Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2017 03 24, 16:19)
Papasakokit kaip gyvuoja jusu Havaju palmes?  bigsmile.gif tiek pirkom, tiek nesem rudeni  biggrin.gif

Maniškė parnešta sparčiai metė lapus, man buvo toks įtarimas, kad pašaldyta ji. Persodinau, pratupėjo namuose prie+ 18 gal mėnesį ir tada išnešiau į darbovietę. Ten mažame kambarėlyje prabuvo prie +14 iki kovo mėn. Dabar temperatūra normali kambario. Pati palmikė prileidusi daugybę naujų lapų, ūgtelėjusi virš buvusių žiedų kotelių apie 2 cm. Stiebas smarkiai sulysęs, bet tvirtas, tikiuosi vasarą papilnės. Kaip nekeista-išgyvenom. Tikrai nemaniau, kad išsaugosiu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Šiandien ,,Ermitaže" pagailėjau nupigintos Jatropha Podagrica Compacta 17 cm. kaudeksu. Lapai nudžiovinti, bet tvirta, leidžianti naujus lapus ir žiedus. O jau prilaistyta! Net maišelis pribėgo vandens nemažai. Už 2.99 eur. surizikavau. Nuploviau šaknis, dabar džiovinu.

Dar gražų gymną 8 cm. diametro užtikau/pričiupau.
Atsakyti
Klausimėlis. Kas maišote į substratą ceolitą? Norėjau išbandyti, vyras kaip ir prašiau nupirko nesušokantį be jokių priedų ceolitinį kraiką. Aprašymas gražus.. bet vos atidarius poką pasklido lengvas kaip kvepalų kvapas. Nors aprašyme apie jokius priedus nė neužsiminta. Taip ir pabijojau naudot. Nejau jo toks natūralus kvapas (kuo aš labai abejoju)? Kokios firmos ceolito kraiką perkate jūs?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2017 03 24, 20:40)
Šiandien ,,Ermitaže" pagailėjau nupigintos Jatropha Podagrica Compacta 17 cm. kaudeksu. Lapai nudžiovinti, bet tvirta, leidžianti naujus lapus ir žiedus. O jau prilaistyta! Net maišelis pribėgo vandens nemažai. Už 2.99 eur. surizikavau. Nuploviau šaknis, dabar džiovinu.

Koks fainas laimikis thumbup.gif
Papildyta:
O ceolita galima keisti agroperlitu? hmm.gif

Migles senai uzrodyti priedai misiniui:
Priedas  substratai_migmig.JPG   57,62KB   1 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 03 25, 01:42)
Koks fainas laimikis  thumbup.gif
Papildyta:
O ceolita galima keisti agroperlitu?  hmm.gif

Migles senai uzrodyti priedai misiniui:
Priedas  substratai_migmig.JPG   57,62KB   1 Parsiųsta kartų

Ačiū už atsakymą, tik va žiūriu kad ir Miglės naudojamas yra su pušų kvapu.. tai augalams taip išeina viskas ok? Tik mano pirktojo ir smulkumas kitoks nei kad pavaizduota Lyra Cat kraiko (daug smulkesnis, kaip smulkus smulkus žvyriukas)

Man asmeniškai agroperlitas nepatinka dėl savo lengvumo, kad substrate linkęs kilti į viršų, bet gal čia man vienai taip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2017 03 24, 20:40)

Šiandien ,,Ermitaže" pagailėjau nupigintos Jatropha Podagrica Compacta 17 cm. kaudeksu. Lapai nudžiovinti, bet tvirta, leidžianti naujus lapus ir žiedus.

Dar gražų gymną 8 cm. diametro užtikau/pričiupau.

Pasisekė thumbup.gif Koks tas gymnas? į kokią žemę žadi sodinti Jatrophą? aš pernai irgi pirkau nukainotą, bet ji man kažko nelabai lapus augina, ir dabar plika, manau gal žemė per skurdi mastau.gif
O manoji palmė žiemojo šiltai, visąlaik buvo su lapais, tik jie blyškiai žalsvi ir labai negražūs, nes buvo užpuolę voratinklinės erkutės ir kambario oras sausas, purškimai mažai padeda, visai ne Havajai... smile.gif

QUOTE(Tina* @ 2017 03 24, 23:42)

O ceolita galima keisti agroperlitu?  hmm.gif

Ceolito skaldelė įgeria į save vandenį, vėliau atiduoda, ir yra natūrali uoliena, todėl dar maitina augalą mineralais, perlitas to neturi, bet naudoju, jei tikslas yra padaryti substratą pralaidesnį puresnį. Aš ceolitą pernai pirkau Elega.lt , tikriausiai kačių kraikas pigiau
Atsakyti
Idedu nuotraukas vengro, buvau uzsiemes augalu reanimacija. Kaktusu as asmeniskai neuzsisakineciau is ju, bet su stapeliadomis galima lengvai nauju saku prisiauginti grezesniu.
Visi augalai
vartotojo įkelta nuotrauka
Sudziuves visiskai net matosi rauksles
Dovana - sudziuves su viena saknim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2017 03 25, 11:10)
Pasisekė thumbup.gif Koks tas gymnas? į kokią žemę žadi sodinti Jatrophą? aš pernai irgi pirkau nukainotą, bet ji man kažko nelabai lapus augina, ir dabar plika, manau gal žemė per skurdi mastau.gif

Jei plika, gal dar neprabudo, neprisiderino prie naujos aplinkos režimo. Anksti sielotis, nors šiuo laiku jau turėtų pradėt žydėti. Apsipras per pavasarį, vasarą ir rudeniop bus matyti kaip ji jaučiasi-gal atsigaus ir pasivys pražiopsotą pavasarį. Jei ne, visada galima kitais metais persodinti į pagerintą žemę.

Pažiūrėjau į knygą kokią žemę jatropai rinktis-T žemė(60 % samaninių durpių, 40% priemolio ar molio+ trąšos) arba kaktusų žemė. Tikrai nemanau, kad jai reikalingos durpės, nes vidurio Amerikos sausringose dalyse jos neturėtų būti. Dar augalas turi kaudeksą, kaupia jame vandens atsargas, reiškia dirvožemis turėtų tikti toks kaip visiems kaudeksiniams.
Gal ir keistai nuskambės, bet aš prieš sodindama neaugintą augaliuką tiesiog pabandau įsijausti kas jam tiktų. Intuicija kažkaip niekada nepavedė. Štai ir dabar manau, kad jatropai užteks ,,Vilniaus žalumos" kaktusų žemės, agrovermikulito, dar kažkiek smulkaus žvyruko. Apseis be poniškų pagerinimų kompostu.

Beje, šiaulietės, jei kam reikia jatropos, tai už 2,99 eur., dar dvi ,,Ermitaže" prie nukainuotų gėliukų palikau. Tik gerai paieškokit, nes prastai įžiūrimos, kai be lapų ar tik su 3.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gymno tapatybės dar nenustačiau. Pati nežinau, ieškoti neturėjau laiko. Nufotografuosiu ir kitą savaitę įkelsiu pasižiūrėti.
Atsakyti
Fabrikas, nemažai turtų parsisiuntei.
Sakyčiau nėra visi prasti, yra ir labai gražių. O ta variegatinė tikrai kažkokio puvinuko pažeista, bet galima viršutines dalis įšaknydinti. Suvytusios , manyčiau , nuo nelaistymo žiemą, nes vėsiai žiemojusios-turėtų įsodintos aklimatizuotis ir per vasarą atsigauti, išpampti. Dovanėlė irgi ne beviltiška.
Aš stapeliantų auginti nemėgstu. Iš pradžių nemokėjau, o dabar ir 4 variantų užtenka. Užima plačiai vietos, trūksta išsiskiriančios individualybės. Visas džiaugsmas, kai žiedus parodo. Gerai, kad dar dažnai laistyti nereikia ir tiek daug laiko gaišti netenka kaip kokiom sanpaulijom, orchidėjom.

Kiek , Fabrikas, tokių grožybių turi?
Bet, tai kvapelis žiedų, kai dauguma pražysta... Tikrai ne kambaryje turbūt laikai .
--------------------------------
Prisisakiau iš vengro ir aš nemažai besotiškumo vedama. Didesnė dalis kaktusai. Na, bus matyt kas ir kokios išvaizdos atkeliaus. Kažkodėl esu optimistiškai nusiteikusi. Visada save paguodžiu, kad kur mano- ten nepražūva. Nors ir nepasiseka kartais, bet patirtis ir išvados šimteriopai naudos atneša.
Graužtis, nervintis pradėsiu siuntinį atidariusi.
Atsakyti
Vengras vis dar tyli. Jau rimtai imu galvot, kad per dideli kasni jam davem. Uzsakyma tikrai gavo, nes sistema parase - "Aciu. Jusu uzsakymas gautas".
Tai dar visko su juom gali but... Gaila tik savo ir jusu laiko, bei neispildytu vilciu. Bet dar palaukim savaitele. Kiti musu inomu tiekeju usakymai vyksta tvarkingai. Pfu pfu pfu bar bar bar... bigsmile.gif

Del ceolitu kvapu - as ju nepastebejau unsure.gif

Atsakyti
Patarkit ar šitas kraikas tinka? http://pigu.lt/gyvun...-kg?id=12186332 bet rašo sušokantis, nerandu nesušokančio. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija1: 26 kovo 2017 - 19:32
QUOTE(Marija1 @ 2017 03 26, 21:32)
Patarkit ar šitas kraikas tinka? http://pigu.lt/gyvun...-kg?id=12186332  bet rašo sušokantis, nerandu nesušokančio.  4u.gif

Sušokantys netinka ;)

Paieškokit Rimi Cat Sand Moller kaip nuotraukoj aukščiau.
Dar kiti augintojų bandyti kraikai: Amigo light (berods galima įsigyti internete), arba toks http://www.sanitex.e...s...lid=436&tr= parduotuvėj Promo cash&carry
Atsakyti
Aš visada perku iš Rimi parduotuvės nesušokantį/nesulimpantį MOLER kraiką. Turbūt kiekvienoj Rimi parduotuvėj jo yra.

Taip pat galima pasidairyti didesnėse Kikos parduotuvėse Noriko ceolitinio kraiko (taip pat būtinai nesulimpančio). Kadangi daugiau jo nebegamins ir nori išsiparduoti, tai neperseniausiai pirkau 10 kg ceolitinį kraiką už nepilnai 2 eur. Turiu jau 2 maišus, gal reikia dar 3 pasiimt biggrin.gif
Atsakyti