Pas mus dabar -15, bet jutiminę temperatūrą rodo -23. Balkone 11.30 buvo -7
Tina, visai neblogai išpranašavau tavo balkono temperatūrą. Džiaugiuosi, kad laimingai baigėsi.
Mano sesei tokiais šaltais orais būna tragiška padėtis-turi šalčio alergiją. Vakar parėjo namo bordiniu veidu. Dabar ilgai bijos nosį lauk iškišti. Gerai, kad ne visi žmonės tokią ,,gerą'' ypatybę turi, o tai nebūtų kam per žiemos šaltąjį laikotarpį LT darbuotis.
Ma alergija ant ranku pasireiskia. Uztenka nusiimt pirstines ir nuserpetoja oda iki krauju.
QUOTE(Tina* @ 2017 01 07, 12:40)
Pas mus ryte buvo -25. Balkoniukas atlaike su +10,5. dabar jau saulute kepina. Atsildys nabagus.
Pati geriausia temperatūra žiemojimui Niekas neatsitinka, net jei iki 0 nukrenta trumpam. Pas mane taip būna.
Tai ziemavosim toliau, o pavasari lauksim rezultatu
QUOTE(Daisoja @ 2017 01 14, 16:55)
Kauno Akropolyje irgi tokie patys, tik be pavadinimų. Kaip nusistatėte Gasteraloe veislę? Jos nepirkau, nes pasirodė panaši į turimą, bet jai kitą pavadinimą buvau suradusi, nežinau, ar tikrą.
Nustatinėjau pasidėjusi augalą prie kompiuterio ekrano+ lupa+ kompiuteryje viską ką įmanoma surasti. Laiko užima nemažai, nes panašių yra 3-4 variantai. Štai tada labai praverčia lupa-gerai palyginti siluetą, lapų formą, raštų išsidėstymą... Žiūriu ir į nuotraukos patikimumą-ar šiaip augintojo/mylėtojo, ar veislyno, žinomo kolekcionieriaus. Dažniausiai pasiseka nustatyti pavadinimą, bet.... būna ir apsižioplinimų. Kartais pati pagalvoju ir kur mano akys buvo, jei taip apsirikti galėjo.
Dar pasitaiko, kad tas pats augalas turi kelis ar net keletą pavadinimų, ypač kurie seniau į Europą atkeliavę. Būna senasis ir naujasis pavadinimai pagal naujesnę klasifikaciją.
Pas mane rebutijos pradėjo krauti pumpurus. Dar tik tokie maži maždaug 1mm taškeliai matyti. Kaip įmanoma mėginu stabdyti - perkėliau į šaltesnę vietą, nelaistau. Bet pumpurėliai vistiek brinksta, skelbdami artėjantį pavasarį. Ar pas kitas augintojas dar ne pavasaris?
Pas mane dar snaudzia visi. Dar gi vidurziemis
QUOTE(evora @ 2017 01 14, 15:25)
Gasteraloe cv. TAHI RARE
QUOTE(Daisoja @ 2017 01 14, 15:55)
Kaip nusistatėte Gasteraloe veislę? Jos nepirkau, nes pasirodė panaši į turimą, bet jai kitą pavadinimą buvau suradusi, nežinau, ar tikrą.
Tai čia ne aloe Tiki Tahi ? mačiau parduotuvėje, gražus
QUOTE(Vėtrungėlė @ 2017 01 19, 13:54)
Ar pas kitas augintojas dar ne pavasaris?
Žydi mano viena rebutija geltonais skurdžiais žiedeliais, nes nei laistyta, nei purkšta vandeniu ji visada pirmoji iš rebutijų, bet anksti kažkaip...
QUOTE(Prickly @ 2017 01 20, 16:26)
Tai čia ne aloe Tiki Tahi ? mačiau parduotuvėje, gražus
Tiksliai. O aš suku galvą, kur jį/ją mačiau. Pasirodo, savo namuose. Prieš keletą metų, bet mažiau nei prieš 10, buvo pirkti. Kiek tuo metu radau informacijos, supratau, kad tai TikiPlant išvesta veislė.
http://tikiplant.com/aloe/
Atrodė įspūdingai, nors kaip plastikinis, bet gražus. Deja, sugebėjau numarinti.
Turiu panašią, bet be baltų kraštų. Kiek ieškojau pavadinimo, kažkokia ,,princesė". Perkant buvo tamsesniais rusvais kraštais, bet pas mane visi išblykšta. Jei kas norėtų, turiu padaugintų.
https://get.google.c...1CRkuEw_tPmMnRK
Na ką, keliu ir aš temą aukštyn su savo Astrophytum darželiu stovi jie po lempom, pavasariop caput-medusae pernešiu į pietinį balkoną, viliuosi, kad galbūt sužydės, nes lyg ir yra panašumų. O dėl kitų dar galvoju, galbūt paliksiu po lempom toliau. Kas keisčiausia, kad praeitą vasarą pietiniam balkone caput-medusae (apie vyriausią 4 kalbu, kur nuotraukoje nėra) kaip reikiant atsigavo, ūsai išstorėjo ir išleido dar papildomai kokius 4-5 ūsus ir pumpurą, kai tuo tarpu asterias sodinukas toks jausmas kad visai nepaaugo tokiom pačiom sąlygom. Tai va tiek kol kas