Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Kaip gražiai sutupdėte astrophytum'us :wub:. Pirkote 2 dydžių vazonėlius? Ten tie mažesni, tai kaip rašė Rimusia, 7x7 ? O sakykite dar mažesnių nebuvo? Žiūrėjau internetinėje parduotuvėje tai buvo likę tik didesni.

Mamkė Jus irgi džiugina žiedeliais :D.

Smagu kai jau po truputį viskas bunda. Šiandien buvau nuėjusi iki anytos, tai mano gėlyne jau irgi pavasaris jaučiasi. Žydi snieguolės, kalasi krokai, hiacintai ir kt.  :wub: . Bus vėl žiedų ir kvapų jūra. Man sako vis ravi ir tvarkai tą gėlyną, sėdėtum sau ant sofos, o dabar vargsti be reikalo. Sakau aš čia atsigaunu, užsikraunu energija, ne vargas, o džiaugsmas užsisėdėjus po žiemos. Pavasarį taip ir niežti nagus suleisti į žemę  :yahoo:

Atsakyti
Frekenaura,

Šiauliuose žemė savaitgaly buvo sušalusi, tai nelabai kapstytis dar išeina. Norėjau važiuoti į kapines pasitvarkyti, nes po žiemos iškilotos žemės yra, tai neišėjo. Nepadirbsi su tokia kieta. Gėlyną prižiūriu nuo penkiaaukščio vienos laiptinės iki kitos. Išlindę snieguolės, bet dar nesiskleidžia. Lenda tulpės, narcizai. Rudeniop buvau daug naujų prikaišiojusi, tai nekantriai laukiu rezultato. Patinka ir man po žemę knistis, tik ne visada. Labai nesinori per didžiuosius karščius ravėti ir vandens kibirus iš 4 aukšto tampyti palaistyti. Tada jau ne. Tada jau bambu kam man visko reikia, ar negana pilni namai sukulentų, išdurninu save, bet pavasariui atėjus ir vėl lekiu knistis lyg kurmis.

Vakar nusipirkau pora storo plastiko padėklų sudėti augalų vazonams. Ta proga visus nukėliau nuo komodų prie lango, persidėliojau. Dar langus nusiploviau, kad jau priėjimą atsilaisvinau. Maloniai prasitupinėjau, tik ir vėl kažkaip vietos viską sudėlioti ėmė trūkti.

Strateguok kaip nori, o papildomai vietos niekaip neatsiranda naujiems augaliukams. Tad jaučiu dar šie metai viens kits pirkimas ir teks ramintis. Na, nebent visai atsisakyti alojų dėl kitų kaktusų. Bus matyt kaip likusios išgyvens dar metus. Bet pati pastoviausia meilė yra astrophytumams. Jų ir pirkinėsiu vieną kitą pastoviai.
Šiandien įlindau į Giromagii ir aišku užsinorėjau. Gaila, kad dar ankstoka, bet jau taip norisi. Jei jau šalčiai užsibaiginėja, tai visai gal ir nieko siųstis būtų. Kol atkeliautų dar orai pagerėtų.

Štai ko labai pas Giromagii norėčiau, matyt į raudoną pusę patraukė Valentadienis:

https://www-giromagi...mp;_x_tr_pto=sc

Su visuotine meilės diena visas. oro_buckis.gif heart.gif Bent jau su meilės diena savo spygliuotiems draugams.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Evora, jums čekas knygą parašė smile.gif gavau reklamą į el.paštą šiandien.

Priedas  CACT_PAVEL.JPG   268,02KB   1 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 14 vasario 2022 - 23:47

Kreich'as rašo, kad atsidarys po Velykų, o Velykos šiais metais balandžio 17 -18 d. Dar ilgai laukti reikės :unsure: .

Dar įdomu pasidarė, kodėl Kreich'as neaugina astrophytum super kabuto. Gal sunkiai auginami :hmm:? O gal augina tik nepatalpinęs į puslapį?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 15 vasario 2022 - 10:12
Ačiū, Tina, už reklamą knygos. Tik 69 eurus mokėti nelabai norisi už ne lietuvių kalba parašytą tekstą. Nors paveikslėliai nuostabūs.

Frekenaura, vakar vakare dar žvalgiausi pas Kreichą ar nėra informacijos apie parduotuvės atidarymo datą. Dar nebuvo. Šiandien jau įkėlė. Praeitą pavasarį tuo laiku jau pilnai atsidaręs buvo ir rinkomės užsakymą. Sakyčiau net suvėlavome tada, nes kai kurių kaktusų jau ir neturėjo.
Aš atsispausdinau jo naujam užsakymui sąrašą, kad ilgai rinktis neužtruktų. Tik sutikslinsiu ir nereiks ilgai visų trukdyti. Mano grupė irgi jau išsirinkusi, žino kiek maždaug finansų reikės, tai nereiks laukti.

Superkabuto gal neaugina, nes daug vargo, reik įgūdžių, tėvų atrankos, nėra visi sėjinukai vykę, ilgai reik laukti prekinės išvaizdos, o ir brangesni už kitus astrophytumus. Nežinia, gal kada ir sužinosime.

Pareinu namo, noriu praverti langą kambariui prasivėdinti ir matau, kad tefriukas nulūžęs vazone guli. Pasižvalgau plačiau ir kelis ariocarpusų vazonus pavirtusius randu, o paskui ir duobutes naujai persodintų astrophytumų vazonuose. Pasirodo ryžas gėlininkas per visą kaktusyną peržygiavęs. Man tik įdomu kiek jo letenose spyglių liko? Auklėjau. Įdomu ar padės. Ir kaip reik taip užšokti ir išsilaikyti, nei vieno vazono ant grindų nenutėkšti? Jaučiu bus man nuostolių ir rimtesnių.

Rimusia, kur pirkai Lechuza? Ir kas tai buvo-gruntas mineralinis, trąšos ar vazonai? Supratau, kad pirkai Moki veži.
Aš Moki veži ieškojau grunto, tai nieko negirdėję net pavadinimo.
Atsakyti

Lechuza pirkau iš VidaXL. Yra dar ju pigu, bet ten porą eurų brangiau, be to reikia pačiam pasiimt, o iš VidaXL pristato į namus. Tai birios trąšos, reikia ieškoti prie trąšų. O šiaip tai mineralinis gruntas. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimusia: 15 vasario 2022 - 22:06
Lechuzos yra trąšos ir yra gruntas. Skirtingos pakuotės ir turinys.
Atsakyti

Taip, net yra skirtingi substratai, yra atskirai orchidėjoms, reikia skaityti aprašymą. Ar tu klausi ką aš nusipirkau? Substrata kaktusams. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimusia: 15 vasario 2022 - 22:45
Apibendrinu lakstymus po visus prekybcentrius. Žemių sukulentams niekur tinkamų neradau. Nirštu. Šiandien niežti pirštukai sodinti, o neturiu į ką. zoo_taz.gif

Po labai ilgo laiko užsukau į Maximą, tai turėjau progą palyginti su kitomis parduotuvėmis. Pūsto molio gurvuoliukai kur ant vazono dugno pilu pabarangę iki 3,30, o būdavo 0,99. Kitose parduotuvėse mokėjau 1,30. Nu, reik sąžiinės turėti tiek kainą užtrigubinti.
Nuėjau katinams maisto-plius 10 ct. pabrangę. Neberadau net kavos Paulig, savo šampūnų Schauma... Atsikratę daugybės gerų ir pigesnių prekių. Sukulentų , kurių būdavo visai padorių-tik keli ir be prekinės išvaizdos. Esu žiauriai Maxima nusivylusi. Oi, negreit jie manęs vėl sulauks. aggressive.gif

Mano kaktusai dirbantys meteorologais ir man nuspėjantys kokia žiema bus. Pirmi žiedeliai.

Atsakyti

Evora, gražu :wub:

Po nužydėjimo sudžiūvusius žiedelius Jūs neišimate? Aš po kurio laiko, kai jau pilnai sudžiūsta, aprankioju juos. Ar negerai darau?

Vakar slankiodama apie savo kaktusinius, užmačiau ant turbiko erkučių :cry2: :mad2: . Dar matyt tik pradžia, nes dar nėra didelių pažeidimų, tik mačiau slankiojant. Kadangi kambaryje žiemoja, tai nelabai panaudosi kokią chemiją, nes ir pati galiu "apsinešti". Būtų vasara, tai balkone atidarau langus ir tvarka, o dabar :oh: . Prisiminiau, kad atrodo Tina, buvo pasidalinusi "receptu" tuo kur su skystu parafinu. Užsisakiau vaistinėje parafino, bandysiu trūčyti :gun_bandana: . Vėliau parašysiu ar veikia.

Gerai kai yra sąlygos vėsiai žiemoti. Po tokių nesėkmių, krenta nuotaika ir noras dar daugiau kažką įsigyti :mmm: .

Atsakyti
Dažniausiai nužydėjusius žiedus nurankioju, bet šie tokie ilgi, dekoratyvūs, kažkoks egzotiškas priedas prie augalo išvaizdos.
2014 m. ,,Žaliuose horizontuose" Dalia Raimonda eksponavo tokį patį su daug priaugusių vaikų ir daugybe nužydėjusių žiedų. Lankytojams tai buvo labai įdomu, sulaukė daug klausimų. Buvo ir dar keletas nužydėjusių kaktusų.
Rodau apie ką rašau.

Visos augalų ligos, netektys dėl parazitų numuša nuotaiką. Kai dar paskaičiuoji kiek į šiukšlyną iškeliavo per visus auginimo metus, o jei dar primeti kainą... Pasidaro baisu. Aš jau nebeskaičiuoju. Priimu kaip natūralią atranką. Geriau pasidžiaugti tuo ką turim, kas sekasi auginti. Tokios liūdnos akimirkos laikinos. Pradedi užsisakinėti, siuntinius kraustyti ir vėl laimės pilni namai.Problema, kai neturi už ką pirkti.
Problema, kai nebėra vietos kur dėti, o dar norisi ir norisi...
Aš erkutes purškiau kažkada vonioje ir nieko, tik nosį ir burną su šaliku užsirišau. Dabar visokių antsnukių ir taip turim, būtų paprasčiau. Pagaliau nešk į laiptinę, greit purkštelsi ir viskas.
Atsakyti
Šiandien balkono sukulentariume kavutę siurbčiojant, atkreipiau dėmesį, kad daug kaktusų jau aktyviai pavasarį pajutę. Ant daugumos gymnų, ferų jau matosi naujo augimo požymiai. Anksti pradėjo sezoną. Ir dar vandens negavę.

O, kaip pas jus kaktusai? Ar jau rodo norą augti ?

Atsakyti