evora, klauset apie mano balkoniuko reikalus. Tai kolkas as vis dar viena koja ten, ir ziemosim dar ten. Gal dar ir sekancia vasara praleisim, bet namai pagaliau turi igauti normalu pavidala, o nebuti siltnamiu, tad teks aust minti apie kita, nauja gera vieta jiems. Tos vitrinos antrame namo aukste paskirtis visai kita numatyta.
Noriu pasibedavoti apie si tiekeja https://www.1a-shops...09914/index.cgi. Neidejo mums augalu uz 23,- eur ir jau daugiau kaip menesis tyla is jo. Neatsako nei per psl. automatini zinuciu rasyma, nei e-mailu, nei per FB bendrauja. Kaip manote, ar verta jam kelti PayPal byla, ar galbut kiti esat susidure, kad tai vistik saziningas tiekejas? Gal jam kas nutiko? Ant saskaitos piestuku buvo pakeverzota, kad trukstami augalai bus po dvieju triju savaiciu. Zodziu nezinau ka daryt su juo...
Kas esat is jo uzsakineje, kokia patirtis?
Kas esat is jo uzsakineje, kokia patirtis?
<p></p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="evora" data-cid="71820376" data-time="1506769334"><div><p>Aš labai norėjau sudalyvauti ir ne dėl pasipuikavimo ar prizų. Tiesiog planavau pabūti lyg ir profesinėse atostogose, dopingo visiems metams gauti, pasiilgau tos aplinkos, tų nuostabių žmonių. Deja...
Sūnus buvo seniai prižadėjęs nuvežti ir po 4 dienų parvežti, bet mašiniuks subyrėjo. Pataisė šep tep, tik tokiai tolimai kelionei nepasirašė. Dabar ieško kitos pirkti, tai gal kitų metų ,,Žaliuose horizontuose" bus laimės sudalyvauti. Važiuoti tokiam laikui reikia nakvynę turėti, o viešbučiams neuždirbu. Tikėjaus, kad gal Šiaulių apskritį kuruojantis šefas apsireikš-irgi tuščios durniaus svajos. Būčiau nors dėžę ar dvi davusi nuvežti.
</p></div></blockquote><p></p><p>Tai kad šiemet nebuvo jokio kuratoriaus Šiauliams. Esu vežusi kelis kartus augalus organizatorių prašymu, bet šiemet nieks neprašė, o ir parvežti nelabai būtų buvę kaip, nes į Vilnių važiavau su šeima, tai šiaip ne taip po parodos sutalpinau jau nuvežtus augalus.
</p>
p.s. eliss, labai gražios nuotraukos
Sūnus buvo seniai prižadėjęs nuvežti ir po 4 dienų parvežti, bet mašiniuks subyrėjo. Pataisė šep tep, tik tokiai tolimai kelionei nepasirašė. Dabar ieško kitos pirkti, tai gal kitų metų ,,Žaliuose horizontuose" bus laimės sudalyvauti. Važiuoti tokiam laikui reikia nakvynę turėti, o viešbučiams neuždirbu. Tikėjaus, kad gal Šiaulių apskritį kuruojantis šefas apsireikš-irgi tuščios durniaus svajos. Būčiau nors dėžę ar dvi davusi nuvežti.
</p></div></blockquote><p></p><p>Tai kad šiemet nebuvo jokio kuratoriaus Šiauliams. Esu vežusi kelis kartus augalus organizatorių prašymu, bet šiemet nieks neprašė, o ir parvežti nelabai būtų buvę kaip, nes į Vilnių važiavau su šeima, tai šiaip ne taip po parodos sutalpinau jau nuvežtus augalus.
</p>
p.s. eliss, labai gražios nuotraukos
QUOTE(Uranija5 @ 2017 10 04, 21:50)
Nieks pačios ir nekaltina. Žinojau, kad važiuosi ir giminaitės augalus dar prigriebsi. Žinojau, kad jei būtum buvusi atsakinga/įpareigota-tikrai jau būtum reklamą organizavusi ir bandžiusi padėti. Tikrai nėr ko graužtis, juk ne parodos organizatorė buvai.
Matyt organizatoriai tikėjosi padidinto visų LT regionų sąmoningumo. Juk ne maži vaikai ir esam, kad reikėtų dar po auklę skirti...
Tai ir gerai, kad visokie atsitiktiniai su savo bele kokiais penkiais augalais nesudalyvavo.
Italai ir kokybės ekspertė:
Papildžiau raukšliuočius. Vienas labai nurudavęs, sukempėjęs. Nesuprasi ar saulės nukepintas, ar chemikalais peršventintas.
Kaip be savo numylėtinių astrophytumų...
Kitokia smulkmė-
Apibendrinimas: augalai labai pavyzdingai supakuoti, net žiedai atkeliavo nepažeisti. Išvaizda puiki, išskyrus vieno. Po praeitų metų pirkimo, tikrai nesitikėjau tokios kokybės iš italų. Esu maloniai nustebinta ir apsipatenkinus. Mažiausi gymnai. Jau buvau įpratusi iš kitų augintojų gymnus gauti didesnius, tai net nustebau, kad tokie pamažėję. Bet gražučiai, sveikučiai.
Ačiū Tinai, pradžiuginusiai nykų rudenį.
Papildžiau raukšliuočius. Vienas labai nurudavęs, sukempėjęs. Nesuprasi ar saulės nukepintas, ar chemikalais peršventintas.
Kaip be savo numylėtinių astrophytumų...
Kitokia smulkmė-
Apibendrinimas: augalai labai pavyzdingai supakuoti, net žiedai atkeliavo nepažeisti. Išvaizda puiki, išskyrus vieno. Po praeitų metų pirkimo, tikrai nesitikėjau tokios kokybės iš italų. Esu maloniai nustebinta ir apsipatenkinus. Mažiausi gymnai. Jau buvau įpratusi iš kitų augintojų gymnus gauti didesnius, tai net nustebau, kad tokie pamažėję. Bet gražučiai, sveikučiai.
Ačiū Tinai, pradžiuginusiai nykų rudenį.
Gal kas galite paaiškinti, kas atsitiko iš parodos parsivežtam storlapiui: po kelių dienų nukrito pirmas lapas - maniau, kad veždama netyčia nulaužiau; po savaitės saujoje liko visi lapeliai
QUOTE(Rimmuse @ 2017 10 08, 11:59)
<p>Gal kas galite paaiškinti, kas atsitiko iš parodos parsivežtam storlapiui: po kelių dienų nukrito pirmas lapas - maniau, kad veždama netyčia nulaužiau; po savaitės saujoje liko visi lapeliai
</p>
</p>
Pašalti negalėjo. Jei didelio skersvėjo gavo-būna, kad meta lapus. Dar, jei puvinį pasigavęs. Bet Miglė prieš parduodama tikrai apžiūrėjo, patikrino sveikumą. Vienintelis pateisinimas-stresas. Aišku, laikyti plikus stiebus didelio grožio nėra.
Šiaip jau, storalapiai atėjus rudeniui ir atvėsus patalpoms, dažnai numeta kažkiek lapų. Atsimenu turėjau kampinį kabinetą, tai rudeniui atėjus prie storlapio siena visa būdavo aprasojusi, net upeliais tekėdavo ant grindų. Pusmetrinis storlapis buvo masiškai numetęs visus lapus. Jau norėjau mesti lauk, bet juk gaila, tiek išaugintas. Pralaikiau iki pavasario ir pradėjo leisti naujus lapus, šakeles auginti. Išaugo į dar gražesnį.
Ačiū
Matyt sušaldžiau parsiveždama. :cray:Iš stiebo irgi nieko nebeliko. Keli lapai liko pusėtini - gal pavyks naują užsiauginti...
QUOTE(Rimmuse @ 2017 10 08, 14:50)
<p>Ačiū </p>
<p>Matyt sušaldžiau parsiveždama. Iš stiebo irgi nieko nebeliko. Keli lapai liko pusėtini - gal pavyks naują užsiauginti...</p>
<p>Matyt sušaldžiau parsiveždama. Iš stiebo irgi nieko nebeliko. Keli lapai liko pusėtini - gal pavyks naują užsiauginti...</p>
Negalėjai sušaldyti. Juos net žiemą įstiklintam balkone laiko. Jei jau ir stiebas sutęžo, tai tikrai nebuvo visai sveikas.
Ermitaže būna storlapių žaliais su baltais dryželiais lapais, dar su geltonais/rausvais pakraštėliais-jei norėsi nusipirksi. Toki kaip turėjai negausi, bet ir kitokių gražių būna.
Gal esate kas susidūrę su šituo augalu?
Lophophora williamsii (Peyote)
https://www.cactuspl...lliamsii-peyote
Draugė sugalvojo man jį nupirkti Olandijoj, tik sako ar nesuareštuos jos lėktuve atskrendant?
Draugė sugalvojo man jį nupirkti Olandijoj, tik sako ar nesuareštuos jos lėktuve atskrendant?
QUOTE(Jurkinas @ 2017 10 13, 13:36)
Gal esate kas susidūrę su šituo augalu?
Pas mus ne Rusija įstatymu neuždraustas.O Olandija irgi nesu girdėjusi, kad į cypę sodintų už šį narkotinį kaktusėlį. Atimti neturėtų, nebent koks gamtos gynėjas pasitaikytų ir leidimo paprašytų.