Mano Parodia sanguiniflora per žiemą daug labiau susitraukia, nei kitos parodijos, sąlygos vienodos, po praeitos žiemos sunkiai atsigavo ir nežydėjo, galvoju kad kai kurias parodijas reik truputi palaistyti žiemą, o tai reiškia labai šaltai stovėti negali. Na nemoku aš su jom draugauti
Peržiūrėjau visokią literatūrą apie parodijų laistymą ir visur tas pats tekstas:vasarą gausus, o žiemą šiek tiek palaistyti, bet neleisti žemei perdžiūti.
Kadangi maniškės ant palangės, tai žiemą atsigerti retkarčiais gauna, nes kambaryje +18-20 temperatūros, sausas oras. Dar ir lengvos dulksnos apipurškiant šiek tiek tenka. Daug ne, nes reiktų langus plauti. Nieks nesusiraukšlėja. Tik išaugusios labai aukštos kartais nebeišlaiko savo svorio ir pradeda lyg ir smukti žemyn. Apatinė dalis susispaudžia lyg armonikos dumplės nuo svorio.Taip atsitiko 16 cm. P. comosa, 18 cm. P meireana. O P. maxima išaugo iki 27 cm. ir tiesiog susmuko-matyt iš senatvės. Bandžiau žiemą višūnę įšaknydint, bet nepavyko.
Man dar ramybės neduoda jų skirstymas. Tas pats kaktusas vadinamas ir parodia, ir notocactusu. Net pardavime ar kataloguose toks pat jovalas. Štai pas mane abi grupes sudėjus būtų 31, bet vieni su notocactusų, kiti su parodijų vardais. O kaip parodose pristatyti šias dvi grupes? Ar galima įvardyti kaip PARODIA? Nes lyg po naujausio perskirstymo daugelis notocactusų patapo parodijomis.
Gal kas yra gerai apsiskaitęs ir žino ką nors konkretesnio, gali paaiškinti.