Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(rimusia @ 2023 12 02, 08:24)
<p>Wessneris papildė Echinopsiu, aš dar spėjau nugriebti kelis gražiausius. Sąrašas tirpsta ant akių.Dabar turiu galvos skausmą kaip atkeliaus per šalčius, ar ne sušals Evora tau paėmiau Pik Aš, bus dovana ant Kalėdų. </p>

Labai ačiū už Pik Asiuką. Pradžiuginai.
Papildyta:
QUOTE(Frekenaura @ 2023 12 02, 17:06)
<p>Art biz cactus irgi gražių echinops'ių įkėlė wub.gif wub.gif wub.gif. Bulgarai pastoviai visko įkelia. Dabar didesnis ir gražesnių augalų pasirinkimas negu vasarą  hmm.gif .
</p>

Nebežiūriu į jokius augalus niekur. Jau žiema ir nenoriu rizikuoti su šaltom kelionėm. Mačiau kokius nususėlius atsiuntė Art biz draugei. Maži, šaknys nudžiūvusios, o dabar dar bus ir sušaldyti kai jis taip nesistengia vargti su įpakavimu.
Žinau ko noriu, žinau kiek mažai vietos turiu ir tiesiog nebeerzinu savęs landžiodama po visokius augalų pardavėjus. Dar niekaip negaliu išsikapanoti iš sveikatos problemų, tai ir noro kažką pirkti visai nėra. Mano fotiko meistriuką irgi Covidas užpuolė, visai prapuolė, jokie taisymai nevyksta.
Per tą laiką tik gražią neoporteriją nidus Maximoje nusipirkau. Guliu lovoje viruso užpulta ir džiaugiuosi žiūrėdama į savo kaktusus, haworthijas, aloes sudėtas ant komodų prie lango. Turiu laiko strateguoti ką pirkti, ką ne.
Atsakyti

Sveikatos Evora, laikykitės   :heart:  :console: 

Atsakyti
Antrojo siuntimo bulgarai. Haworthijos-kelias nufotografavau pamatyti šaknis. Taip jos atrodo, kai atmeta senasias ir pradeda auginti naujas viršuje iš šonų į šalis lyg medūza.

vartotojo įkelta nuotrauka

Atrodo gražiai, tik H. Lokwodi labai viršūnė ištyso kelionėje. O kairėje apačioje mažulytė rausva euphorbia, kuri atkeliavo iki pusės sudžiūvusiu, nunykusiu stiebu ir jokie bandymai išgelbėti nepadėjo-AMEN. Gaila, nes labai norėjau, daug kainavo ir ne dėl mano kaltės nebėr.

Ir saldainiukai gymnukai

Atsakyti

Jau atgavote fotiką? Ačiū Evora už pasirodymą. Labai gražūs augaliukai :wub: :wub: :wub:. Kaip jaučiatės? pasveikote? 

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2023 12 08, 19:12)
<p>Jau atgavote fotiką? Ačiū Evora už pasirodymą. Labai gražūs augaliukai wub.gif wub.gif wub.gif. Kaip jaučiatės? pasveikote? 
</p>

Fotiką atgavau. Sveikata neaiški. Vieni simptomai baigiasi, prisigaudau kitų.
Rodau ką šį laikotarpį po bulgarų nusipirkau Maximoje. Šiandien parsinešiau tą centrinę žalią mammillaria marksiana. Patinka kaip ji geltonai žydi. Išdalinau mažučių mamkių vazinėlius ir papildžiau didelėmis.

Atsakyti

Oho kokių grožių pas jus Maximoje buvo. Marksiana pirkau iš Miglutės, tą kairėje pirkau mažulytę pas čigoną, o ten gale gauruota mamkė ar neopterija, o čia priekyje rebutija? Labai įdomi dešinėje, koks jos pavadinimas?

Atsakyti

Laikykitės Evora, stiprinkite organizmą kokiais vitaminais  :4u: .

Bulgarai kokių didelių apie 7-8 cm ir gražių ariocarpus godzillų pridėjo po 80 eur.  :wub:  :wub:  :wub:

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2023 12 08, 21:07)
<p>Oho kokių grožių pas jus Maximoje buvo. Marksiana pirkau iš Miglutės, tą kairėje pirkau mažulytę pas čigoną, o ten gale gauruota mamkė ar neopterija, o čia priekyje rebutija? Labai įdomi dešinėje, koks jos pavadinimas?</p>

Taip yra praeitą penktadieny pirkta neoporteria.
O šita mamkė labai įdomi, dar niekada jos nemačiau LT. M. Eichlamii

Dėl rebutijos, tai manau yra mamkė Picta. Labai miela.

Jei neužsukat į Maxima, tai verta pradėti vien dėl gėlių a le duonos pirkti vaikščioti. Kaip pradėjo nuo 2023 m. vežti retų kaktusų ir sukulentų, tai beveik be perstojo kiekvieną savaitę. Tik visko nesudeda iš karto. Kiekvieną dieną eini ir vis ką naujo randi. Daug yra to ką mes siuntėmės ir jau turime. Aš penktadieniais pastoviai atlieku pasivaikščiojimą/reviziją po gėlių parduotuves, tai kartais tikrai gerų randu.
Papildyta:
QUOTE(Frekenaura @ 2023 12 08, 21:16)
<p>Laikykitės Evora, stiprinkite organizmą kokiais vitaminais  4u.gif .</p><p>Bulgarai kokių didelių apie 7-8 cm ir gražių ariocarpus godzillų pridėjo po 80 eur.  wub.gif  wub.gif  wub.gif . </p>

Vakar apžiūrėjau bulgarų astrophytumus, ariocarpusus ir gymnus. Nu, tikrai grožių, grožiai. Daug ko norėčiau. Labiausiai sudomino gymnai michanovičiai. Įdėta visai kitokių spalvotų nei mes pirkome. Dar norėčiau juodojo drakono, juočkio su rožiniu intarpu ir žalių raštuotų įdomių yra. Visai dar tilptų 4 į mano spalvotų gymnų padėkliuką. Jei Tina dar mūsų nepamirš, tai kitai vasarai tikrai norėčiau papildymo.
Beje, vieną variegatinį astrophytum asterias jau supūdžiau. Pradėjo geltonumas intensyvėti, taip džiaugiausi, kad ryškesnis bus, gražesnis. O šiandien spustelėjau lengvai ir išsiskėtė. Štai kodėl geltonumas išryškėjo. Reiks ir tą atpirkti. O atrodo vos po lašelį drėkinau.
Atsakyti

Tikrai įdomi mamkė, kažkokia reta matyt, o ta kita mamkė Picta, atrodė kaip rebutija ir įdomi.  :wub: . Aš į Maximą einu kas antrą trečiadienį apsipirkti, tačiau pas mus tokių grožių nėra. Šį trečiadienį radau didžiulį gymną, gundžiausi pirkti, tačiau pavarčiusi viename šone apačioje užmačiau puvinį, todėl neberizikavau, o šiaip nieko įpatingo nėr.

Įdomu čigonas neužsakytų iš bulgarų ir kiek nuluptų  :hmm: ? Dabar artėjant šventėms nesinori Tinos trukdyti  :4u:

Pasidariau visiškas ligonis maniakas  :unsure: .

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2023 12 08, 22:02)
<p>Tikrai įdomi mamkė, kažkokia reta matyt, o ta kita mamkė Picta, atrodė kaip rebutija ir įdomi.  wub.gif . Aš į Maximą einu kas antrą trečiadienį apsipirkti, tačiau pas mus tokių grožių nėra. Šį trečiadienį radau didžiulį gymną, gundžiausi pirkti, tačiau pavarčiusi viename šone apačioje užmačiau puvinį, todėl neberizikavau, o šiaip nieko įpatingo nėr.</p><p>Įdomu čigonas neužsakytų iš bulgarų ir kiek nuluptų  hmm.gif ? Dabar artėjant šventėms nesinori Tinos trukdyti  4u.gif . </p><p>Pasidariau visiškas ligonis maniakas  unsure.gif .</p><p></p>

Aš tikrai dabar iš nieko nežadu siųstis augalų. Na, jei Čigonas ką nors man sumedžiotų. Tada vakare perduoda siuntinį, jis sandėlyje per nakty permiega, o ryte ar apie 13.00 val. pas mane jau papuola. Augalai nespėja sušalti, o dar apšiltintoj pakuotėj. Iš toli žiemą siųstis tikrai rizikinga. O bulgariukai nepigūs.
Atsakyti

Čigonas dar jums nieko nesumedžiojo? 

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2023 12 08, 22:19)
<p>Čigonas dar jums nieko nesumedžiojo? </p>

Ne, tylu, ramu. Aš neskubu. Bus-gerai, nebus-nenumirsiu. Visko niekada neturėsiu. Dabar gražių Adeniumų baobabų Čigonas turi. Aš tokį pirkau Šiauliuose gėlių parduotuvėj, tik brangiau 6 eurais.

Atsakyti