Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Na rodausi, maniškis A.Kikko ir gauta dovana A.asterias. Dovana su :( siaubinga dovana. Evora apsižiūrėkite, nes maniškis asterias pačioje viršūnėje su skydamarių didžiausiu lizdu. Pasirodė keistai baltas kuokštas viršūnėje, o kai pajudinau, tai o siaube

[URL=https://www.part.lt/perziura/ff5abf2e7cdc4c8b217defa96cd57ce9824.jpg]ff5abf2e7cdc4c8b217defa96cd57ce9824.jpg[/URL]

A. Kikkas šį kartą maženis, bet su danteliais.

[URL=https://www.part.lt/perziura/dbce80dda3807f7125279638ba136095124.jpg]dbce80dda3807f7125279638ba136095124.jpg[/URL]

Dabar laukiame bulgarų, uždarome sezoną ir eisime žiemos atostogų :vacation1:.

Atsakyti
Nepasisekė su tuo A. Asterias. Maniškis nerodo parazitų. Bet stebėti reikia visus, nes dažniausiai už 2 savaičių ir pasirodo įtartini emigrantai. Taip ir super kabutais keliais buvo.
Man atsiuntė foto su A. Onzukom-išsirinkau 2 V-type, ryt turėtų parkeliauti.

Aš dar neatsižegnoju nuo naujų pirkimų. O jei Čigonas vėl kokiį astrophytumą retą sumedžios ir ims gundyti. Juk neiškęsiu, pirksiu. O gal spalvotų gymnų gražių užsiveš-širdis pliš jei kokį nenusipirksiu.
Atsakyti

Gal tą pirmoje nuotraukoje onzuką gavote? labai graži ta :wub:.  Spalvotų gymnų nepirkote pas bulgarę? Aišku mažesni negu pas čigoną, bet aš dar  2 pasiėmiau, kai siuntėmės pirmą kartą (rodžiausi).

A.asterias pasidėsiu atskirai ir stebėsiu. Nieko, išnaikinsime :bash:

Labai laukiu Evora Jūsų pirkinių pasirodymo :photo2:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 07 lapkričio 2023 - 18:33
QUOTE(Frekenaura @ 2023 11 07, 18:30)
<p>Gal tą pirmoje nuotraukoje onzuką gavote? labai graži ta wub.gif.  Spalvotų gymnų nepirkote pas bulgarę? Aišku mažesni negu pas čigoną, bet aš dar  2 pasiėmiau, kai siuntėmės pirmą kartą (rodžiausi).</p>
<p>A.asterias pasidėsiu atskirai ir stebėsiu. Nieko, išnaikinsime bash.gif. </p>
<p>Labai laukiu Evora Jūsų pirkinių pasirodymo photo.gif</p>

Jau gavau siuntinį Čigono su onzukomis. Nu gražumėlis. Viena didesnė, kita mažesnė, bet su didžiulėmis V raidelėmis. Dar ir fukuryu nuostabų su baltomis briaunomis. Galiu įkelti tik foto kokias onzukas buvau išsirinkusi-su mėlyna spalva apvestos.

vartotojo įkelta nuotrauka

Gymnų spalvotų užsisakiau ir pas bulgarus. Aišku, jos bus mažesnės nei pas Čigoną. Galiu parodyti kokias rinkausi. Neturėjau raudonų, tai pagrinde žiūrėjau su rausvu raštu. Užsisakiau 4. Su bulgarų ir turimais namuose būtų 8. Reiks dar kada iš Čigono kelis užsisakyti-išeis gražus būrelis. Man į padėkliuką telpa apie 15, tai dar turiu apie ką svajoti ir ateityje džiaugtis. Jau geriau toks grožis, nei kokie kiti apsusę, nenorintys augti kaktusai. Vienas baltai dabar žydi jau visą savaitę. Nors prieš tai tas pat gymnas ant geltono ploto išaugino rožinį žiedą ir žydėjo tik 2 dienas ir tai ne visai išsiskleisdamas.

Atsakyti
Siuntos pakrautos. Iš vakaro nebuvo tikslo dėt, nes tik būtų šalę bereikalngai per naktį. Ryt turėtumėt gaut, nes vakare pasieks rūšiavimo centrą.
Papildyta:
Bėdavojatės dėl kenkėjų. Kodėl iš to paties čigono neperkat plėšrių erkių, nematodų? ax.gif Dar labai veiksminga priemonė Bio Kill (gyvūnų pardėse ieškot).
Papildyta:
Mano bulgarai smile.gif

Priedas  x.jpg   143,06KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  xx.jpg   112,9KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  xxx.jpg   103,9KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2023 11 08, 13:09)
Siuntos pakrautos. Iš vakaro nebuvo tikslo dėt, nes tik būtų šalę bereikalngai per naktį. Ryt turėtumėt gaut, nes vakare pasieks rūšiavimo centrą.
Papildyta:
Bėdavojatės dėl kenkėjų. Kodėl iš to paties čigono neperkat plėšrių erkių, nematodų?  ax.gif Dar labai veiksminga priemonė Bio Kill (gyvūnų pardėse ieškot).

Ačiū, Tina, stebim, laukiam. wub.gif

Man kažkaip nėr problemos su kenkėjais. Retai pasitaiko, dažniausiai su naujokais, po kokių 2 savaičių kartais pasirodo. Bet kai pradėjau tupėti namuose, tai augalų stebėjimas visai kito lygio ir greit visokius migrantus užpelenguoju. Buvau apžiūrėjusi tuos plėšrūnus Čigono darže, bet nemažai kainuoja. Su vienu pakeliu neprasisukčiau. Gal pavasariop ir užpirksiu sezono atidarymui. Bent jau astrophytumams.
Šiaip pradėjau naudoti Lidle nusipirktą Cien valomąjį purškiklį rankoms. Pigus, gerai purškia, nenudegina ir veikia naujokams kaip dezinfekcinė profilaktika. Naudojau ir smarkiai apipultiems kaktusams-po kelių kartų purškimo labai padėjo. Buteliukas nedidelis 100 ml.
Atsakyti

Evora, Tina labai gražūs jūsų augaliukai  :wub:  :wub:  :wub: . Tina kaip visada labai labai dėkinga Jums  :aciuks:  :aciuks:  :aciuks: . Laukiame. Konsultavausi su čigonu, tai nuo skydamarių neturi ką pasiūlyti. Tos plėšrios erkutės tripsams, erkutėms ir kt. čiulpiantiems, o skydamarių jos neėda. Vienas kaktusėlis, tai ne bėda, pasidėsiu atskirai ir jei išlįs sunaikinsiu. Vakar, kai gavau, neblogai tą lizdą pravaliau  :bash: .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 08 lapkričio 2023 - 14:30
Nuo skydamariu Biokill.
Atsakyti

Nuo skydamariu Biokill.

Dėkui

Atsakyti

Man šiandien siuntinuką į paštomatą vaikinus atnešė 6.25 val. :D. Ankstyvas. Pasiėmiau, tačiau šiandien laiko sodinti neturiu, tai pasirodau tik išpakuotus. Daug šį kartą neėmiau. Mix - echinocactus'as, aloe ir astrophytum

[URL=https://www.part.lt/perziura/27c793a770fe596ada9bb3f375be61df69.jpg]27c793a770fe596ada9bb3f375be61df69.jpg[/URL]

ir 3 gymnai. Vidurinis turėtų būti kažkoks įdomus, nes buvo parašyta oranžinė gėlė. Neteko matyti gymno, žydinčio oranžiniais žiedais :hmm:.

[URL=https://www.part.lt/perziura/6ac21155d5ed81925b23aaa5ad1919b973.jpg]6ac21155d5ed81925b23aaa5ad1919b973.jpg[/URL]

Kaip visada padėkos Tinai :aciuks: :aciuks: :aciuks:. Na ką eisime žiemos miego  :bye: .

Atsakyti
Aš dar tik ruošiuosi eiti bulgariukų parsinešti. Labai paštas neskubėjo iš skirstymo centro per gatvę pernešti į paštomatą įdėti.
Čigoniukai:

Papildyta:
Keli bulgarai iš praeito siuntimo:

Atsakyti

Evora atgavote fotiką  :bigsmile: . Laukiame fotosesijos  :mirksiukas:​ .

Atsakyti