Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Laba diena kaktusu myletojos🤗 senai lankiausi sioje temoje. Stai mano pirmasis kaktusas prazydes Norvegijoje😍 tikiuosi ir nepaskutinis. 262f54d6e10c8505ee604f34ca950858655.jpg 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilmaw: 08 liepos 2020 - 13:36
Fainiai smile.gif tuo paciu ir kad mus atsimeni smile.gif reiktu tau dirbtinio apsvietimo ir turetum savo mini dykuma smile.gif
Atsakyti

Oi as jusu tikrai nepamirstu, kaip ir pomegio auginti kaktusus. Manau ta aistra/pomegis auginti kaktusus niekada neisnyks🤗😊 Persikrausciau i savus namus, reikes galvoti kaip ikurti savo poilsio oaze. O dar didzioji dalis mano kaktusu lt, na niekaip sirdis neleidzia perleisti ju kitiem. Net vyras sako: sitiek kaupei, o dabar nori atiduoti. Aisku lt jais rupinasi, bet juk netas pats kaip pati neiciau apziureciau juos, palaistyciau, ech... Dziaugiuosi atsivezus bent kelis kaktusus🤗 vasara ir pas mus atejus, sildo kaktusams sonus, o as vis einu ir ieskau pumpureliu😁 linkiu jum visom sulaukti kuo daugiau nuostabiu ziedu😉 

Atsakyti
Italu dalybos Siauliu Akropoli
vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimusia: 09 liepos 2020 - 10:15
O jus dar sugebejot juos ten vietoj issivyniot? lotuliukas.gif
Atsakyti
Ei, ahoi, siaulietes leb.gif kaip kaktusai? hmm.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 09 liepos 2020 - 16:58
QUOTE(Tina* @ 2020 07 09, 16:58)
Ei, ahoi, siaulietes leb.gif kaip kaktusai?  hmm.gif smile.gif

Fotikas išsikrovė -negaliu foto įkelti. Pakrausiu ir vakare pasirodysiu itališkus lobius.
Vakar juos gavusi buvau prastos nuotaikos, šiandien jau blaiviau pradėjau žiūrėti. Visai laiminga nesu, bet yra ir kuo džiaugtis.
Atsakyti
Esu patenkinta, augalai grazus, sveiki.
vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Wilmaw, sveika sugrįžus į namučius 4u.gif Kaktusų mylėtojas ir į Arktinę stotį turbūt kaktusą vežtūsi. biggrin.gif
Ar dar žadi į Lietuvą sugrįžti? Ar jau suvisam užsienietė patapai?
Dažniau rodykis, smagu paplepėti ne vien apie užsakymus.

-------------------

Pažiūrėjus į Rimusios giromagiukus, tai labai gražūs.

-------------------

Rodausi saviškius italus.
Pirmiausia apkalbėjom visos Tiną, kaip jai sunkiai teko išpakuoti, o paskui vėl viską supakuoti. Ir dar į pačios pirktus popierinius rankšluostukus. Nu, neįmanomai ilgas ir pasiaukojantis darbas. Žemai, tau lenkiuosi už vargą vargelį.

Haworthia dėl kurios ir norėjau Giromagii. Esu ja patenkinta.

vartotojo įkelta nuotrauka

Neoporterijos- visos beveik vienodo dydžio, baltoji kelionėje suplota ir iš apskritimo virto į ovalą. Kitomis esu patenkinta.

Echinocereusai-gražaus dydžio, beveik vienodi, tik damsii beveik lygus su 10 ct. moneta. Baltas dvišakas prie šaknų turi didžiulę skylę kūne-gręsia supuvimas. Aš saviškiais patenkinta, Damsii šeimininkė nusivylusi.

Gražuolės euphorbijos

Brangenybė astrophytumas- pasigedome dydžio.

Ir mano adromischusai-esu patenkinta

Dar kitų foto neturiu-išsinešti sodinti. Kiek mačiau-gražūs. Tik kaimynei užsisakiusiai mammillarijas nelabai pasisekė-dvi minkštesnės suplotos į ovallą, o viena iš dviejų pusių su nulaužytais iki pusės ar net daugiau spygliais. Sakyčiau žiauriai sugadintas augalas.

Atsakyti
Dabar parodysiu kas labiausiai nepatiko iš Giromagi užsakymo. Tai 18-21 cm. ilgio persenę echinocereusai, kurie dar ir šaknis Italijoje palikę. Iš pradžių visai rankas nusiminusi nuleidau. Paskui kilo noras nupjauti iki gražios kūno vietos, padžiovinti 2 savaites ir iš naujo įšaknydyti. Bet įsodinau giliau, nes virsta, apramsčiau akmenimis, jei nupus-pjausiu iki pusės.

Pykstu, kad profesionalai, o atsiuntė tokį niekalą. Lyg nežinotų, kad senam kaktusui būtina šaknų nepažeista masė. Būtų įdėję visą gniužulą į pakuotę ir be problemų prigytų.

Lyginant su praeitų metų siuntimu beveik visiems kaktusams pasigedau šaknų masės. Tikrai nesu užtikrinta, kad visus pasiseks išsaugoti iki kitos vasaros.

Dar užkliuvo nevienodo dydžio augalai už tą pačią kainą. Štai adronischusai-susodinti 3. Vienas buvo 5 lapelių, liko tik 4. Antras vešlus krūmelis. Trečias-du vešlūs krūmeliai. Su rupicola irgi analogiškas vaizdas.

Tina rašė, kad rado gyvių, apžiūrėjau per lupą -dar nepastebėjau.
Atsakyti
Oi, ranksluostis tai italiskas (jie i ji pakavo) smile.gif)) tik etikeciu ieskojimas man nelabai patiko ax.gif biggrin.gif Dabar visiems siunciu Wessnerio pavyzdine foto, kad jas klijuotu ant virsaus. Tikrai neturiu nei noro, nei laiko nardyt i vidu pas begale augalu. Prasiau ir situ italu, bet dziaugsmas, kad jie neiskrete pernykscio bajerio ir aplamai etiketes idejo.

Augalai buvo sudeti i deze be logikos, as bandziau trapius sukraut ant virsaus, maziau jautrius dejau apacion. Kurjeriams surasiau, kad nemetytu ir nevartytu dezes. Zodziu soriukas, padariau ka galejau.

O del mazos saknu mases iskart rasiau. Tokie kaktusai, na as ju nemoku islaikyt pas save. Pernai man jau sitas dalykas nepatiko. Pati sau emiau keleta stapeliju, nupurskiau be gailescio su actara, nes pernykstes man pridare daug bedos. Pacios stapelijos tiek pernai, tiek simet labai grazios ir pigios lyginant kai gauni is kitu maza sakele.

Del augalu dydzio, tai labiausiai nesupratau to brangiojo astrophytumo. Net pagalvojau gal jis toks turi but? unsure.gif D Visi kiti - vieni mazesni, kiti didesni. Jau ka turejo, ta sudejo matyt.

Jei daug nusivylimu, verta pamastyt ar dar karta is ju apsimoka pirkti kada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 09 liepos 2020 - 22:19

Evora Visada malonu sugrizti ir paganyti akis i jusu kaktuselius🤗  Sunku pasakyti, ar kada grisim i lt. Nesenai nusipirkom namus, laukiam 👶. Bent keleta metu tikrai neplanuojam grizti, bet tuo paciu ir neplanuojam visam laikui likti Norvegijoj. Kuo toliau, tuo baisiau grizti i lt, juk reiketu viska kurti isnaujo namai, darbas, vaikui prisitaikyti reiketu.. Norvegijoj gerai, nes gyvenimas ramus, nereikia skubeti, pajamu uztenka. Abejoju, kad lt taip iseitu gyventi, aisku labai norint visko galima pasiekti. Kol kas pasidziaugiam atostogom lt, jau net grizus man lt lygumos grazios☺️  tevyne lieka tevyne tik joje jautiesi savas🤗

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilmaw: 09 liepos 2020 - 23:34