Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Sveikos. Jūs nepykite prašau, nes tai tur būt mano neišmanymas. Man atrodo negražiai tokie sausi aloe. Toks jausmas, kad pamiršti ir uždžiovinti. Ar taip reikia, t.y. jiems taip tinka ir gera? Aš turiu paprastą vaistinį ir Tinos dovanotą. Stengiuosi, kad lapai būtų sultingi. Nesupūdau, bet niekada taip neatrodė.
QUOTE(evora @ 2021 11 24, 18:56)
Aloe 'Dracula's Blood'
vartotojo įkelta nuotrauka

ir čia
QUOTE(Prickly @ 2021 11 18, 15:21)

ir čia
QUOTE(evora @ 2021 11 19, 14:26)
Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2021 11 28, 21:38)
Tina, kadangi Jūs laistote lietaus vandeniu, dar noriu sužinoti, ar neatsiranda nuo šio vandens kokių nors muselių, ar kitokių gyvių žemėse?

Ne.
Atsakyti
Kas gerai mokate vokiečių? Kodėl ir kaip ilgam užsidaro Haage? Suprantu, kad dėl sveikatos ar pandemijos?

https://www.youtube....h?v=CKRojCq-C8A
Atsakyti
Aloe nei pamiršti, nei ką tongue.gif lapkritį negali daug laistyti, jie ruošiasi žiemoti, ateis vasara ir atsigaus. Man gražu, kai augalai atrodo panašiai kaip savo tėvynėje, aloe - Afrikoje smile.gif
Tina, vokiečių k. Vėtrungėlė pamenu gerai mokėjo, kažin ar lankosi dar čia..
Atsakyti
Ką tik išsiunčiau vokiečių kalbos mokytojai Haage filmuką peržiūrėti ir parašys man kodėl užsidaro.

Parsinešiau iš darbo į namus. Pamačiau kaip kolegė vėdina kabinetą: atidaro visus langų kvadratus ne viršuje, o pilnai. Visas gėles sustumia, kad galėtų atidaryti tuos langus. Gėlelės pradėjo nykti, o aš galvoju KODĖL? Tiesiog tas pat ką išnešti dabar į lauką. Plius dar žmonės vaikšto, duris darinėja, skersvėjai traukia. Nieko nepuoliau sakyti, susirinkau visas kvietkas ir persinešiau kitur, o šiam vietos nebeliko, parnešiau namo.
Gasteraloe-nežinau kokia, bet natūroje įspūdinga.

Papildyta:
Gavau Haage užsidarymo priežastį. Parašė:

šiltnamiai užsidaro dėl karantino apribojimų, dalis komandos serga, nenori, kad daugiau susirgtų ir likusiems būtų per didelis darbo krūviis. taip pat užsimena apie savo pilvo skausmus.
Atsakyti
Kažką panašiai ir supratau su savo menkomis vokiečių kalbos žiniomis. Ačiū 4u.gif Tą katalogą gaunu kasmet popierinį. Neramūs laikai atėjo verysad.gif
Atsakyti
Dar radau balkone kelis naujus vėlyvus žiedelius

Negirdėjau jokių oro prognozių kokia bus žiema. Tik Kalėdas žada be sniego. Bet man labai gerai žiemos ilgumą nuspėja Parodia Chrysacanthion. Pagal tai, kada ji pradeda krauti, rodyti pumpurus, jau galima prognozuoti žiemos ilgumą. Šiandien labai nustebau jau pamačiusi visą krūvelę mažų pumpuriukų. Sakyčiau, labai anksti. Žiema turėtų būti trumpesnė už praeitų metų. Gal su vasariu ir užbaigsime?
Atsakyti
Šiandien balkone pričiuptas ryžas teroristas-taip aktyviai landžiojo tarp kaktusų, kad nulaužė senelės parodijos vieną iš ramsčių. Kadangi ji negali pati išsilaikyti, tai vos neįvyko katastrofa. Ramstyti nereiktų, jei ji nuolat lyg vaiduoklis nejudėtų. Vis keičia padėtį ir keičia. Na, dabar tvirtai prie likusios lazdelės pririšau. Padėjau, kad kacas nepasiektų. Būtų gaila 42 cm. ūgio parodijos netekti.

Bet su tais didelio ūgio kaktusais vienos problemos. Gerai jei jie tvirtai stovi, o jei kokia mamkė, tai taip ir taikosi atsigulti. O, tam reikia vietos. Štai Mamkė candida buvo labai mylima, o dabar lyg pijokė guli į dviejų sienų kampą atsirėmusi ir tai dar žemyn smunka, linksta. Išmest gaila, bet ir atsibodo vargti, nors žydi kiekvienais metais.

Pagalvojau-gal iš neturėjimo ką žiemos laikotarpiu veikti-pasirodome savo SUKULENTŲ DIDŽIAUSIŲ, AUKŠČIAUSIŲ TOP-10. Daugiau gal ir atsibostų. Suprantu, kad ne visi seniai auginimu užsiima, bet tarp neseniai auginamų viens kits didesnis bus. Kad ir 10 cm.

amba41 jau savo dičkį parodė, aš irgi du. Rastūsi ir daugiau. Čia ne varžytuvės, tik dėl įdomumo pažiūrėti, parodyti.
KĄ GALVOJAT? Būtų temelės neužmigimas iki pavasario.
Atsakyti
Pasirodau iškrapsčiusi iš praeities. Čia ne dabar, o 2005 metais. Bet tai buvo ir paskutiniai šio ružavai žydinčio kaktuso metai. Kaip man sakė , kad tai aporokaktusas, kuris auga Čilės kalnuose. Gėles sukišau į palėpę. kol per vasarą įsirenginėjome. Tačiau tos betono, glaistų dulkės pasiekė matyt ir teko atsisveikinti su keletu kaktusinių. Man jo iki šiol gaila. Tiek laiko draugavau ir džiaugiausi.
Atsakyti

Kaip tik antradienį savo pirmutinį ir seniausią kaktusą supjausčiusi išnešiau į konteinerį :cray:. Jau senas labai buvo gal virš 40 metų. Šiaip tai ne ypatingas buvo, keturbriaunis Cereus. Senais laikais nelabai kas buvo pirkti. Nusipirkau gėlių parduotuvėje mažiuką tokį, tai išaugo iki lubų, vėliau pjovau viršūnę, tuomet užaugino atžalas, kurios irgi atsirėmė į lubas, tačiau jau šį pavasarį atžalos pradėjo juosti, sakytum kaip puvinys, tačiau per žiemą nelaistytas buvo. Apipjausčiau daugiau lyg viskas gerai buvo, o dabar bestovint vėl žiūriu visas pajuodo, nulinko, matyt senatvė irgi atėjo. Jau ir taip tiek metų išgyveno.

Dabar apie linksmesnius dalykus :bigsmile:. Čia mano didžkių kampas. Ten ta (vieni vadina Parodia, kiti notocactus) leninghausii atiduota kaimynės.

[url=https://www.part.lt/perziura/8d8db84375eeed573cae8a9136dcc858939.JPG]8d8db84375eeed573cae8a9136dcc858939.JPG[/URL]

Didelis vazonas mix'so

[url=https://www.part.lt/perziura/b4abb0e7cd8687b3e605256086d1d2399.JPG]b4abb0e7cd8687b3e605256086d1d2399.JPG[/URL]

Opuncia vasarą šilnamyje su žiedais

[url=https://www.part.lt/perziura/dda5417a6953fd8a3e07e24f382874ec975.JPG]dda5417a6953fd8a3e07e24f382874ec975.JPG[/URL]

[url=https://www.part.lt/perziura/8e078dbd45f3adea838c585773c6ff80467.JPG]8e078dbd45f3adea838c585773c6ff80467.JPG[/URL]

Dar norėjau įdėti kitus savo didžkius, tačiau keliant nuotraukas jas apvertė :bigsmile: , todėl perfotografuosiu ir įdėsiu kitą kartą.

Taip, auginant kaktusus ant kambario lango ar balkone, kai kurie labai išstypsta :dry2:, ypač rebutijos ir kai kurios mamkės. Tenka ramstyti pagaliukais. Gerai turėti tam sąlygas, tuomet ir augalai gražūs ir dažniau džiugina žiedais :oro_buckis:.

Nelabai kokybiškos foto, todėl labai nepykite :ax: :4u:.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 05 gruodžio 2021 - 18:59
QUOTE(evora @ 2021 12 03, 20:03)
Dar radau balkone kelis naujus vėlyvus žiedelius

Mano panaši mamiliarija irgi dabar žydi
aš tų mamiliarijų nestatau, jei nori gultis, tai leidžiu biggrin.gif paremiu kuom nors
Čia seniausioji, šiandien jau garaže, bet dar žydi
evora, pas kitus kaktusai guli, ir katinėliai juos lanko smile.gif :
https://www.flickr.c...in/photostream/
https://www.flickr.c...in/photostream/
Atsakyti
Oho kiek dičkių kaktusų pasirodė clap.gif clap.gif clap.gif

Prickly,
Neturiu kur guldyti norinčių atsigulti, vietos nėra. Vakar dar vieno padėklo echinopsių atsikračiau. Nenori jie pas mane žydėti, tai pasilikau didesnius, formos nepatikusios ar mažėlius išdalinau.
O ir puola juos balti pūkuoti daugiau nei kitus kaktusus. Grožio nesulaukiu, o vargo daug, vietą užima, įdomumo jokio, nes visi beveik panašūs.
O, kiek laipsnių pas tave dabar garaže?
Mano balkone jau +12

amba,
tokių kaktusų ,,Ermitaže" būna, jei nori dar turėti-užsuk dažniau, gal rasi. Mano vaikai jį ,,Snargliu" vadino, kai virtuvėje virš stalo kabojo.

Frekenaura, nufotkinai gerai, bet Part.lt perverčia. Aš prieš įkeldama vertikalias foto į Part.lt jas koreguoju. Atidarau foto ir viršuje dešnėje pusėje ekrano yra užrašas ,,koreguoti''. Ten galima foto apkarpyti, paryškinti, per filtrus perleisti ir sulyginti, jei pasviręs vaizdas, bei apsukti. Ant apskritimu besisukančios rodyklės spaudžiu ir apverčiu iki tos pačios vertikalios padėties, įrašau. Tada keliant per Part.lt, jau foto nepaguldo.
Atsakyti