Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Mano Kreich'iukai ir naminis kasmetinis echinocereuso zydejimas.

Priedas  sm.jpg   70,93KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  sm2.jpg   66,03KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Gražus pasirinkimas thumbup.gif Pas mane tokių didelių nepapuolė. Tik vidutinio keksiuko dydžio. Rudeninio siuntimo buvo ir lauko teniso kamuoliuko dydžio. Didėjo ne ūgis, o kaina.

Pas Tiną rožinis žiedų ciklas biggrin.gif Labai graži spalvikė.
Pas mane matosi būsimų pumpurų, bet iš žydinčių tik viena mamkelė į rožinį sezoniką prašosi. Bet pažiūrėjus į ją net širdelė slabnėja. Tik haworthijos antenas su baltomis žvaigždutėmis iškėlusios. Viisai man jos neįdomios.
Susitvarkiau balkoniuką, bet šviesos rytinės ne prūdai. Temperatūra irgi tik 22-24 teįšyla. Padariau ką galėjau, balkono į pietinę pusę neperdrėbsiu, ne kregždė. Teks džiaugtis supermamkių žiedais.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Jie tobuli wub.gif

Atsakyti
Bandziau isgauti tobulumo paslapti pas Kreich'us. Deja biggrin.gif

"It is a long experience, knowledge and no magic."

Ir vistik kokia dangaus mana juos maitina? biggrin.gif kaip manot jus?

Manau si sezona reiks prisikaupt dar vienam uzsakymui. Jau rudeni buvau apzaveta apkereta, bet dabar dar labiau. Galima visa kolekcija vien tik is ju sukaupt. Be rizikos kad gausim kazka su isgyvenimo klaustuku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 25 balandžio 2018 - 20:49
QUOTE(Tina* @ 2018 04 25, 21:47)
Bandziau isgauti tobulumo paslapti pas Kreich'us. Deja  biggrin.gif

"It is a long experience, knowledge and no magic."

Ir vistik kokia dangaus mana juos maitina?  biggrin.gif kaip manot jus?

Manau si sezona reiks prisikaupt dar vienam uzsakymui. Jau rudeni buvau apzaveta apkereta, bet dabar dar labiau. Galima visa kolekcija vien tik is ju sukaupt. Be rizikos kad gausim kazka su isgyvenimo klaustuku.

Žemė pas Kreichą labai liesa. Kai kurie kaktusai tupi smulkių akmenėlių, trintų plytų, vermikulito grunte. Kažkas panašaus kaip pas Georgijų Aristovą. Laisto kartą per mėn. Atsimeni, Tina, sakė laistyti rugpjūtyje rudeninė siunta. Auginami labai nedidelėse talpose. Pabandžiau ištraukti kelis-net išlupti neįmanoma, tiek priaugę šaknų. Būtinai reiks persodinti.
Toks dietiškas gyvenimas ir duoda lėtą augimą, augalai neveša kaip kopūstai, o yra kompaktiški. Spėju trąšų pila labai minimaliai saikingai, gal tik mineralines naudoja. Ypač nepadaugina azoto turinčių, kas ,,išpučia'' kaktusus.
Va taip atrodo kaktuso vidus gavęs per daug azoto:

Man jau darosi baisu su tais naujais užsakymais... Nebeturiu kur vazonikų sutalpinti. Norus teks labai smarkiai riboti. O augalai didėja, vazonai platėja... gresia man augalinis demografinis sprogimas. Teks sankcijas prieaugliui įsivesti kaip kiniečiams.

Pasidalinkite patirtimi-KUR PERKATE VERMIKULITĄ?
Atsakyti
Kol laukiam Uhlig ir ceko, galvoju gal dar pas koki A.Plapp pasidairyt. JIe is tu pas kuriuos man kasmet noris pirkt. Fainai bendrauja, augaliukai visai neblogi.
Ar noretu kas nors?
http://www.kakteen-p...p...02&lang=ENG
Atsakyti
Nuostabūs jūsų kreichiukai wub.gif thumbup.gif
evora, ar Turbikai abiejose dėžutėse visi skirtingi? O mažasis tavo ariocarpas yra milžinas, jei palygint tokį pat prieš keturis metus pirkau pas Pavličeką, ir dabar ne ką padidėjęs yra

Tina, o pas Haage užsakymo nebus? Laukiu nuo praeitų metų ax.gif Labai reikia poros augalų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2018 04 26, 19:40)
Nuostabūs jūsų kreichiukai wub.gif  thumbup.gif
evora, ar Turbikai abiejose dėžutėse visi skirtingi? O mažasis tavo ariocarpas yra milžinas, jei palygint tokį pat prieš keturis metus pirkau pas Pavličeką, ir dabar ne ką padidėjęs yra

Tina, o pas Haage užsakymo nebus? Laukiu nuo praeitų metų ax.gif  Labai reikia poros augalų smile.gif

Taip turbikai skirtingi, nėra dviejų vienodų. Trijų norėtų jau ir nebeturėjo. Man irgi dažnai kyla klausimų ar jie tikrai skirtingi pažiūrėjus į bendrus panašumus. Jei išmėtyčiau korteles, nežinau ar teisingai atsirinkčiau. Kiti kaktusai kažkaip lengviau atskiriami.

Užaugs ariocarpusas. Senelis čekas buvo mažiausią lig šiol atsiuntęs, bet kreichiukas dabar lopšelinukas pagal jį. Brangūs jie, dar sako sunkiai auginami, tad perkant reik labai atsirinkti. Kartais laimi pasirinkdama/kartais prašauni. Būna, kad gražuolis puikuolis, o už kelių savaičių amen. O suskelis pastovi, paliūdi ir atsigauna, suklesti. Loterija visi tie mūsų siuntimaisi ir auginimai.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2018 04 26, 19:23)
Taip turbikai skirtingi, nėra dviejų vienodų. Trijų norėtų jau ir nebeturėjo. Man irgi dažnai kyla klausimų ar jie tikrai skirtingi pažiūrėjus į bendrus panašumus. Jei išmėtyčiau korteles, nežinau ar teisingai atsirinkčiau. Kiti kaktusai kažkaip lengviau atskiriami.

Aš irgi neatskirčiau, labai panašūs net kai žydi, gal kokius šešis turinčius ryškius skirtumus atpažinčiau.

QUOTE(Tina* @ 2018 04 27, 09:01)
Is cia? http://www.kakteen-haage.de/
Galim daryt, jei vienu metu pinigines atlaikys ir jei susirinks musu kompanija

taip, iš čia. Gal ir daugiau nei du išsirinkčiau, nes dabar pažiūrėjau, kad ir echinopsių hybr. yra
Atsakyti
Prickly, gal gali rekomenduoti ryškiai raudonos spalvos echinopsių hybr. iš
http://www.kakteen-haage.de/
Apsižiūrėjau, kad turiu tik vieną švelniai raudoną aguonos formos FLIRT. Tarp visokių švelnių spalvikių ir pritrūkau liepsnojančios raudonos didelio diametro žiedu.
Atsakyti
evora, HOT LIPS mirksiukas.gif Tik nemaciau ar Haage ji turi. Taip pat nuostabus chameleonas Madame Pele. Graziausias kolekcijos ziedas. Raudonumas i rozini pereina, mainosi, zaizaruoja.

Priedas  DSCF6186.jpg   142,35KB   0 Parsiųsta kartų

Nuotraukoje HOT LIPS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 27 balandžio 2018 - 23:34
Hot Lips turiu pasirodo-Wessnerio. Nežydėjo dar, bet foto, kai rinkausi, jis man neatrodė labai ryškiai raudonas. Pas Haage nėra jo.
Dar Windigo turiu, bet irgi ne ryškiai radonas, o prigesinto matinio raudonumo.

Haage išsirinkau Melodie ir Maria Piazza. Ieškojau raudono Christina, bet tik Chris yra.
Daugiau ieškoti, reikia daug laiko, kai nėra nufotkinta ir įkelta prie pavadinimo ir kainos.
Atsakyti