Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Man teko vėl kovot su evora dėl savo euphorbijos. Viename vazonelije turejo būti 2, tai viena supakavo tikrų pavadinimu, kita kaip astrophituma,tai dar visai be šaknų. 

Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2022 08 30, 22:02)
<p>Man teko vėl kovot su evora dėl savo euphorbijos. Viename vazonelije turejo būti 2, tai viena supakavo tikrų pavadinimu, kita kaip astrophituma,tai dar visai be šaknų. </p>

Tai va kas tas paslaptingas astro suklaidines net mane! Pasiuto tie pardavėjai visai. Gerai, kad jus ten vietoj bent. O tai gal mano cassia pas jus atsidurus? Negi man teks ateity kiekviena augala ispakuot ir tikrint?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2022 08 30, 22:00)
Tai va kas tas paslaptingas astro suklaidines net mane! Pasiuto tie pardavėjai visai. Gerai, kad jus ten vietoj bent. O tai gal mano cassia pas jus atsidurus? Negi man teks ateity kiekviena augala ispakuot ir tikrint?

Ne, į cassia nieko panašaus pas mane nėra. Aš tokių nemėgstu, tai tikrai būčiau rėkt pradėjusi-KIENO!

Rimusia vėl perlenkia. Nei mušėmės, nei dalintis ten buvo ką. Ne viską išpakavome, bent jau aš. Iš dėžės susikroviau į PC maišą ir pamatėm, kad dar vienas likęs šalia manęs. Paskaitau-tas brangusis pražuvėlis astrophytumas. Na, vyniojam...randam euphorbijos pagalį be šaknų. Rimusia ,,MANO!"
Uhlig supakavo euphorbiją, o žymeklį uždėjo astrophytumo. Tina pagalvojo, kad dėl karščių suklydo kažką...
Bet Uhlig bent jau ne tiek man prisidirbo kaip Duben. Nors echinocereusas visai minkštas, galima iki pusės suspausti. Nuvylė ir kriptantai. Viens nudžiūvusiais lapais, susibaigęs, suplotas į blyną, kits mažesnis, bet krūmelis apvalesnis, gyvybingesnis. Užmerkiau į stiklinę-pijokauja-gal atsigaus. Kiti visi gražūs, priekaištų neturiu. Apie supakavimą-Duben reiktų eiti pas Uhlig kvalifikacijos kelti.

Apie Duben ryt parašysiu. Ryt gal ir foto įkelsiu, jei bent dienos šviesoje grįšiu.
Einu paskutinius 4 Uhlig sukulentus sodinti.
Atsakyti
O, evora, kad zinotumet kaip mane Duben iskankino sikart. Kaktusai sumesti bilekaip dezen, uzrasai neiskaitomi, etiketes tik kai kur ir tai is ju nedaug naudos. Nors verk. Sugaisau bilekiek laiko. Gerai, kad viena dalis Kaune pas Aurika, kita i Siaulius, ir trys vnt Alytun. Tai Aurika sake tikrai savo gavo, nieks nesusimaise, tik tada isleidau deze i Siaulius. Gal jo augalai ir pigus, gal ir grazus, bet tvarkos nulis. Praeita karta man jau kliuvo tos neiskaitomos rasliavones, tai dabar isvis pribaige. Tuo paciu pagyriau Uhlig, va kaip sauniai pakuoja ir prasidejo. Isvynioju ant rytojaus kas man liko - sokas. Evoros brangusis astro be etikeciu ir uzrasu pas mane likes, nes jis rimusios euphorbija supakavo kaip evoros ta astro. As ziuriu, sarase grazuolis pliusas, o augalas pas mane. Galvoju, vsio, reik man jau baigt ta karjera kaktusu siuntimo doh.gif ramu dabar tik, kad ne as kalta buvau. Na nebent privalejau visus ispakuot ir tikrint. Tada pasiimu savo cassia fistula, ispakuoju, visai ne tas augalas, panasu lyg i butelini medi. Uzrasiukas tai cassia fistula. O pries tai gavau e-maila su patvirtinimu, kad TIKRAI turi visus augalus mums ir nebus pakaitalu. Tik tuomet sumokejau. Tai arba jie kvailu iesko, arba perkaito. Uz ta cassia 16 eur gavos. Ne tiek jau ir mazai. Butu sauni orchideja isejus. Zodziu nezinau ka kaltint - menuli, karsti, sausra ar kara unsure.gif Dabar jau net bijau, ka evora dar surasys.
Atsakyti
Na, jums tragiško tikrai nieko neprirašysiu. Su foto geriau. Tik man nuotaika nukrito. Šiam momentui nematau jokių galimybių su Duben toliau turėti reikalų. Tikrai ne badas dabar su augalais, nėr čia ko ir Tinai vargti, ne jo šiltnamio samdoma darbininkė.
Atsakyti
Tina, o nebuvo Alytus iš Duben užsisakęs Astrophytum myriostigma japan hybrid arba Astrophytum myriostigma fukurio? Nes vietoj mano dviejų vienodų japoniškų hibridų atsirado pakaitalas vienas fukurio. Ar alytiškei moteriškei viskas atitiko, nieks neužkliuvo, kad kažkaip kitaip atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evora: 31 rugpjūčio 2022 - 06:43
Alytiškė viena japan ėmė, kaip ir jūs.
Atsakyti
UHLIGIUKAI

vartotojo įkelta nuotrauka

Kriptantus dar neįsodinau, mirksta stiklinėje. Gal vakare sukišiu į žemę.

Brangusis astrophytumas, papildomai keliavęs, jau namie. Išvyniotas, apžiūrėtas-nepatiko-šleivas, kreivas, negražus. Nu, dar reik sugebėt, turint tokias puikias auginimo sąlygas, tokį invalidą kreivą išaugint. Visais kitais sukulentais esu patenkinta, kai kuo net labai džiaugiuosi.

Ačiū, Tinai, už papildomą vargą su pražuvėliu.
Atsakyti
Galėčiau tai pasodinčiau Uhlig ant pačio didžiausio echinokaktuso. Pradėjau užrašinėti Duben neįdėtas etiketes. Aišku pasiėmiau naują atsiųstą Uhlig markerį. MĖLYNAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pardavime aiškiai nufotkintas juodas ir parašyta juodas.
Jie tyčiojas čia iš mūsų lietuvių?

https://www-uhlig--k...mp;_x_tr_pto=sc
Atsakyti
Pildau pažadus. DUBEN perliukai.

Gražiausi: Haworthia pumila ir Gasteraloe ice green. Gasteralojų dviejų margų neturėjo, savo nuožiūra įdėjo Gasteraloe grey ghost. Ir dalinkitės kaip patinka.

Gymnocalyciumas platygonum ir Echinopsis hybridinis be vardo, bet su labai raudonu žiedu. Žiedo aišku neturėjo būti, radom mažuliuką vaikiuką, buvo tinkamas keliauti pas Rimusią gyventi. Tai ir apsigyveno. Gražūs abu augaliukai.

Echinocereusai: margas pulkas, yra visokių. Ir niekingai plonų kaip mano mažasis pirštelis ir visai padorių apimčių. Sušlavė Duben ką turėjo, kad tik atsiųsti.

ASTROPHYTUMAI, kuriais džiaugiuosi: Taškutis puikus, gal kiek pageltęs prie pažemės, kas mane labai neramina. Bet tik dėl jo ir dalyvavau Duben užsakyme. Nustebino gražuolis tricostatum, nesitikėjau gauti dvigubai didesnį nei praeitą kartą. Onzuka visai daili. Iš pradžių nelabai patiko, V raidžių neįžiūrėjau, bet namo parėjusi pro akinius išvydau. Likau patenkinta. Centrinis burbulas irgi dailus, priekaištų neturiu.

TURĖJO BŪTI astrophytumas coahuilense nemažas. Bet jį pakeitė į du kaštono dydžio krupius. Kaimynė ėmė vieną vienintelį kaktusą ir taip moteriškei nepasisekė.

O štai ir mano DU labai laukti Astrophytum myriostigma japan hybrid. Gavau tik vieną, be skirtuko, nors kiekvienas jį foto turėjo, pačios prasčiausios išvaizdos, o taškelių a le japan ir neradau, bet įdomiai gelstelėjęs kaip džiūstantis. Antrojo japoniuko nieks neįdėjo. Vietoj jo įkrovė kažkokį pirskių rupūžiuką su pavadinimu FUKURIO. Sugrūdo tas dvi grožybes į vieną maišelį be įvyniojimo ir jos ten malėsi viena į kitą kiek tik patiko. Rezultate visi japoniuko vaikai nukraitalioję, fukuriuko irgi pipirų pilna. Pusė saujos žirnių. Kur juos dabar dėt? Kelis didesnius nufotkinau.

Ir roželė ant siuntinio-super brangus vienetinis ariocarpusas. Tik kažkodėl maišelis suskilo į dvi dalis. Ajajai... Gavau. Vietoj vieno vertingo, du mažiukus.
Negaliu per forumą propaguot agresijos, svaidytis devynaukščiais žodžiais... Bet man to jau per daug.

Taigi, Duben pasitvarkė kaip jam buvo patogu. Panašu, kad užsakymą pateikiau ne aš, o jis. Jau praeitą kartą buvo tokių darbelių. Bet astrikų baltų nebuvau turėjusi, praėjo tas variantas. Na, mažesni, na daugiau, na, beveik visi nuobodžiai vienodi...

Frekenaura, pasigedai dovanėlių daugiau, bet taip ir nesupratai, kad dovanėlę gauni tik tada, kai jis neturi žadėto dydžio augalo. Tada gauni du mažiukus arba vieną didesnį, kitą visai krupį. Pabandė taip pirmą siuntimą-praėjo, o dabar visai apnaglėjo.
Tad dovanų negavome niekas. Būtų buvę puiku, jei bent būtume gavę ką užsisakėme.
Atsakyti
evora, siulau surasyti nuo saves asmenini laiska, galesiu isversti ir nusiusite. Arba galiu persiust pacituodama jums. Idomu ka jis jums atsakys i tuos vadinamus pakeitimus, nes tai konkreti jusu situacija. Ir dar gal geriau ateity nedalyvauti daugiau uzsakymuose, kurie taip stipriai nuvilia ir liudina. Psirinkti, kurie atitinka jusu lukescius ir dziugina. unsure.gif 4u.gif
Papildyta:
Rasiklis uzsakymo patvirtinime juodas, pagal jusu koda, nezinau kodel melyna gavot.

Priedas  Screenshot_2022_08_31_224709.jpg   37,38KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 31 rugpjūčio 2022 - 21:50
Grąžinu dar skoleles. Vakar tik įsodinau Uhlig kriptantus. Vienas labai buvo apdžiūvęs, apkarpiau, kitas puikus.

Ir šleivasis Astrophytum myriostigma Kikko arba Kitsukou. Galite mane pasveikinti-bus pirmas astrophytumas ant pagaliuko. Užsiveisiau ČIULPINUKĄ.

Tina, gal bent apytikriai gali pasakyti, kada planuojam paskutinį Giromagi užsakymą?
Jie dabar labai į nuolaidas pasinešė. Muša kainas tiems augalams, kuriuos marinavo su kosminėm kainom po kelis mėnesius. Kliūna ir pigiesiems nukainavimo.
Atsakyti