Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

As ir akvariuma nesenai uzsikuriau smile.gif Maziuka, dabar jau noriu normalaus. Man akva augalai be galo grazus, o dar zuvys. wub.gif Labai labai mane uzkabino. Kokias zuvis auginsite? Pas mane koridoriukai, isimylejusi juos tiesiog, neonai, ancitrusas vienas. Is sraigiu tik neritinos ir kileres smile.gif helenos.
Atsakyti
309 ltr. akvoj skaliarai, SAE arba lapės, šamukai: pandos, sterbai ir dėl spalvos pecilijos.
40 ltr. akvoj-neonai, minorai, leliusas raudonas ir šamukai bronziniai.
Atsakyti
Ar jums lapės gerai apvalo augalus?
Atsakyti
Jaunesnės būdamos dirbo smarkiai, kai išaugo- aptingo. Skaitoma, kad 50 ltr. užtenka vienos lapės.
Aš pilu skystį nuo dumblių, tai augalų valyti ir nereikia. Bet norėdamos ėsti blizgina visus paviršius. Tik jos ne mažiems akvariumams.
Atsakyti
Mazoj akvoj (45l)su tais dumbliais sunku. As ir pilu skysti. Bet vis tenka kovot. Ps mane gyvena 6 koridorai - bronziniai, juliukai ir similiai, visu po du. Vienas ancitrusas. Penki neonai ir rasboros smile.gif lape jau turbut butu perdaug. Pasirodykit savo akva wub.gif
Atsakyti
Tina, parodysiu, bet čia lyg ir augalų temelė hmm.gif tikiuosi kitos moteriškės nesusinervins.

Anksčiau dalyvavau akvų temelėje, bet dėl vieno naglo asmens nebesinorėjo ten daugiau savo nuomonę reikšti. Baigiau savo dalyvavimus ir baigėsi jos gyvavimas. Šiaip jau naujokėliams tikrai blogai, kai nėra kur ko pasiklausti.

Ir į temą- mano balkone +19 laipsnių. Manau reikia dar laistyti kaktusų paviršių, o sukulentus ir visai padoriai aplieti. Jei toks šiltumas bus, tai nebus ir ramybės laikotarpio.

Prickly, gal gali parašyti prie kokios temperatūros žiemoja tavo ariocarpusai? Kiek laiko juos nelaistai žiemą? Kada pradedi lieti pavasario sulaukus? Kas kiek laiko laistai vasarą? Ar darai vasarą dalinį šešėlį, ar kepini atviroje saulėje?
Bučiau dėkinga už žinias, nes man su ariocarpusais dar bandymų/atradimų periodas.
Atsakyti
Nieko baisaus kartais nukrypt. Pasigrozesim ir baigsim smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Sveikos. Įlendu su savo jaunikliais pasirodyti ir tuo pačiu paklausti.
Du viršutiniai , tai pernai pavasario sėjos kaktusiukai. Ten viskas tvarkoje. Nešiu į šviesų kambarį, kur žiemą būna 15 C. o jiems ant žemos palangės bus apie 10C. Jie sodinti į pačios ruoštą substraktą ir manau tinkamas, nes auga sėkmingai.
Apatinis vazonas - pasirodymas Tinai. Dėkui už duotos lobivijos sėklas. Jos išaugo į tokius mažulius.
Va čia ir klausimas. Ar ir juos nešti vėsiai žiemoti? Per daug maži, gali sunykti. Be to žemė man atrodo problematiška.Tai žemė kaktusams pirkta Depo. Labai jau greitai džiūsta. Ištisai sausa. Ir kiaurai sausa. Laukiu pavasario ir tada susiruošiu daug žemės, kad galėč visus visutėlius persodinti.
Atsakyti

Evora galite nukrypti nuo temos, leidžiame :D . Vis kažkos judesys temoje, o be to kažką ir naujo sužinome. Kažkada irgi turėjome akva, nedidelį.

Evora, aš Jums parašiau laiškelį per čia, ar jo negavote, gal neveikia?

Pas mane žydi turbikas ir mamkė. Šis turbikas du metus iš eilės skleisdavosi per Kalėdas. Praminiau kalėdiniu, matyt nepatiko šiais metais pražydo anksčiau. Saulytės nėra, tai iki galo neprasiskleidė :4u: .

[url=https://www.part.lt/perziura/60bdf1a170a9555f4540a78e18eeb95c660.JPG]60bdf1a170a9555f4540a78e18eeb95c660.JPG[/URL]

[url=https://www.part.lt/perziura/e8d02769905530980eb74a9210584e4c731.JPG]e8d02769905530980eb74a9210584e4c731.JPG[/URL]

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 13 lapkričio 2021 - 19:03

Amba41 kokie gražūs mažyliai :clap_1:  :wub:. Reikia daug kantrybės, kad sulaukti kol užauga. 

Tina, kaip Jūs jaučiatės, kaip šeimyna, ar viskas lengvai praėjo?

Atsakyti
amba41, gražių kaktusiukų prisiauginai. Atrodo ferocactusų bus daugiausia. Aš mažylių neneščiau į vėsesnę patalpą. Bijau, kad jie žiemą gali pradėti tįsti, reiktų lempos.

Frekenaura, gavau prieš savaitę, gal anksčiau, kažkokių skaičių ir raidžių eilutes į savo gmailą. Lyg kodas kažkoks kompiuterinis. Nieko nesupratau ir ištryniau. Buvo siųsta iš Supermamkių. Tai gal čia ir buvo tas laiškelis.

Gražiai žydit. Mano vienas gymnas senelis su pumpurais baltais, bet kažin ar išsiskleis. Reiks ryt nufotkint, pasirodyt. Dar mamkė camptotricha pumpurus turi.

Tina, nufotkinau tuos akvas, bet nelabai tos foto-prastas iš manęs fotografas. 309 ltr.-kad visą parodyti ilgį tenka iš toliau fotkinti, tai žuvys nelabai įžiūrimos. Augalai įsodinti praeitą šeštadieny, dar nespėję įgauti savo grožį, šaknimis įsitvirtinti. Šiandien akvai tik savaitė.
Lapės keturios po kelmiuku tupi, tik viena gerai matosi, kitų uodegos kyšo. Ten akmenys apsamanoję, joms yra ką blizginti.

Mažius 40 ltr. šiandien išmakaluotas, tai nelabai ryškus. Dar priekinis stiklas išlenktas-labai bjauru fotografuoti, nes blizga. Na, bendrą vaizdą susidarysi.

Anksčiau dičkio akvos vaizdai:

Atsakyti

Labai gražūs akva. Anksčiau daugiau buvo žalumos didžiajame. Skaliarai man tai tokie išdidūs, savo vertę žinatys, nelaksto kaip mažesnės žuvytės. Taip pat labai patinka neonai :wub: .

Evora, laiškelį aš rašiau iš šio forumo, ten kur prisijungus yra vokelis. Jį paspaudus galima suformuoti ir gauti laišką. :4u: Ar ten ta vieta neveikia :D ?

Atsakyti