Gražus . Bėda ta, kad vietos jam daug reikia, tik šio matau šakos mažos, tai gal nereikia formuoti? Turiu tą paprastą adeniumą, tai šakos kai išauga, pakarpau, kad daugiau šakotųsi. Kas ten už baobao su raudonais lapais?
Pirkau tą į vaiduoklį panašų augalą nežinodama , kad čia adeniumas. Manėm, kad tylecodonas. Pradėjo leisti kelis lapelius , tada ir supratau, kad čia kažkas negerai. Šiaip nebūčiau pirkusi adeniumo. Bet dabar reiks auginti. Turiu dar vieną išlikusį senolį ir man užtenka, nes tikrai reikia jiems vietos nemažai ir dar saulėtos jei nori, kad žydėtų. Šis gavo vardą ŠMĖKLA
Už baobabo vabzdžiaėdis pelkių gyventojas PURPURINĖ SARACĖNIJA. Pirkau dėl grožio, laikinai pasidžiaugti iki sugebės pas mane išgyventi.
Vau koks gražus tas vabzdžiaėdis . Dabar reikia musių užveisti, kad turėtų ką gaudyti , bet labai gražus. Kaip su kraujagyslėmis . Žinot manau, kad man reiks važiuoti pas jus į Šiaulių Maximą apsipirkinėti , nes kaip matau, visi gėriai pas jus papuola, matyt susitarę .
Čia visose didesnėse Maximose visoj LT. Vakar buvau Akropolio, šiandien važiavau į centrą, ten kitoj Maxėj radau.
Vamzdžiaėdžiui dabar ramybės laikotarpis, snūduriuoja, nors laistyti gausiai reikia pastoviai. Muses gaudyt pradės pavasario sulaukęs. Tuose ąsotėlių dugnuose išsiskirs lipnus, specifinio kvapo skystis viliojantis museliokus.
Neprivilios kvapais jūsų katinų? Ot būt gražu pagauti už ūsų .
Matysim kaip bus. Lindo kramtyti, gavo per kaktą-nelenda. Reik dar tą rožinį grožį išlaikyti iki pavasario, nenumarinti.
Niekad neauginusi tokio grožio, tai nelabai išmanau apie jį. Tai kaip supratau reikia daug drėgmės ir musių? Oras irgi turbūt turi būti drėgnas ir tuomet auga? O tai tų vabzdžių irgi turi gauti tam tikrą kiekį, ar pakanka į tą taurelę po vieną?
Dar noriu jūsų paklausti, neužsukate į botanikos sodą pažiūrėti kaip auga dovanoti augaliukai?
Spalio mėn. dar įmesdavau mažų museliukų, bet nežinau ar juos ten suvartojo ar jau ilsėjosi. Nesu pelkinių augalų profė, pirkau tik dėl grožio ir įdomumo. Pripilu į bliūdelį vandens, įmirkau iki žemių viršaus ir viskas.
Botanikos sode buvom su Rimusia per Žolinę-dalyvavom parodoje su euphorbijom. Šiltnamį aplankiau. Vienus augalus radau, dažniausiai dičkius, kitus neatpažinau, sakė yra dalį ir numarinę. Jie neturi kur laikyti augalus žiemą, tai daug mažiukų susodina į didesnes kompozicijas ar parduoda. Įkeliu foto kaip žiemą laiko.
Tai labai nedidelis jūsų botanikos sodas, o vasarai gal į kokį šiltnamį išneša ar irgi patalpoje ant langų sudėta? Praėjimas dar platus, galima nemažai augalų sudėti . Dar lentynas platesnes padarius . Mes tai jau mokame išnaudoti laisvas erdves .
Yra ir daugiau patalpų su ktokiom gėlėm. Šiltnamis yra, bet tik ne šaltajam laikotarpiui. Ten vyksta ir visokios edukacijos, renginiai.
Na va pavyko pabuvoti ir botanikos sode . Dėkui Evora.