Prickly, tą variegatinę Tribal kažką panašaus ir aš pirkau pavasary. Bet ji man labai kambaryje jau tįsta.
Iš tikrųjų maniškės tikrai labai skiriasi savo forma nuo taviškių. Visą laiką sakiau ir sakysiu, kad kambaryje auginant skirtumas didžiulis nuo šiltnamio ir dar šalto žiemos žiemojimo.
Pas tave jos gauna saulės dar ir dabar, tad išsaugoję vasarinę spalvą. Pas mane saulė jų neapšviečia nors viršutinę lango dalį ir kliudo. Saulėtą dieną man šiuo metu saulę užstoja devynaukštis stovintis šalia statmenai mano namui ir toli lygiagrečiai stovintis penkiaaukštis. Kai saulė pro 9-aukštį išlenda ji jau eina ankstyvam nusileidimui. Ją matau pro 5-aukščio viršų, bet augalams netenka.
Čia ir prasideda alojų spalvų blukimai ir tįsimai. O neturint gerų sąlygų ir nemanau, kad jas visą laiką auginsiu. Taviškės nuostabios, parodinės, o kur aš su tokiom galiu sužibėti, tik į forumą pasirodyti, ne daugiau. Tiek to džiaugsmo, bet atsisakyti visai dar nenoriu. Kartais durninu save, kad pinigus taškau veltui, bet neišeina susilaikyti.
Čia kaip su sampaulijom buvo. Auginau žinodama, kad laikinai, iki pritruks vietos sukulentam. Taip nuo 2016 m. augintos 67, o namie dabar liko tik 3. Pasidžiaugiau ir praėjo didysis noras.
Tinos buvo dovanota Christmas coral. Dar ar ne rugsėjo pradžioje, kėliau žydinčią, buvo tamsiai bordo.
Icicle ir aš labai myliu, bet ji labai vargo šią vasarą, visai lapai vamzdeliu susisuko iš karščio. Dehidracija buvo siaubinga, kol pradėjau pastoviai kišti po dušu. Tada atsigavo. Bet dar nėra graži.
Ką pasiliksiu žinau, bet dar nežinau kiek iki pavasario išliks.
Aloe Broomii var. tarkaensis-juodai žalia net į raudonumą vasarą būna, bet ji bus nemaža, daug vietos užimanti, tai manau jos atsisakysiu. Vieną jau vienai forumietei prieš 2 metus atidaviau.
A. Sunset tikrai kažkam atiduosiu. Kitų dar neapsisprendžiau. Priklausys nuo vietos laisvos.
Va, dar yra A. Mitriformis variegata-priperėjo ant stiebo daugybę atžalų, reiks kažką daryti.
Nežinau ar taip leisti augti, ar viršūnę pjauti ir įšaknydyti-tada vaikai gražiai kaip povo uodega viršūnę užpildys. Ar retinti vaikus ant stiebo. Tada turėsiu prisiveisus naujų augaliukų. Būtų ir kuo pasidalinti.
Patarkit ką su ja daryti.