Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Emiau dvi parodijas: Parodia aureispina rubriflora ir Parodia sanguiniflora.

Antroji man neprigijo pernai. Jautrios ju saknys. Augalai atkeliauja nemazi ir adaptacija buna sunki. tad antras bandymas.

O rubriflora atkeliavo netgi su ziedeliais wub.gif

Priedas  DSCF6791m.jpg   474,63KB   2 Parsiųsta kartų

Daugiau kaip ir neturiu kuom girtis. ax.gif Kaip jau minejau - ugdau valia rolleyes.gif Nors va kaip tenka su savim "pasibart" zoo_taz.gif darant uzsakymus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, gal padesit atpazinti koks kaktusas. Perziurejau daug nuotrauku, ten kur as ji atpazystu pavadinimo nera, tik straipsniu iliustracijos, o kitur nerandu arba neatpazystu. Man ji dave kaip "minksta" kaktusa. Noretus rast pavadinima, paskaityt apie prieziura ir nenukankint augalelio

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Huernia kazkuri...
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 03 30, 19:00)
Huernia kazkuri...

Tiksliai. Labai labai aciu. Cia net ne kaktusas pasirodo, o sukulentas
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 03 30, 13:53)
Emiau dvi parodijas: Parodia aureispina rubriflora ir Parodia sanguiniflora.

Antroji man neprigijo pernai. Jautrios ju saknys. Augalai atkeliauja nemazi ir adaptacija buna sunki. tad antras bandymas.

O rubriflora atkeliavo netgi su ziedeliais  wub.gif

Bet, tai kokiam geram stovyje atkeliavo augalas. Net nesimato, kad supakuotas, dėžėje sugrūstas patamsiuose keliavo pas tave. Šiaip jau ant žiedų nors šioks toks palamdymas, patamsėjimas matosi, o čia kaip namie prasiskleidusi.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2017 03 30, 20:26)
Bet, tai kokiam geram stovyje atkeliavo augalas. Net nesimato, kad supakuotas, dėžėje sugrūstas patamsiuose keliavo pas tave. Šiaip jau ant žiedų nors šioks toks palamdymas, patamsėjimas matosi, o čia kaip namie prasiskleidusi.

Zieduose matos "keliones dulkes". Pribire zemiu. Bet augalas tikrai atkeliavo geram stovy, sau bezydedamas. Atsiputus parodia biggrin.gif Ir dar ant paties dezes dugno buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 30 kovo 2017 - 23:03
QUOTE(Tina* @ 2017 03 31, 00:01)
Zieduose matos "keliones dulkes". Pribire zemiu. Bet augalas tikrai atkeliavo geram stovy, sau bezydedamas. Atsiputus parodia  biggrin.gif Ir dar ant paties dezes dugno buvo.

Tikrai nuostabi gražuolė.
Aš, kai rinkausi vis norėjau jas abi užsisakyti, bet kažkaip iškrito iš sąrašiuko. Reiks kitiems metams pasirūpinti parodijų šeimynėlės padidinimu jomis.
Atsakyti
O kaip kitoms parodijos žydi? Ar lengvai žiedus krauna, ar dažnai?

Man parodia penicilata, P. comosa, P. Chrysacanthion, P. leninghausii, P. magnifika, P. haselbergii ir dar kažkokia bevardė, kur foto įdedu, žydėjo. Ir tai ne kiekvieną sezoną žiedus pamatau. Kitos dar nei karto žiedų neparodė. Aišku, jos visus metus tupi ant palangės ir tikrai vėsesnės temperatūros žiemos laikotarpiu nesulaukia. Tai labai daug iš jų ir nesitikiu.
Bet kaip jums sekasi jas pražydinti vėsiau žiemą laikant?

Rimusia iš Šiaulių, kiek atsimenu, daugiau jų turi. Kaip tau žydi?
Tina, lyg irgi jau būrelį augini?

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Gražuolės
Atsakyti
Prasiunciau info del Eden i pastus.

evora, turejau as seniau kazkokia paprasta parodia. Augo ji bute be ypatingu ziemojimo salygu ir kiekvienais metais pirmoji sveikindavo pavasari. Tik paziurek ir jau kyso geltoni pumpuriukai, o paskui pasipuosia visa grazia aukso karuna. Kazkaip nemanu jog joms reikia kazin ko ypatingo. Tik va, dideles prigyja sunkiai. Tikiuos siumetinis pirkinys neiskeliaus kompostinen.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 03 30, 11:36)
Kadangi teko ispakuot keleta augalu (ju zymekliai buvo viduje), tai tuo paciu noriu juos ir pagirti.
Agave lophantha tricolor "Goshiki Bandai". Itraukiau i savo noru sarasa  bigsmile.gif
Adromischus marianae herrei (Red Licorice) - nuostabus!

Fantastiški augalai wub.gif O būtent ši agava iš kokio diametro vazono? nes pas Plappa galima rinktis iš 6,5; 8,5; 13,0 cm
Mano Parodia sanguiniflora per žiemą daug labiau susitraukia, nei kitos parodijos, sąlygos vienodos, po praeitos žiemos sunkiai atsigavo ir nežydėjo, galvoju kad kai kurias parodijas reik truputi palaistyti žiemą, o tai reiškia labai šaltai stovėti negali. Na nemoku aš su jom draugauti unsure.gif

Atsakyti
Sidabražolė, kokie ispudziai apie augaliukus?
Papildyta:
QUOTE(Prickly @ 2017 03 31, 16:15)
Fantastiški augalai wub.gif  O būtent ši agava iš kokio diametro vazono? nes pas Plappa galima rinktis iš  6,5; 8,5; 13,0 cm

6.5 cm.
Atsakyti