Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

:newyear: Su Naujaisiais Metais sveikinu visas, kad metai būtų kaktusingi, gautumėte pirkti visus norimus kaktusus, gausiai žydėtų ir amarai nepultų :hihihi:.

Ar geros buvote senaisiais metais, ar daug sulaukėte dovanų :dovana: ? Gal kuriai nors :santa: atnešė kaktusų dovanų? Pasigirkite.

Atsakyti
Su fejerverkais atpoškėjusiais Naujaisiais Metais !

Optimizmo ir sveikatos dvikojams šeimininkams, keturkojams ir spygliuotiems augintiniams.
Kad su fejerverkais būtų nubyrėję gausybė kapitalo naujiems norų pildymams,
Kad netrūktų svajonių, būtų jėgų norėti, o mūsų namai taptų išmaniaisiais ir išsitemptų naujų gyventojų atsiradimo proga.

Supermamkės per šventes kažko užlūžo, nei įeiti, nei sveikinimų parašyti. Bet atsigavo pagaliau.

Taip, Frekenaura, gavau dovanų Kalėdoms Aloe Delta. Graži buvo, džiaugiausi, bet... jau nebeturiu. Atkeliavo šlapia, prilaistyta, pastovėjo savaitę ir dar prieš N M. centras ištižo. Amen.
Ačiū, tau už nuorodą kur užsisakyti ceolito. Prieš šventes užsidovanojau du kibiriukus.

Šiandien balkone atlikau reviziją: lophophora, du turbikai supuvo šlapiu puviniu, rebutia, stenas ir haworthia-sausu puviniu. Echeveria setosa cristata neatlaikė savo šakoto dydžio ir suplyšus išsivartė.
Tad vietos naujiems pirkiniams dar atsirado.

Čia aš pagalvojau ar nereiktų mums šaltuoju laikotarpiu parsisiųsti vazonų pavasariniam augalų persodinimui. Gal iš italų?
Tina, kaip galvoji?
Atsakyti
Galvoju, kad pas ceka fainesni. Su Naujais 4u.gif
Atsakyti
Kuo pas čeką fainesni? Storiu, forma, patrauklia kaina?
Atsakyti
Stora, tvirta plastmase, forma, ivairus dydziai.
Atsakyti

Kur galima pasidomėti? 

Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2022 01 12, 11:50)
<p>Kur galima pasidomėti? </p>

https://www.cact.cz/kvetinacky-a17
Papildyta:
Tik dabar pamačiau šią žinutę http://www.palkowits...i...&mn_post=47
Pagaliau jam pavyko su tais šiltnamiais atsinaujint. Gal atnaujins prekybą šiais metais?
Atsakyti

Sveikos merginos. Kaip išsilaikę? Tylu temelėje :( , turbūt "miegate" kartu su savo augintiniais :ax: ?

Pas mane darbe jau darbų įkarštis eina į pabaigą, tai galiu šiek tiek atsikvėpti. Perėjau savo augintinius, apžiūrėjau. Dar saulytė taip gražiai šiandien pašvietė, tai jau kai kurie rebutukai  su pumpuriukais :yahoo: . Matyt tuoj pavasaris :mirksiukas: .

Ar auginate įskiepytus kaktusus ir kaip jie Jums auga? kaimynė atidavė įskiepytą euphorbia lactea cristata prieš porą metų. Augo atrodo normaliai, o  dabar žiūru visa susitraukusi, parudusi, apdžiūvusi. Teko išmesti. Girdėjau, kad šių įskiepytų amžius neilgas ar tai tiesa?

Iš Giromagi pirkta lithops šeimyna irgi kai kurie sudžiūvo, kai kurie supuvo. Liko keletas dar tokių pusiau susitraukusių. Matyt jau per vėlai sodinosi.

Tai tiek žinių nuo mano palangių :ax: .

Atsakyti
Miegoti su savo augaliukais nemiegu. Daug veiksmo aplink ir be jų, tik spėk suktis. O pastaruoju metu gavau 3 skiepą nuo karūnuotos viešnios, tai leisgyvė pora savaičių šliaužiojau. Bet vis geriau nei po antro skiepo-tada pusę metų ligonis buvau. Tad nuotaikos ne per šviesiausios, darbingumas tik būtinas.
Kartais apžiūriu ir savo augintinius. Vaizdas normalus, bet džiūgauti kaip ir neturiu dėl ko. Dar keli sudžiūvo nuo sauso puvinio. Rudeny atsiųstas dičkis gražuolis ariocarpusas pradėjo pūti nuo viršūnės. Teko mesti, o taip gražiai buvo į naują gruntą įauginęs šakneles-visai jam patiko pas mane, bet... Liūdėjau savaitę ir kaltinti nėra ką. Alojų apmažinau-nėr ko jas kankinti, jei pas mane sąlygos netinkamos auginti. Norėti yra viena-realybė yra kita. Pasilikau mažas kompaktiškas veisles ir kelias gerai atrodančias dičkes.
Taip, kad atsilaisvino nauji laisvi plotai vasariniam užpirkimui.

Vis dar susiduriu su norinčiais gauti dovanų augaliukų. Kai kurie taip įsitaisė pastoviai pas mane kursuoti, kad teko paklausti-o, kaip gyvena anksčiau atiduotieji? Skaidžiausia buvo šgirsti , kad iš prieš metus atiduotų 23 augalų jau nebeturi nei vieno. O, kaip giminaitei ir dar paauglei, tikrai atidaviau ką galėjau dar pas save auginti, gražius ir reikalingus augalus. Pasiūlai parodyti kaip sodinti, auginti, tai noro nėra, bet vėl gauti ir marinti augalus, tai tik duok. Žodžiu, matau daug norinčių turėti už dyką, bet nenorinčių pajudinti pirštelio dėl gautų išsaugojimo. Teks žymiai mažinti tokių žmonių kontingentą.

Frekenaura, ant stiebo augantys kaktusai ir kiti sukulentai labai dažnai prarandą tą stiebą. Tad nesijausk labai kalta dėl žūties. O tokių euphorbijų dabar dažnai prekyboje LT pasitaiko. Reik tik pataikyti gražesnę formą, spalvą išsirinkti. Man tai tie čiupačiupsai labai nepatinka. Nenatūralu ir viskas. Kažkada turėjau visą bliūdą prisodintą spalvotų įskiepytų kaktusų. Atsibodo rauti nunykusius ir atsodinėti. Jiems dar tie stiebai-pagaliai lyg ir nieko-tinka. Kitiems -tikras pasityčiojimas iš augalo. Kartais gaunu tokių dovanų. Pabūna jie kažkiek, pasidžiaugiu, bet štai žiemos balkone tikrai neatlaiko-sudžiūna stiebas, pagelsta, atsiranda sudžiūvusių dėmių ar patį spalvotą įskiepį sudžiovina. Jau tikrai reik žiemą kambaryje laikyti ir kas 2 savaitės palaistyti.

vartotojo įkelta nuotrauka

Tina, peržiūrėjau čeko vazonikus. Man faktiškai pagal turimų vazonų išmatavimus netiko jo nei vieni. Reiktų 7x7x7,5 arba platesnių, bet ne tokių žemų kaip jo. Jei kas užsisakinės, tai paimčiau 8x8 ir 10x10. Bet čia tikrai ne tai ko norėjau. Pagal vazono ūgį labai skirtūsi šalia senbuvių pastačius į bendrą padėklą..
Atsakyti

Ačiū Evora už atsiliepimą ir (labai fainai pavadinote :D ) čiupačiupsų apibūdinimą. Man jie irgi nelabai patinka, tačiau kaimynė įsiūlė, tai priglaudžiau. Augo kaip ir gražiai, tačiau šią žiemą staigiai parudavo, susitraukė, matyt per vasarą mažai vitaminų gavo. Dabar kada kaimynė užklaus, tai reiks irgi prisipažinti, kad numarinau :4u: .

Oi kaip jau laukiu pavasario, žiedų ir tupinėjimo apie kaktusėlius :clap: .

Atsakyti
Laukiu pavasario ir aš. Jau susidariau pirkimų sąrašiuką, finansų taupymo režimą įsivedžiau. Planuoju daug persodinimų, tai vazonai ir gruntas tapo aktualūs. Reiks pradėt tempti į namus po kelis maišiukus žemių.
Įdomu ar mano parodijos pranašystės dėl žiemos išsipildys? Nebuvo ji rūsti, šalta, tai gal ir nebebus. Gal su lig vasariu ir pasibaigs.
Papildyta:
Kai šeimininkė atlaisvina palangę ir leidžia pažiopsoti į paukštelius-reikia į euphorbijas ūsus susišukuoti.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Jūsų gražuolis katinas tikrina ar amaras neužpuolė :D.

Vazonikų aš užsipirkau Žalioje stotelėje. Papuoliau ant akcijos. Pirkau apvalius keramikinius 7 cm. Šiaip keturkampiai geriau, nes taupiau susideda. Nežinojau, kad planuojate siųstis, būčiau nepirkusi. Tai kaip ir viskuom apsirūpinusi sodinimui, tik laukiu starto :yahoo:.

[url=https://www.part.lt/perziura/ced11dea20b3de27d36e7b204efefc20482.jpg]ced11dea20b3de27d36e7b204efefc20482.jpg[/URL]

Atsakyti