Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Maniskiai Tissue mikrobiukai smile.gif

Haworthia 'Existenz' / Aloe 'Alphonsina' / Aloe plicatilis

Priedas  1.jpg   339,68KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  2.jpg   390,91KB   1 Parsiųsta kartų

Priedas  3.jpg   364,47KB   1 Parsiųsta kartų

Jau koks "durnas" forumas po naujos versijos sukurimo - nei nuotraukas normaliai eina ikelt, nei patogu naudotis. Vienos programavimo klaidos lenda... Neistveriau biggrin.gif Galbut todel vis reciau cia uzsuku. Pagrinde tik kaktusu temoj dar parasau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 24 birželio 2017 - 14:28
Nesimato, kad mikrobiukai. Foto smarkiai iškreipia dydžius.
Man Aloe plicatilis įdomi pasirodė, bet tai kol išaugs į didelį medelį...
Atsakyti
Mazi, vazoniukai is ceko tie mazuliukai smile.gif

Plicatilis jau n-tasis pas mane. Kas bande, zino apie ka kalbu tongue.gif Nezinau ka reik daryt, kad jis neuzsilenktu. Po ziemos jau buvo istvirtines, grazus, pradejo naujus lapus augint ir ziuriu ciaukst, puva... Galima atskira mokslini darba turbut parasyt apie jo laistymo ypatumus. Zinau, kad yra jau numojusiu ranka i jo auginima po nesekmingu bandymu. Dabar pvz. drekinu molinio vazono sieneles, kol istvirtins. bijau net pagalvot apie laistyma.

Gal kas turite teigiamos patirties? unsure.gif
Atsakyti
Gal padėtumėt atpažinti augaliuką?
Draugė įsigijo, ir sako, kad ant žymeklio parašyta Haworthia. Man tai į kokį Aloe panašiau būtų...

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Kad ne haworthia, tai tiksliai. Dažnai taip užvardija visą rinkinuką, nors atkeliauja 3-5 skirtingų pavadinimų augalai.
Tikrai aloe. Nesu jų mylėtoja ir labai nesidomiu. Jei būtų mažų gabaritų, labai panaši į mano turimą
ALOE ,,BLACK GEM'', bet abejoju ar čia ji, nes lapo pakraštys daugiau karpuotas.

------------------------

Blogai, kad saulė pasislėpė, visai gymnų žydinčių netenka pamatyti. Tik pumpurus vos prasiskleidusius. Pabūna taip ir nunyksta.

Atsakyti
Siandien pas visus turetu iskeliaut Uhlig.

Ka galiu pasakyt apie bendra vaizda - labai neblogai! Augalai tikrai ideti be skupumo, ypatingai dideli ir ispudingi lapeniai. Ir visi kiti grazus. Manau busite patenkinti smile.gif

Vienintelis minusas, kad siuncia su daug zemiu, kurios per visur byra. Jau geriau svariomis plikomis saknimis...

Bet siaip viskas vokiskai pavyzdinga. Net dezutes su ju logotipais ir visa kita matos, kad pas rimta pardaveja pirkta.

Manau ateity dar tikrai is jo noresiu uzsakinet.

Su tuo Tissue nera ka lyginti doh.gif
Atsakyti
Naujokai vokietukai. Gražiai nuaugę, tikrai nemaži, šaknys gražios, tik ant vieno radau skydamarį ropojantį tai būtinai chemijoj reikia pamirkyt prieš sodinant.
Kažin kaip man su A. Plicatilis seksis, būčiau žinojus kad jis toks "mirtininkas" tai būčiau didesnį užsisakius, gal vyresnis ilgiau neužsilenktų smile.gif

O čia pavasarį parsiūsti iš vengro žydi
Atsakyti
Oi, kiek daug.............apie 30?
Kas pirmoje foto, pirmoje eilėje, kairėje? Labai kaktusiškas gražuolis.

Aš gal ryt sulauksiu. mastau.gif
Atsakyti
evora, tikrai sulauksit 4u.gif pastomatai tuom ir gerai, kad visi jau gavo. Gaila, kad jus nepasitikit ir prisibijot pabandyt. Ten taip paprasta viskas.

Daivike., oho kokia fazenda wub.gif thumbup.gif o plicatilis ne per giliai isodintas unsure.gif nors turbut dar nebuvo to tokio koto issiformavusio. Labai grazus wub.gif

Uhlig man labai labai patiko. Na tik gaila aisku, kad kenkeju vis pasitaiko. As pati emiau keleta augaliuku ne kaktusu, tai labai grazus. O matytumet kokia deze iskeliavo Palangon pas Alma. Vajetus kokio dydzio augalai.

Ir pagalvojus uz tokios dezes galingos siuntima is Vokietijos paeme tik 12 euru. Buna pasirodo normaliu pardaveju.

Na o nuo pirmadienio dar gal parenkam:
kartojam vengra http://kaktuszkert.hu/s/main.php?gr=
ir pabandom nauja https://www.1a-shops...09914/index.cgi
Atsakyti
smarkiai vėluoju aš su savo pasirodymais blush2.gif
iš Tissue:
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
čia mano brangenybė
H.koelmaniorum užsisakiau prisiminus Daivikės prizininkę iš parodos wub.gif
evora, va mano Hatsu-Yumedono rodos nepanaši į tavąją, šviesesnė,ir labai nepanaši tą kur buvo pardavėjų nuotraukoje. g.gif
Dar yra Aloe plicatilis, visai toks nabagas kaip ir Tinos, jo šaknys iškart sudžiuvusios buvo, taigi galutinai apsidžiaugsiu pirkiniais, kai visi priaugs. Ar tik nereiks man plicatilis iš Uhlig pirkti, nes Daivikės atrodo daug geriau. Ar jie mirtininkai nežinau, neradau aprašymų kaip auginti, bet pas ukrainiečius parašyta: Растёт довольно быстро, в культуре показали себя беспроблемными растениями.

Šią savaitę žydėjo wesnerio echinopsis ir mammillarija
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Maniau tik man su A.plicatiliais nesiseka, net nesidomėjau subtilumais. Palauksiu, kol jūs žiniomis pasidalinsit.
Čia lyg ir nieko neįprasto nerašo. Nebent tai, kad iš Pietų Afrikos kilusiems neturiu tinkamų sąlygų.
http://worldofsuccul...tilis-fan-aloe/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisoja: 30 birželio 2017 - 20:51
evora - ne 30, tik 4 tie kur pirmam plane stovi, nedariau naujokų fotosesijos, kur pasodinus vazoną pastačiau ten ir nufotkinau. Pirmoje foto kairėje echinomastus laui.
Tina - plicatilis baigiasi lapai prasideda šaknys, neišėjo sekliau pasodint, virto ant šono.
Pricly - perliukais kolekciją papildei, wub.gif paaugs ne viena seilę varvinsim kai į parodas atveši.

Atsakyti