Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Jau pati radau Delosperma echinatum
http://www.llifle.co...perma_echinatum

QUOTE(Jurkinas @ 2017 11 24, 10:12)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurkinas: 24 lapkričio 2017 - 12:39
Gal galite patarti, kiek dienų praėjus jau galima laistyti persodintą sukulentą? Kiek internete radau, visur skirtingai: tai kelios dienos, tai kelios savaitės turi praeiti. Ačiū smile.gif
Atsakyti
Senai buvau beuzsukus. Kaip ziemavojat? ax.gif

evora, kaip balkone gyvenimas vyksta? Maniskiai tai dreba prie +12-13.

Ka gero papirkot is to olando? Ar jau nebepirkot.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 11 28, 19:07)
Senai buvau beuzsukus. Kaip ziemavojat?  ax.gif

evora, kaip balkone gyvenimas vyksta? Maniskiai tai dreba prie +12-13.

Ka gero papirkot is to olando? Ar jau nebepirkot.

Iš Tissue pirkom. Turiu 6 popinamas hawortijytes.
Balkone temperatūra liux laikosi. Vis buvo 19-18. Šalčiausiom šalnų dienomis ir vėtriniams vėjams siaučiant +17
Aš darbais apsikrovusi, dirbau už 3, dabar dirbu už 2 koleges, grįžtu tik pavakariais, net gėliukus apleidau. O keli astrophytumai ir pasipuošė baltais ir pūkuotais.

Kaip Tinos kaktusų žiemojimo reikalai?
Ar radai kur tremtinius iš balkonėlio įkurdinti? Ar tas +12+13 senajam balkoniuke?

Bėgu į darbelį.
Atsakyti
evora, kolkasdar ten pat. Tik jau ne balkonas, o bendra didele erdve su vitrininiais langais. Kadangi po remonto padare visokiu papildomu ventiliaciju, tai dabar daug vesiau. Iki dabar negalejom sildyt, nes buvo naujai islietos grindys ir teko laukt apie menesi, kol betonas pilnai sustings. Bet dabar jau reiks paleist siluma ir tenais, bent minimalia.
O ziemoja visi susitrauke, spyglius pasiause. Taip niezti nagus liet, bet siukstu negalima! Ai dar bahamu palme zydi biggrin.gif Irgi tenais.
Po truputi atlikineju inventorizacija savo kolekcijos, nes jau palaida bala. Nezinau nei ka turiu, nei ko dar noreciau smile.gif

Ka gero pirkot is Tissue? Kaip supratau vasara, tai evora labai buvot nepatenkinta Tissue ir dievagojotes, kad daugiau nepirksite. Sikart geriau pasiseke? Nagi pasigirkite. Taip noris nauju vaizdu niuru laikotarpi.
Atsakyti
QUOTE(odriana @ 2017 11 28, 12:28)
Gal galite patarti, kiek dienų praėjus jau galima laistyti persodintą sukulentą? Kiek internete radau, visur skirtingai: tai kelios dienos, tai kelios savaitės turi praeiti. Ačiū smile.gif

Laistoma atsižvelgiant į augalo vandens poreikį. Kadangi šiuo metu augimas sulėtėjęs, laistyti tik labai nedaug, labai atsargiai, galima tik apipurkšti žemės paviršių. Visada rašykite ir apie kokį sukulentą eina kalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 11 29, 12:54)
Ka gero pirkot is Tissue? Kaip supratau vasara, tai evora labai buvot nepatenkinta Tissue ir dievagojotes, kad daugiau nepirksite. Sikart geriau pasiseke? Nagi pasigirkite. Taip noris nauju vaizdu niuru laikotarpi.

Buvau nepatenkinta, kad rašo haworthijos dydį 5,5 cm., o atkeliavo mažulyčiai 1,5-2 cm. O kaina visai nachališkai auksinė. Šiaip augalas sveikas, gražus. Bet jos ir dabar dar rašyto ūgio neužaugo, tik viena tokio dydžio. Nepatinka man tokie melagiai ir goduoliai. Tikrai pykau, kad mulkina, o ir babkėm man nesninga.
Dabar garą nuleidau, peržiūrėjau visus mūsų augalų augintojus/platintojus ir padariau išvadą, kad tik Tissue ir gali man dar ką įdomesnio realiai pasiūlyti. Tad tenka rinktis-arba vaikščioti su karūna, arba pabrukus išdidumą apsimesti durnele ir bandyt įsigyti vieną kitą patinkančią haworthią. Šiuo metu turiu 107, tad susimedžioti kažką reto ir įdomaus jau sudėtinga, nes pasiūla nėra pakankama.

Mano naujosios Tissue brangenybės. Atkeliavo sveikutės, gražutės, aišku pypliukės. Po mūsų užsakymo ir užsidarė Tissue iki 2018 m. Orai kelionei buvo palankūs, tik atvykus šalnos prasidėjo.
Džiaugiausi mažylėmis, nes jau pasiilgusi buvau naujos sukulentologinės dozės.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Fainuoles wub.gif As turiu 34 havortijas ax.gif
Atsakyti
Pastan netiketai ikrito italu laiskelis su nuolaidu koduku. Iki gruodzio 31 siulo 15 proc. nuolaida visam asortimentui. smile.gif

Tik idomu ka galima pirkti tokiu metu / oru unsure.gif
Atsakyti
visus šalčiui atsparius smile.gif kaktusus: echinocereusus, opuncijas ir kt. , agavas
bet 15 proc labai nedaug; ir šiaip paštas užkimštas siuntiniais bus
Atsakyti
Tai va... Na bet jeigu kam truks plys ko prisireiks - galim rizikuot. Primenu, kad italu siuntimas laaabai brangus.
Atsakyti
Ką darau ne taip? Jau keli nusipirkti mažiukai sukulentai supuvo... verysad.gif Atrodo, viską dariau, kaip reikia: sodinau į ne per didelį molinį vazoną, žemė - skirta būtent kaktusams ir sukulentams, drenažas yra, apie perlaistymą negali būti ir kalbos, tikrai neperlaisčiau... Praėjus maždaug dviems savaitėms pradėjo mesti lapus, dar po kelių dienų pastebėjau, kad koteliai pajuodavę, eina puvinys iš apačios į viršų. Sukulentus pirkau iš prekybos centro.
Papildyta:
Ištraukus lauk iš vazonų, bent man atrodo, kad šaknų gniužulas (ar kaip jį pavadint) tikrai nemažas ir tvirtas.

Ar žemę, kur augo šie sukulentai, reikia išmesti, ar galima naudoti? Skaičiau, kad gali būti puvinio užkratas pasilikęs, ar tai tiesa?

Ačiū už atsakymus, žinau, kad patyrusiems augintojams jie pasirodys turbūt kvailoki, bet daugiau neturiu kieno paklausti... smile.gif
Atsakyti