Darau santrauką: Pradžioje rašo, kad palyginus su kitais lengvai auginamas ir mažai priežiūros reikalaujantis. Sekant patarimais, turėtų ilgus metus džiuginti...
Vieta:kiek įmanoma saulėta
Bischofsmütze mėgsta mineralinį substratą
Bischofsmütze sodinti į platų vazoną
Bischofsmütze dauginimas sėklomis
Vieta:saulėta ; vasarą atviroje vietoje
Substrat: mineralinis; kaktusų žemė su smulkinta uoliena
Sodinimas: platus vazonas; geriau iš molio; apačioje drenažas
Persodinimas: kas du -3metai po ramybės periodo
Dauginimas: sėklomis pavasarį
Laistymas: kuomet substratas išdžiūvęs; ramybės laikotarpiu tik labai mažai
Tręšimas: Kovą-Rugsėjį kas mėnesį; kraunant žiedus kas 14dienų skystomis trąšomis
Wurzelkontrolle: jährlich nach der Winterruhe
Apipurškimas: kas dvi savaites nekalkingu vandeniu
Žiemojimas: žiemojimo patalpose namie
pjaustyti nebūtina
Ligos : puvinys
Kenkėjai: voratinklinė erkė; Dickmaulrüssler (pažiūrėkite internete -yra įdėtas tas kenkėjas)
(...)
Bischofsmützen užauga maximal 40 cm aukščio ir 15 cm pločio. ..
Der Astrophytum myriostigma sukrauna didelį geltonai raudoną žiedą. ... Bischofsmützen pradeda žydėti sulaukęs mažiausiai 3 metų amžiaus
Bischofsmütze Standort: savo tėvynėje įpratęs prie svilinančios saulės, kur nakties temperatūra retai nukrenta žemiau plius 20C... Pietiniai langai optimalu
Rašo apie substratą, kad turi būti pralaidus, kad vanduo neužsistovėtų, ir ne per kietas, kad šaknys surastų kelią šaknijimuisi.
Da der Astrophytum myriostigma sodinti į kaktusų žemę. Alternativa gali būti mišinys iš vienos dalies smėlio ir 2 d. kompostinės žemės
Sodinimas į platų vazoną
Jei vazonas bus per siauras ar per mažas, gali atsitikti, kad kaktusas nesivystys : daug rūšių augina paviršines šaknis, kurios padeda išgyventi. Pasirenkant vazoną galioja taisyklė: palikti mažiausiai vieną cm tarp kaktuso ir vazono krašto.
Toliau rašo, kad geriausiai vazonas iš molio ...(tą visi žinome, neverčiu)
Ant vazono dugno drenažas iš žvyro ar lavos.
Toliau rašo apie persodinimą - neverčiu, apie dauginimą sėklomis...
Laistymas: Augimo metu būtina reguliariai laistyti. Tarp laistymų substratas turi išdžiūti. Ramybės periodu kaktusas turi gauti tik tiek vandens, kad neišdžiūtų. Optimalu yra lietaus vanduo.
Tręšimas: kartą į mėnesį Bischofsmütze augimo metu nuo kovo iki rugsėjo būtina tręšti skystomis trąšomis. Pasirodžius pirmiems pumpurams, galima pasirinkti 14 dienų ritmą. Ramybės periodu jokių trąšų.
Šaknijimosi kontrolė: Kartą į metus reiktų apžiūrėti šaknų būklę, kad pastebėti laiku šaknų ligas ar pkenkėjus. Tam tikslui kaktusas kovo mėnesį atsargiai iškeliamas iš vazono ir pastebėjus ligas ar kenkėjus imamasi atitinkamų priemonių.
Purškimas: kas dvi savaites nupurkšti nekalkingu vandeniu.
Bischofsmütze teisingas žiemojimas
Vėliausiai spalį įnešamas į patalpą. Tada paliekamas stovėti 4 savaites kambario temperatūroje, kol bus išnešamas į patalpą žiemojimui. Pastaroji turi atitikti šiuos kriterijus:
šviesu
Temperaturen tarp 5°C ir 12°C
Jokių tiesioginių saulės spindulių
Ramybės periodu Astrophytum myriostigma laistyti tik tiek, kad neišdžiūtų. Tręšimas visiškai nutraukiamas.
Kovą kaktusas savo žiemojimo patalpą gali palikti; palaipsniui pradėti laistyti. Taip pat pradėti tręšti; šaknų kontrolę atlikti, reikalui esant persodinti. Nuo balandžio Bischofsmütze lėtai pratinti prie saulės; labai gerai tam tinka palangė į pietų pusę. Nuo gegužės vidurio galima išnešti kaktusą į vasarojimo vietą.
Toliau rašo apie ligas ir kenkėjus...
O dar vienas vokietukas
Mane domina jo išvaizdos požymiai. Kas jam būdinga-raštas, jo išdėstymas. Ką reiškia jo pavadinimas, kuo skiriasi išvaizda nuo kitų myriostigmų?
[/quote]
O aš peršokau kai ką, daugiau orientavausi į praktinius patarimus. Tuoj papildysime
Pavadinimas reiškia "vyskupo kepurė". Kadangi iš išorės kaktusas panašus į vyskupo kepurę, todėl taip ir pavadintas. Ūgtelėjęs, senstelėjęs maždaug 2-jų metų pakeičia formą į cilindrą. Ant kiekvienos briaunos, kur kiti kaktusai turi dyglius, šis turi vilnonius pūkelius. Dar ten rašo, kad kaip taisyklė kaktusas turi 5 briaunas, išimties atveju tų briaunų būna nuo 4 iki 8.
QUOTE(Vėtrungėlė @ 2017 07 03, 17:48)
Pavadinimas reiškia "vyskupo kepurė". Kadangi iš išorės kaktusas panašus į vyskupo kepurę, todėl taip ir pavadintas. Ūgtelėjęs, senstelėjęs maždaug 2-jų metų pakeičia formą į cilindrą. Ant kiekvienos briaunos, kur kiti kaktusai turi dyglius, šis turi vilnonius pūkelius. Dar ten rašo, kad kaip taisyklė kaktusas turi 5 briaunas, išimties atveju tų briaunų būna nuo 4 iki 8.
Pasirodo, kad dar nuo mokyklos laikų žinojau tą pavadinimą ,,Vyskupo kepurė" ir kaktusą atsimenu, tik keturbriaunį. Net nuo jo ir svajoti pradėjau apie astrophytumus.
Cha, štai kokią įžymybę įsigijau. Na gal ir gerai apsipirkau...
Sikart ir as apsipirkau nemenkai. Norejau nauja tiekeja isbandyt. Tad manieji Uhlig
Lobivia grandiflora v. lobivioides A 055
Pereskia aculeata
Agave parryi LZ 2076 (dw) - Ar tikrai cia ji?
Albuca spiralis 'Frizzle Sizzle'
Eucomis vandermerwei
DSCF7115.jpg 327,45KB 2 Parsiųsta kartų
DSCF7113.jpg 372,98KB 2 Parsiųsta kartų
DSCF7114.jpg 358,91KB 1 Parsiųsta kartų
DSCF7116.jpg 117,72KB 1 Parsiųsta kartų
DSCF7111.jpg 373,21KB 1 Parsiųsta kartų
Lobivia grandiflora v. lobivioides A 055
Pereskia aculeata
Agave parryi LZ 2076 (dw) - Ar tikrai cia ji?
Albuca spiralis 'Frizzle Sizzle'
Eucomis vandermerwei
DSCF7115.jpg 327,45KB 2 Parsiųsta kartų
DSCF7113.jpg 372,98KB 2 Parsiųsta kartų
DSCF7114.jpg 358,91KB 1 Parsiųsta kartų
DSCF7116.jpg 117,72KB 1 Parsiųsta kartų
DSCF7111.jpg 373,21KB 1 Parsiųsta kartų
Labai įdomus pasirinkimas.
Pereskia aculeata būčiau ėmusi ir aš-nepastebėjau, net nesidomėjau tuo pardavimo skyreliu. Kaip visų kaktusų archaiškiausias palikuonis ar propromotė turėtų būti rimtoje kolekcijoje. Seniai vis galvojau įsigyti, bet nepapuldavo rasti.
Reiks į kitų metų Uhlig pirkinių sąrašą įsitraukti. Tikiuosi nereiks pasigailėti ir kraustytis iš buto, nes labai didelė užauga.
Pereskia aculeata būčiau ėmusi ir aš-nepastebėjau, net nesidomėjau tuo pardavimo skyreliu. Kaip visų kaktusų archaiškiausias palikuonis ar propromotė turėtų būti rimtoje kolekcijoje. Seniai vis galvojau įsigyti, bet nepapuldavo rasti.
Reiks į kitų metų Uhlig pirkinių sąrašą įsitraukti. Tikiuosi nereiks pasigailėti ir kraustytis iš buto, nes labai didelė užauga.
Taip, evora, seniau budavo kaktusai kaktusai kaktusai, o dabar jau noris kazko idomiau ypatingai grazus eucomis, toks margutis.
Jei imu ka nors is uzsakymo, tai tikrai retai buna, kad kitas kas ima. Idomu i ka
Tik esu giliai susirupinus ar agave paryi jauna taip atrodo?
Jei imu ka nors is uzsakymo, tai tikrai retai buna, kad kitas kas ima. Idomu i ka
QUOTE(Tina* @ 2017 07 05, 13:59)
Taip, evora, seniau budavo kaktusai kaktusai kaktusai, o dabar jau noris kazko idomiau ypatingai grazus eucomis, toks margutis.
Kad tikslaus vaizdo pagal duotą pavadinimą ir nerasta. Yra Agave parryi var. ...ir visokie variantai. Vienų lapai smailesni, kitų apvalesni. Teks laukti kol ta katė maiše paaugs ir išlys.
Man agavos patinka tik nedaugelis. O žinant jų įspūdingą dydį, tikrai ne mano butui.
evora, tavo sos tik dabar pamačiau, bet vėtrungėlė gražiai pagelbėjo, tai aš rašalo sutaupiau, bet tikrai mielai būčiau pakomentavus. Gal dar reikia spec.info paieškoti?
QUOTE(vija zemaite @ 2017 07 05, 23:08)
evora, tavo sos tik dabar pamačiau, bet vėtrungėlė gražiai pagelbėjo, tai aš rašalo sutaupiau, bet tikrai mielai būčiau pakomentavus. Gal dar reikia spec.info paieškoti?
Ne, ačiū.
Kaip auginti ir taip buvo aišku. Rūpėjo tik jo išvaizdos aprašymas, išskirtinumas, būdingi išvaizdos bruožai, vardo reikšmė. Atsakymą gavau. Vėtrungėlė , šaunuolė, staigiai pagelbėjo.
QUOTE(evora @ 2017 07 05, 18:40)
Kad tikslaus vaizdo pagal duotą pavadinimą ir nerasta. Yra Agave parryi var. ...ir visokie variantai. Vienų lapai smailesni, kitų apvalesni. Teks laukti kol ta katė maiše paaugs ir išlys.
Man agavos patinka tik nedaugelis. O žinant jų įspūdingą dydį, tikrai ne mano butui.
Man be galo grazu, kad ji auga kamuoliu. O dar Kauno BS eksperimentuoja ja augindama lauke ir palikdama ziemoti.
O cia per kazkuri uzsakyma kazkieno issizadetoji ir priverstinai man likusi. Ir sakykit, kad augalai nejaucia dekingumo
Siningia eumorpha
DSCF7142maza.jpg 464,73KB 2 Parsiųsta kartų