QUOTE(Daivike. @ 2023 11 10, 18:03)
<p>Aš dažnai su nostalgija prisimenu parodas, smagu būdavo susitikt pasidžiaugt vieni kitų augalais, paplepėt. O dėl skonių , tai matau yra stabilūs kolekcionieriai, kolekcionuoja pav. kaktusus, ar kurią kitą rūšį, turi mylimiausius ir plečiasi kryptingai ir protingai. Bet čia ne apie mane, pas mane, kuo toliau tuo daugiau visko po truputį. Kaktusų dalis traukiasi , o visko po truputi plečiasi . </p>
Parodų ir man trūksta. Pabūdavai tas 4 dienas ir užtekdavo dopingo visiems metams. O kokie faini žmonės susirinkdavo
Aišku, augalų naujų pamatydavai, palygindavai koks tavo mažius bus užaugęs, pasikonsultuodavai, prisibendraudavai...
Mes Šiaulietės dar turim galimybę per Žolinę Botanikos sode parodžikę parodyti. Atvažiuoja ir iš kitų miestų su visokiais augalais žmonės. Čigonas savo ratus atstumia. Būna faina. Irgi susipažysti, prisibendrauji, smagiai laiką praleidi. Nors tokia akstesnių parodų kompensacija.
Aš irgi noriu daug ir įvairaus auginti, tik į butą nesutelpu. Tenka atsirinkti, kažką aukoti, atiduoti. Kaktusų neišduodu, jų daugiau, ypač pačių mylimiausių-astrophytumų, juos dar kažkiek plėsiu. Kitų sukulentų minimaliai. Daugiausiai haworthijos, gasterijos, keletas miniukų crassulų, alojų, nemažas būrys netyčiukių euphorbijų, kelios echeverijos, avonijos. Dabar darau taip: perku retą, vertingą astrophytumą į kito mažo, po kelis egzempliorius turimo ir paprastučio vietą. Arba į supuvusio, nudžiūvusio, nunykusio. Taip ir gerinu kokybę turimų.