Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(evora @ 2021 11 21, 20:36)
Žiūriu gimtadieniai pavojingi  darosi. biggrin.gif Aš irgi, kai tik gimtadienis, tai dažniausiai su kraujotakos sutrikimu į ligoninę arba guliu paslika. Visus metus sveikutėlė, o prieš gimtadieny jau prasideda problemos. Lengvo tau darbelio po ligos. 4u.gif

Visiems ir visada taip, įskaitant gyvūnus. Kuo žmogus vyresnis, tuo jie pavojingesni. Atkreipkite dėmesį kada į mirusių datas, tai neretas miršta apie gimtadienio laiką, maždaug 12 parų laikotarpyje iki ar po jo. Gal todėl nuo seno taip įprasta visko ir daug linkėti jubiliatui, kad nukenksminti tą nelaimingą laiką.

O į temą, tai augaliukai jūsų nuostabūs, galima būtų amžinai žiūrėt. Aš kai estetė iš prigimties, tai labai mėgstu tiek augalų, tiek gyvūnų foto.
Atsakyti

Pilnai sutinku, su norais reikia labai atsargiai, nes norai gali išsipildyti, ta dieną labai nenorėjau eiti į darbą, tai daugiau nei 2 mėn į darbą eiti nereikėjo. 

Atsakyti
Ačiū, visoms už konsultacijas. 4u.gif
A. Cooperiiišmečiau, nes tos rudos dėmės nepatiko, o dičkį -nupjoviau viršūnes, nes buvo amarų tik ten ir nedaug. Lauksim kaip jam seksis toliau.

Vakar surinkau visokius mažylius priaugintus, padariau keletą kompozicijų dubenyse su akmenimis. Dar prigriebiau alojų, kurių nebenoriu auginti ir viską išnešiau šiandien į darbovietę. Išdėjau ant stalo, padėjau užrašą DOVANOJU.
Staigiai viskas dingo, išsidalino lyg vaikai saldainius. O man papildoma vieta namuose naujiems augalams. yahoo.gif

GIMTADIENIAI-prieš ir po apie 10 dienų yra pats pažeidžiamiausias laikas metuose. Organizmas prisimena gimimo laikotarpį ir reaguoja.
Rimusia, raganėji. Žiūrėk, greit tapsi ekstrasense madinga. Bus paildomos pajamos prie ateities liesos pensijos. Pradėk jau dabar galvoti ką gausi Kalėdom dovanų. Ir nesikuklink, žiūrėk ir išsipildys.

Miegamajame tarp alojų apsigyveno mažas voriukas. Būčiau ir nepastebėjusi, bet ryžas kacas bando kažko ten vis smaksoti. Radau daug voratinklių tarp vazonų ir alojų lapų. Kažką gaudo. Aš nutraukioju ir vėl priaudžia. Gal ir gerai-parazitų nesidaugins. Bet ryžas vorą medžiodamas nulaužė ,,Drakulos kraują". Jau taip mažiulis buvo, o dabar visai neaišku ar išliks. cray.gif
Atsakyti

Bet ryžas vorą medžiodamas nulaužė ,,Drakulos kraują". Jau taip mažiulis buvo, o dabar visai neaišku ar išliks. cray.gif

O kas čia per augalas toks Drakulos kraujas :hmm: :D

Atsakyti
Aloe 'Dracula's Blood'

vartotojo įkelta nuotrauka

Pasižiūrėk, pas Prickly, buvo tarp alojų foto įdėjusi.
Atsakyti

Na panelės dabar paplepėkime apie laistymo vandenį :hmm:. Kokiu vandeniu Jūs laistote savo augaliukus? Taip pat norėčiau sužinoti, ar yra laistančių lietaus vandeniu. Ar tinkamas toks vanduo, ar tik pakenktų, nes šiltnamį ir daržą vasarą laistome, tačiau kaktusus ar sukulentus bijau :ax: .

Aš prisileidžiu iš krano vandens į indą, kuris kokią savaitę ar ilgiau išsistovi, tuomet laistau. O kaip Jūs :aciuks: ?

Atsakyti
Lietaus + trasos arba akvos.
Atsakyti

Geriau pasidalinkite kaip nepamiršti palaistyti augalų. Gyvename su vyru mažame butuke, turime vieną gėlę ir tą pamirštame palaistyti :D O taip norisi daugiau gėlių namuose... tik kad bijau visas numarinti

Atsakyti

Karolina.liepaa tai žinokite Jums reikia auginti kaktusus.  Jiems geriau sausiau, negu perlieti. Nenuvys jeigu ir pamiršite palieti :D.  Jeigu bijote spyglių, galite pasirinkti iš tų rūšių, kurie turi mažiausiai arba visai bespygliai :D.

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2021 11 26, 12:38)
<p>Na panelės dabar paplepėkime apie laistymo vandenį hmm.gif. Kokiu vandeniu Jūs laistote savo augaliukus? Taip pat norėčiau sužinoti, ar yra laistančių lietaus vandeniu. Ar tinkamas toks vanduo, ar tik pakenktų, nes šiltnamį ir daržą vasarą laistome, tačiau kaktusus ar sukulentus bijau ax.gif .

Kreichas pataria geriausia laistyti lietaus vandeniu.
Aristovas visą šiltnamį laisto tiesiogiai vandeniu iš savo didžiulio karpių Koi akvariumo.
Aš buvau kažkada laisčiusi vandeniu iš akvariumo, bet man kažkas nepatiko. Nebelaistau. Naudoju iš krano ir gerai. Bute gyvenant lietaus vandens neprisirinksi, tai nesu net bandžiusi koks rezultatas.

Kažkada turėjau ozonatorių. Pajungi, nuburbuliuoja į akvariumą arba kibirą, palaistai augalus ir žiūri kaip klesti. Užtikrintas, stebuklingas poveikis. Kartu ir namai ozonu pasipildo, pakvimpa.

Sugalvojo parodyti paskutinius žiedelius

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Man tie plastmasiniai bakai su lietaus vandeniu pažaliuoja, kažko prikrenta, juk dažniausiai ir nelaistau kaktusų, kai apsiniaukę ir lyja, todėl tą lietaus išlaistau kitoms kambarinėm gėlėms. O laistau dažniausia virintu vandeniu, kartais ir iš krano kai pasibaigia virinto atsargos,
o nedidelė dalis mano kaktusų ir sukulentų stovi lauke , tai tuos šviežias lietutis nulyja smile.gif
jei turėčiau akvariumą, tai pilną kibirą vandens reiktų nusisemti biggrin.gif ir tai visiems neužtektų..
Manau paskutinė savaitė šiltnamyje..
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

Turbinicarpus jauernigii , šiandien ir spalio 6d.
anril, tavo sėjinukai mirksiukas.gif , nepersodinau dar.. blush2.gif
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Dėkoju visoms :aciuks:. Tina, kadangi Jūs laistote lietaus vandeniu, dar noriu sužinoti, ar neatsiranda nuo šio vandens kokių nors muselių, ar kitokių gyvių žemėse? Kaip šaunu kai vis dar vienas kitas augaliukas džiugina savo žiedeliais . Pas mane irgi brasilicactus haselbergii vis dar žydi :clap: .

Atsakyti