Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Sveikinu, bus bulgariškų grožių. wub.gif
Atsakyti

Dėkoju :aciuks:. Kai gausiu pasirodysiu  :clap: .

Atsakyti
Tai ką, sparčiai pavasarėja? smile.gif

Frekenaura, manau šią savaitę jau sulauksime bulgarų. patikrinau nuorodą, tai 24 d. išsiųsta jau į Lietuvą.
Atsakyti

Sveikos kaktusistės :D. Su pavasariu  :yahoo: .

Atėjau pasirodyti su gautais bulgarais.

Bendra foto

[URL=https://www.part.lt/perziura/347c912609d371ac512262229650533b441.jpg]347c912609d371ac512262229650533b441.jpg[/URL]

[URL=https://www.part.lt/perziura/14c04a7a136381e76dde4df8496fc3ca659.jpg]14c04a7a136381e76dde4df8496fc3ca659.jpg[/URL]

Šaknys silpnos, užpakaliai, kaip anksčiau rašė Evora padžiūvę, keletos astrophytumų įtartinai nurudę, o mano gražuolis ariocarpus godzila apačia kažkaip įtartinai minšta ir tokia lyg stiklinė, neša į puvinį :aggressive: .  Gal atsigaus :hmm:.

[URL=https://www.part.lt/perziura/c5ef1c100be59da7a8ddb5d7b1e3275c489.jpg]c5ef1c100be59da7a8ddb5d7b1e3275c489.jpg[/URL]

[URL=https://www.part.lt/perziura/778a439d257d1172f8685fe9c66649b2300.jpg]778a439d257d1172f8685fe9c66649b2300.jpg[/URL]

Tikėjausi kažko įspūdingesnio, na bet yra kaip yra. Reik tikėtis, kad atsigaus ir augs toliau.

Kaip visada padėka Tinai :aciuks: :aciuks: :aciuks:. Ačiūūūūūūūūūūūū.

Atsakyti
Kaip greitai bulgariukai atkeliavo. 24 d. išsiųsti, šiandien pasiimti-rekordas greičio. clap.gif

Man gražūs visi , bet gražiausi mano mylimukai astrophytumai. Gražius išsirinkai, ypač įsimylėjau labiau žalią su didžiulėm, plačiom V strėlytėm wub.gif
Astrophytumų tie rudumai prie šaknų-nupuvę šaknys iš vienos pusės. Bet jei nešlapiuoja, tai viskas gali būti laimingai.

Godzila gražuolė, vieno apatinio lapelio yra pažeidimas ir giliai iškabinta-pasaugok nuo sušlapimo, pakišk po lapu kokį akmenėlį, kad negautų kontakto su drėgna žeme.
Mamkė irgi faina, echinocereusas (?) plaukuočius šaunus.

O šaknys jų visų nutrūkinėja imant iš grunto, ypač mamkės nukenčia, nes jų plonos šaknytės. Uodegos astrophytumų surauktos, nes ilgai nelaistyti ir tikriausiai vėsiau laikyti, nei mes laikome. Gal atsigaus, o gal ir ne. Maniškių kitų taip ir likę net po kelių metų. Matyt gerai padžiovinti.

Laimingo auginimo. 4u.gif
Atsakyti

Ačiū Evora :aciuks: už pagyrimus ir patarimus, taip ryt ir padarysiu su ariocarpusu. 

Atkeliavo jie vakar pas Tiną, tik aš šiandien juos pasiėmiau, o bulgarė išsiuntė praeitą savaitę. 

Na ką sezoną atidarome  :clap:​ .

Atsakyti

Evora Jūs jau laistote savo gražuolius? Vasario gale buvo saulėta, tai aš jau šiltu vandenuku nupurškiau saviškius. Echinopsiai jau matosi prabudę, žaliuoja viršūnėlės, rebutukai su pumpurais. Kitą sekmadienį ruošiuosi raitotis rankoves ir eisiu persodinėti, nes dabar bus tuščias mėnulis, taip sakydavo močiutė, kad delčia negeras mėnulis sodinimui.

Atsakyti
Mano Sarcocaulon vanderietiae visai be saknu. Kazin ar prigis ta lazdelė.

O nelaboji Edithcolea grandis (100 kartu mirus) atkeliavo lyg ilauztu kunu ir veliau sugijusiu, sakneliu yra, bet visa tokia nelabai aiskios kondicijos. Ja turbut pirkti tik pasodinta su pilnu vazonu saknu. Taip kazkada su plicatiliu susidraugavau po n bandymu. Pasiguodziau Uhlig ir paprasiau atsiusti ju substrate pasodinta. Ir ka, po siai dienai nuo 2018 m. gyvas mano plicatiliukas. Pfu pfu pfu bar bar bar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 02 kovo 2024 - 00:13
Frekenaura, Saviškius bulgariukus palaisčiau po 2 savaičių. Bet gymną rausvą, susiraičiusį monstriuką radau dar nelaistytą su vienu gelstelėjusiu šoneliu. Pasirodo pūna. Išpjoviau tą kraštą, žiūrėsim kaip toliau bus.
Laisčiau balkono kaktusus po žiemos praeitą savaitę. Kambaryje esančius laisčiau visą laiką kas antrą savaitę. Haworthijas laistyti būtinai reikia, nes susitraukia, suminkštėja, palieka išsekusios, negražios.

Šiandien sodinimui buvo diena tik GERA. Geros bus-13,14,22,23d.
Labai geros bus-15,16,17,18,19 d.-tada ir žadu daryti didžiuosius astrophytumų kapitalinius persodinimus. Parsisiunčiau Lechuzos ir marmalinsiu gruntą.

Šiandien persodinau tik naujai Maximoje pirktas ir daugiau lauksiu kovo mėn. vidurio. Įsitaisiau didelę problemą-negaliu stovėdama ilgai sodinti augalų, nes ima skaudėti nugarą. Keturias dienas vasario mėn. pasodinėjau ir iki šiandien dar neatsigaunu. Pirmą kartą šiandien atsisėdus sodinimais užsiėmiau.

Tina, man irgi bulgarų dvi euphorbijos lyg įlaužtos parkeliavo. Viena taip kaip kobinys perlinkus auga ir žydėjo, o kita taip ir numiriojo, toj vietoj stiebą nudžiovino. Visko siunčiantis pasitaiko, seniai su nuostoliais apsipratau.

Mano augalų mažinimo pavyzdys:buvo 6 vazonai, liko vienas.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti

Kokia graži kompozicija Evora gavosi :wub: :wub: :wub:. Šauniai. Aš irgi su sukulentais kažką panašaus galvoju daryti. Yra didesnių kaktusų, tai galvoju aplink patalpinti. Susitaupys šiek tiek vietos, nes jau visai striuka :ax:. Dar labai norėčiau astrophytum'o su raudonu ir manau, kad pirkimus jau reiks uždaryti, nebent pasitaikytų dar kažkas labai ypatingo :4u:.

Gaila Tina, kad parvyko nekokie augaliukai :cray:

Prieš Covid'ą aš irgi turėjau bėdų su nugara, net su kaire koja vos paėjau. Galvojau, kad jau šakės. Gulėjau ligoninėje tai lašino, girdė, leido nuskausminamuosius ir vis klausia ar skauda, tai kur gi skaudės, kad tokiom dozėm vaistai nuo skausmo. Galvoju čia ne išeitis, reikia kažko imtis. Bendradarbė rekomendavo Kauno klinikose esančią skausmo kliniką. Nusinešiau nuotrauką, padarė nervų blokadas ir tfu tfu tfu po šiai dienai vėl lakstau. Labai dėkinga skausmo klinikos vedėjai :aciuks: :aciuks: :aciuks:.

Atsakyti

Užėjau pas čigoną, tai matau, kad ir jis turėjo Aloe plicatilis, bet jau išpardavė. Įdomus augaliukas, bet reikia vietos.

Atsakyti
Frekenaura, astrophytumai su raudona viršūne yra brangūs, bet ir garantijos, kad tokie išliks nėra. Ieškojau apie juos informacijos, radau japonų parašyta apie jų visus išvestinius astrophytumus. Taip, kad nusiteik, kad gali būti ir nusivylimo.
Atsakyti