Užsisakyta buvo Haworthia emelyae v. multiflora .:

Skirtumas akivaizdus. Patinka ir atsiųstoji, tik nežinau kokiam haworthijų dievui melstis, kad nesupūtų.

Kitas netikėtumas su astrophytumu. Turėjo būti Astrophytum ornatum f. Mirbelii 6 cm diameter

Štai tokio gražuolio su tankiai suaugusiais vientisais spygliais išilgai briaunos tikėjausi:

Deja, atkeliavo paprastutis ornatum, tiesa gerokai didesnis, nei užsakytas. Tikrai būčiau neužsisakinėjusi, nes du daug didesnius turiu, o dar ir keletas mažesnių auga.

Neskaitant visų netikėtumų, esu patenkinta siuntiniu.

Ačiū, Tinai, už dvigubą vargą su dviem siuntiniais iš karto. wub.gif

Nekantriai laukiu kitų siuntinukų pasirodymo-smalsu.

Atsakyti
evora, siulyciau surasyti sias pastabas Uhlig unsure.gif Man etiketes istrauktos atitiko, as nesigilinau, augalu neapziurinejau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 22 gegužės 2018 - 15:08

Kokie gausūs gražūs pirkinukai gaila tik, kad tą džiaugsmą butinai turi temdyti nemalonios staigmenos...😔 Pavasaris iš Kreich 20180522_175939_zpssttikhpv.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redutea18: 22 gegužės 2018 - 19:24
QUOTE(evora @ 2018 05 21, 22:26)
UHLIG  augaliukai
Kitas netikėtumas su astrophytumu.  Turėjo būti Astrophytum ornatum f. Mirbelii 6 cm diameter
Štai tokio gražuolio su tankiai suaugusiais vientisais spygliais išilgai briaunos tikėjausi:
Deja, atkeliavo paprastutis ornatum, tiesa gerokai didesnis, nei užsakytas.  Tikrai būčiau neužsisakinėjusi, nes du daug didesnius turiu, o dar ir keletas mažesnių auga.

bet A. ornatum Mirbelii reiškia, kad jis yra labiau baltai taškuotas (nei paprasti ornatumai) su aukso geltonumo dygliais. Ar taip atrodo?
6 cm diametro - visai jaunas. Dygliai suauga išilgai briaunos po daugybės metų auginimo, ir visiems ornatumams. Reikia palaukti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2018 05 22, 22:05)
bet A. ornatum Mirbelii reiškia, kad jis yra labiau baltai taškuotas (nei paprasti ornatumai) su aukso geltonumo dygliais. Ar taip atrodo?
6 cm diametro - visai jaunas. Dygliai suauga išilgai briaunos po daugybės metų auginimo, ir  visiems ornatumams. Reikia palaukti smile.gif

Kalbi apie tokį?

http://www.cactusped...um_mirbelii.htm

Uhligiukas atrodo taip-pats didžiausias iš kairės:

Spyglių spalva ruda, o ir to balto sniegelio tik brūkštelta. Štai kiti maniškiai tokie pat. Aiškiai matyti koks Uhligiukas nepabalęs nabagėlis. Bus antras iš kairės.

Esu logiškai mąstantis žmogus ir niekaip negaliu įsivaizduoti kaip 1,5-2 cm. tarpai tarp spyglių susispaus ir spygliai bus vos ne siamo dvyniai gražiai susilygiavę briauna. Nesitiki man toks poslinkis ir viskas. Na, nežinau... matyt vagoną astrophytumų reik man dar išauginti per kokį 50 metų, tai gal ir galėsiu tada kažką pezėti.

Ar pas ką nors yra toks pakriošęs senelis astrophytumas, kur atsitiko toks amžiaus pokytis?

-----------------------------------

Tina, Uhlig gal ir parašyčiau dėl haworthijos, bet kiek terlionės... Nesitikiu, kad kitą atsiųstų, o kur atsiųstą dėti-jiems parsiųsti?
Visai nieko ta Comptoniana, tegu tik auga. Bet pardavime tokios nebuvo, peržiūrėjau.
Pikčiausia, kad tas kas pakavo tikrai matė puvinį, nupjovė ir supakavo. Kelionėje pjūvis net neužgijęs, toliau pūva, visas šlapias, apsimarmaliavęs rudai oranžiniu puviniu. O aplinkui daugybė mažesnių supuvusių šaknelių. Gal jos supuvo kelionėje?
Bet kokiu atveju, tu to žinoti negalėjai, nesi visiškai niekuom prie šios haworthijos problemų prisidėjusi.

Ai, supus, tai supus... Bus tų haworthijų dar ne viena. Gyvenimą reik švęsti, o ne žudytis dėl kažkokios supuvėlės.
Atsakyti
Na taip, nepanašus, turėtų būti toks
http://www.llifle.co...m_var._mirbelii

o ir patys taip rašo : stärker beflockt, Dornen goldgelb
šiaip nežinau, gal dar ir jų žiedų spalva skiriasi

kas dėl dyglių, nieko jie nesusispaus, pats kaktusas didės, ir turi būti pakankamas apšvietimas, kad jis netystų, nuotraukose jie didžiuliai, kai nėra liniuotės ar žmogaus fotkėje tai neaišku, paskaityk kokių gabaritų ornatumai būna
Atsakyti
evora ir kitos merginos, kai gaunat kazka ne taip - fiksuojam fotkese ir aiskinames. Negalima taip. As jauciau dezej kazkoki slapuma, bet neitariau, kad tai gali buti supakuoto augalo puvinys. Galvojau dugnas paslapo ir tiek. Nes lietaus gi buta. Nes jei viena karta mums viskas bus ok, tai ir kita karta kazkam kazka ne to ides. Sutariam, kad ateity taip darysime. Reik auklet pardavejus. Wessneris man kai puveka idejo - apkeite.

Tik ta daryt reik operatyviai, nes as nesulaukus jusu komentaru (kuriu visad prasau - pasigirkit ir pan.) parasau pardavejui, kad viskas ok, aciu ir pan.

O man tie astrophytumai visi vienodi smile.gif))) kazkaip neuzsikabliavus as ant ju. Pora turiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 23 gegužės 2018 - 13:29
Skubėjau pas daktariukus profilaktiniam patikrinimui ir pamiršau parašyti astrophytumo gabaritus -nuo grunto matuojant 13 cm. aukštis, diametras 8,5/9 cm. Kaip jau rašiau, gavau didesnį, nei žadėjo.
Gražus kaktusėkas, dėl margumo pretenzijų jam neturiu, nes visokio kanapėtumo turiu kitus. Labiausiai graužiuosi, kad ne toks kaip uhlig foto-su vientisomis dyglių briaunomis.

Ai, geriau grožėkimės augalais.
Nors ne Velykos, bet...velykinis kaktusas išsimiegojo:

Atsimenat, rodžiausi Velykom padovanotu kaktusu ir dar aptarinėjom kas gali būti. Galvojom apie gymną, echinopsį... Štai kaip pražydo. Žydėjo beveik 2,5 dienas, tad prie echinopsių gal nelabai tinka, nes tie tik parą leidžia žiedais pasidžiaugti. Taip ir nesugalvoju ką dovanų gavau. Bet žiedai gražūs, rožiniai pasteliniai.

Atsakyti