Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

<p>Nu šito kaciaus spalva vartotojo įkelta nuotrauka

Šiuom užsakymu turbūt sezoną ir uždarykime, nes augalams jau šalta. Orchidėjininkai irgi gavo ne vieną pašalusį augalą, bet vis dar nestabdo. Aš pati dar gruodį turėčiau keletą orchidėjų sulaukt. Bus matyt ar bus kas gyvo vartotojo įkelta nuotraukaNetikiu tais visais tobulais įpakavimais, heat pack'ais. Šalta yra šalta vartotojo įkelta nuotrauka

Ai tiesa, senokai pati noriu melocactuso (kažkada sėkmingai auginau), bet pabijojau didelį plikom šaknim imt. Jie lepūzai. Didelė tikimybė, kad lenksis kuo didesnis išrautas.

O katinai išpakavimuose visada dalyvauja. Mėgsta draskyt popierius, ritinėt putos gabaliukus, pasimatuot dėžes. Tikri kokybės kontrolieriai vartotojo įkelta nuotrauka

Tikiuos nesupyks orchidejininkai, va kaip veiksmas vyksta pas užsakymų organizatores vartotojo įkelta nuotrauka

Priedas  258883527_1081205552419412_9147196453940781806_n.jpg   126,99KB   0 Parsiųsta kartų</p>
<p></p>
Priedas  20210330_100158.jpg   197,27KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 20 lapkričio 2021 - 18:27

Ai tiesa, senokai pati noriu melocactuso (kažkada sėkmingai auginau), bet pabijojau didelį plikom šaknim imt. Jie lepūzai. Didelė tikimybė, kad lenksis kuo didesnis išrautas.

Melocactus'ą aš siunčiausi iš Čigono daržo. Gana nemažas apie 12 cm plotis. Kai gavau jau buvo peržydėjęs, o dabar auginasi uogas. Kaip ir viskas gerai.

Jeigu kam įdomu, mačiau jų yra pirkti

https://www.gelesirg...tegory&path=1_3

Atsakyti
Melocactusus kažkada turėjau du. Vieną nesužiūrėjau ir parazitai nuniokojo, o kitas supuvo. Čigono daržas buvo į Šiaulius atvežęs, bet apžiūrėjau ir radau ryžas dėmes. Nepirkau. Dar labai buvo žvarbu, tai pagalvojau, kad jis prie + 18 žiemoja, o dabar jam tikras extrymas. Kada nors nusipirksiu.

Juodas su baltu kacas visai kaip mano, tik jai neįdomu jokie siuntiniai ir dėžės.

Taip, Frekenaura, esu tikra sukulentų ambasadorė. Jau kur pasisuku, ten ir pradeda žmonės jais domėtis. Tiesa, ne visi. Štai vakar kolegė filosofavo: ir kokia iš jų nauda, dar rankas spyglių prisivarai, turiu vieną prie kompo dėl profilaktikos ir užtenka.
Bet dažniausoiai visi nori gauti kokį nors ūgliuką užsiveisimui ar paprašo ,,ko tau nereikia". Norinčių gauti už dyką, oi, kiek daug. Tik neduodu, kas tikrai jų nemyli, o tik reik tuščią vietą užpildyti.

Kaimynės jau ne viena kažką augina. Vienom sekasi, kitom šiaurinėj pusėj nelabai. Tada dovanojau sanpaulijas. Draugės irgi po kažkiek nusipirkusios. Sakyčiau , 20 kaktusų ant palangės visai padori mėgėjo kolekcija.
Giminaitė čia ne ta. Ji jau visą dėžę su 22 augalais yra gavusi prieš du metus-kažkas dar gyvas. Labai domisi augalais. Iš siuntinio gauna pirmą kartą.
Astrophytumai buvo draugės dukrai. Ta jau pilnametė dabar. Bet astrikai auga, buvo ir pati parsisiuntusi. Jaunimas dabar angliškai gerai kabliuoja, o užsisakinėti internetu papratę.

Šiandien daviausi balkono sukulentariume. Apatines lentynas krausčiau kur vazonai, žemių maišiukai, gruntai. Paskui sugalvojau perstatyti kaktusų lentyną. Gymnus nuleidau, neoporterijas pakėliau aukščiau. Atradau siaubingai apleistus turbikus. Visų tvarkymų reziume-vietos laisvos nulis.
Greit parinkau dėžikę visokių mažių gasterijų, haworthijų, crassulų paaugintų ir perėjau kaimynes.
Atsakyti
Melocactusu jau su kepure kaina visai neskani. Reik medziot geriau kokiam pc buna netiketu nukainavimu.
Atsakyti
Melokaktusas su kepure tai mažiausiai 8-10 ir daugiau metų auginimo. Nemanau, kad už matanzanus 8 eurai brangu. O bahiensis retai ir būna pardavime su karūna.
Atsakyti
As uzmeciau aki ir kazka uz 50 euru maciau.

Tikrai pas Andriu melo uz 8 yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 20 lapkričio 2021 - 21:04

Žydim :yahoo: Pirkau mažiuką kaip rebutia, po to sparčiai pradėjo augti ir žiūriu, kad nebe rebutia, o notikas. Pirmas žiedelis po įsigijimo :4u: .

[url=https://www.part.lt/perziura/b16f7024e34403e16da718ff8cf21e00894.JPG]b16f7024e34403e16da718ff8cf21e00894.JPG[/URL]

O čia mano Melocactus iš Čigono daržo

[url=https://www.part.lt/perziura/0eb77e2189847d793383359e055682a3587.JPG]0eb77e2189847d793383359e055682a3587.JPG[/URL]

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 21 lapkričio 2021 - 11:04
Frekenaura, sveikinu su saulute ant notico 4u.gif Melas gražus, tikrai gražesnis už Uhlig. Ir ryžų dėmių nėra, kaip anttų kur į Šiaulius buvo atvežę.

Aš toliau siautėju po balkoną-sukulentariumą. Plaunu/dezinfekuoju įdėklus, lėkštutes, apvalau vazonus ir aišku kas neįtinka metu į šiukšlyną. Šį kartą atėjo eilė parodijom trim-išaugino po įsigijimo soskę viršūnėje ir jau keli metai kaip dizainas nesikeičia. Dar nesiseka man su stenais. Vėl kažkokios apdžiūvusios viršūnės, dėmės ant šonų, jokio grožio grynas pasityčiojimas. Atkreipiau dėmesį, kad juos mažai kas ir augina. Gal, kad sunku juos perprasti. Nors man labiau sekasi auginti įnoringus, sunkiau auginamus, negu tokius stenus, rebutijas ar turbikus. Nukentėjo nuo manęs ir kelios haworthijos.

Po tokių tvarkymūsi atsdirado laisvos vietos ir vienam kitam naujokėliui yahoo.gif

Reikia nuomonės. Pirkau pas Čigono daržą euphorbia inermis. Graži buvo, bet kaip jau rašiau-oras žvarbus tada prekybai pasitaikė. Dabar ji meta tuos savo ,,lapus". Vaizdas ne silpnų nervų augintojui. Žiūriu, rūpinuosi ir jau siuntu ant jos. Baruosi... Nepadeda. Jau niežti nagai mesti lauk.

Pasakykit- ar ji dar gali pavasariop ataugti? Ar jau Š iš jos bus?
Manyčiau, jai dar reik šansą iki kokios gegužės duoti.
Labai laukiu Rimusios nuomonės.

Buvo:

vartotojo įkelta nuotrauka

Dabar:

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Frekenaura cia ne notikas, a parodia chrysacanthion "rubra orange flame" :)​ 

Atsakyti

Dėkoju už patikslinimą :aciuks: . Tas ir blogiausiai, kad kai perki parduotuvėje nėra pavadinimo. Po to tenka spėlioti. Nors ieškant info internete tai notikus vadina parodia, ir atvirkčiai :hmm: .

Atsakyti

Evora, labai keistą tavo euphorbia, gal skersvėjis per pūtė, tokie įtartinai sudziuve ne iš apačios o ant viršaus. Ant mano lapai gelsta nuo apačios. Atskirai laikyčiau, gal koks virusas. O aš vėl šiandien purskiau nuo skydamario, vasara purskiau lyg nebuvo, prieš nešant į namus purskiau 3 kartus, aš greičiau nusitrucisiu nei skydamaris. Visą rudenį vargau su kaktusais po vieną tampydama į namus, nes buvo luzus ranką, labai norėjau sudalyvauti uhlig pirkime,  bet nebuvo finansų. 

Atsakyti
O-lia-lia, doh.gif Rimusia , nu nuskriaudė tave gyvenimas... Ko neparašei, nepaskambinai, būčiau atlėkus, sutampius į namus kaktusus.
Antra vertus-daktarai ligoniams mankštą, pasivaikščiojimus rekomenduoja. doctor.gif Tai jau prisivaikščiojai. Gal jau į pabaigą gipsai? Nenusimink, bus dar tų užsakymų. 4u.gif

Euphorbia buvo lauke pas Čigono daržą prie Arenos. Vėjas baisus, visi sustipę, tik nosys iš po kepurių šniurkščioja. Man atrodo ji peršalo. Bet va draugė pirko crassulas ir nieko, auga be problemų
. Mano euphorbia numirėlio pirštai irgi be problemų.
Atskyriau aš ją, žiūrėsim. Pagaliau ne paskutinė šiam pasaulyje. Nenorės į gyvenimą kabintis-atsisveikinsiu.

Šiandien visame balkono plote radau tik 2 kaktusus su skydamariais vos, vos, o vieną pusėtinai apkibusį. Tai sakyčiau labai net neblogai. Aš jau nebepurškiu Actara, beviltiška ir tikrai aš greičiau nusitrūčysiu, negu tie parazitai. Dabar kaktusam purškiu spirituota dezionfekantą ir tikrai matosi rezultatas. Tik Euphorbijom nebandžiau, jos lepesnės, gali nudeginti. Kitus sukulentus labai atsargiai, nes nuėda viršūnes, lapus. Bet štai adeniumas, kuris tikrai daugiau kaip 3 m. neatsikrato jų-liko plikas, bet nėr to ,,gėrio"-pagaliau. yahoo.gif

Bet turiu kitokių kenkėjų. Ryt įmesiu foto, gal ką patarsit kas čia mano adromischusus užpuolė ir neatsikratau visą vasarą.
Atsakyti