Miegoti su savo augaliukais nemiegu. Daug veiksmo aplink ir be jų, tik spėk suktis. O pastaruoju metu gavau 3 skiepą nuo karūnuotos viešnios, tai leisgyvė pora savaičių šliaužiojau. Bet vis geriau nei po antro skiepo-tada pusę metų ligonis buvau. Tad nuotaikos ne per šviesiausios, darbingumas tik būtinas.
Kartais apžiūriu ir savo augintinius. Vaizdas normalus, bet džiūgauti kaip ir neturiu dėl ko. Dar keli sudžiūvo nuo sauso puvinio. Rudeny atsiųstas dičkis gražuolis ariocarpusas pradėjo pūti nuo viršūnės. Teko mesti, o taip gražiai buvo į naują gruntą įauginęs šakneles-visai jam patiko pas mane, bet... Liūdėjau savaitę ir kaltinti nėra ką. Alojų apmažinau-nėr ko jas kankinti, jei pas mane sąlygos netinkamos auginti. Norėti yra viena-realybė yra kita. Pasilikau mažas kompaktiškas veisles ir kelias gerai atrodančias dičkes.
Taip, kad atsilaisvino nauji laisvi plotai vasariniam užpirkimui.
Vis dar susiduriu su norinčiais gauti dovanų augaliukų. Kai kurie taip įsitaisė pastoviai pas mane kursuoti, kad teko paklausti-o, kaip gyvena anksčiau atiduotieji? Skaidžiausia buvo šgirsti , kad iš prieš metus atiduotų 23 augalų jau nebeturi nei vieno. O, kaip giminaitei ir dar paauglei, tikrai atidaviau ką galėjau dar pas save auginti, gražius ir reikalingus augalus. Pasiūlai parodyti kaip sodinti, auginti, tai noro nėra, bet vėl gauti ir marinti augalus, tai tik duok. Žodžiu, matau daug norinčių turėti už dyką, bet nenorinčių pajudinti pirštelio dėl gautų išsaugojimo. Teks žymiai mažinti tokių žmonių kontingentą.
Frekenaura, ant stiebo augantys kaktusai ir kiti sukulentai labai dažnai prarandą tą stiebą. Tad nesijausk labai kalta dėl žūties. O tokių euphorbijų dabar dažnai prekyboje LT pasitaiko. Reik tik pataikyti gražesnę formą, spalvą išsirinkti. Man tai tie čiupačiupsai labai nepatinka. Nenatūralu ir viskas. Kažkada turėjau visą bliūdą prisodintą spalvotų įskiepytų kaktusų. Atsibodo rauti nunykusius ir atsodinėti. Jiems dar tie stiebai-pagaliai lyg ir nieko-tinka. Kitiems -tikras pasityčiojimas iš augalo. Kartais gaunu tokių dovanų. Pabūna jie kažkiek, pasidžiaugiu, bet štai žiemos balkone tikrai neatlaiko-sudžiūna stiebas, pagelsta, atsiranda sudžiūvusių dėmių ar patį spalvotą įskiepį sudžiovina. Jau tikrai reik žiemą kambaryje laikyti ir kas 2 savaitės palaistyti.
Tina, peržiūrėjau čeko vazonikus. Man faktiškai pagal turimų vazonų išmatavimus netiko jo nei vieni. Reiktų 7x7x7,5 arba platesnių, bet ne tokių žemų kaip jo. Jei kas užsisakinės, tai paimčiau 8x8 ir 10x10. Bet čia tikrai ne tai ko norėjau. Pagal vazono ūgį labai skirtūsi šalia senbuvių pastačius į bendrą padėklą..