QUOTE(lnndrute @ 2017 03 28, 09:30)
Va čia tai ūkis! Dabar visiems rodysiu tą nuotrauką, kai kas nors sakys, kad išprotėjau su tais kaktusais, ar "Kam reikia tau dar vieno?"
O gal dar galit parašyti šio G. pavadinimą? Labai tingiu ieškoti

kaip tik tokį nusičiupau Ermitaže.
Jo pavadinimas pas mane G. Ambatoense. Šis su šviesiais balsvais spygliais. Yra labai panašus su tamsiais spygliais, bet jau kitu pavadinimu. Dedu foto pasitikslinti ar jūsiškis panašus į jį.
Papildyta:
QUOTE(Prickly @ 2017 03 28, 10:34)
Vengrą irgi pavasaris užgriuvo
Gymnas puikus

nelabai man jis panašus į damsii,- jo žiedpumpuriai šonuose, aš tik vieną tokį žinau ( kiti gal daugiau) - G.schickendantzii, bet tavojo dygliai lyg kitokie. Vėliau, kai pražys, tiksliau bus galima paspėlioti.
Kaktusai turi atskirą kambarį

čia ir be dulkių siurblio reik atsargiai vaikščioti
Čia italų tas pats gymnas tik vienur uždėtas pavadinimas G. DAMSII v. TORULOSUM. , o antrasis. G. ANISITSII. Matyt turi ne vieną pavadinimą kaip ir daugelis kaktusų. Trečias maniškis.
Kaktusai neturi atskiro kambario. Jie gyvena kartu su manimi, o aš su jais. Dar yra ir kitame kambaryje ir virtuvėje, ir laiptinėje, ir darbovietėje trijose patalpose. Namuose kaktusus dar prižiūri dvi katės neišversdamos jų ir dar telpa du akvariumai. Ūkis teikiantis malonumą...
...ir nepagydoma kaktusomanija. Gerai, kad nemirštama taip, kaip nuo narkomanijos.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2017 03 28, 12:06)
evora, o bent vasaros metu jie issikrausto i balkona? cia tai bent
O, taip, kraustomės į balkoną. Lieka kambariuose tik ant palangių tupintys. Į atsilaisvinusias lentynas sudedu sanpaulijas, joms ten patinka žydėti.
Šios vasaros planuose įrengti balkoną taip, kad nereiktų kraustytis iš jo žiemoti į kambarį. Tik kažin ar pavyks, nes ką sutaupau, tą už naujus augalų siuntinukus išleidžiu.
Na, gal kaip nors.