Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

evora, o kodel ne baltos dezes? ant palanges vizualiai pranyktu.

Ir dar - sodinkite i vienodus kvadratinius vazonelius kolekcija. Patikekit - kiek vietos susitaupo. Senai atsisakiau visokiu moliniu griozdu ir apvaliu skirting formu vazonu.

Pas mane keliu dydziu tie kvadraciukai, susistato kaip lego.

Siandien darbininkai viena mano kaudeksa sulauze uzkabine cray.gif pati kalta, kad palikau dar ant palanges, vildamasi, kad dirbti netrukdys.

O del astrophytumu, tai nesugebu tarkim myriostigmu skirtumu izvelgt. Jie man tokie vienodi. Jei tektu mazint kolekcija, pas mane tikrai liktu ne jie smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 29 rugsėjo 2017 - 21:14
QUOTE(Tina* @ 2017 09 29, 22:12)
evora, o kodel ne baltos dezes? ant palanges vizualiai pranyktu.

Ir dar - sodinkite i vienodus kvadratinius vazonelius kolekcija. Patikekit - kiek vietos susitaupo. Senai atsisakiau visokiu moliniu griozdu ir apvaliu skirting formu vazonu.

Pas mane keliu dydziu tie kvadraciukai, susistato kaip lego.

Siandien darbininkai viena mano kaudeksa sulauze uzkabine cray.gif pati kalta, kad palikau dar ant palanges, vildamasi, kad dirbti netrukdys.

O del astrophytumu, tai nesugebu tarkim myriostigmu skirtumu izvelgt. Jie man tokie vienodi. Jei tektu mazint kolekcija, pas mane tikrai liktu ne jie smile.gif

Oi, kaip skaudu dėl kaudeksiuko. Pasiguosti galima tik tuo, kad kitiems aplaužymas būna į naudą, labiau šakojasi, gražesnis krūmas . Aišku, idealu kai patys formuojam, o ne atsitiktines nelaimes taisome.
Kiek atsimenu pasiguosdavai, kad gali ateityje netekti balkoniuko. Tai dabar čia ta nelaimė jau atėjo? Ar po remontų augalai į balkoną nebegrįš? Jei taip, tai tikrai turi problemą kur naujai ir gerai juos apgyvendinti. Jei nuosavas namas, tai pradėk svajoti apie oranžeriją prie namo sienos. Žinok, svajonės pildosi, net nerealiausios. Svarbu norėti. Esi jauna, dar visas gyvenimas prieš akis ir net jei šiandien finansinė padėtis to neleidžia, tai nereiškia, kad taip bus visada.
Įsivaizduok, kad vieną dieną tavo artimieji, kokio paprasto jubiliejaus proga, nutaria padaryti tau staigmeną. O, ką, susimestų tėvai, vyras, draugai, gal brolių/sesių turi...ir yra reikiama suma ar bent beveik visa.

Baltų tokių dėžučių nėra, negamina. Esamų spalvų papildo kambarių spalvinę gamą. Žaliame kambaryje-žali, geltonoje/medžio spalvos virtuvėje-daug raudonų akcentų, tai irgi neiškrenta, o aš spalvas ryškias mėgstu, man netrukdo, nuotaiką kelia ir depresijas išvaiko bespalviu metų laiku.

Pereiti prie kvadratiš vazonų niekada nenorėjau. Mažuliukams augaliukams, nesiginčiju, tikrai praktiška. Bet įsivaizduok, kad dabar visiems augalams pradedu nuo pavasario kvadratinius vazonus keisti... Pirmiausia išlaidos supirkti kvadratukus, antra persodinimo džiaugsmai...oi, ilgas darbas. Trečia -kur dėti apvalius vazonus? Atiduoti/išmesti? Ketvirta-nemėgstu kvadratų juodos spalvos. Penkta-maži apvalūs vazonėliai man nekainuoja, o dičkiai yra iš labai storos kokybiškos plastmasės+ rudi, primena molinukus. Kiti sukulentai, pas mane, yra ponų kategorijoje ir gauna išaugę gražius dekoruotus keraminius vazonus. Tiesiog man atrodo, kad jiems taip tinka ir gražu. O ir aš turiu kuo pasigrožėti.
Pagrindinis dalykas-nematau nieko gražaus, kai suaugęs gražus kaktusas įkištas į kvadratinį juodą vazoną. Tiesiog purto nuo juodo kampuoto derinio. Kitų protu-kalbu nesąmones, bet taip jau mano organizmas į juos reaguoja.

---------------------

Supermamkės, juk ,,Augalų labirintų'' parodos savaitgalis. Prisiduokit kas dalyvaujat?
Pricly, įtariu , tikrai-dar nei vienų metų paroda be jos neįvyko. Ir visada su prizais grįžta.

Bet, tai kaip šiais metais tyliai, ramiai organizatoriai dirbo. Nei į Supermamkes neužsuko su skelbimiuku, pakvietimu.

Jei kas lankėtės parodoje-įkelkit foto su sukulentais nebuvėlėm pasidžiaugti.
Atsakyti
Radau šiek tiek vaizdinės informacijos apie parodą:

http://www.lrt.lt/me...duration=445000
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2017 09 30, 08:44)

Supermamkės, juk ,,Augalų labirintų'' parodos savaitgalis. Prisiduokit kas dalyvaujat?
Pricly, įtariu , tikrai-dar nei vienų metų paroda be jos neįvyko. Ir visada su prizais grįžta.

Aš kaip tik ne visada smile.gif
Vat Daivikė tai visada 4u.gif clap_1.gif

Atvažiuok, pamatysi mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti

Buvau nuvažiavusi. Labai jau šiemet kukli paroda. Nebuvo nei mokinių kompozicijų, nei sanpaulijų. Labai trūksta informacijos - jokių užrašų, nebent maži pačių augintojų ant vazonėlių. Mačiau net vertinimo komisija sprendė rebusą: kas per augalas ir kieno. O dar liūdniau, kad ir pardavėjai negali pasakyti ką tiksliai parduoda. Aišku, tai nesutrukdė kelis augalus namo parsitempti...

Atsakyti
Na, Daivikė kažkaip iš atminties iškrito... doh.gif Tik į haworthijas žiūrėdama, paspėliojau, kad kelios jos gali būti.
Pricly, taip suprantu, šiais metais nedalyvauja. Gaila, visada būdavo į ką pasižiūrėti, kuo pasidžiaugti.

Rimmusia sanpaulijų turbūt negavai pirkti? Sukulentiško kažką parsitempei? Įkelk, jei nesunku, foto pasižiūrėti. Pavydėt pažadu nepavydėsiu, nes labai sąmoninga susilaikymo šalininkė staigiai patapau.

Aš labai norėjau sudalyvauti ir ne dėl pasipuikavimo ar prizų. Tiesiog planavau pabūti lyg ir profesinėse atostogose, dopingo visiems metams gauti, pasiilgau tos aplinkos, tų nuostabių žmonių. Deja...
Sūnus buvo seniai prižadėjęs nuvežti ir po 4 dienų parvežti, bet mašiniuks subyrėjo. Pataisė šep tep, tik tokiai tolimai kelionei nepasirašė. Dabar ieško kitos pirkti, tai gal kitų metų ,,Žaliuose horizontuose" bus laimės sudalyvauti. Važiuoti tokiam laikui reikia nakvynę turėti, o viešbučiams neuždirbu. Tikėjaus, kad gal Šiaulių apskritį kuruojantis šefas apsireikš-irgi tuščios durniaus svajos. Būčiau nors dėžę ar dvi davusi nuvežti.
Kai peržiūrėjau vaizdus iš parodos ir man pirmas įspūdis labai liesas. Praeitų metų ,,Žali horizontai" -lūžo stalai nuo augalų. Gal tik elegancijos daugiau-puošnūs stalai ir balti kubai priduoda.
Bet tai lengva sapalioti, kai viso bendro vaizdo nematai. Na, gal dar bus daugiau kas apsilankęs, pareikš savo nuomonę.
Atsakyti
Pagarba mūsų Daivikei-vėl apdovanota.first.gif Sveikinu.

Spėju- sukulentų apdovanojimas teko Neringai.

O astrophytumų-gal Migmig?

Įdomiausias kaktusas - Indrutės.first.gif

Nu, šaunuolės bis.gif

https://www.facebook...p...e=3
Atsakyti
Pirkiniai. Ir tikiuosi pagalbos juos įvardinant

DSCF0946-vi.jpg

DSCF0950-vi.jpg

Na, Miglės augintinio atpažinti nereikia, buvo užrašyta

DSCF0948-vi.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 30 rugsėjo 2017 - 18:45
QUOTE(evora @ 2017 09 30, 13:02)
Na, Daivikė kažkaip iš atminties iškrito... doh.gif  Tik į haworthijas žiūrėdama, paspėliojau, kad kelios jos gali būti.
Pricly, taip suprantu, šiais metais nedalyvauja. Gaila, visada būdavo į ką pasižiūrėti, kuo pasidžiaugti.

Dalyvauju smile.gif ir dar eksponatus prižiūriu. Na mano nuostata: jei ne mes, tai kas?
o turgelis šiemet labai gausus, retenybių visokių daug daugiau, visi taip sako
Atsakyti
PIRMAS-Senecio crassissimus
ANTRAS-Adromischus cristatus var. clavifolius arba Adromischus poelnitzianus. Man ir viens, ir kits tokius pat požymius turi. Pasižiūrėk interneto platybėse į kurį labiau panašu.

Tai toliau sėkmingai sukulentiniesi?
Atsakyti

Ačiū :4u:

Darbe palangės plačios ir saulėtos... Šią vasarą įsitikinau, kad beveik mėnesį gali išgyventi ir nelaistyti. Ir daugybė įdomių augalų... Užkabino :ax:

Atsakyti

Paroda šįmet ypatinga tuo, kad neperkrauta augalais, o tie patys tikrai ne bet kokie atvežti. Kaudeksiniai vien ko verti.  Kaip aš sakau, geriau vienas tikrai geras, nei penki bele kokie :)

Keletas foto:

https://www.flickr.c...157687414465433

Atsakyti