Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

o aš dar tokį labai norimą pražiopsojau pas Uhlig https://www.uhlig-ka...-swaziland.html per vėlai pamačiau, jau buvo užsakymas uždarytas, kol svarsčiau ar prašyti Tinos kad papildytų prijungtų - išpirko labai greit. rolleyes.gif
Ar neturi tokios 'knygos'?
Atsakyti
Graži, bet nemažai vietos užima. Jau su striata reik žiūrėt kaip įkomponuoti tarp kitų.
Suskaičiavau kiek turiu aloe-35. Kažkur apie 5 dar teks atsisakyti, nes nelabai man įdomios. Gal tada kažką naujo iš hibridų įsigysiu. Šiaip jau vietos nėra. Prioritetas bus mažos, miniatiūrinės veislės.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2021 11 14, 13:26)
amba41, ilgiausias melsvas yra PILOSOCEREUS AZUREUS. ..
..Žemesnis, žalias su baltais spygliais ir žydintis rožiniais tamsiais žiedais-MAMMILLARIA SPINOSISSIMA cv. Un Pico.

Dėkui. Užsirašysiu
Atsakyti
O taip. as senai atradus alavijams duso proceduras, Visai kiti augalai patampa.

Grazus visu paskutiniai ziedeliai pries poilsi wub.gif
Atsakyti
Mano pirmoji akva, kol dar viskas tilpo biggrin.gif Dabar vienintelis didelis noras didesnes, kad visas augalines svajones igyvendint. O ta eglute turbut kaip jusu? Siaip Kaune turim dvi vietas "Akvariumu studija" (turi begale augalu) ir "Akvazoo". Akva turejo but vaiku, bet perdaug patiko man biggrin.gif Dabar pramusta galva augalais ir zuvim.

Priedas  20210917_152532.jpg   149,89KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Tina, dumblių kamuoliukas labai gražu, bet... Aš jį mečiau lauk, nes pradėjo atskiros dalelytės sklisti po visą akvą. Jos tvirtinasi prie grunto, kuria koloniją, sparčiai didėja ir atsiranda netvarka. Buvau išplovus visą gruntą, net dalį keitusi, bet niekaip jų neatsikratau. Vis rankioju ir rankioju.

Tad atsargiai su šiuo grožiu.

O tavo alojos coral ir pink puikiai pas mane auga, negaliu jomis atsidžiaugti.
Atsakyti

Oho merginos kiek čia prirašėte, nebespėju skaityti :D . Kaip smagu, kad atsigavo pokalbiai :yahoo: :clap:.

Tina, labai graži matucana ir net 3 žiedeliai :wub: . Pas mane nedidukė ir dabar augina vieną pumpuriuką, nežinau ar sugebės pražysti. Taip pat minėjote, kad dabar manija orchidėjoms. Gal turite kokių įspūdingų žiedų foto :4u: Pasirodykite.

Amba41 jeigu labai norite senecio stapeliiformis, tai kitą pavasarį ar vasarą, kai darysime užsakymus, galėsiu perduoti per Tiną. Aš jų turiu ir jie ganėtinai lengvai dauginasi. Nukirpus viršūnę ir įsodinus ji gana greitai išleidžia šaknis, o nukirpta viršūnė išleidžia atžalas.

Atsakyti

Evora, Jūsų gymnas kartais nebus anisitsii ssp anisitsii

gymnocalycium-anisitsii-sto-1230.jpg

Atsakyti
Tuos rutuliukus kaskart keičiant vandenį reik perplaut ir švelniai pagniaužyt, kad jie nesiskirtų. Jie tobulas akva dugno filtras. Dėl irimo buvau perspėtair ką daryt, kad neirtų. Koljas to daryt jie neplanuoja.
Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2021 11 15, 13:38)
<p>Amba41 jeigu labai norite senecio stapeliiformis, tai kitą pavasarį ar vasarą, kai darysime užsakymus, galėsiu perduoti per Tiną. Aš jų turiu ir jie ganėtinai lengvai dauginasi. Nukirpus viršūnę ir įsodinus ji gana greitai išleidžia šaknis, o nukirpta viršūnė išleidžia atžalas.

Dėkui. Šiek tiek yra kitaip. Susiklojo du dalykai. Nostalgija šiam būtent (Flora) forumui kur skaitau viską kas naujo parašoma ir kartais kas jau parašyta. Kai perskaičiau , kad Tina siūlo sėklytes, susipažinau su senecio stapeliiformis,. Va tada ir užsimaniau. Kitas dalykas - mėgstu auginti iš sėklų. Net noliną bandau. Jau treti metai auga. Pasiflora, tamarindas, feichoja... Rodžiausi kaktusėlius, litopsius.
Grįžtant prie senecio stapeliiformis. Susipažinau ir noriu. Ir dėkui už geranoriškumą. O gal jūs Vilniuje ar šalia kur nors? Galite AŽ parašyti, jei nenorite viešintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 15 lapkričio 2021 - 18:40
Tina, Rutuliukus ir aš taip plaudavau, bet ateityje pati pamatysi. Pas mane buvo 3, tai greičiau viskas vyko.

Frekenaura, buvau prie šio anisitsii apsistojusi, bet spygliukų spalva visai balta, o šio prie centro yra rudumo. Maniškio liaunesni, lenktesni spygliai, jų skaičius labai varijuojantis.
Sunku apsispręsti, nes kartais to paties pavadinimo augalas taip skiriasi, kad niekada nepagalvotum apie tapatumą. Bet šis labai panašus. Ačiū. 4u.gif

Buvau šitą gymna dar nenunešusi į balkoną, stovėjo ant šaldytuvo. Grįžau po darbų, ėjau kepimui aliejaus į šaldytuvą ir užkliuvo žvilgsnis už kaktuso. Pasirodė, kad peržydėjęs žiedas kažkoks keistai susisukęs. Užsidėjau akinius-storas žalias kirminas ant jo. Peržiūrėjau viršūnės pumpurą prasiskleidusį-ten viskas viduje kirmino supietauta, jokių kuokelių, piestelių.
Nu, nesikeikus, iš kur balkone tarp kaktusų ir kitų sukulentų dičkis kirminas?
Gal langas buvo pradarytas, kaimynai ką per balkoną purtė? Mįslė...
Atsakyti

O gal jūs Vilniuje ar šalia kur nors?

Aš iš Kauno. 

Atsakyti