Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Mat kaip. Idomu ka pats Wessneris pasakytu. Pas mane kolkas is jo lyg nebuvo sumaisymu arba nepamenu per gausybe.

O kaip kitiems?
Atsakyti

Jau gailiuos is wesnerio nesisakius nieko. Niu labai grazus ziedukai net pavysu biggrin.gif baltu pavydu ;) labai smagu kad visos tais ziedukais dalinates;))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redutea18: 13 liepos 2017 - 20:12
Mano patirtis su Echinopsis smile.gif
Berods praeitais metais gavau komentarą, kad šie per dideli "bliūdai" Echinopsiams (platūs, bet negilūs), kad prastai jie juose augs, nežydės ir bus labai negerai. Tai va, sakykit ką norit, bet tie indai jau pilni jų šaknų (bent paviršinių tai tikrai, nes jos ryškiai matosi nubraukus akmenukus) ir visi Echinopsis jau žydėję arba su pumpurais, o ir paaugo gerokai per tuos metus (jei ne dvigubai). Taip kad nebijokit kiek didesnių (o dar geriau plačių ir negilių) vazonėlių echinopsiams, jiems tai patiks smile.gif Nors, aišku, dėl vietos trūkumo tik 6 tokiuose vazonuose auginu. Kiti 20 ar kiek jų ten turiu - mažesniuose. Bet jei tik turėčiau vietos - visus į tokius indus susodinčiau smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Taip pat esu pastebėjusi, kad echinopsiams patinka neprasčiausia žemė ir platesni vazonai. O Wessnerio echinopsiai visada puikūs. Vertas tiekėjas vienareikšmiškai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėtrungėlė: 13 liepos 2017 - 21:28
QUOTE(Prickly @ 2017 07 13, 17:25)
Tina, wesneriukai nuostabūs wub.gif  thumbup.gif
O pas mane pražydo Wesnerio Don Juan.
tik kad  žiedas nedonžuaniškas unsure.gif spalva daug šviesesnė, žiedlapiai apvalūs ir pati žiedo struktūra kitokia, bet vistiek gražus wub.gif
dar galvojau, gal galėjau sumaišyti etiketes, bet panašių neturiu

Labai gražus žiedas, bet tikrai gryno echinopsis Don Juan požymių neatitinka. Gal Wessneris ir teisingai užrašė pavadinimą, tik pamiršo pridėti ir antrąją dalį. Pvz.: echinopsis Oracle X Don juan. Tada gaunasi visai kitas spalvos atspalvis, šviesumas ir net žiedlapių forma. Matyt toks mišrūnas ir papuolė.
Atsakyti
Sakykit, ar tie jūsų gražiažiedžiai echinopsiai žydi ilgiau kaip pusantros paros?
Atsakyti
Šią savaitę ieškojau naujų echinopsių auginimo žinių, naujas užsakymas paskatino smile.gif . Atrodo būtent daug vokiečių nusvaigę dėl echinopsių hybridų. Supratau, kad echinopsiai turi būti gerai maitinami, tam kad gerai augtų ir žydėtų. Variantas kaip pas Inndrutę: dideli platūs vazonai, arba kai vazonai mažesni, tręšia su kiekvienu laistymu, kaip šis rimtas augintojas http://www.kakteen-willi.de/info.php Kokios ten kitos auginimo 'subtilybės' nelabai aišku , pvz kad jau sodinant deda į substratą azoto(?) ir kažko nuo grybelinių - Substrat: 50% Erdgemisch, 50% mineralische Zuschlagstoffe.
Dem Gemisch gebe ich etwas Stickstoff - ca. 20% N- u. eine Priese Pilzmittel zu.
Erdgemisch: 2 Teile Gartenerde, 1 Teil Hochmoortorf. Das Erdgemisch wird im Kartoffeldämpfer 110 Min. gedämpft. Die Gartenerde ist leicht lehmig. (pralinksmino, kad garina žemę bulvių šutintuvuose)
Man labiau tiktų trąšos, šis rašo kad naudoja: Kakteendünger rot der Firma Kakteen-Schwarz. Ir atradau tą Schwarz --> http://www.kakteen-schwarz.de/ skyriuje Düngemittel: Kakteendüngesalz rot, 8-12-24-4, 1 kg-Beutel - Preis: 9,50 € Na skiriasi sudėtimi nuo Schultz, kurias aš naudoju
Kažkada Tina ieškojo profesionalių trąšų, gal verta mums jų nusipirkti?
O jau kaip draugiškai pavydžiu Vėtrungėlei rolleyes.gif biggrin.gif - viskas vokiškai
čia to Schweiger'io grožybės --> wub.gif --> http://i.ebayimg.com/t/Mediolobivia-Hybrid...L/$_57.JPG
Atsakyti
Ačiū, Prickly, už nuorodas. Vokiečių auginimo instrukcijos šiaip jau patikimos. Tik dėl tręšimo reiktų atsižvelgti į saulės spindulių ir šilumos gaunamą kiekį (Wessneris pvz. sėdi pietų Vokietijoje), o mūsų auginamieji tiek negauna saulės - atitinkamai ir maitinimas ne toks gausus turėtų būti. 4u.gif
Atsakyti
Kalbant apie trasas, kaip tik apie jas diskutavau su Wessner ir jis man pasiule pabandyt tas pacias, kurias naudoja savo siltnamy. Atsiunte truputeli isbandymui - Wuxal Super (8+8+6). Ziurejau, kad ir kiti vokietukai jas naudoja. Laisciau jomis tik karteli, tai dar negaliu nieko pasakyti konkretaus.
Papildyta:
O Schultz taip ir negavau iki siol...
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 07 14, 10:50)
Sakykit, ar tie jūsų gražiažiedžiai echinopsiai žydi ilgiau kaip pusantros paros?

Žydėjimas priklauso nuo Echinopsis hibrido. Padariau išvadą, kad schick hibridai žydi maždaug 2 paras, kai tuo tarpu kiti hibridai prasiskleidžia naktį ir žydi maždaug iki pietų, nes po darbo jau būna visiškai nuvytę.
Štai dar keli maniškiai: Icarus, Lobivia jajoiana ("raudonžiedė") ir Hot lips smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Icarus tikras grazuolis wub.gif Didelis, katik gautas Wesnneriukas, pernai pas mane numire. Tai dabar emiau ta 2 cm biggrin.gif gal bus daugiau garantiju. Esu isitikkinus, kad milzinam adaptacija sunkesne.

Hot Lips zydejo, bet ziedo nemaciau, nespejau. Tikiuos siemet ir zydes. Nemaai prikrauta pumpuru pas maniskius, po sekancio laistymo vel turetu pasipilti ziedai. Pastebejau, kad pumpurai ima greit augti palaiscius.
Atsakyti
Kelinta diena niekaip negaliu padaryti vengru uzsakymo. Jau baigesi kantrybe zoo_taz.gif Stringa psl., neduoda det i krepsi.

Priedas  Capture.JPG   17,5KB   2 Parsiųsta kartų
Atsakyti