Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Prickly @ 2017 03 31, 16:15)
Fantastiški augalai wub.gif  O būtent ši agava iš kokio diametro vazono? nes pas Plappa galima rinktis iš  6,5; 8,5; 13,0 cm
Mano Parodia sanguiniflora per žiemą daug labiau susitraukia,  nei kitos parodijos, sąlygos vienodos, po praeitos žiemos sunkiai atsigavo ir nežydėjo, galvoju kad kai kurias parodijas reik truputi palaistyti žiemą, o tai reiškia labai šaltai stovėti negali. Na nemoku aš su jom draugauti unsure.gif

Peržiūrėjau visokią literatūrą apie parodijų laistymą ir visur tas pats tekstas:vasarą gausus, o žiemą šiek tiek palaistyti, bet neleisti žemei perdžiūti.

Kadangi maniškės ant palangės, tai žiemą atsigerti retkarčiais gauna, nes kambaryje +18-20 temperatūros, sausas oras. Dar ir lengvos dulksnos apipurškiant šiek tiek tenka. Daug ne, nes reiktų langus plauti. Nieks nesusiraukšlėja. Tik išaugusios labai aukštos kartais nebeišlaiko savo svorio ir pradeda lyg ir smukti žemyn. Apatinė dalis susispaudžia lyg armonikos dumplės nuo svorio.Taip atsitiko 16 cm. P. comosa, 18 cm. P meireana. O P. maxima išaugo iki 27 cm. ir tiesiog susmuko-matyt iš senatvės. Bandžiau žiemą višūnę įšaknydint, bet nepavyko.

Man dar ramybės neduoda jų skirstymas. Tas pats kaktusas vadinamas ir parodia, ir notocactusu. Net pardavime ar kataloguose toks pat jovalas. Štai pas mane abi grupes sudėjus būtų 31, bet vieni su notocactusų, kiti su parodijų vardais. O kaip parodose pristatyti šias dvi grupes? Ar galima įvardyti kaip PARODIA? Nes lyg po naujausio perskirstymo daugelis notocactusų patapo parodijomis.
Gal kas yra gerai apsiskaitęs ir žino ką nors konkretesnio, gali paaiškinti.
Atsakyti
Ar kas nors pirkote šias žemes kaktusų ir kitų sukulentų auginimui?
Ar geresnis už ,,Vilniaus žalumos" kaktusų žemę.?

http://zaliastotele....tratas-compo-5l
Atsakyti

Siu zemiu su niekuo nepalyginsi, jos svarios, vientisos konsistencijos, malonu ir nebaisu ranku i jas sukisti. Isbandziusi sias -jokiu kitu neperku.

Praeitais metais vilniaus zalumos turejau nusipirkusi zeme orchidejoms -siaubas, vos praplesiau maiseli ir kaip pradejo simtakojai ir visokie kitokie gyviai lysti, tai skriste skridau iki konteinerio.

Daugiau jokiu eksperimentu

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2017 04 01, 09:15)
Ar kas nors pirkote šias žemes kaktusų ir kitų sukulentų auginimui?
Ar geresnis už ,,Vilniaus žalumos" kaktusų žemę.?

O kaip atrodo 'Vilniaus žalumos' žemė? Kiek ieškojau nieko neradau apart 'Sodo centro' žemių kaktusams gaminamų VŽ. Ar šitos ir giriamos dažniausiai? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 01 balandžio 2017 - 09:13
QUOTE(Uranija5 @ 2017 04 01, 10:09)
O kaip atrodo 'Vilniaus žalumos' žemė? Kiek ieškojau nieko neradau apart 'Sodo centro' žemių kaktusams gaminamų VŽ. Ar šitos ir giriamos dažniausiai? smile.gif

Atrodo taip:
vartotojo įkelta nuotrauka

Prekiauja MAXIMA, gal dar kur pasitaiko. O gerumas jos, kad ten nėra durpių, paprastutė liesa kaktusinė žemelė.
Buvau MAXėj, bet neberadau jos, jau 2 savaitės kaip išpirkta ir naujai neatvežta.
Teko pirkti Juchnevičiaus, nors labai jos nemėgstu. Dar turiu beveik visą maišelį Vilniaus Žalumos, tai įmaišysiu dalį juchnevičinės ir bus gerai. Tikiuosi užteks iki kito siuntinio.
O tiek turėjau VŽ maišelių per žiemą prisitempusi, bet prasidėjo kovo mėn. persodinėjimai, nauji siuntiniai ir ba-ba mano žemikės.
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2017 04 01, 10:05)
<p>Siu zemiu su niekuo nepalyginsi, jos svarios, vientisos konsistencijos, malonu ir nebaisu ranku i jas sukisti. Isbandziusi sias -jokiu kitu neperku.
</p><p>Praeitais metais vilniaus zalumos turejau nusipirkusi zeme orchidejoms -siaubas, vos praplesiau maiseli ir kaip pradejo simtakojai ir visokie kitokie gyviai lysti, tai skriste skridau iki konteinerio.
</p><p>Daugiau jokiu eksperimentu
</p>

Reiks pabandyti įsigyti. Bijojau, kad gal per riebi ji kaktusams ar durpių yra. Jei nepatiks-bent jau kitus sukulentus sodinant po saujikę pridėsiu, pagerinsiu augimo sąlygas.
Atsakyti
Kažin ar gerai maišyti Juknevičiaus žemę su kitomis. Pagal jo technologijas žemę apdoroja gana žemoje temperatūroje, tai gyviai lieka.
Atsakyti

Kažin ar gerai maišyti Juknevičiaus žemę su kitomis. Pagal jo technologijas žemę apdoroja gana žemoje temperatūroje, tai gyviai lieka.

Kazkada turejau didele kakttusu kolekcija, tada persodinau i jukneviciaus zemes ir kaktusus suede kirmeles. Nuo to laiko jokiu jukneviciaus zemiu

Vilniaus zalumos turi zalia stotele, bent jau vilniuje

Atsakyti

Kazkada turejau didele kakttusu kolekcija, tada persodinau i jukneviciaus zemes ir kaktusus suede kirmeles. Nuo to laiko jokiu jukneviciaus zemiu

Vilniaus zalumos turi zalia stotele, bent jau vilniuje

Atsakyti
Parsitempiau siuntinuką, išpakavau, sėdžiu apsipatenkinus-o, jau grožis augalų.
Išvaizda nepriekaištinga.

Ačiū, Tinai, už malonumą.

Pastebėjau, kad ant neochilenijos, vieno astrophytumo ir notocactuso hasselbergii šaknyno prilipę nemažas kiekis į durpes panašaus substrato. Vadinasi durpes deda. Kai geriau pagalvojau, tai prisiminiau, kad kai kurie notikai/parodijos tikrai mėgsta rūgštesnę žemę.
Atsakyti
evora, o neapsilamde? Stengiaus deliot pagal svorio kategorijas ir kitas subtilybes.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 04 01, 16:41)
evora, o neapsilamde? Stengiaus deliot pagal svorio kategorijas ir kitas subtilybes.

Viskas labai gražiai atkeliavo. Net ilgaspygliai kaktusai spyglių nenusilaužė. Viena mamkė žydinti.
Nufotkinsiu ir pirmadieny pasirodysiu.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Praplėšiau Juchnevičiaus kaktusinių žemių maišelį. Vaizdelis daug kartų gražesnis, nei prieš kokius 8-10 m. Jokių gyvių neradau, bedygstančių sėklyčių taip pat. Po saujikę kitą, sunaudosiu.
Atsakyti
As pas Jukneviciu buvau radus daaaug mau raudonu sliekiuku.

Labai lauksiu visu ispudziu ir fotoreportazu smile.gif

As pati viena koja namuos, kita laukuos. Jau ir kieme veiklos per akis. Dar siandien LZU parodoj buvau, aisku tusciom neisejo grizt biggrin.gif
Atsakyti