Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Buvau šitą gymna dar nenunešusi į balkoną, stovėjo ant šaldytuvo. Grįžau po darbų, ėjau kepimui aliejaus į šaldytuvą ir užkliuvo žvilgsnis už kaktuso. Pasirodė, kad peržydėjęs žiedas kažkoks keistai susisukęs. Užsidėjau akinius-storas žalias kirminas ant jo. Peržiūrėjau viršūnės pumpurą prasiskleidusį-ten viskas viduje kirmino supietauta, jokių kuokelių, piestelių.
Nu, nesikeikus, iš kur balkone tarp kaktusų ir kitų sukulentų dičkis kirminas?
Gal langas buvo pradarytas, kaimynai ką per balkoną purtė? Mįslė...

Gal su kokiais vaisiais ar daržovėmis užsinešė :hmm:. Skani kirminui buvo paskutinė vakarienė :D.

Atsakyti
Daržovių ir vaisių balkone pas mane nebūna. Ten tikras sukulentariumas-tik augalai, vazonai ir žemių maišiukai.

Šiandien alojų diena. Baltosios-tikrai baltos ir kompaktiškos.

vartotojo įkelta nuotrauka

Tinos dovanotos gražuolės, už ką kiekvieną kartą sakau ačiū.

MARGOSIOS-irgi kompaktiškos, daug vietos neužimančios.

2016 m. prizininkė-dar nepraradau, džiaugiuosi, liux augaliukas-A. erinacea.
Prickly irgi tokią parsisiuntei dičkę praeitą vasarą. Kaip prigijo, adaptavosi? Gal dar nežiemoja garaže, gal gali pasirodyti?

Ir visai atsitiktinai pas mane papuolusi, visai buvo nereikalinga, nenorima- A. striata. Bet iš mažo daigelio išaugo dičkė ir kuo toliau, tuo labiau man patinka.

Gal kelios šios foto padės apsispręsti ką naujai užsisakyti auginti. Kažkada, ar ne Tina, klausė ką iš alojų įdomaus auginame ir ką galėtume pasiųlyti auginti kaip gražią, gerą .
Atsakyti
Smagu, kad dziugina mano alavijukai smile.gif Sita kolekcijos dalis man labai miela. Kai kuo susizavi, paskui praeina, o alavijai faini augalai ilgam.
Atsakyti
Aš dėl alojų tikrai netirpstu. Galėčiau pasilikti kelias ir užtektų. Tad ateitis jų neaiški.

Tęsiasi alojų diena-labai kažkada norėta Cosmo

Kažkokia humilis, bet hybridinta

Miniatiūros

Snaigė

Mėlynojo labai gražios spalvos, bet žadu kam nors atiduoti, nes auganti į aukštį-tokios nepatinka.

Dar kelios kompatiškos

Skirtingais pavadinimais, bet kai praranda vasarines spalvas, tai visai vienodos. Reiks kurios nors atsisakyti. Marmaladas vasarą labai gražus.

Atsakyti
oho bigsmile.gif alavijų paroda clap_1.gif
kaip įdomu pažiūrėt, yra vienodų pavadinimų kaip mano, bet išvaizda skiriasi .
Vaizdas pas mane dabar toks ūkiškas, nes kol kas dar šiltnamyje smile.gif
Mano A. erinacea labai lėtai auga, labiau į plotį, vazonas jau per mažas auga kaip bonsas

QUOTE(evora @ 2021 11 16, 10:53)
Tinos dovanotos gražuolės, už ką kiekvieną kartą sakau ačiū.

ar čia tos minėtos coral ir pink? ar Coral Edge , ar Coral Fire?
Mano 'Coral Edge' ir 'Pink Blush'
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

šituos labai myliu cv. 'Icicle' ir 'Kamikaze'
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
pirkau pavasarį kažkokį Tribal https://zaliastotele...921-552240.html , panašus šiek tiek į tą TARRINGTON
tų vienodai atrodančių, net ir vasarą, ir aš turiu, galvoju vėliau vertinti išvaizdą, kai labiau suaugs.
evora, norėčiau gauti sąrašą tų , kurių žadi atsisakyti, gal kai kuriuos paimčiau globai, arba jų vaikus smile.gif
Atsakyti
Prickly, tą variegatinę Tribal kažką panašaus ir aš pirkau pavasary. Bet ji man labai kambaryje jau tįsta.

Iš tikrųjų maniškės tikrai labai skiriasi savo forma nuo taviškių. Visą laiką sakiau ir sakysiu, kad kambaryje auginant skirtumas didžiulis nuo šiltnamio ir dar šalto žiemos žiemojimo.
Pas tave jos gauna saulės dar ir dabar, tad išsaugoję vasarinę spalvą. Pas mane saulė jų neapšviečia nors viršutinę lango dalį ir kliudo. Saulėtą dieną man šiuo metu saulę užstoja devynaukštis stovintis šalia statmenai mano namui ir toli lygiagrečiai stovintis penkiaaukštis. Kai saulė pro 9-aukštį išlenda ji jau eina ankstyvam nusileidimui. Ją matau pro 5-aukščio viršų, bet augalams netenka.
Čia ir prasideda alojų spalvų blukimai ir tįsimai. O neturint gerų sąlygų ir nemanau, kad jas visą laiką auginsiu. Taviškės nuostabios, parodinės, o kur aš su tokiom galiu sužibėti, tik į forumą pasirodyti, ne daugiau. Tiek to džiaugsmo, bet atsisakyti visai dar nenoriu. Kartais durninu save, kad pinigus taškau veltui, bet neišeina susilaikyti.
Čia kaip su sampaulijom buvo. Auginau žinodama, kad laikinai, iki pritruks vietos sukulentam. Taip nuo 2016 m. augintos 67, o namie dabar liko tik 3. Pasidžiaugiau ir praėjo didysis noras.

Tinos buvo dovanota Christmas coral. Dar ar ne rugsėjo pradžioje, kėliau žydinčią, buvo tamsiai bordo.

Icicle ir aš labai myliu, bet ji labai vargo šią vasarą, visai lapai vamzdeliu susisuko iš karščio. Dehidracija buvo siaubinga, kol pradėjau pastoviai kišti po dušu. Tada atsigavo. Bet dar nėra graži.

Ką pasiliksiu žinau, bet dar nežinau kiek iki pavasario išliks.
Aloe Broomii var. tarkaensis-juodai žalia net į raudonumą vasarą būna, bet ji bus nemaža, daug vietos užimanti, tai manau jos atsisakysiu. Vieną jau vienai forumietei prieš 2 metus atidaviau.

A. Sunset tikrai kažkam atiduosiu. Kitų dar neapsisprendžiau. Priklausys nuo vietos laisvos.
Va, dar yra A. Mitriformis variegata-priperėjo ant stiebo daugybę atžalų, reiks kažką daryti.
Nežinau ar taip leisti augti, ar viršūnę pjauti ir įšaknydyti-tada vaikai gražiai kaip povo uodega viršūnę užpildys. Ar retinti vaikus ant stiebo. Tada turėsiu prisiveisus naujų augaliukų. Būtų ir kuo pasidalinti.
Patarkit ką su ja daryti.

Atsakyti
aš gal atskirčiau Mitriformis tą dešninę šaką ( apatinėje foto) kur labiau variegatinė ir auginčiau atskirai, o centrinę dalį perpus trumpinčiau pavasarį ir šaknydinčiau išnaujo.
Aloe Sunset gražus turi būti vasarą, panašus į mano 'Blue Fang'
pamačiau šiandien vieną hawortiją žydinčią keistai trumpu žiedkočiu rolleyes.gif
Atsakyti

Kokie gražūs Jūsų augaliukai :wub: .

Kada nors darėte užsakymus iš šio Ispano Agroideas? Dažnai pasižiūriu jo puslapius, būna labai gražių augaliukų, tačiau turbūt labai greitai išperka, nes kas įdomesnio, tai statusas būna parduota. Turėjo labai gražių astrophytum asterias ir superkabuto :wub: .

https://cactusagroid...?product-page=4

Atsakyti
Frekenaura, iš ispanų daug esame užsisakinėję, jau 3 m. kaip nebe. Iš jų ir gražioji mano aloe erinacea mažiukė atkeliavo. bet pas juos staigiai išperka, tai reikia per 1-2 dienas mums greitai išsirinkti, o ne visą savaitę krapštytis. Gal Tina sutiks kitai vasarai užsakyti. Gal...
Nes vieną vasarą siaubingai ilgai laukėme keliaujančio siuntinio ir dar per didžiuosius karščius. Augalai nebūna jų labai dideli. sakyčiau patys tie tinkamiausi sodinti ir užsiauginti. Bet čia tik mano nuomonė. Kitos gal ką kitaip mąsto.

Prickly-gražiai haworthija žydi. Maniškės nužydėjo rugsėjo mėn. Dabar ramu.
Ačiū, už patarimus, bandysim vykdyti pavasario sulaukus.

Įdomu, kiek tavo šiltnamyje temperatūros?
Atsakyti
As tai jau senokai viska is siltnamio parsinesus. Faina pamatyt tikrąsias alavijų spalvas. Žinau jau ko noriu smile.gif Pas mane jie šiltnamy vasarą irgi visi labai gražūs būna.
Atsakyti
Dar dvi pamirštos parodyti

Atsakyti