Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

QUOTE(kaunomanas @ 2017 02 15, 22:49)
Ka patartumet daryt su siuo kaktusu? Kaip ji islyginti? Jis tvirtas, tik kreivas...

Tas suplonėjimas atsirado dėl nevienodo apšvietimo, kažin ar įmanoma išlyginti. Tik ši mammillarija backebergiana linkusi ir gamtoje 'gultis' ant žemės, tai gal ir neverta ją bandyti statyti http://www.biodivers...-img270422.html .Galima sodinti į pailgą lovelį http://1.bp.blogspot...18 12.34.37.JPG ir padaryti gražią kompoziciją. Aš pernai parsinešiau tokią pat mamkę mamos augintą, ji rišo ją su virvutėmis prie lango rankenos rolleyes.gif , mažai šviesos buvo, ištysusi tokia, o pas mane per vasarą viršūnės pastorėjo ir dabar žiemoja taip :
vartotojo įkelta nuotrauka
tikrai nebestatysiu jos, paremsiu ant gražių akmenų, gal į platų žemą vazoną pasodinsiu. O plonos stiebo dalys tai neišsilygins.
Myliu mamilarijas wub.gif dvi jau dabar žydi, pavasarėja smile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Mammillaria backebergiana subsp. ernestii tik dvi ir pasilikau. Vienos aukštis 26 cm., diametras 5 cm. Stovi labai stabiliai vos į lango pusę palinkusi, išaugusi tolygiai lyg pagalys. Jau ir tamsiai rožinius pumpurus sukrovusi. Nežiūrint to, kartą per mėn. apsuku pasvirimui neutralizuoti. Ji kieta ir gultis visiškai net nemąsto.
Antroji 39 cm. aukščio, diametras beveik 7 cm., gražiai tiesiai nuaugusi, bet spygliais pastoviai remiasi į lango stiklą. Keista, kad nenušąla taip žiemodama. Štai ši jaučiu ateityje gulės, nes nebeišgali be atramos stovėti. Bijau, kad besiguldama neišvirstų iš vazono. Teks labai daug vietos jai išskirti, kurios ir taip trūksta.
Apie 30 cm. aukščio ir Candida, Spinossisima, Bombycina, tikrai geriau stabiliau stypso.
Mano numylėtinės mammillaria carmenae, šių nesusilaikau nepirkusi.

Dabar pasirodo vis žydinčių tokių mamkių. Mažučiai gražučiai kamuoliukai, bet laikausi, neperku, žinau kokios išauga. Taip atrodė kai mažutės buvo:

Ir gulinčiųjų auginimo ypatumai:

Atsakyti
Patarkit kokius žymeklius geriau pirktis ar pailgas juosteles ir ar tuos T formos? 4u.gif

Atsakyti
Norėjau Jūsų paklausti ir pasiūlyti, gal domina tokia šildoma daigykla? Matmenys ilgis 52cm, plotis 42cm, aukštis 28cm. Šildytuvas 22 vatai, dvi ventiliacijos angos. Nauja.45e. Reiktu palaukti apie 10 d.
Atsakyti
As turiu panasia deze. Pastatau vonioj ant sildomu grindu ir nereik nei elektros. Viskas greit sudygsta.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2017 02 21, 14:19)
As turiu panasia deze. Pastatau vonioj ant sildomu grindu ir nereik nei elektros. Viskas greit sudygsta.

Jums gerai, kai yra tokios grindys, aišku jų yra ir nešildomų sitų dėžių. O ką galėtumtė patarti dėl žymeklių? Ar pailgi pagaliukai ar T formos? Kaip Jums patogiau, noriu nusipirkti ir nežinau kokius, nes tie T formos pvz tai užrašas iš karto matosi, o pailgi kokius privalumus turi?
Atsakyti
Kai sukulentai sudygsta, jiems iškart reikia labai daug šviesos, todėl daigyklos stovi po lempomis, kurios ir šildo. Žymekliai priklauso nuo vazono dydžio, T tikriausiai labai dideliems augalams tiktų, o pailgi pvz neužgožia mažesnio augalo. Aš pailgus perkerpu dar per puse, užrašau smulkiom raidytėm ir giliai į žemę, na neskaitau gi kiekvieną dieną. Beje į Horticom (anksčiau vadinosi Schetelig) atvežė mėlynų ir raudonų žymeklių, laukiu kol atidalins po 100vnt smile.gif , dar yra geltonų, oranžinių ir baltų.
Atsakyti
Marija1 - 45 eur brangu smile.gif aš nusipirkau dėvėtą virtuvinę spintelę už 10 eur ir ten susisukom 4 liumines lempas. Aišku, visumoj kaina gavosi labai panaši, bet už tai pas mane ten ne tik šilta (nuo lempų prišyla), bet ir šviesu, taigi tinka ne tik daržovių, kaktusų ar sukulentų daiginimui, bet ir tam tikrų kaktusų sodinukų auginimui.

Prickly - ačiū už žymeklių naujienas, bėgsiu kada čia jų nusipirkti smile.gif
Atsakyti
O man zymeklis turi kuo maziau kristi i akis. As irgi kerpu perpus tuos pailgus, ir uzrasau smulkiom raidelem.
Atsakyti
Mažiems vazonams renku ,,raištelius" nuo batono. Trumpoki, bet galima ir du įkišti, ar tiek, kiek žodžių. Taip pat ir įvairiems sėjinukams tinka, vėliau negaila išmesti.
Man plastikas prie gyvų augalų labai negražu, tai kartais rašau ant akmenėlių ar medienos. Bet reikia poliruotų, kad markerio nešiauštų. Dar kriauklių viduje galima rašyti, tik prie sukulentų nelabai tinka.
Atsakyti
Ačiū už patarimus, užsisakysiu žymeklių tų pailgų ir gal net pilkų, tada taip nešvies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija1: 24 vasario 2017 - 14:59
O as jau truputi apsiprekinau:
Atsakyti