Ar neturi tokios 'knygos'?
Suskaičiavau kiek turiu aloe-35. Kažkur apie 5 dar teks atsisakyti, nes nelabai man įdomios. Gal tada kažką naujo iš hibridų įsigysiu. Šiaip jau vietos nėra. Prioritetas bus mažos, miniatiūrinės veislės.
..Žemesnis, žalias su baltais spygliais ir žydintis rožiniais tamsiais žiedais-MAMMILLARIA SPINOSISSIMA cv. Un Pico.
Dėkui. Užsirašysiu
Grazus visu paskutiniai ziedeliai pries poilsi
20210917_152532.jpg 149,89KB 0 Parsiųsta kartų
Tad atsargiai su šiuo grožiu.
O tavo alojos coral ir pink puikiai pas mane auga, negaliu jomis atsidžiaugti.
Oho merginos kiek čia prirašėte, nebespėju skaityti . Kaip smagu, kad atsigavo pokalbiai .
Tina, labai graži matucana ir net 3 žiedeliai . Pas mane nedidukė ir dabar augina vieną pumpuriuką, nežinau ar sugebės pražysti. Taip pat minėjote, kad dabar manija orchidėjoms. Gal turite kokių įspūdingų žiedų foto Pasirodykite.
Amba41 jeigu labai norite senecio stapeliiformis, tai kitą pavasarį ar vasarą, kai darysime užsakymus, galėsiu perduoti per Tiną. Aš jų turiu ir jie ganėtinai lengvai dauginasi. Nukirpus viršūnę ir įsodinus ji gana greitai išleidžia šaknis, o nukirpta viršūnė išleidžia atžalas.
Evora, Jūsų gymnas kartais nebus anisitsii ssp anisitsii
Dėkui. Šiek tiek yra kitaip. Susiklojo du dalykai. Nostalgija šiam būtent (Flora) forumui kur skaitau viską kas naujo parašoma ir kartais kas jau parašyta. Kai perskaičiau , kad Tina siūlo sėklytes, susipažinau su senecio stapeliiformis,. Va tada ir užsimaniau. Kitas dalykas - mėgstu auginti iš sėklų. Net noliną bandau. Jau treti metai auga. Pasiflora, tamarindas, feichoja... Rodžiausi kaktusėlius, litopsius.
Grįžtant prie senecio stapeliiformis. Susipažinau ir noriu. Ir dėkui už geranoriškumą. O gal jūs Vilniuje ar šalia kur nors? Galite AŽ parašyti, jei nenorite viešintis.
Frekenaura, buvau prie šio anisitsii apsistojusi, bet spygliukų spalva visai balta, o šio prie centro yra rudumo. Maniškio liaunesni, lenktesni spygliai, jų skaičius labai varijuojantis.
Sunku apsispręsti, nes kartais to paties pavadinimo augalas taip skiriasi, kad niekada nepagalvotum apie tapatumą. Bet šis labai panašus. Ačiū.
Buvau šitą gymna dar nenunešusi į balkoną, stovėjo ant šaldytuvo. Grįžau po darbų, ėjau kepimui aliejaus į šaldytuvą ir užkliuvo žvilgsnis už kaktuso. Pasirodė, kad peržydėjęs žiedas kažkoks keistai susisukęs. Užsidėjau akinius-storas žalias kirminas ant jo. Peržiūrėjau viršūnės pumpurą prasiskleidusį-ten viskas viduje kirmino supietauta, jokių kuokelių, piestelių.
Nu, nesikeikus, iš kur balkone tarp kaktusų ir kitų sukulentų dičkis kirminas?
Gal langas buvo pradarytas, kaimynai ką per balkoną purtė? Mįslė...
O gal jūs Vilniuje ar šalia kur nors?
Aš iš Kauno.