Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(Prickly @ 2022 10 09, 13:15)
Įspūdingi pirkiniai iš Kreich'o  clap_1.gif
Pas jus pirkimų sezono uždarymas, o pas mane manau žydėjimo pabaiga smile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

Na, jei čia pabaiga, tai labai įspūdinga. Maniškiai bute prieš saulę šonus šildė, bet nei vieno žiedelio neišspaudė. Vienas dičkis dar ir nuo viršūnės vieno žvyno puvinį pasigavo, vieną pusę supūdė, teko išmesti. Džiaugiuosi tik žvaigždine forma. Dėl vietos trūkumo teks jų daugiau nepirkti. Nebent Godzila pasitaikytų.
Atsakyti

Evora labai gražus Jūsų echinocereus'ų kampelis :wub:. Aš turiu 2, bet jie nelabai su manimi draugauja  :4u: . Nepatinku kažkodėl  :hmm: , o tas naujasis kaktusistas kažkieno rekomenduotas ar šiaip atsitiktinai suradote internete? Įdomu kaip jo augaliukai, ar panašūs į nuotraukas?

Prickly koks grožis ir gausa :wub: :wub: :wub:.

Atsakyti

Kaip įdomiai - dabar turiu laiko, tai įėjau į Jūsų Evora nurodytą puslapį, tai skaičiau info apie juos, pasirodo, kad 2015 m. moteris iš Ukrainos pervažiavo į Bulgariją su visa savo surinkta kolekcija ir pradėjo verslą.

Anksčiau buvau radusi Ukrainiečių siūlomų kaktusų puslapį. Buvo labai įdomių augalų ir kaina padori, tačiau dabar jiems aišku ne tai rūpi.

Atsakyti
evora, na tikrai dičkis naujasis echinas.

Prickly, kaip visada turi žydinčią kaktusų pievelę wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2022 10 09, 16:40)
<p>Evora labai gražus Jūsų echinocereus'ų kampelis wub.gif. Aš turiu 2, bet jie nelabai su manimi draugauja  4u.gif . Nepatinku kažkodėl  hmm.gif , o tas naujasis kaktusistas kažkieno rekomenduotas ar šiaip atsitiktinai suradote internete? Įdomu kaip jo augaliukai, ar panašūs į nuotraukas?
</p><p>Prickly koks grožis ir gausa wub.gif wub.gif wub.gif.
</p>

Čia FB grupėje ,,Kaktusai, sukulentai, tilandsijos..." šiuo metu renka užsakymą iš ten. Tuo pačiu abi su Rimusia peržvelgėm, nusprendėm, kad būtų ką pirkti ir mums, bet reik naujam sezonui atidėti, nėr ko skubėti.
Kas siuntėsi iš LT atsiliepimai geri, patenkinti augalų išvaizda ir komunikacija. Manau, kai siuntinys parkeliaus, moteriškės tuoj pasidemonstruos ką gavo, atsiliepimus parašys, bus naujienų konkretesnių.
Atsakyti

Čia FB grupėje ,,Kaktusai, sukulentai, tilandsijos..." šiuo metu renka užsakymą iš ten. Tuo pačiu abi su Rimusia peržvelgėm, nusprendėm, kad būtų ką pirkti ir mums, bet reik naujam sezonui atidėti, nėr ko skubėti.
Kas siuntėsi iš LT atsiliepimai geri, patenkinti augalų išvaizda ir komunikacija. Manau, kai siuntinys parkeliaus, moteriškės tuoj pasidemonstruos ką gavo, atsiliepimus parašys, bus naujienų konkretesnių.

Pavasarį ir aš visai norėčiau prisijungti :4u:. Dar keletą įsigyčiau. Neturiu FB, tai jeigu ką pasidalinkite žiniomis.

Atsakyti
Du notocactus turecekianus. Vienas dabar atkeliavęs iš Kreicho, kitas iš ,,Ermitažo" su akcija kainavęs 1,74 eur. ir jų ten buvo ne vienas.

vartotojo įkelta nuotrauka

Ir netikėtai, per kelias savaites, užsiveisusi echeverijų pievelė.

Atsakyti

Gražu :wub:. Čia tiek gavote su Mokytojų diena?

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2022 10 12, 13:19)
<p>Gražu wub.gif. Čia tiek gavote su Mokytojų diena?
</p>

Per mokytojų dieną tik 2.
Atsakyti
Sveiki, kadangi seku šią temą jau seniai vis užsuku čia ir pasižiūriu jūsų nuostabius kaktusus, tad jaučiu greit neatsilaikysiu ir įsigysiu, vieną pabandymui, bet nežinau kokį norėčiau, realiai man gražūs žydintys kaktusai, kad nebūtų klasikiniai. Gal žinote kokias rūšis, kad būtų nedideli ir būtų į kupoliukus panašūs, ir ateityje neaugtų labai dideli?

Kažkaip vis įsigyt nedrįstu, dėl prietarų jog kaktusai nelaimes neša ir t.t., nes man tas būdavo nuo mažens kalama iš aplinkinių žmonių. Nelabai linkęs tikėt tokiais dalykais, nes man jų grožis pamačius čia, tiesiog atima žadą. smile.gif
Atsakyti

Labas LEXUS14. Džiugu, kad netiki prietarais ir nori auginti kaktusėlius. Aš juos auginu nuo mažens ir dabar turiu nemažai, tai nepasakyčiau, kad esu vaikščiojanti bėda :D :lol:, o atvirkščiai, kai man būna liūdna ar kažkaip sunku, tai šie augintiniai pakelia nuotaiką, kažkaip įkrauna energijos.  Apeinu, apžiūriu ir bėdos užsimiršta.

Kad gerai augtų, gražiai žydėtų jiems reikia sudaryti tinkamas sąlygas, tai priklauso : nuo vazono, žemių, laistymo, apšvietimo, žiemojimo sąlygų. Auginant bute, jeigu langas rytinis ar pietinis, tai visai neblogai, aišku nepalyginsi auginamų šiltnamyje. Pavasarį reikia saugoti, kad neapdegintų saulė, pratinti po truputį. Sodinti į neperdidelį vazoną, nes dideliame augaliukas skurs. Auginant kelis kaktusėlius galima žemės nusipirkti parduotuvėje, skirtos sodinti kaktusams. Mes kai auginame jų nemažai rūšių, tai galima sakyti užsiimame chemija, maišome žemes, dedame perlito, ceolito, smėlio ir t.t. Taip pat svarbus laistymas. Geriau mažiau, negu perlaistyti. Jie nemėgsta drėgmės, greitai supūna. Norint džiaugtis žiedais, gerai būtų, kad vėsiai, sausai žiemotų. Pas mane ramybės metas - nuo spalio iki kovo mėn.

Iš nedidelių ir lėtai augančių, gražiai žydinčių būtų turbinicarpus, tačiau mūsų parduotuvėse jų pirkti nėra, reikėtų siųstis. Dar iš žydinčių ir neaukštų būtų rebutia, mammillaria, gymnocalycium. Šių įsigyti galima parduotuvėse, tačiau jeigu bus mažai šviesos, gali augaliukas ištįsti. Galite pagooglinti ir pasižiūrėti kokie labiausiai patinka.

Na aš čia trumpai, daugiau gal aprašys kitos panos :4u:.

Atsakyti

Sveiki, šiandien sulaukiau savo užsakytų augaliukų iš jūsų apkalbėti augintojo Bulgarijoje. Kadangi esu sukulentų mylėtoja tai rinkausi tik juos. Tikrai patenkinta ir džiaugiuosi gautaisiais. Visi sveiki, labai gražiom šaknim.  Jeigu pavasarį užsakinesit labai norėsiu prisijungt.  

Priedas  received_611188614070581.jpeg   161,85KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Avonuke: 22 spalio 2022 - 12:41