Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Ką tik išsikapsčiau iš ataskaitų krūvos ir tuoj pas jus atalėkiau.

Inndrute, puikus vaikų darželis. Pagarba tavo kantrybei ir sugebėjimams. Aš astrophitumų fanė, tai kai nuspręsi, kad per daug turi, duok žinią. Mielai nupirkčiau perteklių, ypač caput-medusae norėčiau, nes dar neturiu.

Persikrausčiau po beveik 3 savaičių į ankstesnį savo darbo plotą po linoleumo keitimo. Kabinete gražu, šviesu, švaru..., bet dūšioje laidotuvių nuotaika. Per tą laiką tupėjo mano sukulentai ant grindų tamsiame kambarėlyje. Aišku, kad pradėjo tįsti, paliko išstypę, iššviesėjusiomis viršūnėmis, stiebais. Tragiškiausiai atrodo ramdžiai, eševerijos, kai kurios havortijos. Buvo ir taip, kad vazoną pakeliu ir nukrenta visi lapai nuo augalo, tik viršūnėje dar laikosi. Taip karpažolės mili paliko ,,nuogos'', o tokios vešlios ir amžinai žydinčios gražuolės buvo.
Trumpai tariant-parodinę išvaizdą turi tik vienas kitas augalas. Dalis iškeliavo į šiukšlyną. Gaila ne tiek investuotų pinigų, kiek ne vienų auginimo metų iki gavau didelius, gražius, parodinius egzempliorius. Skaudžiausia buvo matyti visiškai išstypusią sprindžio dydžio Crassula pyramidalis. O dar rudeny parodoje visi ja džiaugėsi... Daugiau nebesidžiaugs.

Štai su tokiomis liūdnomis nuotaikomis gyvenu....
Reiks vėl nuo pradžių augintis.
Atsakyti
Labai liūdna, užuojauta. Gal galima išblyškusias viršūnes nupjauti, tada šakotųsi.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 01 27, 11:46)
Labai liūdna, užuojauta. Gal galima išblyškusias viršūnes nupjauti, tada šakotųsi.

Bandysim kažką restauruoti pavasario sulaukę. Dabar dar nelabai tinkamas metas.
Ačiū už užuojautą.
Atsakyti
Prieš metus ar du parduotuvėse buvo užvežta šitų garbanotų paukštapienių, tai apie auginimą, jei kam sunkiai sekasi.
http://worldofsuccul...frizzle-sizzle/
Atsakyti

Aha, po "Augalų labirintų 2015" man jos irgi labai prireikė :geda: Vienos forumietės dėka turiu, bet nesijaučiu profė jos auginime, tai nutariau nuorodą paskaityti. Tik su anglų kalba ne kas - nusprendžiau pasinaudoti Google vertėju. Bent smagiai pasijuokiau iš savo idėjos skaitydama apie "šalčio bijančias lemputes" ar "šviesos laistymą" :hihihi:

Pamoka - ateityje skaityti rusiškus puslapius. Jų pagalba abu svogūnai jau kelia žiedstiebius :clap: Nors lapai dėl šviesos stokos mažai garbanoti

Atsakyti
Laba diena,
Įsigijau ir aš lithopsiukų...nu gražuliai jie man. Bet va tas žaliasis (kaip jūsų nuotraukoje apačioje) kaip gyvatėlė iš vidaus auga naujas, o viršus plyšta ir skečiasi...ar čia normalu ?
unsure.gif

QUOTE(evora @ 2016 11 18, 22:19)
Oho, toks sudžiūvėlis, o žiedelį išspaudė.

Mano litopsiukai rubuiliukai, bet žiedų dar  turbūt ilgai reiks laukti.

vartotojo įkelta nuotrauka

Papildyta:
Va kažkas panašaus kaip šitoje nuotraukoje, tik ta dalis kuri nusimauna lyg ir link nykimo eina... :
My Webpage
Atsakyti
Normalu, jie taip ir auga smile.gif
evoros nuotraukoje kaip tik visos augimo fazės matyti.

Inndrute, fantastiški mažuliai wub.gif thumbup.gif Labai gražiai prižiūrėti. Turiu nedaug paaugusių sėjinukų (sėjau ne aš) tai vargstu, saulėtą dieną padedu prie pat lango stiklo, šiaip po lempom jei arti - per karšta greit išdžiūsta, pastatau žemiau - pradeda tysti rebutijos, tamsoka, arba pamiršu juos blush2.gif

O aš nusipirkau tokį anksčiau man nematytą ( arba nebuvo akys užkliuvusios) visai kaip šis: http://thumbs.piccli...0cm-pot-_57.jpg Senecio haworthii, "vilnonis" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2017 01 30, 17:21)
Normalu, jie taip ir auga smile.gif
evoros nuotraukoje kaip tik visos augimo fazės matyti.

Inndrute, fantastiški mažuliai wub.gif  thumbup.gif Labai gražiai prižiūrėti. Turiu nedaug paaugusių sėjinukų (sėjau ne aš) tai vargstu, saulėtą dieną padedu prie pat lango stiklo, šiaip po lempom jei arti - per karšta greit išdžiūsta, pastatau žemiau - pradeda tysti rebutijos, tamsoka, arba pamiršu juos  blush2.gif

O aš nusipirkau tokį anksčiau man nematytą ( arba nebuvo akys užkliuvusios) visai kaip šis: http://thumbs.piccli...0cm-pot-_57.jpg Senecio haworthii, "vilnonis" biggrin.gif

O, koks gražutis ,,vilnonis''-tikrai lyg iš vilnos nuveltas augaliukas.

Visai man patinka tie senecio. Maniau, kad bus labai lepūs, bet auga gražiai ir be problemų. Man patinka, kad jie neskuba tįsti žiemos metu, kai tamsiau tampa. Manieji net tamsiam kambarėlyje įkalinti jokių blogų pakitimų neparodė.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beje, atsimenate šių metų parodoje žurnalo ,,Rasos'' atstovė fotografavo viename bliūde susodintas gražesnes sukulentų kompozicijas. Ruošė straipsnį, foto turėjo būti jam iliustruoti. Atsiminusi tai, panardžiau internete ir radau-straipsnis ,,Drauge smagiau"

http://ukininkopatar...ruodzio-7-20-d/

Mano pilkai melsva kompozicija su senecio kairėje žurnalo pusėje. Dešinėje viršuje įdėta Miglės kompozicija. Iš tiek daug fotografuotų variantų tikrai nedaug papuolė. Na, gal ateityje dar kada panaudos.

Papildyta:
Ashai, nenusimink viskas gerai su tavo litopsiukais. Bet aš kaip ir pati, tik pradedančioji juos auginti. Visų litopsių specė pas mus Dota.
Maniškiai dabar labai ištįsę, nes beveik 3 savaites tupėjo ant grindų tamsiame kambarėlyje-buvo perkelti dėl remontų pastovioje jų buvimo vietoje. Nesinori net žiūrėti į juos. Užkišau ant palangės už kitų didesnių augalų ir lauksiu pavasario. Bus matyt ką su jais daryti-mesti ar iki viršūnių užpilti papildomu sluoksniu žemių/akmenėlių.
Augini ir eksperimentuoji, tik taip kažko ir išmoksti.
Atsakyti
Pažiūrėjau smile.gif , tikrai, prisimenu, kaip Olivija nešiojo tuos bliūdus fotografavimui, bet vis tik stebina žurnalo "Rasos" maketuotojų darbas - taip apkarpė nuotraukas, grožio beveik neliko, ir tiek nedaug sudėjo.
Vakar mačiau Florisimoje padarytus tokius pailgus lovelius-sodelius, o jų viduryje titanopsis įdėtas, kažin ar sodelius išvis kas nupirks, gaila titanopsio... rolleyes.gif Dabar gėlių parduotuvės irgi kuria, o jų fantazija toli siekia, pvz. https://www.facebook...s...e=3
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2017 01 30, 22:00)
Pažiūrėjau  smile.gif , tikrai, prisimenu, kaip Olivija nešiojo tuos bliūdus fotografavimui, bet vis tik stebina žurnalo "Rasos" maketuotojų darbas - taip apkarpė nuotraukas, grožio beveik neliko, ir tiek nedaug sudėjo.
Vakar mačiau Florisimoje padarytus tokius pailgus lovelius-sodelius, o jų viduryje titanopsis įdėtas, kažin ar sodelius išvis kas nupirks, gaila titanopsio... rolleyes.gif  Dabar gėlių parduotuvės irgi kuria, o jų fantazija toli siekia, pvz. https://www.facebook...s...e=3

Aš irgi atradau vieną prestižinį gėlių saloną savo mieste. Nors jis jau metai laiko kaip įsikūręs, bet pro tą gatvės dalį nereikdavo vis praeiti, tai atsitiktinai užklydus, padariau atradimą. Savininką gerai pažįstu dar nuo mokyklos laikų, tai užklausiau apie ,,Kitokias gėles", gal žino, gal norėtų? Tuoj pagooglino, apžiūrėjo jų asortimentą, kompozicijas, išklausiau ,,Fui, fui, kaip baisu..."
Nepasisekė šiaulietėms sukulentų įvairovę padidinti.
Bet už tai parduotuvės savininkas labai reklamavo savo sukulentų kompozicijas ir siūlė pavasariop užsukti, nes dabar ne šių gėlių sezonas. Kad tos kompozicijos bus superinės aš įsivaizduoju, bet ir kainytės bus super-duper...
Bet eisiu seilę pavarvinti, gal nufotkinsiu, gal jums parodysiu, o gal bus koks retas augalas ir dėl jo čiupsiu.
Blogai, kad visose gėlių parduotuvėse kompozicijos tik gražios. Parsinešus namo dar reikia pasirūpinti, kad ir galėtų augti, nes gruntas katastrofinis. Išardžius kompoziciją persodinimui, galima ir nebesusodinti taip kaip gražiai buvo.

Laukiam pavasario...

Atsakyti
4u.gif Ačiū merginos, nuraminot.... Aš galvojau gal per daug jais rūpinausi ir persistengiau verysad.gif
O čia mano a'la kompozicija smile.gif Juokauju, tiesiog subendrinau šeimynėles...nes vietos ant palangių mažoka...

Kompozicija 1
ir dar
Kompozicija 2
LITHOPSAI

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ashai: 31 sausio 2017 - 13:40
Prickly - Rebutia geriausia tik išdygusias nešti ant pietinės palangės, tokiu būdu jos netįsta smile.gif ir ypatingai per vasarą jos atsigauna ir išpampsta nuo saulės, karščio ir vandens. Savo pirmąjį rebutia huari-huari sodinuką taip ir auginau. Lygiai po 2 metų nuo išdygimo ganėtinai gausiai sužydėjo. Prieš tai žiemą atkentėjo su visais - šaltai ir sausai smile.gif

O lėtapėdžiam Astrophytum sodinukam tinka lempos, karštis ir dažnas laistymas, jei žemė išdžiūna. Tokiu būdu jie ganėtinai greitai auga, o ir po lempom netįsta kaip Rebutia. Visi mano Astrophytum sodinukai po lempom, išskyrus vieną - dvigubai vyresnį (nepilni 2 metai), kurį auginu kartu su visais kaktusais - žiemą šaltai, vasarą ant pietinės palangės. Tai nors ir dvigubai vyresnis, bet ir dvigubai mažesnis nei tie, kurie pastoviai po lempom auga smile.gif
Atsakyti