Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Aš keliauju į puslapio viršų, dešinėje pusėje yra ,,MANO NUSTATYMAI"-NAUJŲ ŽINUČIŲ. Spaudžiu naujų žinučių ir įeinu rašyti laišką. Parašau ir išsiunčiu.
Beje , rašiau Frekenaurai ir man neišsiuntė. Rašo, kad tokio nario nėra. Na, eilinį kartą Supermamkės fokusus krečia.

Naujas akvos susodinimas irgi sutankės ir bus džiunglės kaip senuose variantuose. Dabar dar tai neįmanoma.
Atsakyti
Šiandien buvau naujoje gėlių parduotuvėje ir paplepėjusi su pardavėja sužinojau, kad dalyvauja astrophytumų grupėje. Parėjusi susiradau. Gal kam bus įdomu pasižiūrėti:

https://www.facebook...96573440808761/

Ten radau ir mūsų Migmig-Miglės astrophytumų kolekciją:

https://www.facebook...996573440808761
Atsakyti
Labai grazus akva. Ir lotosas lyg yra? Augalai su co2 auga? Mazasis akva kaip mano, irgi islenktu stiklu.

QUOTE(amba41 @ 2021 11 13, 19:24)
Apatinis vazonas - pasirodymas Tinai. Dėkui už duotos lobivijos sėklas. Jos išaugo į tokius mažulius.

Kaip faina. wub.gif Cia turetu but grazi lobivija kiek pamenu. O anas gyvaciuks 'pienes pukas' nesudygo kaip supratau. Seklos sviezutele buvo. Tik nurinktos. Matyt sunkus daiginimas jo...

QUOTE(Frekenaura @ 2021 11 13, 20:00)
<p>Tina, kaip Jūs jaučiatės, kaip šeimyna, ar viskas lengvai praėjo?

Kolkas viskas kontroliuojama smile.gif Bijau ka ir rasyt apie sita liga. Esu netekus uosles ir kolkas neplanuoja ji grizt pas mane. Vaikai pasveike. Vyras taip dar pusiau, matos ant jo, kad po ligos. Baigiam savo izoliacijas atsedet.
Papildyta:
Lyg nesirodziau. Nesenai zydejo.

Priedas  20211101_114519.jpg   60,7KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Och, kokia matukanos grožybė wub.gif

CO2 turėjau, bet atsibodo pildyti ir pridaviau į akvų parduotuvę. Man viskas ir be jo puikiai auga ir klesti. Lotosas išaugo toks, kad užėmė visą akvą. Lapai kaip delnas užskleidė viršų, nepraleido šviesos kitiems augalams. Atsibodo, irgi pridaviau į parduotuvę. Sakė tokio dydžio dar nematę.
Pasirodo, kad jo išaugusius didžiuosius lapus pastoviai nukerpa. Leidžia augti tik kompaktiškam vidutinio dydžio krūmeliui. Jiems labai patinka pogruntis po gruntu, o jis pas mane ir buvo. Dar daugiau lempų nei reikia.

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2021 11 14, 00:22)
Kaip faina.  wub.gif Cia turetu but grazi lobivija kiek pamenu. O anas gyvaciuks 'pienes pukas' nesudygo kaip supratau. Seklos sviezutele buvo. Tik nurinktos. Matyt sunkus daiginimas jo...

Deje ne. Daiginau viename vazone, tai ta antra pusė tuščia. Gaila, juk dėl jo ir užsikabinau . Lobivija buvo tik priedas. nelabai norėjau, bet kai jau siūlėte tai paėmiau biggrin.gif . Sėjau ne visas lobivijos sėklas, tik šiek tiek. Nežinau ką dabar daryti su tiek daug augalėlių, juk nereikia plantacijos, Lauke neišsodinsi.
Sveikit , Tina. Išgulėkit kiek priklauso ir atgaukit sveikatą be pasėkmių.
Prikabinu savo senojo kaktusyno foto. Užveistas praeitame amžiuje. Nežinau pavadinimų, bet man gražu. Kas metai plečiasi ir va kaip iš 1 augalėlio išauga krūva.
Tuos didžkius gal kas nors įvardins. DIždžiausias nežydėjo niekada, o tas kur atsirėmęs, žydi kas metai raudonų žiedelių vainikėliu viršūnėje.
Atsakyti
As galesiu priglaust vieną lobiviją mirksiukas.gif Ji pas mane gal net nunyko, nesu tikra.

O tas senecio stapeliformis gana daznai buna pirkt ir musu pardotuvese. As ji LT Maximoj ir pirkau smile.gif
Vadinas sunkaus dygymo, neverta zaist. O gal sekloms dar kokiu pribumbasu reik, stratifikacijos ar dar ko. Reik dometis. gal tada svieziu tokiu neseja, reik, kad pastovetu.

evora, as be zado nuo jusu lotoso wub.gif kaip noooooriu tokio. Kurie dar akva augaliukai jusu top mylimi?

Atsakyti
amba41, ilgiausias melsvas yra PILOSOCEREUS AZUREUS.
Tokį užsiauginau didžiausią, atidaviau dėl vietos stokos į botanikos sodą. Čia foto botanikos sodo, kai pas save parsivežė. Dabar per Žolinę nueinu, apžiūriu, pasidžiaugiu kaip auga.
Praeitais metais puskė vėl uždovanojo trijų stiebų vazonėlį. Teks vėl auginti milžinus.

Žemesnis, žalias su baltais spygliais ir žydintis rožiniais tamsiais žiedais-MAMMILLARIA SPINOSISSIMA cv. Un Pico.
Atsakyti
Tina, man patinka visos kriptacorinos. Jos puikiai auga ir mažam ir dideliam akvose. Šviesos gali būti mažai ar daug-rezultatas augimo puikus. Nepamainomas vidurinio aukščio augalas, nes toks ir išlieka, nereikia jo nukarpinėti, atsodinti nugenėjus viršūnę. Mano mažajam akve plačialapė žalia ir kita rausva.

Dar patinka šita pūkė-CABOMBA. Mažam akvariume iš jos 0 naudos. Mėgsta daug šviesos, auga super greitai, gali iki kelių metrų ilgio užaugti, jei nenuskabysi. Aš leidžiu užaugti iki viršaus ir nugnybu norimo ilgio. Viršūnę įsodinu, likęs stiebas išleidžia viršūnę. Su ja daug nuolatinės priežiūros. Ir brangi. Už vieną sprindžio dydžio stiebelį mokėjau 5 eurus. Čia daug metų atgal. Pas mane ji labai plati, pūkuota, nes labai daug šviesos gauna. Tik įsodinta, o koks puošnumas.

Dar labai patiko SINIMA-SYNNEMA TRIFLORUM. Bet dabar nebeturiu, gal vasarą turguje pas vieną dėduką vėl gausiu. Auga priklausomai nuo šviesos kiekio. Labiau tinka aukštiem akvariumam, puošni, ažūrinė, viso akvo puošmena kaip ir lotosas. Auginama super paprastai ir be kaprizų. Bet gauti nėra lengva.

Atsakyti
Ir žadėtas gymnas su pumpurais. Juos truputėlį iki pusės vidurdieny praskleidžia ir viskas. Atsirado pas mane 2001 m. Dabar 11x11 cm. Pavadinimo tiksliai nežinau. Žiūrinėjau pagal formą, spalvą, dydį ir spyglių skaičių, tai man išėjo ir rastų G. damsii. Bet čia nieko tikro. Jei kas turit kitą normalesnį variantą-parašykit, būsiu dėkinga.

Mes čia buvome kalbėję apie kaktusų gruntą. Turbūt jau matėte ASTROLIETUVA kokį gruntą naudoja. Bet štai gymnam ne visiem toks receptas tinka. Esu numačius savo gymnus pavasario sulaukus persodinti. Imu pavadinimą ir žiūriu koks dirvožemis kuriam tinka. Daug randu tokių įrašų:

Dirvožemis: Mėgsta labai porėtą standartinį kaktusų mišinį. Pirmenybę teikite žemo pH kompostui, venkite substrato, kuriame gausu kalkakmenio; kitaip augimas visiškai sustos.

O, tai reikštų, kad netinka visi ceolitai, gal molis. Mano įdėtas gymnas kaip tik ir buvo auginamas pagal DAMSII dirvožemį be šių priedų. Tik Kompo sana žemė, akmenėliai 2-4 mm. ir jūros putos granulikės. Tai jam labai patiko.

Atsakyti
evora, nuostabus tavo akva fish2.gif fish2.gif fish2.gif labai labai gražus ir senas buvęs, ir naujai sukurtas
fantastiški augalai
QUOTE(evora @ 2021 11 12, 21:10)
Prickly, gal gali parašyti prie kokios temperatūros žiemoja tavo ariocarpusai? Kiek laiko juos nelaistai žiemą? Kada pradedi lieti pavasario sulaukus? Kas kiek laiko laistai vasarą? Ar darai vasarą dalinį šešėlį, ar kepini atviroje saulėje?

mano visi žiemoja vienodai, nėra kažkuriai rūšiai sukurta skirtingų sąlygų, galimybės tokios: visi garaže, apšvietimas silpnas pro nedidelį langą, apie +12 laips. , kai dideli šalčiai keliais laipsniais mažiau, pavasarop saulė kaitina stogą būna ir +15, labiausiai suvysta gymnai ir sulkorebutijos, tuos lieju anksčiau, o ariokarpusus gegužę maždaug palaistau pirmąkart, o žiemą išvis nelaistau, jie tik kažkaip įsirausia į gruntą giliau bet nesudžiūsta. Vasarą laistau normaliai, sakyčiau dažnai, nes labai ankšti mano vazoniukai, gruntas pralaidus greit išdžiūsta. Laistymas nuo to ir priklauso -kokio dydžio vazonai ir gruntas jame. O vat dėl saulės, tai kitais metais pakeisiu, nes visą laiką jie būdavo ištisinėje saulėje be pavėsio, o ši vasarą buvo košmaras: ir kartonais šiltnamį dengiau, ir vandenį ant grindų liejau (betonas pas mane), ventiliatorius visą laiką įjungtas buvo, žodžiu ilgai buvo pekla devil.gif . Todėl ir kitai vasarai darysiu nuo pietų pavėsį. Ir tomis karščiausiomis dienomis nelaistau nieko, tik purškiu vandeniu vakare. Tik mano auginimas tikrai nėra pavyzdinis, kiti skaičiau kažkokius poilsio periodus jiems organizuoja, nelaisto rugpjūtį, aš taip nedarau.
evora, kaip tavo Aloe Delta ?(tie , kuriuos pernai gavom nelaimingus)
manasis ūgtelėjo neblogai, tik gal platesnių lapų tikėjausi, dabar žydėti susiruošė
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Tina, raudoni žiedai matukanos, kaip puošnu wub.gif
mano paskutinieji kaktusų žiedai gal prieš pora savaičių
o aloe ir dabar dar keletas žydi
Atsakyti
Delta skurdo, viršūnės nulaužytos nenorėjo auginti, paskui augo, bet man nepatiko deformuota , laisvinau vietą ir pasiėmė kaimynė. Turiu dvi į ją panašias-užteks. Labai patinka TARINGTON. Į ją panaši raštu, spalva ir daug mažesnė forma.
Vakar lyg ir mačiau tą Deltą naujoje gėlių parduotuvėje už 7 eurus. Pakilojau, bet dar nesusigundžiau.
Pas mane peržydėjo Pink, Coral, Snaigė, Moonglow, dabar stiebą išaugino Cukrus.

Pastebėjau, kad alojom labai patinka maudynės po dušu ir apipurškimai rūkeliu beveik kiekvieną dieną. Per karščius buvo praradę lapų sultingumą, siauralapės , kaip Varveklis, susisuko lapai, bet tik į vonią įstatau, dušu numaudau, palaukiu kol nudžius ir jau kitą dieną matau pagerėjusį rezultatą. iškart lapai formą atgauna. O rudeniniai atvėsę orai buvo lyg kurortinės atostogos. Gaila raudonom pradėjo spalvos nykti.

Taviškė Delta 10 balų, labai graži
. wub.gif

Ačiū už pasidalijimą žiniomis. 4u.gif Aš ariocarpusus vėl turbūt miegamajame laikysiu, bijau į balkoną nešti. Dar Uhlig kelis taip vėlai atsiųs, tikrai geriau šilčiau prabūti šaknų neįšaknydinus.
Vasarą ir maniškiai kepė prieš saulę, net rugpjūčio mėn. negavo daug vandens, bet rugsėjį kelis kartus gausiai palaisčiau, o vistiek nežydėjo. Bet gyvi, tai gal tiek ir užtenka.

Mane šiuo momentu nervina euphorbijos. Tupi mažesnės ant virtuvės palangės, dičkės balkone lentynoje. Ir ten, ir ten matau augimą. Ir nieko negaliu padaryti.

RIMUSIA kaip pas tave euphorbijos? Ar ramios, ar durniuoja kaip maniškės?
Atsakyti