QUOTE(Tina* @ 2020 03 12, 10:38)
Sveiki, mielieji
Siom neramiom dienom belieka pabegti i savo nuosava kaktusu pasauleli
Kaip perziemojote? Jau atsiranda zmogiuku klausianciu apie uzsakymus. Zinot as stebiu situacija su orchidejininku uzsakymais, dalis ju atsaukiama, pasauly stabdomi skrydziai. Manau simet sezona pradesime veliau, kad su kaktusu deze pas mus neatkeliautu koks ponas coronas
Arba , kad siuntinys tiesiog nenugultu ilgam kokioj tarpinej stotelej, iki kol bus saugu. Juk daug uzsakinejam is Vokietijos, tos pacios Italijos... Ten dabar labai neramu
Labas, Tina, malonu, kad jau kyla mintys apie užsakymus
Taip baisu dabar iš Italijos ir Vokietijos siųstis. Nors Giromagi tiekimas į MAXimos parduotuves nenutrūkęs.
Nors ir turimę sudėtingą karantininę situaciją, bet susisiekti su Kreichu ir paprašyti šio sezono pardavimų sąrašą visai būtų gerai. Dabar daug kas tupi namuose, turėtų laiko peržvelgti, neskubėdami atsirinkti ir visiems karūnuotiems trukdžiams pasibaigus, būtų galima iš kart užsisakyti.
Mano kolekcija peržiemojo vieniša , be šeimininkės priežiūros. Nuo gruodžio mėn. gyvenau didelėje įtampoje dėl mamos gyvybės po ligonines lakstydama. Sausio pabaigoje jos netekau. Greit pati gripą pasigavau. Augaliukai bandė išgyventi kaip sugebėjo, ypač kambaryje palikti. Dėl nelaistymo nusibaigė mylimos aloe haworthoides, crassula tecta, keli mažiausi turbikai, mažulytė avonia ir mažulis astrophytumas medūziukas. Pedilanthus šakelės naujai įsodintos ne visos išgyveno. Alojų 5 didžiųjų apatiniai lapai nudžiūvo, dabar negražiai plikas stiebas akis bado. Kai pagalvoju, nuostoliai maži virš 600 vnt. kolekcijai, bet skaudu, kai kiekvienas augaliukas mylimas.
Balkone praradimų nėra, tik keli litopsiukai nusigalavo. Dar teks išmesti capiopoa ištįsusiomis viršūnėmis, šlykščiai atrodo, per tamsu joms pas mane. Daugiau nebepirksiu, ne mano augalas.
Rudeny rašiau, kad Parodia Chrysacanthion pradėjo pumpurus krauti kaip niekada anksti ir pagal ją spėju -žiema anksti baigsis. Žiema kaip ir neįvykęs faktas, o mano orakulė tikrai dar niekada nesuklydo. Smagu tokią sinoptikę namuose turėti.
Parašykit kaip kitų augintiniams sekėsi peržiemoti.
Tokie mieli pavasariniai žiedeliai-euphorbia decepta-kovo 14 d. foto.