Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(evora @ 2021 11 19, 16:27)
Patikslink, Prickly, kokia ten gražuolė šalia Winter sky.

ji vadinasi 'Alphonsina'.
Frekenaura, tas žydintis yra Parodia haselbergii (Brasilicactus Haselbergii) https://garden.org/p...s/photo/660849/ jie žydi labai anksti , žiemos pabaigoje, ir man patinka, kad žiedas neužsiskleidinėja nakčiai, nepriklauso nuo saulės ir žydi ilgai, tai šis jau pagalvojo, kad atėjo Nauji metai biggrin.gif
Atsakyti

Oj evora, dar kaip nuskreude mane gyvenimas, nes ranką susilauziau per savo gymtadieni. Gipso nuime, jau einu į darbą. 

Atsakyti
'Alphonsina'-koks gražus vardas, skamba kaip muzika.

Gavau dovanų šeštadieny vieną iš šių kaktusų. Iš pradžių pagalvojau, kad copapoia. Apsidžiaugiau. yahoo.gif Paskui likusi viena gerai apžiūrėjau... cray.gif
Ir kur dabar jį dėti? hmm.gif Išmesti gaila, o vietos laikyti tokį nelaimėlį nėra.

vartotojo įkelta nuotrauka

Papildyta:
QUOTE(rimusia @ 2021 11 21, 20:30)
<p>Oj evora, dar kaip nuskreude mane gyvenimas, nes ranką susilauziau per savo gymtadieni. Gipso nuime, jau einu į darbą. </p>

Žiūriu gimtadieniai pavojingi darosi. biggrin.gif Aš irgi, kai tik gimtadienis, tai dažniausiai su kraujotakos sutrikimu į ligoninę arba guliu paslika. Visus metus sveikutėlė, o prieš gimtadieny jau prasideda problemos. Lengvo tau darbelio po ligos. 4u.gif
Atsakyti

Frekenaura, tas žydintis yra Parodia haselbergii (Brasilicactus Haselbergii) https://garden.org/p...s/photo/660849/

Prickly dėkoju už pavadinimo patikslinimą :aciuks:

Evora, o kas šis spygliuotis?

Atsakyti
Echinocactus grusonii nupurkštas dažais. Reikia pasakyti labai net meniškai, su spalvų perėjimais, kad būtų panašu į copapoia. Dabar jis pradės augti ir pradės viršūnėje rodytis tikroji jo spalva-žalia. Kur paskui jį tokį margių dėti?
Atsakyti
Pseudo capiopoias nunešiau į darbovietę ir tuoj atsirado norinčių nors trumpą laiką jomis grožėtis. Neturiu.

Rodausi žadėtus adromischus su parazitais. Buvo du gražūs, didžiuliai, pavyzdiniai krūmai. Išauginti iš mažuliukų, o ne iš kart iš kažkur visam gražume pirkti. Tad labai mylėjau ir branginau.
Šią vasarą ant viršūnių atsirado ši rėpliojanti nesąmonė. Nunešiau į dušą, nuprausiau ir buvo kažkiek savaičių ramu. Vėl atsirado. Gavo actaros, atrodė nebėr. viršūnės nuo actaros nuėjo dėmėmis, susmulkėjo, didžiąją net nupjoviau. Vakar balkoną tvarkydama vėl randu visą parazitais apkibusią. Gavo spiritinio dezinfekanto, daugiau jau nenudegino, laukiu rezultato teigiamo. Jei atsinaujins teks mest į šiukšlyną. Nors ir dabar vaizdas nežavintis. Turėčiau kitus tokius pat, tikrai išmesčiau.

Štai ir noriu sužinoti ar kam pasitaikė ši nelaimė? Ar pasisekė išnaikinti ir su kuo?
Spėju, čia man vasarą per langą vėjelis užnešė.

Atsakyti
Buvau surasius recepta fairio i baby johnsons aliejuko. Laikantis tiksliu proporciju tikrai efektinga. Atsargumas butinas, nes aliejus uzdusint gali ir augala, ne tik parazitus.
Atsakyti
Neteko tokių matyti gyvai, (sunku įžiūrėti neryšku)
bet čia radau panašią foto - lygtais kažkokie amarai hmm.gif https://my-plants.com/articles/54/
turbūt reikėjo plauti muilu dažniau

Negirdėjau kad nuo actaros būtų dėmės, gal atskiesta kažkaip blogai buvo, o gal dėmės nuo pačių kenkėjų
Atsakyti

Yra mums jau įprasti ir žinomi skydamariai, yra ir vadinamas miltuotasis skydamaris :hmm:

Čia radau info

7 žingsniai kovojant su skydamariais

Kambarinių augalų rykštė – skydamariai. Kenkėjų pavadinimas labai taiklus – amarai, turintys skydelius. Jokia chemija neprasiveržia pro apsaugą, ir jie ramiai dauginasi, čiulpia augalų sultis. Pasaulyje yra beveik 3 000 skydamarių rūšių. Mūsų krašte kambarinius augalus dažniau apninka tikrieji ir miltuotieji. Paprastieji skydamariai išskiria lipnų skystį. Jį pastebėję augalą atidžiai apžiūrėkite, ypač apatines lapų puses. Matote rudus gumbelius? Tai paprastieji skydamariai. Miltuotieji šiek tiek kitokie: ant lapų, stiebų ir ypač tarpubambliuose susidaro akiai nemalonūs balti įvairių formų kamuoliukai. Teks apsišarvuoti kantrybe juos naikinant.

1. Kenkėjų pažeistą augalą izoliuokite.
2. Kruopščiai nuvalykite langą, palangę, kur stovėjo vazonas.
3. Labiausiai pažeistas šakas, ypač jei augalas tankus, išpjaukite.
4. Stambesnius kenkėjus nuvalykite spiritu suvilgyta vata.
5. Kenkėjų susitelkimo vietas patepkite muilo „Žaliasis“ tirpalu.
6. Po paros nuplaukite augalą po dušu.
7. 4–6 procedūras kartokite, kol kenkėjų neliks.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 23 lapkričio 2021 - 15:04
dar vis skaitau apie tuos paprastus amarus, ir tikrai negalvojau kad ir jie kenkia sukulentams. Tai balti yra kitos amarų stadijos: lervos, nimfos https://getbusygarde...on-houseplants/
evora, ar negali būti tie balti parastų amarų nimfos, iš lauko g.gif
arba nevisai paprastų, o kokių nors importinių..
Atsakyti

Evora, būtų labai keista jei tokių pas mane nebūtų. Tai tripsai,gerai nepamenu kokie, rodos pavadinime buvo"dracena". Kovoje geros visos priemonės kaip prieš skydamaris. 

Atsakyti

Mano echinopsius buvo užpuolė tai labai deformavo augalą, net ziedas buvo deformuotas. Rūdos dėmės gali būti ne nuo actaros, o nuo tripsu. 

Atsakyti