Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Anksčiau pirkdavau žemes, skirtas kaktusams. Kažkaip kaktusai nustojo augti, pradėjo nykti, tai kreipiausi į Miglę ir dabar naudoju jos pasiūlytą žemių mišinio receptą. Tik lavos neturiu, o astrophytum'ams dar į apačią įdedu smulkintos kreidos.

Viską kaip "laboratorioje" maišau rūsyje :D.

Atsakyti
QUOTE(Frekenaura @ 2021 11 05, 14:42)
<p>
Anksčiau pirkdavau žemes, skirtas kaktusams. Kažkaip kaktusai nustojo augti, pradėjo nykti, tai kreipiausi į Miglę ir dabar naudoju jos pasiūlytą žemių mišinio receptą. Tik lavos neturiu, o astrophytum'ams dar į apačią įdedu smulkintos kreidos.</p>
<p>Viską kaip "laboratorioje" maišau rūsyje biggrin.gif.</p>

Sveiki,
kas ta Miglė? Kurioje parduotuvėje ieškoti jos ar kokią žemę pritaikėt, gal pavadinimą ji turi? Man irgi ta parduotuvinė kaktusams jau seniai nepatinka. Visų pirma mano nuomone ji net neturėtų būti tokia juoda, gal labiau smėlinga?
Atsakyti
Prickly, gražios kaco foto, tik senas jau tas katinėlis. O kaktusus tikrai taip suspaudus neauginčiau-net išimti vazoną neįmanoma, o ir ligos greičiau plinta. Matyt purškia chemija, juk ne butas.

Tina, molį iš Rimi perku tą patį. ceolito prisikasusi buvau kibirais, kai mikrorajone keitė vandentiekio didžiąją trasą. dar pusę kibirėlio turiu, bet jau pradedu nerimauti, ieškoti kur būtų įmanoma gauti.

Frekenaura, anksčiau pirkdavau ,,Vilniaus žalumos'' žemę kaktusams, bet dabar retai Maxima užveža, o Senukai visai neprekiauja. Bet ir ta suprastėjusi.

Perku vokišką KOMPO SANA substratą sukulentams ir kaktusams. Brangus, vienas maišelis be cento 6 eurai. Apsirūpinu, kai būna akcijos ar nuolaidos Senukuose.
Dar labai mėgstu 3-5 mm. frakcijos natūralų gamtinį žvirgždą įmaišyti. Jo pirkdavau Kikoj, bet dabar nebenori prekiauti, tai einu į privatininkų akvariumų parduotuvėles ir ten perku. Aišku, perlitas, kartais vermikulitas dar įmaišomas. Vazono dugne keramzitas.
Aš prisižiūrėjau kaip maskviškis Aristovas maišo gruntą, tai jau senai tokį marmalą darau. Miglė gal mažiau žemės deda.

Monteverte, Miglė viena iš mūsų kaktusų ir sukulentų mylėtoja, vilnietė. Tik ji dar sugeba ir pati juos dauginti, sėti ir išauginusi parduoda.
http://public.fotki....mig/parduodama/
Atsakyti

Taip, Monteverte Evora viską labai gražiai atsakė :) .

Atsakyti

O Tina įdėjo žemių mišinio receptą.

Dedame visko: perlito, ceolito, žvyro, žemių, kačių kraiko su moliu, kreidos, keramzito ir t.t. kas ką sugalvoja dar. Tuomet viską išmaišome ir į šį mišinį sodiname kaktusus ir sukulentus. Mano nususę kaktusėliai, auginti vien tik kaktusų žemėje, atsigavo :yahoo:.

Atsakyti
Ačiū visoms, žinosiu 4u.gif Aš labai prasta gėlininkė, nulinukė tokia visiškai. Visą domėjimąsi nukreipusi tik į gyvūnus, ne į augalų auginimą. Bet ir tai mačiau, kad kažkas ne taip su ta žeme. Nors ir pradžių labai šoko augimas po persodinimo ir nervinausi, kad per greitai. Net apkarpiau ne kartą ūglius. Tai dabar piktas vienas ponas, išleido vieną naują ūglį, kuris vos auga. Sako gi pati taip norėjai biggrin.gif
Atsakyti

Noriu Jūsų paklausti - kaip auginamas astrophytum caput-medusae, ar panašiai kaip visi astrophytum'ai, ar lepesnis? Dar skaičiau, kad jo žiedai  kvepia, ar tai tiesa? Žiūrinėjant nuotraukas internete, matau, kad vieni yra įskiepyti, o kiti auga suformavę savo gumbiašaknį. Čia jie skiriasi, ar įskiepytus lengviau auginti? Kažkaip įskiepytų kaktusų nelabai mėgstu :ax: .

Gal yra auginančių ir viską žinančių apie strombocactus?

Atsakyti
Kai žydėjo, kvapo nejaučiau, turbūt nekvepia. O dabar irgi nejaučiu verysad.gif pas mumi vel ponia corona, sergam visi. verysad.gif Tikiuos per mano izoliacijas neatkeliaus augalai, nes negalesiu issiust. Vakar nakti buvo prastoka, emiau galvot tada kad dar jums turiu isipareigojimu, kad savo orchideju nepasiemus is Ekvadoro net parkeliavusiu, pati dalyvavau uzsakyme... Bliamba kas cia per baisybe.
Atsakyti

:( Siaubas. Tina laikykitės  :( .

Sveikatos ir Jums, ir Jūsų šeimynai. Kuo greičiau sveikite.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frekenaura: 08 lapkričio 2021 - 10:33
Prisiduodu, kad gyva, o Uhlig apie išsiuntimą dar tyli.
Atsakyti
Oi, užuojauta Tinai ir jos šeimai. Jau, kad užpuolė jus, tai užpuolė nelaimės. Laikykitės, nepasiduokite. 4u.gif

Aš visą kapininį laikotarpį daviaus po visą Lietuvėlę gimines ir kapus lankydama. Tik grįžau, dvi dienas kūriau 300 ltr. akvariumą iš naujo po 6 metų gyvavimo. Nespėjau visus skaudamus raumenukus atpopinti ir sulaukiau tragiškos naujienos-podukra po kelių metų kovos su vėžiu iškeliavo... Ir tik 40 metų, ir trys vaikiukai liko, mažajai dar tik 7 m.
Pribaigė mane visas šis pilkas metas.

Bet šiandien pavyko sumedžioti gėlių parduotuvėlėje klasišką kaktusą. Bent šioks toks linksmesnis spindulėlis . Ryt nufotkinsiu-pasirodysiu.
Atsakyti
Prisižadėjau ir rodausi. Tik vėlai grįžau, tai teko prie lempų šviesos fotografuoti. Bet vaizdas aiškus.
Centrinė mamkė-8 cm., per kupsto plačiausią vietą-16,4 cm. Kainavo tik 10 eurų. Čigono daržas į Šiaulius buvo atvežęs už 25 eurus vos didesnę.
Skaitau, kad labai pasisekė pasivaikščiojimas vakarykštis.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti