Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Kreich'o sulco(rebutijos) wub.gif
Papildyta:
Uhlig' kas turbut prasmego toj Italijoj... kaip issiunciau uzsakyma, taip ir neprakalbinu daugiau. Bet matyt pas juos didele apkrova, nes tai labai rimtas pardavejas. Belieka laukti ir kitu uzsakymu iki to laiko sulaukti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 09 gegužės 2018 - 10:31
Sio siuntimo Kreich'o rebutija

Atsakyti
Gaivus sniegelis wub.gif
Atsakyti
Dar kartą su prašymu atpažinti sukulentą.
Kas tai? Labai jau įdomus žiedas

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Panašu į patįsusį pachyphytum oviferum. Žiedų kekė irgi identiška.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 05 11, 19:46)
Panašu į patįsusį pachyphytum oviferum. Žiedų kekė irgi identiška.

Dėkui. Tas ir bus.
Tai jam turbūt daugiau saulės reikia, kad nebetįstų daugiau?
O įdomu ar galima iš lapelio naują augaliuką užsiauginti?
Atsakyti
QUOTE(Jurkinas @ 2018 05 12, 14:25)
Dėkui. Tas ir bus.
Tai jam turbūt daugiau saulės reikia, kad nebetįstų daugiau?
O įdomu ar galima iš lapelio naują augaliuką užsiauginti?

Iš lapelio išauga naujas krūmelis. Ne tik šviesos stygius stimuliuoja tįsimą, bet ir dažnas laistymas prisideda prie pagreitinto augimo. Tada augalai praranda kompaktiškumą. Bet mūsų pardėse dažnai nusiperkam patįsusius, nes ilgai laukia šeimininkų prie menko apšvietimo. Gerai jei greit tik atvežtus pačiumpi. Tada dar ir nenučiupinėtas viršutinis baltas apnašas būna. Jis nubrauktas nebeatsistato.
Šį augaliuką dar vadina ,,Mėnulio akmuo". Labai tinka toks pavadinimas.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 05 12, 15:40)
Iš lapelio išauga naujas krūmelis. Ne tik šviesos stygius stimuliuoja tįsimą, bet ir dažnas laistymas  prisideda prie pagreitinto augimo. Tada augalai praranda kompaktiškumą. Bet mūsų pardėse dažnai nusiperkam patįsusius, nes ilgai laukia šeimininkų prie menko apšvietimo. Gerai jei greit tik atvežtus pačiumpi. Tada dar ir nenučiupinėtas viršutinis baltas apnašas būna. Jis nubrauktas nebeatsistato.
Šį augaliuką dar vadina ,,Mėnulio akmuo". Labai tinka toks pavadinimas.

Aišku. Čia iš prekybcentrio ir buvo pirktas. Ir nučiupinėtas. O pražydo jau namie. Gal pabandysiu naują iš lapuko užaugint.
Atsakyti
Na ir dar vienas Kreich'iukas - Sulcorebutia crispata KK1266

Priedas  IMG_8864.jpg   59,38KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti

Tina kokie gražūs žiedukai sulkorebutijų pas jus :) man jos taip patinka 😊 bet dėje kiek aš jas mėginau augint tiek nesisekė. Varksta jos pas mane kol po žiemos sudžiūna ir dėje atsiduria šiukšlinėje 🙁. Gal žinote kokią paslaptį kaip sulkorebutijas augint?

Atsakyti
Sulcorebutijas svarbu apsaugoti nuo erkiu. taip pat pastebejau, kad sunkiai adaptuojasi atvykusios plikom saknim. Todel dabar ir prisisakiau ju is Kreich, kai jis su visais vazonais pasodintas atsiuncia. Siaip man jos ir nera lengvai auginamos. Galbut joms ypatingesnio substrato reik unsure.gif
Atsakyti
Encephalocarpus strobiliformis

Sėdžiu be nuotaikos-išmečiau 6 kaktusus. Du echinopsius-apėjo kažkokiom dėmėm. Tris italų rudeninio siuntimo gymnus-susitraukė, prisiplojo prie žemės ir išbluko. Dar vieną 1,5 cm. astrofičiuką nupuvusį radau. Augintinių optimizavimo planas ir be mano pagalbos sparčiai vyksta. biggrin.gif

Ir man kažkodėl visai nebesinori užsisakinėti naujų augalų, kai paskaičiuoji kiek viskas kainavo, o naudos šnipštas. cry.gif
Atsakyti